שליץ! הוראות הגעה לירושלים לסדנא

עומר כץ

New member
בשאיפה (אם הכל יסדגר כמו שצריך)

חוקי הנשק שילוו אותנו למשך העונה הקרובה

Unrealtanas

New member
אנחנו יכולים לעשות את זה ל-90

אבל אז לא יבואו והילדים ישארו עם נקניקיות קרב באורך 1.30 במינימום. החרבות האלה יהיו יותר קצרות ממה שיש לרוב, אז בעצם יוצא שבכך שאנחנו עושים 110 אז זה יהיה יותר בטיחותי ורווחי (לא ישתמשו ב-130 ומעלה, ויבואו לסדנה)

raistlin majere

New member
סתם....

סתם תגובה...... כ"ילד".....אני חלק מהדברים שלך כלא נכונים.....וחלק אפילו ממש עיצבנו אותי..... אז אני חושב שאתה צריך לחשוב טיפה יותר לפני שאתה כותב דברים כאלה... נ.ב- אתה לא חייב לענות על זה או לעשות משהו.... סתם הייתי צריך להוציא מה שאני מרגיש

Sern

New member
רן, תשמע...

אני מסמפט אותך - אתה נחמד, ואחלה בחור. אז בבקשה תיקח את זה באיזי כשאני אגיד לך שההודעה הזו היא אחת ממקבץ השטויות הגדול ביותר שראיתי לפחות מאז ההודעות של יוסי גורביץ בפורום העמותה לפני כמה ימים.
אז קודם כל, כדי שיהיה ברור - לפי ההגדרה שלך של "ילד", אני לא נכלל. אז שזה לא יראה כאילו אני סתם מגן על עצמי. חוסר אחריות - נכון. הרבה מאוד ילדים הם חסרי אחריות. לאנשים שיש להם מספיק אחריות ללכת ליער באמצע הלילה, לשמור על עצמם, להביא אוכל, בגדים חמים... להשקיע בתחפושת ונשק, וכו´... לא הייתי קורא חסרי אחריות. הם לוקחים אחריות גדולה על עצמם - הרבה יותר מזו שבן ה - 22 (שלא הולך לארים) הממוצע היה לוקח. פחות חכמים - please. אני לא מאמין שאני צריך להתייחס לנקודה הזו בכלל. בממוצע אולי כן - אבל באי הארים (ואני אישית הייתי בכמה וכמה משחקי נוער) הם לא הממוצע. מנטליות - פה אני מסכים איתך. ילדים נוטים להיות יותר "מתלהבים" (למרות שזה לא פייר ליחס את זה לכל האנשים עד גיל 17). מה הקשר כאן בדיוק? זה שיש לך נשק יותר ארוך לא אומר שיש לך ייתרון בקרב. (ראה נקודותי בהמשך). הרמה הזו תהייה נוכחת לא משנה איזה גודל נשק יש לך ביד. גודל המניף - קודם כל, ילדים בני 14, 15 ומעלה (כמו שהזכירו לפני), לרוב כבר הפסיקו לצמוח לגובה. רובם כבר בגובה של 1.70 אם לא יותר. אני יודע שאני למשל הפסקתי לגדול כבר מזמן, ויש לי 1.72 (בערך). שנית, הרבה מאוד פעמים הנשק הוא אכן מותאם לגובה של הבן-אדם - אבל הרבה מאוד פעמים, זה ממש לא רלוונטי. המון אנשים דווקא משתמשים בנשק שלא "מתאים" לגובה שלהם, ומוצאים דרך להתעלם מכך. דבר זה דווקא נותן להם ייתרון רב בקרב. תסתכל למשל על יודה במלחמת הכוכבים החדש (דוגמה קצת מטומטמת, אבל it serves my purpose). הוא משתמש בחרב של תשעים. ליודה עצמו אין יותר משבעים סנטימטר. כמובן שאין לנו אנשים שנלחמים טוב כמו יודה (או כמו האנימטור של הסרט), אבל זו סתם דוגמה. מעבר לזה, אם אתה לא יודע להשתמש בנשק 120 ומעלה טוב - זה לא ממש משנה. צורת הלחימה שונה כמעט לגמרי מנשק קצר. אם הנשק כל-כך לא מתאים להם כמו שאתה טוען, אז פשוט תחכה שיפספסו כמה מכות, ותהרוג אותם עם החרב הקצרה בעלת מהירות התפעול הגבוהה הרבה יותר. אם אתה דואג ל SOD בקטע של קרבות, תלחם עם חרבות עץ - כי אחרת החרבות ישקלו בערך עשירית ממה שהן אמורות לשקול - וכל אחד יוכל לנפנף את החרב שלו מסביב, מהר מאוד וכמה שהוא רוצה. אבל אם אתה נלחם עם חרבות מרופדות (וקלות) אז תדמודד עם זה. אין צורך להעליב אנשים שרגישים בקשר לגיל או לגובה שלהם. שלך (בידידות), ארם.

RanAway

New member
אין בעיה.

אין לי שום בעיה עם תשובות מנומקות, אפילו אם הן ל"למה רן אידיוט". ראשית תודה על המחמאות. אני מכיר אותך (קלות) ויודע שאתה לא ילד וJust for the record גם אני מסמפט אותך. טוב, זמן לתשובה ארוכה ומסודרת. אני לא אומר שילדים הינם חסרי אחריות, אני אומר שכדרך הטבע ילדים(להלן מבוגרים צעירים - אם להיות PC) הינם פחות אחראים ממבוגרים (בכמה וכמה דרגות סיכון) ואני לא משווה בין מבוגרים צעירים שעוסקים במשחקי תפקידים ובין אלו שלא. "פחות חכמים", כאשר אני אומר חכם אני מדבר על בעל ניסיון. כדרך הטבע מבוגרים צעירים הינם בעלי פחות ניסיון ממבוגרים רגילים ולכן מבחינתי פחות חכמים. אני לא אומר שמבוגרים צעירים הם טיפשים או שכל המבוגרים הצעירים הם חסרי ניסיון, אלא רק שלאדם שנחשב מבוגר קרוב לוודאי יהיה יותר נסיון וכך יותר חוכמה חיים. והערה על ההערה על מנטליות: בנוגע לגיל המבוגרים הצעירים, אני רק תחמתי תחום תחום שאני מתיחס לרוב באנשים בגילאים הללו כ"ילדים". נשק גדול יותר צריך לדעת לתפעל וכן יפריע לי מאד לראות חבורת מבוגרים צעירים מנופפת בחרבות ענקיות. וגם אני מדבר מבחינה ריאליסטית, אדם שלא בנוי להניף חרב גדולה לא אמור (מבחינתי) להשתמש בה במשחק. אה וגם יודה לא צריך להתאמץ כדי להניף את החרב שלו (כמה כבר שוקלת חרב-אור?) אנחנו לעומת זאת מדמים לחימה בנשקי פלדה ולכן נראה לי סביר שאדם יניף נשק שמתאים לו. ואתה בנוי כמו גמד (אל תעלב זו אמורה להיות מחמאה) אתה יכול להניף גרזן גדול מימדים בלי תהיות מצד המסתכל האקראי, אבל רוב האנשים לא בנויים כמוך! ולוקח להם יותר זמן עד שהם מגיעים לגובה (ומשקל סופי). אני אומר שיכול מאד להיות שהמבוגרים הצעירים ילחמו מצויין עם הנשק שלהם (וזו חלקית הבעיה שלי) ויקבלו יתרון שלא אמור להיות להם. אני מודע לחלוטין שזהו משחק תפקידים, אבל כמו שיהיה מגוחך אם יתנו לך לשחק את גולית (ואני לא מתכוון לפגוע) כך גם יהיה אם יל -אופס... מבוגרים צעירים ישאו על עצמם חרבות שהם לא אמורים להיות מסוגלים להרים. לסיכום, אני מצטער אם פגעתי באיזשהוא מבוגר צעיר, אבל אני לא משנה את דעתי. בידידות ואחווה רן נ.ב דוגמא מצוינת למה שכתבתי... ראה את ההבדל בין ההודעה שלך לבין ההודעה שלraistlin majere.

raistlin majere

New member
אל תשווה אותי לאחרים בבקשה

א) כמו שאמרתי....אתה לא צריך לענות לי על מה שכתבתי.....אל תשווה אותי לאחרים כי אין 2 בני אדם שווים אפילו תאומים שונים זה מזה.... ובתור "מבוגר" אתה צריך לדעת את זה.... ב) אנחנו באים למשחקים כדי להנות עם אני נהנה לשחק עם חרב ענקית ובקושי לתפעל אותה אז מה אכפת לך? לך יהיה יותר קל נגדי.... ג) יש המון "מבוגרים" חסרי אחריות וניסיון שבאים לשחק בלרפים ובכלל בעולם... עובדה.... בית הכלא מלאים ב"מבוגרים" חסרי אחריות... אני מתנצל שאני אומר את זה ככה פשוט נמאס לי מאיך שמתיחסים לאנשים שעדין לא עברו צבא....(מבחינת הגיליים)

RanAway

New member
אבל אני רוצה להגיב.

ברצינות אני רוצה לדעת מה מפריע לך, להגיב ולהבהיר את דעתי. אני לא סתם רוצה לפגוע באנשים. תשובות: א) לא השוותי בינך אליו השוותי בין תגובה, שאני רואה כטיפוסית, של צעיר אל מול תגובה של אדם שאני מחשיב כבוגר. ומה לכ"ה הקשר בין זה שאין 2 בני אדם זהים? גם אין 2 כלבים זהים ועדיין יש תחרויות שמשוות בין כלבים (ולא אני לא קורא לך כלב). ב) לא אמרתי שיהיה לי קל יותר נגדך, אולי אפילו להפך, ולא איכפת לי כמה קל או קשה יהיה לך לתפעל את החרב שלך. מה שאני כן אומר הוא שהדמות שלך לא אמורה להיות מסוגלת לשאת נשק שכזה ולכן מבחינתי לא "יכולה" לשאת נשק שכזה, זו דעה אישית שלי (וזה לא כ"כ קשור לגיל בנקודה הזאת אלא למבנה גוף). ג) אני גם לא רוצה "מבוגרים" חסרי אחריות בלארפים ואעשה כל שביכולתי למנוע מהם להיות בלארפים. והרחובות מלאים בנוער עבריין מה הקשר? אחוז האנשים הבוגרים בכלא הוא נמוך מאד לעומת האנשים הבוגרים אשר לא פשעו. אתה לא צריך להתנצל, אתה כן צריך לנמק דברים שאתה אומר. וככה זה, יש הפליה נוראית נגד ילדים, אסור לילדים לנהוג, אסור להם לקנות אלכוהול וסגריות, אסור להם להצביע, אסור להם לשאת נשק (מחוץ ללארפים), אין מה לעשות (ויש סיבות טובות למצב כפי שהוא). ילד הוא לא מבוגר. רן

raistlin majere

New member
.......

לפי דעתי אתה מגזים...... מה אכפת לך עם הבן אדם רוצה להשתמש בחרב ענקית (למשל...) תן לו....הוא השתמש בכמה נשקים עד שהוא יגיע לזה שנוח לו שמתאים לו....עם זאת חרב ענקית אז מה....זה נוח לו...כיף לו להשתמש בא.....שישחק בא... אני מבקש ממך להפסיק עם זה......אל תגיד לי "הצעיר" באיזה נשק להשתמש כמו שאני לא אומר לך "המבוגר".... אל תגיד לי :הצעיר" איזה דמויות אני יכול לשחק כמו שאני לא אומר לך "המבוגר"...... אנחנו משחקים את המשחקים האלה כדי להיות דברים שאנחנו לא יכולים להיות אבל רוצים להיות....אל תכריח אנשים לשחק משהו מסוים או בצורה מסוימת כי אז הם לא ירצו יותר לשחק....וחבל אני יודע שאין לי ממש ניסיון בכל זה אבל בבקשה ממך אל תגרום לזה שלא יהיה לי בכלל.....כי עם זה ימשיך ככה הרבה אנשים "צעירים" פשוט לא ירצו לשחק יותר...

RanAway

New member
SOD

לי בתור "מבוגר" יש דעה אישית, ממש כמו הדעה שלך. אז אנא ממך אל תסתום לי את הפה (במין הפוך על הפוך) כשאתה אומר שאני פוגע בך כשאני אומר את דעתי. כתבתי תגובה די ארוכה, אבל החלטתי החלטה מנהלית לצנזר את עצמי. אז אכתוב רק שאני פשוט לא מסכים איתך ואם זה מה שיגרום לך להפסיק לשחק בR-ים אז הבעיה תמונה בך. לילה טוב. רן

raistlin majere

New member
אוקי

אז אני יקצר את ההודעה שלי..... מה שהתכוונתי זה שאל תכריחו אנשים לעשות מה שהם לא רוצים לעשות.... (לשלא תבין אותי לא נכון....אני לא מכריח אותך לעשות את זה...אני מבקש ממך...) אז בבקשה תפסיקו עם האפליה הזאת בין אנשים עד גיל 17 ובין אנשים אחרי גיל 17.....כי זה לא צודק.....לפי דעתי במשחקים כאלה הגיל שלך אוף פליי ממש לא משפיע על הדמות אין פלי.

raistlin majere

New member
אה ועוד משהו קטן

לא כתבתי בשום מקום....."תסתום את הפה חסר דעות אישיות שכמוך."...

Sern

New member
ריאליזם

אז אם אני מבין נכון הבעיה העיקרית שלך היא ראליזם? סבבה - לא הבנתי את זה מההודעה הקודמת שלך. בכל אופן, התשובה העיקרית שלי לזה נמצאת בהודעה הקודמת. אם אתה רוצה ריאליזם בחרבות ובקרבות, תשתמש בחרבות עץ - כי עם חרבות מרופדות, בכל הנוגע למשקל החרב, מהירות הקרב, והעוצמה הנדרשת - בחיים לא תגיע אפילו קרוב למציאות. אני לא אומר שזה דבר רע, אני פשוט אומר שזה ככה. אבל בוא נתעלם מחרבות עץ לרגע, ובוא נסתכל על כל האספקטים האחרים שצריכים להשתנות כדי להתאים לרמת הראליזם שמתן ייחס למשקל החרבות תדרוש: 1. משקל השריונות ואפשרות התזוזה בהם: אם נתייחס למשקל ואורך החרבות, אז מן הראוי שנתייחס למשקל השריונות. המון אנשים הולכים עם שריונות קרטון, לינולאום או פלסטיק שאמורים לייצג שריון לוחות. עכשיו, שריון לוחות proper, צריך לשקול בין 30 ל 40 (ואף יותר) קילו. עם דבר כזה עליך, לא משנה כמה בכושר אתה או כמה חזק אתה, אתה תתעייף ויתחילו להתפס לך שרירים אחרי בערך 10 דקות של קרב (ו 10 דקות זה מאוד נדיב). אז אם אני נלחם מול בן-אדם שלובש שריון לוחות, ואני לא לובש כלום - מן הראוי שאני אקבל כמה בונוסים נחמדים, לא? הדרך היחידה לייסם את זה היא לדרוש מאנשים להכין שריונות ששוקלים (ובמקרה של שריון עור גם מגבילים תנועה) באותה מידה ששריונות אמיתיים עושים זאת. ועד כמה שאני בעד חוק כזה - הוא לא פרקטי במשחקים בעלי רמת המקצועיות שאנחנו נמצאים בה כרגע (מה לעשות, אנחנו עדיין לא ה SCA). 2. משקל של צידה והשפעתו על קרב - המון אנשים שמשחקים הרפתקאנים פשוט מתהלכים בעולם עם החרב שלהם, ובמקרה הטוב בקבוק מים. הרפתקאנים "תמאתים" צריכים להתהלך עם תיק ענק מימדים שנושא הכל החל מלחם קשה, גבינה, שתייה, bedroll, עד לדברים איזוטרים כמו גרזן לקריטת עצים, סיר בישול, חבל, אולי אפילו אוהל קטן - וכו´ וכו´. כשתופסים אותך שודדים ואתה מחזיק דבר בגודל כזה בדרך, תסכים איתי שיש כמה השפעות על שיווי המשקל שלך. 3. נדנים. לא ראיתי ולו אדם אחד מסתובב עם נדן במשחקים. במקרה הטוב אנשים הולכים עם החרב בתוך החגורה - וזה באמת במקרה הטוב. רוב האנשים פשוט מחזיקים אותה בחוץ או משתמשים בה בתור מקל הליכה. נדן, גם אם משמנים את החרב יום-יום (דבר שמרבית ההרפתקאנים והחיילים מזניחים) לא תמיד מאפשר לחרב (ובעיקר לחרב ארוכה) להישלף בכזו קלות. הרבה מאוד פעמים דברים כמו קור, לכלוך או סתם רעיעה, דורשים שהחרב תוכל להישלף רק אחרי כמה משיכות. הרשימה עוד ארוכה, אבל אני לא אמשיך מחשש לספאם יתר על המידה. הנקודה שלי היא, שיש כל-כך הרבה דברים דפוקים מבחינת אותנטיות במשחקים שהם בדיוק באותה רמה כמו משקל החרבות והעובדה שילדים או אנשים נמוכים משתמשים בהם, שזה סתם לא נחמד לא לתת לכל אחד להשתמש במה שהוא רוצה. כמו שאמרתי בתחילת ההודעה - יש משחקים שמצאו פתרון מושלם לבעיית משקל החרבות - והוא השימוש בחרבות עץ. במשחקים האלה יהיה נדיר מאוד לראות ילד בן 12 בגובה 1.40 משתמש ב broadsword דו ידנית. בתקן הרך יש הרבה פלוסים (בעיקר התאימות היתרה עם הביטוח והפארנויה של אנשים מסויימים), אבל יש לו גם מינוסים. אחד המינוסים העיקריים, הוא מתן אפשרות לאנשים חלשים להשתמש בנשקים גדולים שאמורים לייצג נשקים כבדים. לפי דעתי, זה יהיה ממש מעליב וממש לא במקום להגביל אורך נשק לפי גובה האדם, חוזקו, גילו, וכו´. יש לנו מספיק צרות עם כל הענין של המלווים.
מקווה שאתה רואה את הנקודה שלי. ארם.

RanAway

New member
אני רואה את הנקודה שלך

אבל לא מסכים איתה. יש דברים שאפשר להכניס בקלות לחוקים (כמו הגבלת נשק לאדם בדיוק כפי שיש הגבלת נשק למקצוע). יש דברים שכמעט בלתי אפשרי כמו הדוגמאות שציינת. אין מה לעשות כפי שאני לא יכול לשחק זוטון, כך גם צריך לערב מידה של היגיון בהתאמת הדמויות למה שהן יכולות או לא יכולות לעשות. קח לדוגמא גנב, לא משנות היכולות ש"ניתנו" לו, אם אין לו מידה מינימאלית של יכולת אישית לכייס אז הוא פשוט לא יצליח. היות ואנחנו ממשיכים את הדיון באיציק אז לא אפרט עוד, אם למשהו אחר יש הערות שישאל והוא יענה בהקדם. רן

Sern

New member
איציק? מיזה איציק?

בכל אופן. רק רציתי להדגיש את הנקודה שלי לכלל (אתה באמת חושב שאני אתן לך את המילה האחרונה?
). הקרבות במשחקים "רכים" לא באים כדי להדמות קרבות אמיתיים בכל הנוגע לגודל הנשק, לכובד שלו, וליכולת האדם (רוב האנשים שמשתמשים בנשק במשחקים לא יודעים הרבה יותר מ pointy side forward, בעוד דמותם אמורה לדעת הרבה יותר). אני ללא ספק מסכים איתך שהדברים האלה צריכים להיות מודגשים במשחקים (החלום שלי הוא שכל הרשימה שהזכרתי אני למעלה תיוסם בצורה פשיסטית במשחקים, אבל עדיין לא הגענו למצב הזה). אבל אני חושב שאם רוצים לייסם אותם, צריך לייסם אותם כמגבלות פיזיות, ולא כחוקים. הם צריכים להיות דברים בסגנון "אל תעשה את זה כי אתה לא יכול לעשות את זה פיזית. לא מאמין לי? תנסה משחק אחד ותראה." (כדוגמת ילד בן 12 שרוצה להתהלך עם שריון שרשראות), ולא "אל תעשה את זה כי אתה נראה כאילו אתה לא יכול לעשות את זה. אני מצטער, פשוט אין לך גוף מתאים. לך תשחק איזה הוביט או משהו." שימוש באפשרות השניה, שלא לדבר על עיגונה בחוקים, תהיה מעליבה ממש לאותם אנשים. בעוד אם הם יגיעו למסכנה הזו לבדם על-ידי שימוש בדוגמה הראשונה, אז אף-אחד לא יעלב, המשחק יהיה הרבה יותר ריאליסטי - יידרוש רמת השקעה הרבה יותר גדולה, וכולם יהיו שמחים. אם אנחנו לא רוצים ליישם את הדוגמה הראשונה, אז אסור לנו אבל ממש אסור לנו לעגן את הדוגמה השניה בחוק. זה יהיה ממש, אבל ממש עלבון. שכל אחד יחשוב מה שהוא רוצה, אבל מבחינת חוקי המשחק, כולם שווים אלא אם כן הם עצמם מחליטים שיש להם מגבלות פיזיות שמגבילות אותם. ארם.

RanAway

New member
Icq = איציק.

אנשים נוטים להיות עיוורים למגרעותיהם. וישראלים על אחת כמה וכמה. רן נ.ב אין סיכוי המילה האחרונה תהיה שלי...

Sern

New member
אני לא אוהב את הסלנג ICQ זה ICQ

אבל אם תגיד לבן אדם. סבבה - תנסה להילחם עם החרב 12 קילו הזו וללכת עם השריון שרשראות 30 קילו הזה במשך המשחק... אחרי המשחק הבא אתה כבר תראה שהבן אדם ישחק ריינג´ר עם קשת ושריון עור. ואם לא, אז הוא הוכיח שטעית. ישר כוח לו. באמת לא התכוונתי לענות להודעה הזו, אבל חשבתי שלא הבנת אותי. אתה מוזמן לענות ב "ארם, אתה מפגר", כדי שתהיה לך המילה האחרונה.
ארם.

RanAway

New member
ארם אתה מפגר

:) אני יודע שאתה לא מפגר, אתה סתם "מבוגר צעיר" (ואתה רוצה את המילה האחרונה). הבון הבנתי אותך, ואני אף מסכים אתך (בנוגע לדרך הפשיסטית), רק כך אנשים יבינו באמת. רן נ.ב בדיון הבא אני אתן לך לכתוב את המילה האחרונה. נ.נ.ב אולי נ.נ.נ.ב אחרי הכל לפעמים גם אנחנו ה"מבוגרים" קצת ילדותיים.

אלף אפל

New member
מילתי תהיה אחרונה!

לרן, למה אתה חושב יש הגבלות של אורכים לנשקים? אנחנו מארגנים את הלארפ וחשבנו על שתי האורכים והגענו למסקנה. אם אתה מלגלג עלינו ואומר שאנחנו כמה ילדים שנלחמים עם חרבות ארוכות. אז מי כאן צוחק אחרון הא?

Unrealtanas

New member
לא! שלי תהיה אחרונה!

למה אתם מתייחסים לחרבות 110 כאל ענקיות? האורך הממוצע שיש אצלנו באיזור הוא 120, כ-ו-ל-ם בונים חרבות 120! ויש גם אנשים עם חרבות 180, ובחרבות האלה כולם השתמשו בהצלחה! אז אני מסיים את הדיון בסיכום שחרב 110 היא פחות מהממוצע אצלנו, כל הלארפרים יכולים להשתמש בה, ואתם חושבים אחרת, ולנו לא ממש אכפת.

למעלה