של מי החיים האלה??

של מי החיים האלה??

לאחרונה, לצערי ולכאבי הרב, ישנם לא מעט מקרי התאבדויות בקרב יהודים שנקלעו למצבים כלכליים קשים עד כדי כך שהחליטו לשים יד בנפשם וליטול את חייהם במו ידיהם. ההלכה היהודית קובעת כי אסור ליהודי ליטול את חייו במו ידיו, וגם המושג של "המתת חסד" נכנס לקטגוריה הזו. האם לדעתכם רשאי אדם להתאבד? נסו לראות זאת בראיה רחבה יותר, ולא רק בראיה דתית. השאלה מופנית אל חילוניים ודתיים כאחד! שיהיה לכולכם יום מלא חיים

ani111

New member
זה כמו לשאול:

"האם מותר לרצוח"? בדיוק על אותו משקל. זו דעתי.

טיפוסית

New member
לא!

כשאתה רוצח, אתה לוקח למישהו אחר חיים- אולי למישהו שרצה לחיות! אבל אם אתה מתאבד, אתה רוצח את עצמך ולא מישהו אחר וזה מרצונך, לא שהרגו אותך.

yoyo10

New member
זאת שאלה מאוד קשה מבחינה מוסרית

אני חושבת שלבן אדם יש אחריות על חייו לדוגמא בן אדם שמעשן כבד יודע שהוא יכול למות מכך למרות שזאת לא כוונתו. בנושא המתת חסד למי שהסתובב לאחרונה במחלקות גיריאטריות וראה זקנים תשושי נפש. או אנשים אחרי ארוע מוחי משותקים 100% ללא יכות לדבר ועדיין צלולים חושב פעמיים הרי הזקנים האלה מאבדים את טיפת הכבוד האחרון שלהם הם הרי לא יחלימו מצבם רק ילך ויחמיר עד מותם בסבל רב וביסוריים קשים. ותסלחו לי על ההשווה אם הם היו חיית מחמד הם היו זוכים להמתת חסד.

צהרים טובים יויו...../images/Emo13.gif

אכן העלית סוגייה קשה. אבל ישנם כאלה שיחשבו כך גם על נכים ומשותקים, על עיוורים, ועל כל בני האדם המוגבלים המרותקים למיטתם ושאינם יכולים לתפקד כאנשים רגילים. האם אותם בני אדם אינם צריכים לחיות עד טיפת נשמתם האחרונה, עד שיחליט הבורא לקחת את נשמתם? ואני בכוונה לא מכניסה את המושג "תיקון הנשמה" בעולם הזה, כי מישהו אחר יעשה זאת במקומי...

yoyo10

New member
אני לא מדברת על המצבים האלה

אני מדברת אך ורק על מצבים סופניים בהחלט כגון אלצימר וכו'

Huan

New member
האם לא כל דקה בחיים שווה?

סבל ויסורים זה משהו אחר, והרבה מתירים המתת חסד במקרה של סבל סופני. אגב, התרחשו כבר ניסים של אנשים שהתעוררו בדקה האחרונה. את מוכנה לקחת את ההימור?

עוד שאלה שנובעת מהסוגיה היא

ערך החיים וכבוד המת . והמורה שהתאבדה לימדה בבית ספר שלי ואני לא מדבר על זה שהתלמידים צחקו על ההתאבדות שלה אלא גם מורים , אז האם למי שהתאבד לא צריכים לכבד אותו? ובגלל שהודיעו למישהו שהוא סייםפ את עבודתו הוא צריך להתאבד? איזה ערך יש לחיים?

yoyo10

New member
הצחוק נובע ממבוכה ולא מזדון

הרבה פעמים אנשים נכנסים למעגל של יאוש בגלל הרבה סיבות חציונות(כמו פיטורים איבוד מכר קרוב וכ') או פנימים (מבנה אישות דכאוני מחלות נפש הפרעות נפשיות וכו') אני לא חושבת שאנחנו יכולים או שיש לנו את הזכות לשפוט את המורה

"אם יעיפו אותי בסוף שנה אני יתאבד"

המורה לאן את הולכת ? " להתאבד זה נורמה בבית ספר הזה " "אם לא תיהיו בשקט אני יתאבד " מורות ה=נבוכותצ יש לי והכותרת זה חבר שלי .

אתה יודע הנבצר... אתה צודק!

הנה עכשיו אנחנו שומעים על הפיגוע המחריד הזה! ואנשים שלא היה בידם להחליט לגבי חייהם, כך מתים! וזה כואב ומזעזע! ואנשים אחרים שיש להם בחירה להמשיך את חייהם, מחליטים לעצמם להפסיק אותם! אז כדי להבין את ערך החיים, צריך לכאוב את המתים, ולדעת שהחיים שלנו ניתנו לנו במתנה לא כדי שנסיים אותם כרצוננו, אלא כדי שנחיה אותם!!

צרייכים לחיות את החיים

כי קיבלנו אותם מתנה , יש היגידו מאלוהים ויש היגידו מההורים החרמנים שלנו , אבל קיבלנו ואנחנו פה וגם שהמצב הכלכלי קשה ואין עבודה צריך למצוא את הדברים הטובים , כמו זה שאדם בוכה כמה החיים שלו חרא וכמה הוא רוצה למות ולצידו עובר אדם המרותק לכיסא הגלגלים ומה יש לו לחשוב? אדם שיכול ללכת בוכה על חייו והוא המרותק לכיסא עד סוף ימי חייו מה יש לו ? אז שאתם אומרים שהכל חרא תקחו הכל בפופורציה כי תמיד יכול להיות רע יותר ותשמחו על זהנ שאתם קמיםם בבוקר ונושמים כי יש אנשים שקקמים בבוקר ויכולים רק למצמץ , אז תמיד להיות ראליים בקשר למצב ושלמוח על זה שאתם חיים כי יש אנשים שעלו היום לאוטובוס ואיבדו את הפריוילגיה לבכות כמ רע להם .

שיריה

New member
...

אי"ב, שיהיה גם לך יום מלא חיים וחיות. האם לדעתי רשאי אדם להתאבד ? זאת שאלה ממש קשה, לדעתי אדם ראשי לעשות מה שהוא רוצה כל עוד זה לא פוגע באחרים. עכשו... מה זה פגיעה באחרים ? הרי התאבדות כן פוגעת גם באחרים. וגם כאן זה מסתבך כי יש הרבה דברים שפוגעים בכל מיני אנשים... בסה"כ אדם אחראי על חייו שלו, אם לא טוב לו, שיפרוש מהמשחק. זכותו. אם לאדם יש יהלום נדיר ביד, והיהלום קצת כבד לו, והוא לא רוצה אותו, לא רוצה להסתובב חיים שלמים עם כזה דבר כבד ביד והוא גם לא מעריך אותו. הוא רוצה לזרוק אותו לים ? שיזרוק. את שואלת עם הוא רשאי. הוא רשאי (וזכאי) השאלה היא אחרת לדעתי... השאלה היא מה עושים כדי שהוא ידע את ערך היהלום שיש לו בידיים, שיבין שגם לאנשים אחרים סביבו היהלום הזה יקר, גם אם זה היהלום שלו. השאלה היא מה אנחנו עושים כדי לעזור לו לסחוב. ובמילים אחרות... כדי ללמד אותו להתמודד. מה אנחנו עושים ?

שיריה יקירתי...../images/Emo23.gif

קודם כל... מה עם הפן ההלכתי ע"פ היהדות? ודבר שני... מה אני באופן אישי יכולה לעשות כדי למנוע התאבדות של אדם?

שיריה

New member
../images/Emo13.gif

ביקשת לא לדבר על הפן ההילכתי.... אז דברתי על הפן הרחב יותר. הפן ההילכתי לא מסובך. אסור וזהו. ואין בזה אפילו הקלות והסתיגויות, וגם אין צורך לשאול שאלת רב בנושא. אסור. נקודה. למה ? התשובה השיטחית היא שחייו של אדם הם בידי הקב"ה, הוא נתן לו אותם, ורק בידיו גם לקחת. אני בטוחה שיש לך פרושים יותר עמוקים לסוגיה.... מה אני יכולה לעשות כדי שאדם לא יתאבד ? בעיקר שמים דגש על ההתמודדות. כל אחד בדרך שלו, חינוך זו דרך אחת. הקשבה זו עוד דרך. התיחסות. יש כ"כ הרבה דרכים...

yoyo10

New member
שאלה לחדד את העיניין

עם בן אדם חולה סופני מבקש לא חברו למכונות הנשמה האם צריך לכבד את רצונו

מתנדב

New member
לגבי חולה סופני, היו הרבה דיונים

על זה, שמעתי שהיו הרבה רבנים שהחמירו גם בזה, אני לא יכול לענות תשובה ברורה, כשאני לא יודע תשובה על זה, אני ינסה לברר ולתת תשובה מדוייקת ככל שניתן....

למעלה