של מי החיים האלה??

mayakol

New member
אז ככה...

אבל הפרשנים האלה כמו שקראת להם והמשכתי אחרייך, הם חכמים, גדולי הדור בעיני, ומי יודע יותר מהם על דברים שברומו של עולם? על דברים שקשורים לנושאים המשמעותיים באמת? אני בנאדם, וקטונתי, ובשביל זה יש הלכה, בשביל לומר לאדם איך לנהוג במצבים בהם הוא לא יודע מה עושים, ויודעת מה? במיוחד במצבים שבהם הוא בטוח שהוא יודע, על פי צו מצפונו ושיקול דעתו, כיצד נוהגים... ואני לא מסכימה איתך שבגלל שהם בשר ודם, יתכן והם הפעילו שיקול דעת לקוי. הם כאמור, יודעים הרבה יותר טוב מאיתנו מה נכון. אם יש מישהו שיפעיל שיקול דעת מוטעה זה אנחנו, ולא הם. ולא הבנתי מה פשר הציטוט שהוספת. המשמעות של "לא תעשה לך אלוהים אחרים על פני" היא שאל לנו מלעבוד אלוהים אחרים ולהאמין בהם... אבל להקשיב להלכה זה לא לעשות אלוהים אחרים... מבלי ההלכה אי אפשר היה לקיים את התורה. ואני לא חושבת שהממסד הרבני והדתי יוכל להתיר המתות חסד, או להחליט שהוא מפסיק להתער בעניין, ושכל אחד יפעל על פי צו מצפונו. זה לא יקרה.

זה בדיוק העניין מוזי...

שבמעשה של לקיחת נשמתו של האדם, אנחנו לוקחים תפקיד לא לנו... את תפקיד האלוקים!

ה מוזה

New member
אי"ב יקירתי ...

אני מסרבת בכל תוקף להאמין שאלוהים רואה את תפקידו כנוטל את כבוד האדם ואת אותו הצלם שהוא הוא העניק . "בצלמו ". נבראנו בצלמו ובדמותו - הייתכן שאלוהים יחפץ שצלמו יגיע עד איבוד הצלם האלוהי שבו ? רבים הם תפקידי האל .. ומי זה שקבע מהם ? לו היה רוצה שנאטום מצפוננו ושיקול דעתנו לא היה מעניק לנו את כל אלו . אלוהים הוא בעל הרחמים לא? ואם אנו נבראנו בצלמו - איה הרחמים?

מתנדב

New member
ה מוזה, אני חייב להגיד לך

שממש לא הבנתי חצי מילה מכל מה שכתבת, יש הלכה בנושא, שההלכה אומרת כך וכך, אני לא ילך נגד ההלכה,את רוצה לשכנע אותי שאני ילך נגד ההלכה? זה שאת אומרת שזה נקרא ראש קטן, זכותך המלאה להגיד את זה, אך אצלי זו גאווה שאני הולך לפי ההלכה.... כשאני נתקל למצבים שאינני יודע מה לעשות, אני בודק מה ההלכה אומרת במקרים כאלו, ומה הרבנים אומרים לגבי אותו נושא, ולפיה אני הולך...

ה מוזה

New member
צר לי שלא הבנת ..

מכיר את המשל על אותו חמור שאדונו שם על עיניו סך שלא יביט לצדדים? אז אני אשאל ברור יותר כשאתה נתקל במצב שאינך יודע מה לעשות - להיכן נעלמת לה זכות הבחירה ? הרי קיבלת מתנה מופלאה לבחור. לבחור האם הלכה זו או אחרת נראית לך אנושית ומצפונית - לבחור האם להפעיל את מתנת הבחירה הזו . מה שהרבנים יגידו תעשה - הרבנים אינם האל . הם מפרשי תורתו .

mayakol

New member
ומי אמר שאת תדעי לפרש את תורת ה'

טוב מאותם רבנים וגדולים בתורה שעוסקים בה יומם וליל??

מתנדב

New member
ה מוזה, אף אחד לא יקבע לך...

מה לעשות עם חייך, אך כששאלת אותי, עניתי לך שההלכה אוסרת את זה, ולכן אני נגד זה...

ה מוזה

New member
לא התיימרתי להיות חכמה מהם

מה שכן - אני אדרוש את זכותי ואת זכות יקיריי למות בכבוד גם אם הדבר אומר לסיים את חיי או חייהם שלא לפי אישור ההלכה . אני חוזרת שוב אני לא מפרשנת כלום רק מבקשת שלא יתערבו בזכותי למות . הלכה זו אחרת היא האור שלפיו את נוהגת האור שלי הוא אור שונה ובסופו של דבר עד שלא נעמוד בשערי גן עדן לא נדע מי פירשן נכון או לא אז למה לא לתת לאדם למות בכבוד? את זה אני לא אבין לעולם ....

אבל למה אין אדם יכול לפרש

את תורת אלוקים כראות עיניו. בסופו של דבר הרי אותו אדם, לאחר שהסץיימו חייו, ייעמוד בפני דינו של אלוקים ואלוקים ישפוט האם הוא פירש תורתו נכונה או לא. אין כאן אמת אבסולוטית.

mayakol

New member
אבל אותו אדם לא אמור לנחש...

בשביל זה יש את ההלכה שתאמר לו כיצד עליו לנהוג.

mayakol

New member
טוב, אז לפרש...

אדם לא יכול לפרש את ההלכה כראות עיניו, כי זה לא תחום ההתמחות שלו... כי אין לו את הידע המינימלי כדי לעשות זאת.

mayakol

New member
איזה ידע? אתה שואל ברצינות?

לימוד של כל רזי התורה ומסתריה, של כל הגמרות, ההלכות... של כל הפרשנויות השונות, של כל דברי החכמים. לימודים של שנים על גבי שנים.

אבל הכל עדיין פרשנות

האין אותם חכמים גם כן פירשו? ומאיפה הם למדו? מהמקור- התנ"ך, ןלכן זהו המקום היחיד שעליו צריך להסתמך בפרשנותך הפרטית.

מתנדב

New member
Knight of Darkness, אתה לא יכול

לקום יום אחד בבוקר ולפרש את התורה כראות עיניך, אתה יודע מה יקרה במצבים כאלו? אתה יודע מה, אני ישאל אותך ההפך, למה את חוקי המדינה אני לא יכול לפרש את זה באיזה צורה שאני רוצה, מהיום והלאה מי שמהר מותר לו לנסוע באור אדום, למה? כי ככה אני מפרש, ואני יכול לתת לך עוד מלא דוגמאות, רק מה? שיש חוקים במדינה, והמדינה פירשה והסבירה את החוקים, שבשביל לנסוע באור אדום אתה צריך לנסוע באמבולנס או בכל רכב ביטחון, שרק להם מותר לנסוע באדום, פירוש יפה המדינה פירשה לנו נכון? כך גם התורה להבדיל אלף הבדלות מחוקי המדינה, יש חוקים בתורה, יש מצוות עשה ויש מצוות לא תעשה, ואני לא יכול לפרש את חוקי התורה כרצוני... מקווה שהבנת את הרעיון שלי...

למעלה