של מי החיים האלה??

אני אתייחס לחלק של המתת חסד

בני האדם של ימינו מתערבים בטבע ונותנים לאנשים גוססים מכונת הנשמה. האם זו פעולה נכונה? והמתת החסד היא ניתוק המכונה, ולכן יוצא שהמתת חסד היא למעשה הליכה בדרכי ה', לתת לטבע לעשות את שלו, לא?

yoyo10

New member
איזה טלפתיה כתבנו אותו הדבר

באותה דקה

ה מוזה

New member
התשובה שלי תהיה קשה

עם כל הכבוד להלכה שאוסרת על אדם ליטל את חייו ועם כל הכבוד להלכה של אלוקים נתן והוא זה שיקח אותו האלוקים גם נתן לאדם את הבחירה הבחירה האם לסיים את חייו כל עוד מעט כבודו נותר או האם להמשיך בחייו כשהוא מאבד את אדמתו כספו חלום חייו וכבודו לא אעיז לשפוט אדם שיבחר לסיים את חייו משאיבד את ביתו כספו וחרפת רעב כחרב מעל לראשו .אולי אני הייתי נוהגת אחרת . אך גם היהדות מסכימה שאין לשפוט אדם עד שלא תעמוד בנעליו גם אל עליון לא אמור לשפוט את בן האנוש שבידיו הוא הניח את הזכות לבחור. לבחור האם להיות חילוני או דתי , לבחור האם להנשא או לא לבחור האם להביא ילדים לעולם או לא , ולבחור ..את מותו . זו תשובתי לגבי התאבדות כתוצאה מקשיים כלכליים . ובואו לא נשכח שמעבר לאותו חוב או צו עיקול יש אדם שכל עולמו חרב עליו ששרוי תקופה ארוכה במתח נפשי ,לעניות דעתי מי שבוחר לסיים את חייו בגלל סיבה כלכלית עושה זאת לאחר שכלו כל הקיצים ואין נפשו יכולה יותר לשאת את המועקה והנפש אינה שייכת לאיש או לכוח זה או אחר הנפש היא חופשיה . לגבי המתת חסד. כמי שראתה את אביה מאבד צלם אנוש ,מאבד את הדבר היחידי שהיה לו חשוב כל חייו - כבודו העצמי.אני הראשונה שאומר כן להמתת חסד ואם היתה לי הזדמנות נוספת לסובב גלגל לאחור במו ידי הייתי עושה עימו חסד . כי המוות עבורו בשלבי מחלה סופנית ואיומה היה המתנה הכי טובה שנתן לו האל רק חבל שנתן לו אותה לאחר שהיה צריך לאבד את הדבר הבסיסי ביותר - צלם אנוש וכבוד עצמי . להאריך חיי אדם למען יסבול עוד יום ?עוד חודש? זהו האלוהים ? אני לא חושבת כך ..לא חושבת שאלוהים יתערב .כי הוא זה שהעניק לאדם את ערכי המוסר והאנושיות הבסיסית ועלינו להשתמש באותה מתנה שנקראת רגישות ומול אדם שסובל ייסורי תופת ומאבד את צלם האנוש יש לנהוג באהבה ולסיים את חייו .לתת לו למות בכבוד.

מתנדב

New member
ה מוזה, תאמיני לי שאני מבין אותך

טוב, אבל מה לעשות שעל פי ההלכה, זה אסור, אני לא יכול ללכת נגד ההלכה, מי שרוצה ללכת נגד ההלכה שיבושם לו....

ה מוזה

New member
אתה יודע מהו הדבר שהכי מקומם ?

"הראש הקטן" אז יש הלכה . ואיש לא מפעיל את צו מצפונו? המוסר? הרגש? הלכה ידידי היקר היא פרשנות של אנשים בשר ודם שנכתבה על דף . ואתה מקבל כל הלכה בלי לפקפק ולו לרגע ..האם היא מוסרית? האם אינה נוגדת את מהות האל הרחום והחנון שאתה מאמין בו? אם האל רחום וחנון האם ההלכה אינה נוגדת את עצם מהותו ? "אני לא יכול " ומה לגבי הרצון שלך? מה אתה רוצה ? מה אתה היית רוצה לו אדם קרוב לך היה סובל ייסורי גסיסה ,מאבד צלם אנוש ? היית רוצה לתת לו להמשיך לסבול .? או להיות רחום וחנון כמו האלוקים ? יש הלכה . קצת ראש קטן לא?

mayakol

New member
ראש קטן, גדול, העיקר שיש ראש...

כתבת "היית רוצה לתת לו להמשיך לסבול ? או להיות רחום וחנון כמו האלוקים ?" וזה בדיוק העניין- איך אדם יכול להיות רחום וחנון כמו ה'?? מי אני ואת שנקבע מי יחיה ומי ימות??? אנחנו לא הקב"ה, ולכן אין לנו את הזכות להיות רחומים כמו שקראת לזה, ולקחת חיים של אדם.

mayakol

New member
ועוד משהו...

ההלכה היא פרשנות של טובים וחכמים הרבה יותר ממך וממני, ולכן בהחלט- אני אקבל כל הלכה מבלי לפקפק לרגע! ואם יהיו לי אי-אילו ספקות, אני אשאל שאלות ואברר כדי להגיע לחוכמה שמאחורי ההלכה. וההלכה, בדיוק כמו התורה, היא מוסרית. אין לי כל ספק בכך.

ה מוזה

New member
אמרת נכון

"ההלכה היא פרשנות של טובים וחכמים הרבה יותר ממך וממני" ועדיין - פרשנות . של אנשים בשר ודם. לא מתיימרת להיות חכמה יותר או פחות . הלכה היא פרשנות של אדם כלשהוא . ואני אפעיל את שיקול הדעת שלי כשמדובר בפרשנות של אחר . כל אדם בזמן זה או אחר בחייו טועה ומפעיל שיקול דעת לקוי או חסר - עם כך את מסכימה? שהרי רק בשר ודם היננו ... גם אותם פרשנים . ומה אם אותם חכמים הפעילו פרשנות ושיקול דעת לקוי? מי יודע ? לגבי אלוהים . אני מאמינה שהוא קיים - בכל אחד מאיתנו . קול אלוהים הוא הקול הפנימי העמוק ביותר לא לקול הזה אנו אמורים להקשיב? או שנקשיב לבשר ודם? "לא תעשה לך אלוהים אחרים על פני "- ציטטתי :) אני לא אקבל הלכה אם היא נוגדת את מהות האדם שבי .. איש באמונתו יחיה . אז אולי יתנו למי שרוצה למות בכבוד - לעשות זאת בלי התערבות של רבנים חוקים בתי משפט ועורכי דין . ומי שחפץ להאמין בהלכה ולהאריך זסבלו וסבל יקיריו שיעשה כך .

"המתת חסד" מוזי...

הוא נושא סבוך בכל העולם כולו, ולא רק כאן בגלל ההלכה היהודית. כל הדתות שמאמינות באל אחד אוסרות המתת חסד, למרות שישנן כמה מדינות בעולם שמתירות זאת. אני רוצה לדבר על "שיקול הדעת" שהזכרת. ואגיד לך בשיא הכנות ובשיא הדוגריות... גם אם הייתי חילונית, עדיין לא הייתי לוקחת אחריות שכזו להחליט על חייו של אדם אחר. זו אחריות עצומה!! ואם כל אחד מאיתנו יעשה באמת "עצירה" עם עצמו ויחשוב האם הוא מסוגל ליטול את חייו של אדם היקר לו שסובל ואף מבקש לסיים את חייו.. אני חושבת שנגלה היסוסים רבים, התלבטויות ופחדים!! כי בסופו של דבר... זה רצח!

ה מוזה

New member
ואם אותו אדם מבקש ממך לסיים יסוריו?

אותו אדם רוצה לסיים את חייו מבקש מרופאיו אל תאריכו את סבלי מבקש מבני משפחתו עזרו לי למות בכבוד לא מצליחה להבין - יש ביהדות כל כך הרבה כבוד למת . כבוד המת הוא באמת הגדולה של היהדות .מול הקבר הפתוח מבקשים את סליחתו ומה עם כבוד החי ? ומה עם לכבד את רצונו הוא ?

mayakol

New member
יודעת, יש דבר כזה ביהדות, שאם אדם

מסויים סובל מיסורים קשים, אז אומנם מתפללים לרפואתו, אבל גם מתפללים שאם נגזר עליו למות, אז שימות מהר ועם כמה שפחות יסורים... אז זה בעיני מה שניתן לעשות. אבל אדם מאמין, מאמין שהקב"ה הוא הריבון, והוא זה שיחליט מתי אדם סיים את תפקידו בעולם! כמו שלא בחרת אם להיוולד, את לא יכולה לבחור אם למות. זאת אומרת, אדם יכול חלילה להתאבד, או לבקש שינתקו אותו מהמכונות, אבל יש דין ודיין בעולם, ואני מאמינה שעדיף לו שלא לעשות זאת... מקווה שאת מבינה את כוונתי.

כאן הנקודה

האם חיבור האדם למכונות אינו נוגד את ההלכה? את דרכו של ה'? אבל מדוע? הרי זאת התערבו במהלך הדברים הטבעי!

mayakol

New member
שאלה טובה... אני צריכה לברר אבל

ככל הידוע לי מותר, כי זה בגדר לרפא... והרופא הוא שליח ה' לרפואת האדם... אבל אני צריכה לברר בקשר לזה.

מכונות הנשמה

זה לא לרפא, זה לתת למישהו שמותו מובטח עוד כמה חודשים עלי אדמות- וגם זה כשהאדם הגוסס לא יכול לעשות כלום למעשה, וכמו שאמרו כאן יש פגיעה מסוימת בכבודו.

מתנדב

New member
Knight of Darkness, חיבור האדם

למכונות, אינו נוגד את ההלכה... יש פסוק שאני לא זוכר את תחילתו, אבל בהמשך כתוב "מכאן שניתן רשות לרופא לרפא" שורה תחתונה הרופאים יכולים להשתמש עם מכשירים כלשהם, בשביל לרפא את החולה...

Em76

New member
תגובה

וזה מיועד בעיקר למאמינים שביניכם אתם מאמינים בגילגול נשמות? ידוע לכם שיש דבר כזה תיקון בעולם הזה? אם חס וחלילה תסיימו את חייו של מישהו ולא משנה מה מצבו, זה רצח ולא רק זה גם "חסכתם" לו כפרת עוונות..

זה קשה מוזי, זה קשה!

ואני אומרת לך שוב... גם אם הייתי חילונית, אני לא יודעת מה הייתי עושה. כבר אמרתי לך שהתגעגעתי אלייך?

למעלה