שמאל-ימין-אתאיזם או "בעית הלאום"

L7

New member
הערבים הפלשתינאים

מיוחדים גם בלבנון וגם בירדן בגישה הפטליסטית והרופסת המשמרת אותם במחנות פליטים. אינני רוצה לכבוש אותם אני רוצה להתרחק מחברה זרה לי ולהפרד מהם ככל האפשר ולו במחיר של נסיגה מרחיקת לכת. אני צריך את גוש קטיף וגם את חברון כחור בראש. ולהגדרות מסויימות אני לכן שמאל. ומדוע לא ניצח השמאל בבחירות? משום שלא השכיל להפוך את הרתיעה והפחד והתיעוב שמרגיש הרחוב היהודי כלפי המתנכלים לנו- למנדטים שיגשימו את הרצון להפרד.

תום30

New member
כל הכבוד.

באמת תביאי הרבה ילדים ותעברי להם את המטען הגנטי שאת נושאת זה מחוייב מציאות בארץ שלנו.
RESPECT

lolibror

New member
ואני, לתומי, חשבתי...

ש: (ציטוט מפי אדם עם כנוי דומה מאוד לשלך, תום30) "אם לכל אחד היתה הגדרה "משלו" למילים האמורות להיות נייטרליות... היינו חיים במגדל בבל "מודרני"-לא? ההגדרות למילים הן נייטרליות". אז איך זה שלפתע "שלום הוא ערך הנתון..." וכו'? מה קרה ל"נייטרליות"? תום, אתה דמגוג בפרוטה עם ידע כללי (כללי מדי) לא רע, אותו אתה מפזר לכל עבר בתקווה שרוב משתתפי הפורום יבהלו משפע הציטוטים אותו אתה מוריד בשצף קצף אל מול עינינו הקמות. אבל מה, בעצם, אתה מנסה לומר לנו? ובוא נגיד שכו-לנו כבר עברנו את השלב בו אנו מתפעלים מאוצר המילים בלטינית השגור בפיך ועכשיו, אנו שעונים לאחור בכסאותנו הבלתי נוחים, סיגריה בין אצבעודנו הרועדות ורק רוצים לדעת, כאילו, מה קורה?

תום30

New member
מה היתה הסתירה?

לו היית טורח לקרוא את מה שכתבתי לגבי שלום וכו' ולגבי מילים נייטרליות באות מידה של שקידה שאתה טורח לערוך מטאפורות מטומטמות היית מבין כי יש הבדל בין מילים לבין ערכים. ערכים נותנוים להגדרה סובייקטיבית ועל זה (כקוראי הנאמן אתה אמור להיות אמון ונהיר על כך) כתבתי לא אחת. למילים שאינן מבטאות ערך כי אם מגדירות מצב נתון כמו שולחן, אתאיזם וכו' יש הגדרה אחת. מה לא ברור? תענה לעניין במקום לנסות לנתח אותי את ידיעותי, קצת פחות פרומואים בפריים טיים בערוץ 2 וקצת יותר ידיע קונקרטי או במקרה שלך..קצת יותר הבנת הנקרא באופן מינמלי. תודה על העדכון השלבי בו אתה נמצא ביחס אלי("עברנו את השלב של ההתפעלות וכו'", מתי תגיע לשלב ההוכחה?

תום30

New member
עבור לשלב ההוכחה כסילי המתיימר

הבה נוכיח איש לרעהו ואולי גם לסובבים אותנו מי הוא בעל הידע הכללי והיכן הוא הוחצן, את עמדת ה"מנתח יודע כל" צריך להרוויח ולא לשרוק ביציעים. היכן תרצה פירוט ב"ידע השטחי\כללי" אותו "הפגנתי"? כמה אתה גובה עבור הניתוח הפסיכולוגי שהענקת לי? מתי תעבור לניתוח אסטרולוגי? האם "מילים בלועזית" מפחידות אותך? ספר...אל תפחד המודם מהיר והאוזן קשובה.... אתה יהיר בבורתך , ובמקום להוכיח קונקרטית אתה עובר לעמדת ניתוח. אינני שוב בידיעותי שהם ככל הנראה עמוקות משלך, אולם אשמח אם תנסה להוכיח אחרת במקום להתקשקש בצווחנות של פולניה המשחקת ברידג' עם חבר רעותיה המנפנפות. עבור לשלב ההוכחה.

vizini

New member
את רמת "ידיעותיך" כבר הפגנת.

לא נשארו הרבה אנשים כאן שעוד לא עמדו על טיבך. אז קדימה, לטובת אלה שעוד לא הספיקו להבין מי אתה...

תום30

New member
וזיני ../images/Emo13.gif

אחלה קאם באק.... שמעת "שלב ההוכחה" והתעוררת? ד"ש ללולי דרלינג...תקפוץ\ו\י לבקר..

lolibror

New member
ווידוי: החצאית... ../images/Emo9.gif

אכן יפה לי מכיוון שאני אישה בכל רמ"ח וכו'... ואפילו הרגשתי עם עצמי לא רע עד אתמול, כאשר איזה פוץ אחד (שגם לו יפה חצאית אבל זה כבר סיפור אחר) אמר לי שהבעיה שלי עם בחורים היא שאני חביבה מדי. "את חייבת להוציא מישהו משלוותו!!!" הוא זעק... "כל אחד!!! מי שזה לא יהיה!!! תפסיקי להיות צפיחית בדבש שכזו..." סיים, דומע. "כל אחד?" שאלתי. "כל אחד!" ענה. אי לכך, נכנסתי לפורום חסר התכלית ביותר שמצאתי ברשת... ובחרתי, את הגבר הזקור ביותר שבנמצא ואף אמרתי לעצמי שדי לי בכך אם אצליח לסחוט ממנו לפחות תגובה רוגזת אחת. וזכיתי ב-3!!! תום30
, אני מודה לך מעמקי לבבי ומתנצלת על כך ששילמת בזמנך היקר, רק בגלל שרציתי להוכיח לעצמי משהו שבכלל לא קשור לעניינכם. צ'או!

ההסבר שלך מוכיח את ההיפך

ותכתוב\י עוד נאום..זה היה מסוגנן מתורץ ומוסבר ל"הפליא".

lolibror

New member
שככה יהיה לי טוב...

אבל זו האמת. ואל תתני לכנוי שלי להטעות אותך... פירושו "אח קטן" בשוודית וזה גם היה שמו של הגיבור בספר הילדים האהוב עלי - "קרלסון המעופף"! הספר הזה שוכב ומעלה אבק בספריה שלי (לצד כמה קלאסיקות נוספות) ומחכה ליום בו ילדתי תדע לקרוא. אין לי שמץ של מושג בפיזיקה/מתמטיקה (או יותר נכון - סמנטיקה, שהיא, מסתבר, המדע האהוב על חלק נכבד מחברי הפורום) והשאלה בדבר קיומו או העדרות קיומו של אלוהים מעולם לא העסיקה אותי בדרך בה עוסקים בה בפורום הזה.

lolibror

New member
בדרך הכי "פושטית"

אם יש אלוהים הוא "יגלה" לי את עצמו, בדרך זו או אחרת. זה לא קרה... למרות שיתכן כי פיספסתי משהו שהרי אלוהים, כידוע, נמצא בפרטים הקטנים
. אבל מעולם לא פניתי לאיש כדי שיוכיח לי את אי קיומו של אלוהים במתמטיקה. או פיזיקה. (שלא לדבר על פוליטיקה)... לצערי, טלמון, אין לי תובנות שיכולות לרענן את פניו היגעות של הפורום שלכם. אודה כי נכנסתי לכאן מדי פעם כי קיוויתי שאולי היכן שהוא בין סנפיר לקשקש, מישהו יקדם אותי אל התשובה. גם זה לא קרה. עכשיו, שאלה אליך, ובשיא הרצינות, כי אתה אדם רציני וגם מנומס (כך שגם אם לא תרצה לענות לי, אני יודעת שלפחות לא תעליב אותי, בדרך): מה אתה| מחפש? ואל תכעס עלי אם אומר שלפעמים נדמה לי שאתה מחפש אותו. את אלוהים.

ערב טוב לוליברור

בנוגע לנימוס, זה קצת יחסי. ל"תולעת1" כתבתי הרגע לא כל כך בנימוס. לצערי התשובה לשאלתך פשוטה ומשעממת: אינני מחפש דבר! זו פשוט צורה של בילוי זמן. בנושא של הפורום התעניינתי תמיד, היתה לי תמיד דעה מסויימת, וגם טיפ-טיפה (ממש מעט) ידע. אני חושב שלא ניחשת. אני לא מחפש אותו. יותר מזה. אני אפילו לא חושב ש"הוא" לא קיים, אלא סבור שגם המונח עצמו לא קיים, המילה "אלוהים" פשוט ריקה מתוכן לדעתי. אלא אם כן כשם כולל או מילה נרדפת ל"טבע" או "כל הלא-נודע" או "כל הלא ידוע ו\או לא מובן לי". ובנוסף, אני מבדיל 1000 הבדלות בין תופעות ארציות כמו הכפיה הדתית שאני מתנגד לה בתוקף, או השימוש הכוזב בשם "אלוהים" למטרות נפשעות, למלחמות, לבין אמונתו הפנימית של אדם, שבגדול כלל לא מפריעה לי.

ועוד על המונח

המעורפל "אלוהים". דוגמאות נוספות לשימוש במילה: 1. סתם ביטוי ספרותי, למשל "ברוך השם, צרות לא חסרות". 2. כינוי ל"קול המצפון", למשל אצל הנוצרים.

lolibror

New member
טוב, נו... התולעת פשוט ביקש את זה

הרי זה כמעט כמו לעמוד על הטריבונה באיצטדיון טדי, לנופף בחזיית פוש-אפ אדומה ולצעוק "קדימה הפועל!!!". ותודה על ההסבר המפורט.

הבדל קטן (בכל השוואה יש הבדלים)

מה שהרתיח אותי זה לא המשיחיות והקשקושיות של ההודעה, אלא הערבוב של רוסיה לסיפור המשיח שלו. סתם לקח מישהו שלא קשור, שזה במקרה רוסיה, וזרק עליו רפש. וזה מה שהרתיח אותי אישית. אני לא בטוח שזה הרתיח באותה מידה גם את שאר אוהדי האתאיזם באיצטדיון שלנו.

lolibror

New member
"במקרה" זוהי מילת המפתח.

אז התולעת בחר הפעם ברוסיה וכמו שאמרת אתה - "במקרה". ואני מניחה שאם היה מלכלך על בני חבל הארץ הקרוי טרנסילבניה, משם הגיעו אבותי שלי לפלסטינה לפני מעט יותר מ-100 שנה, הייתי מתרגזת. אבל רק לשניה. וקצת. משום שהוא אכן תולעת. והתועבה האמיתית מצויה בעובדה שיש מי שקורא ומאמין.

אני נאלץ להודות

שדווקא את המילה "במקרה" לא כתבתי בכנות. למרות שאינני מתכחש למה שכתבתי בנוגע להכפשת כל מישהו שבכלל לא קשור, קשה לי לנחש מה היתה עצמת תגובתי, לוּ זו היתה "במקרה" טרנסילבניה. העניין הוא שרוסיה זה בדיוק לא במקרה. אינני סבור שהתולעת, כמו מטיפים רבים אחרים לפניו, פועל באורח עצמאי וספונטני בשם עצמו בלבד. אני חושד, וזוהי דעתי הפרטית בלבד, שישנם גופים מסויימים רבי השפעה ועתירי ממון, ואפילו לאו דווקא בארצנו הקטנטונת, שרוסיה עדיין מהווה עבורם דחליל גלובלי. ומכיוון שהרוּסוֹפוֹבּיָה נפוצה אצלנו מאוד, היא כל פעם מרתיחה אותי מחדש, ומשתתפי הפורום הוותיקים כבר מכירים את חולשתי הזאת. נכון, שחייתי ברוסיה שנים רבות (אם כי לא נולדתי בה) ואני די קשור אליה, אבל תאורטית אני מתנגד לכל פוביה לאומית, גזעית, מגדרית, דתית, עדתית וכו'. פשוט לא נתקלתי עדיין בטרנסילבנופוביה כדוגמה.

למעלה