שמאל-ימין-אתאיזם או "בעית הלאום"

סמיאגול

New member
מספר הערות

דבר ראשון לגבי צלחות מעופפות , טלמון ידידי כנראה שלא קראת את ספריו של אריך פון דניקן. אם הייתי קורא אותם לא היית רואה בצלחות מעופפות דבר מופרך. לגבי הערתך ש הומניזם= שימת קדושת האדם במקום הראשון. אתה תופתע אבל אני מסכים איתך שיש לשים את קדושת האדם במקום הראשון אבל אני אקח את העניין צעד אחד נוסף: מכיוון שלי אין "עולם הבא" שמחכה לי וגם לא 70 בתולות בגן העדן הרי שמה שיש לי הוא כאן ועכשיו בלבד, וזה הדבר הקדוש ביותר!!! בודאי קדוש יותר מחייהם של שהידים ובני משפחותיהם. לכן גם אם על מנת לעצור את טירוף הטרור (וטרור היה פה לפני 67) אני צריך להרוג מליונים הרי שזו חובתי . הערה נוספת, לעיתים אתה מערב ישראליות ביהודיות. אני מודע לעובדה שבמדינתנו אין הפרדת דת ומדינה אך עדיין יש הבדל בין יהודי לבין ישראלי. באשר לשמאל הישראלי, אם הוא לא היה להוט כל כך אחרי השלום (עד לרמה שהתעלם מכל הפרות ההסכם של עראפת)אולי הוא באמת היה מביא שלום. אך אדם שאינו עומד על שלו אינו יכול להתפלא על כך שמתעמרים בו.

preacher

New member
והערות לך

הומניזם הוא קידוש ערך האדם. מה שאתה אומר זה לא קידוש ערך האדם אלא קידוש ערך ה"אני" (כי לדעתך חייך שווים חייהם של מיליוני פלשתינאים). זה לא הומניזם, זה אגואיזם.

תום30

New member
אריך פון דניקן?

במרכבות האלים אריך פון דניקן מתעסק עם ממצאים ארכיאולוגים ומכמת (שלא לומר מקמט) אותם אל תוך תאוריה שהוא המציא פורו מוחו הקודח, תאוריה זו היא שוות ערך בדיוק לכל תאוריה אמונתית אחרת. עובדות ארכיאולוגיות נתונות ל"הסבר" ע"י כמעט כל סוג של תאוריות באשר הן, בשביל הדתי הפירמידות הן "הוכחה" לזה שהיה "עם ישראל עם העבדים במצרים" בשביל אריך פון דניקן או דומיו הם סטנדים\כנים לנחיתת צלחות מעופפות, בשביל הארכיאולוג ה"דתי" המצרי הם הוכחה לממלכה המצרית ולא לעם ישראל עם העבדים, בשביל עמיתו האריכואולוג היהודי דתי בדיוק להיפך. פיסת חרס שנמצאה ובבדיקת פחמן 14 (שהיא בעייתית להפליא למי שמכיר את העניין) נקבע כי היא בת 2500 שנה והכיתוב שעליה נכתב "שמע ישראל ה' אלוהינו" וכו'. מה הפיסה בעצם בעצם אומרת? שיו כאן יהודים? אולי לאותו מקום הגיע סוחר נודד גוי שקנה כד עליו המשפט היה כתוב? וכו וכו תהיות ושאלות. לכן כתבתי כאן פעם כי עובדות מדעיות (ובטח שארכיאולוגיות) הן משוללות כל ערך- קונטינגנטיות בלע"ז, הערך נוצק מההסתכלות שלך\י\ה\ו ויציאות ל"מסקנות" ערכיות שונות מאותה עובדה.

תום30

New member
אריך פון דניקן?

אריך פון דניקן לקח עובדות מדעיות ויצק לתוכן הסברים (שגם הם לא היו שלו...) הוא מיסטיקן לא פחות מכל בודהה\רבי\קאדי\וכו'. עובדות מדעיות הם דבר משולל כל ערך (קונטינגנטי בלע"ז) לדוגמא: בשביל אריך פון דניקן הפירמידות הם הוכחה להמצאות כן נחיתה לחלליות והוא ""מגבה"" את התאוריה הנ"ל בהסברים רבים אסטרונומים וכו', בשביל חברו היהודי הדתי הפירמידות הן הוכחה לנכונות סיפורי המקרא בדבר עם ישראל כעם עבדים במצרים והוא מגבה את התאוריה באמצעות סיפורים משלו. וכו חתיכת חרס קדומה שבבדיקת פחמן 14 (מבלי להכנס לבעייתיות ולמורכבות הבדיקה הנ"ל ותוצאותיה) גילו כי היא בת 2500 שנה וכתוב עליה "שמע ישראל ה' אלוהינו השם אחד"--מה זה אומר תכ'לס? שהיו שם יהודים?! אולי סוחר גוי קנה את הכד הזה מסוחר עתיקות קדום שגר בקיבינימט והכד התנפץ לו באותו מקום? וכו' גם אם זה התגלה בבית כנסת "עתיק" מה זה אומר ? אולי הקהילה היהודית שם לא ישבה בחוק אלא היתה זניחה במבנה החברתי ששלט שם וכו וכו הנקודה אני מניח..הובנה. השמאל לצערי לא עשה הכל , ואני לא מתעסק עם תירוצים והסברים חברתיים וכו', כדי להגיע לשלום אמיתי. וחבל.

תום30

New member
"בזבזתי אנרגיה"

הייתי בטוח שההודעה הראשונה לא "עלתה" לפורום. יאללה..שיהיה

סמיאגול

New member
תשובות

תום האמונה כי העברים הקדמונים בנו את הפירמידות היא אמונה של הדיוטות כי הרי גם בתנ"ך כתוב כי הם בנו שתי ערים (פיתום ורעמסס) באשר לאריך פון דניקן, הוא לקח מספר ממצאים ארכיאולוגיים שהמשותף ביניהם הוא אחד והראה תופעה. גם אם תוכל להסביר אחד מהמימצאים הנ"ל בצורה שונה עדיין התופעה תישאר. לנסות להתעלם ממה שאומרים הממצאים הללו שנאספו מכל רחבי העולם משול לתקיעת הראש בחול.

תום30

New member
אתה מאמין וזה יפה.

אני מבקש ממך לעשות אמת בנפשך ולבדוק את הממצאים שאדון פון דניקן הראה בספרו ב"ראש פתוח". תבדוק מה המדע חושב עליהם. תבדוק את ה"בטריה מסוריה" וכו. לאחר בדיקה כזו של לפחות חלק מהממצאים נדבר על בנות יענה וכו'.

סמיאגול

New member
כמו שאמרתי....

אפשר להסביר ממצאים מסויימים אבל לא את התופעה כולה. גילם של הפירמידות מוערך ב 12,000 שנים והן נמצאות במיקום מקביל להפליא למיקום בו היתה באותה תקופה קבוצת כוכבים שנראית מכדור הארץ רק במיקרוסקופים מאוד משוכללים. בנוסף לכך האבנים נחצבו במרחק 150 ק"מ משם (אבנים גדולות וכבדות שגם היום יש בעייה בשינועם). ישנם מנהרות בפרו שנראות כאילו נחצבו במקדח טרמי. מפות עתיקות של העולם שנראות כאילו צולמו מלווין (עם העיוות הנוצר עקב העודה שכדור הארץ אינו שטוח)הזדגגויות סלע הנוצרות מפיצוים אטומיים נמצאו במקומות שונים בעולם (כולל בעל בק בלבנון). לא תצליח להסביר את התופעה ע"י הפרכת ממצא ספציפי אחד מכיוון שהיא מורכבת מהרבה מאוד ממצאים.

preacher

New member
כדור הארץ לסמיאגול

12000 שנים??? מה פתאום? ידוע לנו בברור מי בנה אותם ומתי. המצרים היו טובים מאוד ברשומות. הפרמידות בנות כ, אמממ, 5000 שנה נדמה לי. האבנים הוסעו על דוברות, ואין בכך שום פלא. הכל ברור וידוע. הכוכבים שמתאימים למיקום הפרמידות הם למעשה קבוצה של שלושה כוכבים מהברורים ביותר שניתן לראות בעין לא מזוינת, ובטח שלא עם מיקרוסקופ (שאיתו תוכל אולי לראות חיידקים - בטח לא כוכבים). ה"תופעה" כאמור מורכבת מהמון ממצאים, אבל היא לא ממש תופעה אלא לקיחת כל מה שנראה בלתי מוסבר והדבקת הסבר אחד מקיף לכל התופעות. פעם ההסבר היה "אלוהים", עכשיו "חייזרים" זה יותר באופנה. אבל התופעה זהה - בני אדם מוצאים דפוסים וקשרים בדברים שאין בהם שום קשר אמיתי.

סמיאגול

New member
אתה טועה

אבל תחילה עליי לתקן טעות אחת שלי. טלסקופ ולא מיקרוסקופ. לגבי הרשומות אתה מתייחס בודאי לפרעה חופו אשר רשם את שמו על הפירמידה הגדולה של גיזה אך הוא לא בנה אותה כשם שסדאם חוסיין לא בנה את חומת בבל למרות שהוא רשם את שמו עליה. קבוצת הכוכבים עליה אני מדבר מונה חמישה כוכבים ולא שלושה ונקראת היום סיריוס . ואבנים במשקל של אבני הפירמידות לא ניתן להעביר על דוברות פשוטות (הן יטבעו תחת כובד המשקל). אני לא מבין למה בלתי אפשרי מבחינתך להודות באפשרות שחוצנים ביקרו בכדור הארץ הרי בהתחשב בגודלו של היקום חייבים להיות יצורים תבוניים נוספים, ובהתחשב בגילו חלקם בודאי עתיקים מאיתנו

preacher

New member
למה אי אפשר להעביר אבנים על דוברות?

משקל האבן ידוע, משקל וחוזק הסירות של המצרים ידוע. אתה חושב שאף אחד לא ניסה את זה או חישב את זה בשנים האחרונות? אתה חושב שכל ההיסטוריונים מסתירים ממך את המידע הזה? מה גורם לך לחשוב שחופו לא בנה את הפרמידה? מצאו מגורי עובדים גדולים למדי ליד הפרמידות, בדיוק מהתקופה הנכונה, עםפ המון כיתובים הנוגעים לבנייתה. אז אתה מסכים שניתן לראות את הכוכבים הנ"ל בלי טלסקופ? סיריוס הוא אאל"ט אחד הכוכבים הזוהרים ביותר בשמיים. לגבי חוצנים, אני מוכן בשמחה להודות באפשרות קיומם איפה שהוא, אבל מכאן ועד לזה שהם ביקרו כאן, הדרך רחוקה, ואני לא רואה שום דבר על כדור הארץ שחייבים להשתמש בתאוריות על חייזרים כדי להסביר אותו.

סמיאגול

New member
תלמד קצת לפני שאתה עונה

בפירמידות של מצרים יש אבנים שמשקלם מעל ל 50 טון, בודאי שלא ניתן להעביר אותן על דוברות פשוטות ולמעשה גם כיום שינועם של כל כך הרבה אבנים כבדות למרחק כל כך גדול יהווה בעייה לוגיסטית. לגבי ההיסטוריונים הרי שהם אכן מסתירים מידע אשר לדעתם חשיפתו יראה אותם באור מגוחך. למה חופו לא בנה את הפירמידות? מכיוון שהן מתוארכות לכמה שנים לפני תקופתו. את סיריוס ניתן לראות מכדור הארץ בתנאים מסויימים בעיקר לקראת שעות הבוקר אך לא את קבוצת הכוכבים כולה. ואם אנחנו כבר פה נסה להסביר כיצד חצבו המצרים את האבנים הללו (בצורה שהיום ניתן לעשותה רק בעזרת לייזר) או כיצד בדרום אמריקה יש סימנים של מקדחים טרמיים במערכת מנהרות בת אלפי שנים? כיצד יש הזדגגויות סלע הנוצרות רק מפיצוצים אטומיים בכל רחבי העולם? כיצד יש מפות עתיקות שנראה כאילו צולמו מלווין? אחרי שתענה על אלה יגיעו עוד אלפי שאלות

preacher

New member
נו, מה הטעם להתווכח.

היות שאני לא מחזיק מעצמי מבין גדול בבניית פרמידות ומה שאמרתי זה רק מתוכניות בערוץ נשיונל ג'אוגרפיק, הרשתי לעצמי לגגל את הנושא. הנה התוצאה הראשונה. תתווכח איתו אם אתה רוצה.

preacher

New member
ועוד משהו

סיריוס הוא הכוכב הכי חזק בשמים אחרי השמש, והקבוצה בה הוא נמצא - אוריון - היתה ידועה לכל התרבויות הקדומות. ניתן לראות אותה טוב מאוד בלילה, וכל מי שאומר שניתן לראות קבוצת כוכבים מסוימת רק בבוקר מדבר שטויות במיץ. בבוקר ניתן לראות את נגה ומרקורי, שהם כוכבי לכת ולא כוכבי שבת.

למעלה