שמן - מילה גסה

gils33

New member
שמן - מילה גסה

אני חייב לשתף אתכם בחוויה של הבת שלי היום בקייטנה. היא רצתה לספר לחברה שלה ע"כ שהיא רזתה בצורה ממש דרסטית, היא אמרה לה כשהייתי קטנה הייתי ממש שמנה. החברה לא נתנה לה לסיים את המשפט ואמרה "אני לא מאמינה שהיית שמנה" ליד כל ייתר החברות והם צחקו עליה למרות כל ניסיונתיה להסביר שהיא היום רזה. הקטע המעצבן שזו שצחקה עליה שמנה מאוד! הבת לא ויתרה וכמובן אמרה לה:"הסתכלת על עצמך במראה בזמן האחרון" וכמובן שהחל בלאגאן. שלא תבינו הבת שלי רזה, רזה מאוד. מה קורה פה לעזעזל? הביאו את הילדים למחשבה ששמן זה מגעיל/שונה/חריג ולא בריא. יש אנשים שמנים ולא יעזור כלום לאף אחד אני רוצה לראות את הבנות האלה עוד עשרים שנה - איזו "מזוודה" הם ימשכו אחריהן. זה כ"כ מעצבן אותי ששמן זה משהו היסטרי כזה. אשמח לתגובות

schlomitsmile

Member
מנהל
אם הן "ימשכו מזוודה" זו חצי צרה יותר מדאיג אותי כמה מהן יהיו אנורקטיות...

gils33

New member
אני ממש כעסתי על הנושא היום

הילדים אכזרים ומנסים לפגוע בכל דרך אפשרית

schlomitsmile

Member
מנהל
לדעתי הם לא אכזריים יותר מהוריהם הם כנים וישירים יותר. מה אפשר לצפות אחרי שטיפת המוח שהן עוברות? הן כולן נמצאות בסיכון לא רק להפרעות אכילה אלא גם לשלל הפרעות רגשיות. את אותה עוינות וזילזול שהפנו הפעם כלפי חוץ, הן יפנו בעתיד כלפי עצמן.

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo13.gif גם אפשר, למרות שבמצב האופטימלי אנשים ונשים יאהבו את גופם ללא תלות במה שמחזרים פוטנציאליים (בני המין השני או אותו מין, כל אחד/ת לפי טעמו/ה) יפסקו על מידת הסקסיות שלו. וזה מתייחס כמובן גם לשיר שאני הבאתי ../images/Emo13.gif

elotan

Member
אבל שמן זה באמת לא בריא

וילדים אכזריים, כך היה וכך יהיה.

gils33

New member
קצת פילוסופיה בגרוש

שמן לעולם ישאר שמן, גם אם לא בגוף אז בראש ואני שמן בעצמי. מיליוני דיאטות עשיתי ,נראה לי שהורדתי לפחות משקלים של שלושה אנשים מעליי ותמיד חזרתי לאכול ולהשמין. זו אהבה שקשה להיפטר ממנה,זה כמו שאדם שהיה רזה כל החיים לעולם לא יהיה שמן. המון עניין של מבנה גוף/הרגלי אכילה/חינוך ומה לא. אז אני לא מסכים ששמן לא בריא. כבר 4 אנשים בריאים מסביבי שעשו ספורט כל יום ואכלו רק אוכל "בריא" מתו מדום לב בן הגילאים 38-45. אני אומר הכל שטויות - כל אחד והיום שלו, על הכל מדובר כמובן ללא הקצנה מטורפת אלא אנשים "רגילים"

liza26

New member
גם לגדולה שלי זה קרה

בחוג בריכה שהיא הלכה היתה ילדה שכל הזמן הציקה לה וקוראת לה שמנה והילדה התחילה להגיד לנו לשים לב לבטן שלה ..... האמת שאני עירבתי את הגננת והפרדתי בינה ובין הילדה והסברתי לילדה שהיא ממש לא שמנה והילדה אמרה את זה כדי לעצבן אותה ולגרום לה להתרגז אבל לצערי- אתה צודק . חוץ מזה שילדים הם אכזריים כל נושא הרזון/השמנה מתחיל בגיל מאוד קטן הן כבר בודקות אחת את השנייה ומעבירות ביקורת על הבגדים, על המשקל לצערי - יש אמהות שמאוד עסוקות בעצמן ובמראה שלהן ובמשקל שלהן- הילדות שומעות את זה ולומדות לגדול ככה - תוך ביקורת מתמדת זה כמו ההבדל בין לאמר לילד "אל תאכל כי תשמין מזה" לבין "אל תאכל מזה- כי זה לא בריא"

AlonPe

New member
השמנה....

בלי להיכנס למקרה ספציפי כזה או אחר, אי אפשר להתעלם מזה ש... אם להתנסח בעדינות וקורקטיות, "עודף משקל" הוא בעיה לא פשוטה, שמאפיינת את אורח החיים שלנו. וזה מחמיר לאור (או לחושך) הפרדוקס שיש סביב זה. לא מקבל לגמרי את התייחסותך לעניין ש-עודף משקל, הוא "גזירה משמיים". (ושוב, בלי להיכנס לדוגמאות, או מקרה ספציפי כזה או אחר) זו עובדה שבזמננו ובמקומותינו, בתרבות שלנו - יש יותר (גם ילדים וגם מבוגרים) שמנים, ואין ספק גם, שזה... בוא נגיד... פחות בריא/רצוי. הבעיה, או אחת מהן - שאותה תרבות, שמזמנת לנו כזה שפע, מציבה לעצמה, לעצמנו באופן פרדוקסלי, מודלים לחיקוי - שאין שום קשר בינם לבין המציאות! יש קצת "התממות" ב... תמיהה שלך לגבי היחס כלפי שמנים. אולי באיזשהו עולם אוטופי, היו מקבלים כל אחד כמו שהוא, בלי ביקורת, בלי רשעות. ואני לא אומר שלא צריך לטרוח ולחנך, ולהטיף אפילו, לסבלנות וסובלנות, והבנה ואהבה, ולקבלת האחר וכו' וכו', אבל אין מה לש'ות - תמיד האנשים הרזים והיפים, יהיו... בוא נגיד.. נחשקים, נחשבים, "מקובלים" (במילעיל) יותר. ובאותה נשימה אומר משהו הפוך - צריך להיזהר לא להפוך את זה לאובססיה, לעיקר, אבל בגלל כל השפע שעוטף אותנו, וזמין לנו, בעיקר השפע של הג'אנק, תזונה נכונה, ופעילות - צריכה להיות חלק מחינוך למודעות לאורח חיים בריא, באופן פעיל, אקטיבי! זה כמו לחנך לציחצוח שיניים - זה משהו שלא "בא טבעי" אם לא "מטמיעים" אותו מגיל צעיר! ולסיום אנקדוטה, בעניין מודלים תרבותיים: פעם, מזמן, (לפני הרבה שנים, וגם לא מעט קילוגרמים
) כשהיינו בהודו (עוד לפני שהאפרוחים היו בתכנון בכלל) התידדנו עם בחור מקומי אחד. וכשהוא הרגיש מספיק חופשי ופתוח, יום אחד הוא אמר לי מש'ו כמו: "You're healthy! you're looking good!" מה שבעצם הוא אמר לי - אתה שמן! וזו היתה (בעיניו) מחמאה!!!

schlomitsmile

Member
מנהל
בדיוק ../images/Emo13.gif מה שאומר שהאנשים היפים הם לא בהכרח האנשים הרזים. יופי הוא כידוע, בעיניי המסתכל, וה"עיניים" מושפעות מאד מהתניות חברתיות. לכן כשמדובר על יעדי חינוך בהקשר זה, נראה לי שהקריטריון צריך להיות באמת ההקשר הבריאותי. כלומר- כן חינוך לאורח חיים בריא, מזון בריא, פעילות וכו', אבל לא השתעבדות לאידיאל יופי שרירותי אחד, מה שגורם לנזקים איומים, הן בריאותיים (הפרעות אכילה זה לא ממש בריא...) והן רגשיים.

gils33

New member
אהבתי

אך עם זאת עדיין מחזיק בדעתי ששמן או בוא נגדיר "מלא" מגיע מלידה, עניין מבנה הגוף של אותו אדם מאוד משפיע על איך שהוא יראה אח"כ. אותו ילד להורים שמנים לדוגמא לא יגדל על ערכים של ספורט ותזונה בריאה מכיוון שההורים שלו יגדלו אותו על פי מה שחונכו. אמרת "לא להפוך את זה לאובססיה" ופה עצם העניין,אסור להפוך כלום לאובססיה, צריך איזון בחיים, גם אם אתה שמן וגם אם אתה רזה.

פולספגן

New member
אבל פה הטעות שלך -

כהורה, אתה מודע לטעויות שעשו הוריך בחינוכך ואתה רוצה יותר מכל לא לעשות את אותן טעויות. לכן, תצטרך להתאמץ שבעתיים וכן לתת ערכים של ספורט ותזונה בריאה ואולי גם אתה תפיק מזה תועלת
כי הרבה פעמים למישהו אחר, במיוחד עם הוא היקר לנו מכל, יותר קל לעשות דברים קשים מאשר לעצמינו.

gils33

New member
אין לי טעות

אני לא אלמד את הילדים שלי דבר שאני לא עושה בעצמי. אם אני אומר לילד שלי:תתאמן,תאכל בריא(מי קבע מה זה אוכל בריא) ותחיה נכון אני צריך להוות לו דוגמא וברגע שאני לא מבצע את הערכים שאני רוצה להקנות לו אז מה טוב בזה. נכון - אני מלמד לכמויות נכונות,לא להגזמה אבל בהחלט לא ל"מה שנקרא" חיים ספורטיביים. לא כל אחד בנוי לזה

פולספגן

New member
אך לזה בדיוק התכוונתי -

שהילדים שלך ידרבנו אותך להרגלים נכונים, כי תצטרך לעשות זאת בשבילם. ברור לכל, שסיטואציה כמו שתארת אינה אפשרית
(שאתה תמשיך בשלך ומהם תדרוש)

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo45.gifכמו שסבתי נהגה לומר- כל דבר במידה מבנה גוף הוא בהחלט עניין מולד, וחשוב לדעתי להעביר לילדים מסר שאין מבנה גוף פגום או נחות. האנושות מגוונת בכלמיני תחומים, גם בזה, וטוב שכך. וזה לא סותר חינוך לאורח חיים בריא, לא לשם הגיזרה אלא לשם הבריאות.

gils33

New member
שוב מי קובע לי מה אורח חיים בריא

האם אני חייב ללכת עם מוסכמות החברה שרזה זה בריא? דוגמא רעה:בחור בן 40 נסע באופניים, היה איש של ספורט, אוכל בריא, כל מה שנקרא בריא קיבל דום לב ומת ולצערי הרב הוא לא הראשון. אני מאמין שנבראנו או שנוצרנו,לא משנה,כל אחד לפי מבנה הגוף ומבחינתי כולנו מושלמים. אם אדם מחליט לאכול כמויות אדירות ולהגיע למשקלים של 300 ק"ג הוא לוקח בחשבון את הסכנות הכרוכות או שהוא פגוע נפשית. אם אדם מחליט להיות אנורקס זה בדיוק אותו הדבר. לכן אני בלבד קובע לעצמי מה טוב לי ואם הילדים שלי יחליטו אחרת , הם מוזמנים לחיות על פי רצונם עם מה שאני תרמתי להם במשך השנים.

schlomitsmile

Member
מנהל
בריאות זה לא עניין של מוסכמות חברתיות זה עניין רפואי, מדעי. לעשן זה במוסכמות אבל זה מאד לא בריא. אין קשר בין מוסכמות לבריאות. ברור שאם אדם מחליט להזיק לעצמו, זכותו לעשות זאת, וגם איש לא יוכל למנוע זאת ממנו. זה לא אומר שאנחנו רוצים שילדינו יפגעו בעצמם או שאם אנחנו רואים מישהו פוגע בעצמו אפשר לומר זב"שו, זה מה שהוא בחר ולהמשיך הלאה. ברור גם שאין כרטיס ביטוח- אדם יכול לאכול בריא ולעשות פעילות גופנית ובכ"ז לחלות. אבל מי ששומר על אורח חיים בריא סיכוייו להיות בריא ולהזדקן גבוהים מסיכוייו של מי שלא. מה שאני אמרתי הוא שלדעתי יש לחנך את הילדים להוקיר את גופם, בכל מבנה גוף שהם נולדו בו כולל עגלגל, ולשמור על בריאותו- לא לשם החזות החיצונית או המעמד החברתי שמתקשר אליה, אלא לשם בריאותם שלהם.

למעלה