שמעתי מחבר: סקר ב CNN לפני יומיים

../images/Emo60.gif טוב אז ככה

אני עונה בקצרה כי גם ככה אני מאחרת לביה"ס. תראה כמה אנשים גרו בגוש קטיף? 8000 הם רק חלק קטן בציבור הדתי לאומי שהתיישב בגוש היתר התיישבו בהתנחלויות אחרות או בערי פיתוח או בערים רגילות ותדענה הישיבות והאולפנות שיש בכל חור בארץ. הדתיים מתיישבים בכל הארץ, כל אחד לפי מה שהכי חשוב בעיניו. יש כאלו שהתישבו במרכז כי חשוב לקרב את העם אלינו יש כאלו שהתיישבו בהתנחלויות כי הם הרגישו שהם מפריחים את השממה במקומות לא כאלו מיושבים שיש גם צורך להתיישב בהם. ויש גם כאלו ברצועת עזה ששם לא היו יהודים אז הם הרגישו שליחות עצומה להתיישב שם. כל אחד והשיקולים שלו. אבל להגיד שמתיישבים רק בגוש זה פשוט לא נכון. כי יש נטייה עכשיו של הציבור הדתי לאומי ללכת להתיישב גם בעיירות פיתוח או בנגב או בגליל או "סתם" להשאר במרכז. אני אישית רוצה לגור ברמה.
אבל מי יודע אולי יום אחד יחזרו גם ביתי לעתיד
שורה תחתונה לא ארץ ישראל לא מתחיל ונגמר בעזה. ולא כל הדתיים מתנחלים. ואגב יש קשר לאמונה ולדת אבל אני צריכה לראות איך אני מנסחת את עצמי בצורה טובה עד אז יום טוב

סוף סוף מישהי שגם עונה לעניין

"... יש נטייה עכשיו של הציבור הדתי לאומי ללכת להתיישב גם בעיירות פיתוח או בנגב או בגליל או "סתם" להשאר במרכז...." ועל כך תבורכו. לגבי הרמה, זה אמנם לא כמו הרצועה ויו"ש, כי החוק הישראלי הוחל עליה - אבל אישית, לא הייתי לוקח את הסיכון
, למרות שבמקרה זה יש הרבה יותר נימוקים ל"בעד סיפוח" מאשר ל"נגד". מחכה להסברך על הקשר בין הרצועה לדת.

../images/Emo60.gif אממ

לגבי הרמה כן אני יודעת שאנחנו ספחנו באופן רשמי את הגולן לכן זה נקרא שלנו לפי החוק. אני לא יודעת אם זה גם שלנו לפי החוק הבינלאומי אבל ניחא. ותראה לצערי זה לא בעיה לשנות את החוק. אבל טוב שנגיע לגשר אני כבר אחליט מה לעשות. עכשיו לגבי ההסבר "אבל הנקודה היא שאין להתישבות בחבל ארץ זה ולהתנתקות ממנו שום קשר לא לדת ולא לאמונה." תראה יש קשר והקשר הוא נורא פשוט. אנו מאמינים בזכותנו על כל א"י ע"פ התורה ובגלל שעזה היא חלק משטח זו אז יש לנו זכות להתיישב שם ולגור שם. אין הבדל בין עזה לבין דימונה למשל לכן זאת גם הסיבה שרוב הדתיים היו נגד הפינוי. יש גם את השיקול הביטחוני אבל אצלי למשל הוא גורם פחות מכריע.

../images/Emo60.gif הרמה נקיה מאנשים

לצערי הרב יש שם 33 ישובים יהודיים וזה עוד שעשיתי בכיתה ו' עליהם את העבודה. מאז בדקתי עוד כמה פעמים כמה ישובים יש שם ועדיין יש רק 33 ישובים עם 18 אלף יהודים זה כלום. רק בעיר שלי יש יותר מכל הישוב היהודי שיש שם וחבל. ויש שם דרוזים שלא שמעתי שהם עשו רע למדינת ישראל. ומעניין שקוראים רק להתיישב בגליל ובנגב לעומת זה אין קריאה להתיישב בגולן.

עם דבר אחד יש לי בעיה

הרי הקב"ה הבטיח לאברהם "..לך ולזרעך...". אבל גם ישמעאל הוא בנו, בשר מבשרו, של אברהם, כלומר "זרעו", לא רק יצחק. אז אולי הקב"ה כועס עלינו כשאנחנו מנסים לנשל את בנו השני של אברהם מזכויותיו, כי זה כמו להפר את ההבטחה שנתן לאברהם. אולי מה שבקב"ה רוצה זה שנתחלק ב"ירושה", כמו אחים, ולא שנלחם כמו אויבים זרים. לע"ד, יש כאן מקום לחשיבה נוספת. וגם נאמר "...אלה גם אלה מעשי ידי..."

../images/Emo60.gif אוקי

שאלה טובה. לא חשבתי עליה עד עכשיו אבל עיינתי בבראשית ובכמה שות"ים (שאלות ותשובות) והתשובה נמצאת בבראשית פרק י"ז פסוקים יט-כא "ויאמר אלוקים אבל שרה אשתך ילדת לך בן וקראת את שמו יצחק והקמתי את בריתי איתו לברית עולם לזרעו אחריו: ולישמעאל שמעתיך הנה ברכתי אתו והפריתי אתו והרביתי אתו במאוד מאוד שנים עשר נשיאים יוליד ונתתיו לגוי גדול: ואת בריתי אקים את יצחק אשר תלד לך שרה..." אוקי מהפס' הנ"ל מבינים שישמעאל אכן יקבל "ירושה" מאביו אברהם אבל הוא לא יקבל אלא יצחק יקבל שנאמר "ואת בריתי אקים את יצחק" זה הברית שה' כרת עם אברהם שהיא ברית מילה, הבטחת הארץ וכו'. וישנה עוד תשובה בתורה שהיא שאברהם מצווה לעשות כל מה ששרה אומרת לו. והקב"ה אומר: "...כי ביצחק יקרא לך זרע``. ז"א שהקב"ה הבטיח את הארץ לאברהם הוא הבטיח את הארץ לו ולזרעו אבל זרעו לפי הקב"ה בעצמו הוא לא ישמעאל אלא רק יצחק ולכן אנחנו בעצם לא גזלנו מישמעאל שום דבר. מקווה שעניתי על השאלה וסורי על האורך

איילת, מגיעה לך תשובה רצינית

אז אני רוצה להתעמק קצת במקור, וזה לא כל כך מתאים לי בשעה זו. אשתדל לענות לך בקרוב.

למעלה