שמתם לב מה קרה פה

אתי@

New member
צריך גם לקחת בחשבון שכשקונים דירה

חדשה, יש המון הוצאות נילוות שלא תמיד יש כשקונים דירה לא חדשה. אתמול זוג חברים שלנו קיבלו את המפתחות לדירה החדשה שלהם, באחת השכונות הדרומיות של ראשל"צ. הפרויקט ארך שנתיים וחצי והם קיבלו את הדירה עם כמה ליקויים שעוד יתוקנו במסגרת האחריות של הקבלן. בכל אופן, רק על החיבור לחשמל הם משלמים סכום כסף ענקי (אני לא בטוחה, אבל מתקרב ל- 10,000 ש"ח). וזה לא כולל חיבור למים, ביוב וכיו"ב. ויש להם עוד המון הוצאות ומיסים, שלנו, שקנינו דירה ישנה - לא היו.

נופר30

New member
אתי אתי תעצרי מהר את החברים שלך

לאמא שלי היה אותו מקרה ביקש ממנה הקבלן לשלם סכום של 10.000 ש"ח עבור חיבור חשמל תלת פזי לתומי סיפרתי את זה למישהו והוא אמר לי שהוא שילם רק 1000 ש"ח התקשרתי לחברת חשמל והם אמרו לי שעלות חיבור החשמל הינו 5000 ש"ח בלבד התווכחתי עם הקבלן ואחרי שהוא הראה לי כיצד הוא מחשב הבנתי שהוא רוצה לעשות על הגב שלנו כסף אמרתי לו אל תחבר אותי לחברת חשמל תודה התקשרתי לחברת חשמל ביקשתי חיבור שילמתי 5000 ש"ח ב מספר תשלומים וזהו אנחנו מחוברים היום בחיבור תלת פזי במחיר פחות ממה שחייבו אותנו על החיבור הרגיל

אתי@

New member
תודה נופר, אני מעדכנת אותה

בכל אופן זה לא דרך הקבלן אלא דרך חברת חשמל, ככה שאולי זה לא מקרה דומה? אני לא מספיק מתמצאת בזה...

אתי@

New member
ודרך אגב, עדיין לא עובדים עם חשמל

תלת פאזי, ככה שהוא באמת ניסה לעבוד עליכם.

בילבי.

New member
אתי, בטח שעובדים עם חשמל תלת פאזי

לנו יש בבית בגלל המזגן המיני מרכזי (חייבים תלת פאזי)

אתי@

New member
אה, כן? ../images/Emo13.gif טוב, אני לא מבינה בזה

רק שמעתי שאין דבר כזה, אני לא ממש מתמצאת. תודה על התיקון.

נופר30

New member
אתי דיברתי עם חברת חשמל

אין חיבור של 10.000 ש"ח זה הולך ככה בית בבניה מקבלן עולה לחבר את הרגיל 5000 ש"ח אם רוצים להתחבר לתלת פזי אז זה 6000 ש"ח כלומר אם הקבלן נותן את הרגיל והם רוצים להגדיל אז היא משלמת את ה 1000 ש"ח לחברת חשמל וכמה שהקבלן מחייב אותה כלומר עוד 4000 ש"ח ( עבור עבודה נראה לי מוזר ) בכל מקרה שוב ממליצה לך לעשות מה שאני עשיתי ושהחברה שלך תתקשר לחברת חשמל שתגיד שהיא רוצה להתחבר רק ברגיל כלומר 5000 ש"ח לחברת חשמל ואז שתתקשר לחברת חשמל שהיא רוצה להגדיל לתלת פזי ואז תוסיף רק את ה 1000-1600 שזה עולה ואז יצא לה הכל 6600 ולא 10000 אם את צריכה משהו אני פה

אתי@

New member
המון תודה ../images/Emo24.gif אני אעדכן אותה

בכל הפרטים. בכל מקרה, יכול להיות שאני טעיתי במחיר. אולי היא התכוונה ש 10,000 ש"ח זה כולל גם חיבור למים, ביוב ועוד כל מיני. לא יודעת... בכל אופן התקשרתי לוודא איתה שהיא לא עושה דרך הקבלן (היא לא!) והיא היתה עסוקה ולא יכלה לדבר, אז יותר מאוחר אני אוודא איתה את הפרטים. נופר, שוב תודה שאת כל כך מקסימה

נופר30

New member
השאלה היא

האם היא מעבירה את הכסף דרך הקבלן או ישירות לחברת חשמל

נופר30

New member
אתי דיברתי עכשוו עם חברת חשמל

אין סכום כזה גם אם היא בונה בית פרטי הסכום הכי גבוהה זה 6000 ש"ח ויחד עם המע"מ זה 7020 10,000 זה מוגזם

שכחתי את השאלה: מכירים מישהו

שכן מרוצה מבית שהוא קנה אצל קבלן ? השאלה נשמעת טפשית אבל את האזהרה קיבלנו מאשת מקצוע ומאז התחלתי לשאול אנשים שקנו בפרוייקטים ו.. לכולם יש בעיות קשות

אתי@

New member
העניין הוא שלקבלנים יש אחריות

ההורים של חבר שלנו קיבלו אחריות ל- 5 שנים ועד היום (עברו כבר איזה 4-5 שנים) הם עוד מזימינים אותם לעשות תיקונים אם צריך. אבל אני מסכימה איתך שיותר קל לקנות דירה לא חדשה...

הילית*

New member
כן, אני מכירה אנשים שקנו בקרית אונו

החדשה משיכון עובדים ומאוד מרוצים. החברה עשתה כשנה לאחר מסירת המפתח בדיקה והם תיקנו את הליקויים כולל החלפת מרצפות בדירה וצביעת התיקונים בקירות וכד´

dorlim

New member
את מעלה את אחד מ ../images/Emo35.gif הבעייתים

גם אנחנו מאד מתלבטים בין קניה מקבלן לקניית דירה יד שניה. היתרונות הברורים של דירה יד שניה שאת רואה בעין מה נוף פתוח ומה לא, מה הגודל של הדירות, איך זה נראה בשטח ולא על הנייר, מי השכנים
וכו´ אבל .... זה יותר יקר (במודיעין מדובר בהפרש של כ-20,000$ - מעניין אותי לדעת אם זה כך גם באיזורים אחרים), לא תמיד אפשר לעשות את השינוים שאת באמת רוצה (לעומת אצל קבלן שלפני תום הבניה את יכולה לשנות כאוות נפשך), לא תמיד אפשר לגלות בעיות בבניה, וערך של דירה קיימת בד"כ לא עולה (הסטטיסטיקות אומרות שקניית דירה על הנייר מניבה תשואה של כ20%) - בקיצור דילמה... ודרך אגב - אני מכירה אנשים שקנו דירות מקבלן והיו מרוצים ואני מכירה אנשים שקנו דירות יד שניה ונמצאים במשפט עם בעלי הבית הקודמים.... ולכן נראה לי שהכל תלוי במצב הספציפי. אם קונים מקבלן צריך לוודא שהוא רשום באיגוד הקבלנים, לראות פרויקטים אחרים שהוא עשה וכו´

אתי@

New member
תשואה של דירות בעיקר קשורה למיקום

שלהן וכמעט ולא לגיל הדירה.

הילית*

New member
הדילמה הזו ידועה אבל חשוב לזכור דבר

חשוב. כשקונים מקבלן זה אף פעם לא נגמר במחיר הדירה. הקבלן נותן את המינימום מבחינת המטבח וכו´. וכל האנשים שדיברתי איתם הוסיפו עוד כ- 30,000 דולר על תוספות כגון מטבח יותר טוב (בד"כ הקבלן נותן מעט ארונות), על חדר ארונות, על ארון באמבטיה וכד´ לעומת זאת, לא תמיד כשקונים יד שניה העצוב של הבית הוא בדיוק לטעמכם ולכן הרבה פעמים יש צורך לשפץ. אנחנו מעדיפים לקנות בית יד שניה, יחסית חדש, שכבר עשו בו תוספות (כמובן, בתנאי שיהיו לטעמנו). על תוספות אלו בד"כ המוכר לא יקבל תוספת אבל אנחנו נחסוך כסף על תוספת שאולי היינו עושים אם היינו קונים חדש

dorlim

New member
30,000$ ואוווו זה המון!!!

אני יודעת שצריך להוסיף על הסכום של הקבלן אבל לא תארתי לעצמי שעד כדי כך.... בכל מקרה אחד היתרונות של קבלן בגלל המצב הקשה של הקבלנים זו האפשרות ללחוץ אותו בדיוק בדברים האלה להגדיל את הארונות במטבח, להוסיף שירותים נוספים, לקבל מזגן (ולא רק הכנה), לשנות קירות וכו´ (רק צריך לדאוג שכל אלו יהיו חתומים בחוזה, אחרת אין עם מי לדבר...) בקיצור, נראה לי שהדילמה הזו לא נפתרה ושצריך לבדוק כל מקרה לגופו בהשוואה בין שתי דירות ספציפיות ולא בשאלה בכללותה...

הילית*

New member
מנסיון של מכרי מאוד קשה לקבל את

כל התוספות הללו. ובד"כ החברות שעושות את המטבח הבסיסי של הקבלן די מנצלות את המצב ומרוויחות המון. מעט מאוד אנשים לוקחים את המטבח הבסיסי וחוסכים את ההוצאה אבל לפי מה שאני ראיתי זה מטבח מאוד מינימלי. בכל מקרה לי הוא לא היה מספיק שינוי בקירות בזמן הבניה הוא תמיד אפשרי ובד"כ בלי תוספת אך אם תרצי צבע קצת שונה מלבן בקירות זו קצת בעיה, מה גם שהם לא מעודדים זאת בגלל שהם טוענים שבשנה הראשונה יש כל מיני סדקים בקירות ולכן בהתחלה עדיף לבן

אתי@

New member
הילית צודקת, כל שינוי מחייב תשלום

נוסף, ומדובר בהרבה כסף. (וגם כמו שכבר אמרתי תשלומי עירייה שונים וכיו"ב). בנוסף, שינויים משפיעים על מועד קבלת הדירה. אצל חברה שלי כתוב בחוזה שאם יש שינויים זה מאפשר לקבלן איחור של 3 חודשים במסירת הדירה. אפילו שינויים קלים במיקום נקודות חשמל, מאפשר את זה. זה גם אומר שכשקונים דירה חדשה מאוד קשה לדעת מתי מקבלים אותה.

למעלה