שמתם לב

שמתם לב

שבפורום הזה נדיר ביותר וכמעט ואין נשים נשואות? (לא מכירה עוד חוץ מלימונינה יפתי) אוף. זה אומר כל כך הרבה על מצב של אשה נשואה במגזר החרדי.

גנדרן

New member
תשמעי

תשמעי,כנראה שהן די פיקחיות..... ואני מראש אומר אני שמייח לכל אחד ואחת שמתבטא כאן,

מתבי6

New member
יש לי שני הסברים

או שהיא הורגלה שהיא לא קובעת דברים ואז או שהיא כבר לא חושבת או שאפילו אם היא חושבת, היא מבינה שאין לה מה לעשות עם המסקנות שלה. או האופציה השנייה אבל לא פחות גרועה, היא פיתחה תעשייה שקוראים לה ילדים. (שלא תחשבו, אני אוהב ילדים וגם לי יש כמה מתוקים. אבל כשזה נהפך להריון, הנקה, הריון, הנקה וחוזר חלילה, אין זמן לחשוב על שום שינוי). יש אולי אופציה שלישית אבל אני מאמין שהיא פחות מצוייה- זאת אשתי. עושה מה שבראש שלה בלי לדפוק חשבון למישהו. אני זוכר שהיו זמנים שלא הבנתי אותה. אוכלת חופשי לפני קידוש. אוכלת חופשי חלבי אחרי בשרי. ועוד דברים שלא נרחיב. אין לה מה לחפש פה כי טוב לה בחיים.

מתבי6

New member
קודם כל אף פעם לא באתי בטענות

באמת כיף לי בחיים כי כל אחד עושה מה שטוב לו. אנשים פרקטיים. כמובן שלא ניסחף אבל מה שיש מספיק.

דיכוי הנשים החרדיות

הן צריכות להחליף חיתולים. לעצם הדיון, שאלת מקומן של הנשים החרדיות בספירה הציבורית, ראויה להישאל בכל ההיבטים רחבים ולא רק בהקשרים של שיתוף בהנהגה (מתרחש לעיתים בתפקידים שוליים). לדעתי, יש להעלות בראש ובראשונה יש להעלות את מקומן של הנשים במרחב הביקורת של החברה החרדית. כיום היחס לנשים בחברה החרדית מעליב ומשפיל, המתבטא בשפת ההתייחסות ובתפקידים המיועדים להן. למרות יחס זה, לא רק שהנשים החרדיות כמעט ואינן שותפות לביקורת (שבלאו הכי מועטה), הן בדרך כלל מהוות את האבן תמך של ההנהגה החרדית. רמת ההסתברות למציאת נשים שתלחצנה על הגברים לבלתי צאת מהמסגרת החברתית המקובלת, גבוה מההסתברות שלחץ דומה יבוא מצד הגברים. התמיכה הבלתי מסויגת של הנשים החרדיות בהנהגה החרדית הגברית מתרחש למרות האפליה וחוסר ההתייחסות המכובדת לנשים (מתי ראיתם בית שהגבר יושב בצד והאשה בראש השולחן, בעצם, כמה בתים גם הגבר לא יושב בראש השולחן. ליתר דיוק, כמה בתים האשה תסכים שהגבר לא ישב בראש השולחן). האם הנשים אשמות במצב הנ"ל, או שמא הגברים הם שגרמו לכך וכדלהלן. דיכוי חשיבת הנשים במערכת החינוך בתי הספר של הבנות במערכת החינוך החרדי, נשלטים על ידי גברים שוביניסטיים הרואים בתפקידם כמנהלים, שליחות לדיכוי חשיבת הנשים והפיכתן לרובוטים בשירות הגברים (מצווה לשמוע בקול הבעל וכדומה). ההסתברות כי אשה חרדית תשתייך לאפיון של הקבוצה השלישית של "רוצה לעזוב" נמוכה עד למאוד (ציטוט: " אנשים שאיבדו את האמונה שלהם מתוך לימוד, מתוך התבוננות ישרה ואמיצה בנבכי ליבם ובמוחם, מתוך הפסקה של שקר עצמי, ומתוך הישר מבט למציאות כמות שהיא. גם במקרה הזה מדובר באנשים שהם לרוב נשואים".) לדעתי, הסיבה לכך ודאי אינה נעוצה ביכולת החשיבה האינטלקטואלית של הנשים, אלא ביכולת של הגברים החרדים השוביניסטיים לדכא את חשיבת הנשים. במערכת חינוך של הבנות, אין כמעט לימודי השכלה, מעבר ללימודים טכנוקרטיים כשפה ומתמטיקה. אין לימודי קודש בצורה רחבה, ובודאי שאין חינוך ללימוד עצמי של מקורות יהודיים. יש ביקורת של ממש על כל מסר שנכנס למערכת החינוך, יחד עם מלחמה מתמדת בהוספת מסלולי למידה בעיקר כאילו הנושאים אופי שאינו טכנוקרטי (גם אם הוא הוראה, כדוגמת השתלמויות). קיימת שטיפת מוח מתמדת על יכולתם ונשגבתם של גברים ורבנים, ועל אי יכולת של הנשים לשופטם. תוכנית הלימודים לבנות נעשית בעיקר מתוך ספרים ייעודיים, וחלילה וחס לא מתוך ספרי מקור. כאשר כל הלימוד נעשה מתוך ספרי לימוד ולא מתוך המקורות ממש (כדוגמת מקורת ההלכה לעומת ספרי קיצור לבנות, חשיבה יהודית לעומת ספרי חשיבה מקוריים המיועדים לבנות או צולניקים בישיבות). תהליכים אלו בשילוב האמונה הרווחת על מוגבלותן של הנשים, מפחית דה פאקט את יכולת חשיבת הנשים. אסיים בחתימתו של קרל מרקס במניפסט הקומוניסטי, "נשות החרדים התאחדו".

וואו, כל מילה פנינה

כאילו היית איתי בסמינר. ואכן 'אפקט המראה' שולט בחינוך הבנות החרדיות - רמת הציפיות הנמוכה מובילה לתוצאות נמוכות. אל תחשובנה, תשאלנה את אבא/בעל/רב, התפקיד שלכן לסייע להם להתקדם בלימוד. אין פלא שנשים אנוסות או יוצאות מהוות אחוז נמוך מכלל המפקפקים במערכת.

מקום עבודתי הקודם

היה איגוד של נשים מכל קשת הציבור. המשותף לכולם, הם אמרו כחמישים פעם ביום משפטים אלו כסגולה בדוקה לשלום בית כנראה: בעלי אמר, מה בעלך אומר, אז תשאלי את בעלך, נראה מה בעלי יגיד, מה בעלך חושב, נראה לך שבעלך יסכים, הלוואי שבעלי יסכים, אני אתיעץ עם בעלי, נראה מה בעלי יחשוב על זה, אני בטוחה שבעלי לא יסכים, שכנעתי את בעלי, בעלי מסכים, חבל שבעלי מתנגד, בעלי רוצה, בעלי לא רוצה. אני לא חושבת שבעלי חושב כך, אני לא חושבת שבעלי יסכים. אני בטוחה שבעלי לא יסכים, אני בטוחה שבעלי חושב כך, אני חושבת שבעלי לא מסכים. בעלי מרשה, בעלי לא מרשה, בעלי חושב, אני חושבת שבעלי חושב, אני חושבת שבעלי חושב שאני חושבת (?). בעלי בעלי בעלי בעלי בעלי בעלי בעלי בעלי. בעלך בעלך בעלך בעלך. (טוב שלא בעלינו)....

מרוב שאנחנו

רגילים לחיות בתוך הבועה שלנו, אנחנו לא שמים לב כמה לא לענין צורת הדיבור שלנו.

צורת הדיבור? זה התנהגות

הלוואי שזה היה מתחיל ונגמר בדיבור. הבנות הללו לא זזות מ"מ מבלי לחשוב מהי חוות דעת הבעל שליט"א, ממש כמו שאלוהים היה רוצה מברואיו, לו היה רוצה. אני מסכימה שיש מקום לוויתורים במער' יחסים, אבל לא כשזה חד צדדי ואובססיבי כל כך.

נכון

לא ניסחתי נכון את מה שהתכונתי לומר. כונתי היתה לצורת החיים הנורא שאנחנו חיים בה.

את צודקת במאה אחוז

זה אכן מאוד כואב!אני אישית מכיר מישהי נשואה שהיא אנוסה וניסתה להיפתח קצת בפורומים עד שבעלה התחיל ללחוץ אותה!כמה כואב ומעצבן המצב הזה.

תכבד העבודה על הנשים ..

היחס לנשים בציבור החרדי ,גרוע הרבה יותר מסתם שובינזם ,מדובר בניצול אכזרי שגובל בהתעללות .הרי במצב האידיאלי לפי דעתם ,הבעל יושב כל היום בכולל ולומד /מפטפט /מעשן /שותה קפה . והאשה צריכה גם לעבוד כדי 'לתמוך בלימוד התורה' וגם לגדל ילדים ,ואחרי כל זה היא זוכה לתואר הנכסף 'עזר כנגדו' . אני מכיר אחד שאשתו עובדת בשתי עבודות, חוץ מגידול חבורה לא קטנה של ילדים, ותמיד היא נראית כאילו עוד רגע היא הולכת ליפול ,בלי להגזים .והוא מספר לי בגאווה, שנשים חילוניות מהעבודה אומרות לה, שאי אפשר להאמין שיש לה כל כך הרבה ילדים .ואני רוצה לצעוק לו ,תגיד לי אתה עיוור או מטומטם ?? אז מה אם בעבודה היא מורחת מייק אפ וחיוך ,אתה לא רואה מה עובר עליה ? ממש בלי שום קשר ,אותו אחד הראה לי פעם קטע בהייליגע ספה"ק פלא יועץ ,"לא יכה את אשתו בחוזקה ", עד כאן לשונו הזהב.

מקומם עד דמעות

אני זוכרת שנתקלתי בספר 'שלום בית' שנכתב על יד אחד מחשובי הרבנים בדורות הקודמים, המייעץ לאישה שבעלה מכה אותה, להתפלל להשם שידו של בעלה לא תכבד עליה, ולנסות לרצות אותו ככל יכלתה, ובשום אופן לא לספר להורים שלה או למישהו אחר - משום שזה יכול להכעיס את הבעל, להשפיל אותו ולהזיק לה עוד יותר. ובלי קשר מעל ההורים שלי גרות שתי משפחות בהן הנשים הצעירות, בתחילת שנות השלושים שלהן, שתיהן אימהות לתשעה ילדים, עובדות כמורות, מנהלות בית למופת, האבות כמובן אברכי כולל, ואפשר לראות שהן פשוט מתמוטטות. סמרטוטים מהלכים כפשוטו - אבל עם חיוך.

לחוד

New member
עוד משהו

יש הגדה של פסח מצוירת ידועה שנדפסה לפני מאות שנים, שם מופיע ב"מרור זה שאנו אוכלים" ציור של בעל המחווה בידו כלפי אשתו. על ספרים שנכתבו לפני דורות אין לי שאלות. זאת היתה התרבות הכללית ששלטה ברוב החברות. מה לך כי תליני על שומרי הגחלת היהודית?

גנדרן

New member
אכן מקומם

אבל הבעיה היא בכל החברה הישראלית, יצא לי פעם כשחזרתי ממילואים(אחד מיני רבים שאני עושה בשנה), ולפתע בצומת ולאור היום בעל מכה את אשתו בתוך הרכב, נו מה את חושבת קרה בהמשך.... אנשים לא התערבו, למרות שהוא נתן לה מכות רצח. היא ברחה מהרכב, והוא אחריה משאיר אוטו דלוק. רק אחרי שהתערבנו אני ועוד קצין בעניין. והבחור הבין שאין לו אופציה להמשיך.... הוא הפסיק, הגיע משטרה, והבחורה הטמבלית הזאת, אמרה שהיא לא רוצה להתלונן. ושהחבלות נגרמו מנפילה. ושבעלה לא עשה לה כלום.... אנחנו לא ידענו מה לעשות וגם השוטרים שהבינו את הסיטואציה, בלעעו את ההרוק והלכו....

למעלה