שמתם לב

אשתי היקרה

כל כך טוב לה עם כפירתה שהיא בכלל לא מציצה כאן אלוהים הטוב לא מפריע לה בחיים הוא לא העניק לה ילדים צפוף מדי כשהיא חוטאת כלפיו היא אפילו לא מרגישה והיא עובדת בהחזרה בתשובה [בשכר כמובן] אני מת עליה היא חמודה

יכול להיות שיש הרבה

אבל המציאות כאן בפורום לא רואים השתתפות ערה של נשים. וזה רק מראה על גודל הדיכוי של הנשים בציבור החרדי, שהן אפילו לא מצליחות ליכנס לפורום כאן,זה נורא ואיום.

גנדרן

New member
או שזה מראה דבר אחר

ייתכן שהנושאים כאן בפורום לא כל כך מעניינים אותן.... הם צריכות לעסוק בדברים מאוד פרקטיים, ויכול להיות שחלקן גם אוהבות את זה... תתפלא יש הרבה נשים חרדיות ושאינן כאלה,שהדאגה לבית לילדים ולבעל זה עולמם, וזה מה שהן יודעות לעשות מצויין יכול להיות שלא קל להן ביום יום, אבל הן השולטות בבית, הבעל כלפי חוץ הוא בעל הבית, אבל למעשה הגברת היא הבוס... על פיה יישק דבר. והבעל הוא למעשה נספח התרבות.... היא ראש הממשלה האמיתי והבעל רק בובה .... וזה ממלא אותה סיפוק עצמי , יותר מלהיות שליחת פיצה על אופנוע....

יש רק הבדל אחד!

האמא החרדית עושה זאת מתוך כפיה ואילו השליחת פיצה שאתה מרמז כלפיה עשתה זאת מתוך בחירה!

גנדרן

New member
למה כפיה חביבי?

מה אתה אומר שכל עקרות הבית למופת(זו ההזדמנות להכיר להן תודה וגם להצדיע) עושות זאת מתוך כפייה.. מה פתאום יש רבות שמאוד אוהבות שהכל "בידיים שלהן" תרצה העוצמה שבשליטה, אמא לעשרה ילדים, היא מבחינתי מפקדת לכל דבר גם מפקד או מפקדת עובדים קשה, הרבה פעמים לא מתוך רצון אלא ממחוייבות, אבל נהנים מעצם העובדה שהשליטה בידיים שלהן. תתן להן אלף פעמים להיות פקידה בבנק או סוכנת ביטוח או שומרת בכניסה לפעוטון, או שליחת פיצה, זה לא יעשה להן את הכייף, שבלראות את הכל תחת פקודתה..... ויש לציין שהן מסורות לתפקיד, בצורה מוחלטת. כמו כל מפקד /ת ראוי

בודאי שזה כפיה

הכפיה הכי גדולה הוא שהם מדומינות שהן מאושרות. זה ברור שלחלק גדול מהן חסר שמחת חיים וסיפוק. כמו שלגברים קשה בציבור החרדי גם לנשים קשה, ויכול להיות שאפילו יותר קשה להן. במיוחד נשים שנפלו עם בעל פרזיט - והכל בשם הדת.

גנדרן

New member
תראה חסידי

גם שרות בצבא הוא כפייה, אז מה זה אומר שאם הייתי קצין בצבא ועבדתי קשה מאוד... לא נהנתי גם... בוודאי לחלק מהן חסר שמחת חיים וסיפוק, ולחלק יש אחלה גבר שעושה כל מה שהן רוצות.... ובורך גם ביכולות פיזיות טובות... וגם ביכולות נפשיות ליצור אצל זוגתו אהבה ושמחה. אמיתית, היא אוהבת מאוד אותו והוא אותה. הם יחד עובדים קשה אבל הם עובדים בשביל החיים המשותפים שלהם...... אני לא חושב שהעניין הוא רק כלכלי, הוא קודם כל הזוגיות. כל אשה יודעת שזה לא כל למצוא גבר שבדיוק יתאים להן... וכן להיפך. אם זה קורה והם מתאימים, או מצליחים להתאים ציפיות, אז הם יכולים יחד לבצע כל דבר.... הזוגיות חביבי היא שם המשחק.... וזה לא רק סקס, כמו שהרבה חושבים כאן. זה היכולת להרגיש את בן הזוג, להיות כנה עמו בצורה מוחלטת. לדאוג לה או לו, במקסימום הניתן, וכמובן המון יחס חיובי. בקיצור הוא החבר הכי טוב בעולם שלה והיא החברה הכי טובה בעולם שלו.... וביחד הם מרימים פרוייקט שנקא משפחה, וואם היא תחליט למשל שהגיע הזמן שייצא לעבוד הוא יצא לעבוד הבנת...

גנדרן

New member
אמת ויציב

לא כל אחד זוכה או זוכה לנפש מבינה.. שתחלוק עמה את חייה. בנות לא יודעות לדעתי לבחור את הגבר המתאים להן אין לרובן שום מושג, מה הן צריכות לחפש בו.... ואז לפעמים הן נופלות וחזק.... אני מסכים שבחינוך החרדי במקום להתמקד ברטוריקה... היו מלמדים את הבנות את עובדות החיים... היה להן הרבה יותר קל לבחור. הם בדרך כלל לא בוחרות אותו, וזה שידוך. "חתול בשק", היה לך מזל הגרלת פייס לחיים... לא היה לך מזל אכלת אותה... זו הבעיה לדעתי... וגם המודעות לחיי האישות והמשפחה הם שואפים לאפס..... אם אשה לא מצאה גבר שיבין אותה וימלא את צרכייה הפיזיים והנפשיים, היא בצרות... וכן להיפך... וזה אפשר לשנות ע"י הגברת המודעות, בעיקר אצל בנות טרם נישואיהן, כדי שידעו מה הן צריכות...

שוב ושוב אתה מוכיח את בורותך

במגזר החרדי. בנות לא בוחרות. בנים לא בוחרים. משתדכים מחתנים אותם אם יש כסף לצד אחד מה טוב ומה נעים. אם אין כסף ויש סבא רבא שהוא אישיות דגולה מה נעים ומה נחמד. קיצורו של עניין. צא ולמד פרק בהלכות חרדים, ואחר כך נקבל את דעותיך בזרועות פתוחות. כריעת ברך. כבוד. קימה.

גבעון 1

New member
את בכלל לא קראת מה שהוא אמר

מצטער את בכלל לא קראת מה שהוא אמר, הוא ציין את העניין של שידוכים וכ"ו. אולי תטרחי לקרוא לפני שאת מגיבה מה זה התאגדתם נגדו?

ברור שזו כפיה!

למה כפיה?כי אף אחד לא נותן לאשה הצעירה לבחור אם היא מעוניינת להוליד הרבה ילדים ולעסוק כל היום רק בטיטולים ואמבטיות... מכתיבים להם את זה כמצב נתון וכהוראה מאלוהים שזה תפקידם ביקום וזהו,אז זה שיש הרבה נשים שיש להם יוזמה וכח לקחת את המצב הנתון ולנסות לייפות אותו בחיים יותר יפים ומאושרים זה עדיין לא אומר שבזה הם היו בוחרות אם היו נותנים להם את האפשרות לבחור מראש איזה חיים לחיות!אז הבנת למה זה נחשב לכפיה?כי כשלוקחים אשה צעירה ומראש מכתיבים לה לחיות חיים מסויימים וקשים בלי לתת לה אפשרות כלשהי לבחור אם היא רוצה כאלה חיים זה בדיוק ההגדרה לחיים בכפיה!

מעניין שכמעט תמיד אלה שמרצים לנו

על הנשים המאושרות ש'הדאגה לבית, לבעל ולילדים זה כל עולמן' הם גברים מסויימים, שהשקפת עולמם וצרכיהם מתאימים בול לאותו תפקיד מרנין שהם הועידו לאישה. ומעניין עוד יותר שהם עצמם לעולם לא יעלו בדעתם לבלות את חייהם בין הטיטולים-בישולים-כיבוס הגרביים המלוכלכות שבת הזוג תשאיר מתחת למיטה. איכשהו, ברור להם שרק נשים אוהבות לבצע מטלות כאלו ולראות בזה את פסגת שאיפתן.

גנדרן

New member
שוב את טועה ובגדול

אמרתי שאני מכיר נשים כאלו, לא אמרתי שזו השקפת עולמי... כמו סוגי גם את מנסה להכניס לי מילים לפה... תנסי להקשיב... פשוט לקרוא לדייק ולהקשיב לאחר, לא אמרתי שזה מרנין... לא אמרתי שזה כייף. גם לשמן נשק כל היום זה לא כייף ולסחוב ארגזי תחמושת ממש לא תענוג(רובם היו מעדיפים לשמוע מוזיקה ולשבת רגל על רגל באוהל) כך גם הנשים הללו עובדות קשה מאוד. אבל הן מתוגמלות בצורות שונות. אם יש להן גבר לעניין שיודע מה הצרכים הפיזיים והנפשיים של אשתו היא תהיה, מאוד מבסוטה מעצמה, וכן אף אחד לא יכול לפטר אותה.... או לשלוח אותה למקום אחר. היא הבוס בשטח על פיה יישק דבר מה לעשות יש בנות שאוהבות זאת לימונינה תפנימי, לא כולן כמוך וכמו סוגי ושרי. וכנראה יש להם גם גבר שעושה אותן מבסוטיות, והן אוהבות אותו, ומעריצות אותו(תתפלאי אבל יש כזה דבר), ונגיד דבר נוסף לעת זיקנה כשהן כבר עייפות ותשושות, ולפעמים גם לבד מתוקף הנסיבות.... יש מי שידאג להן ואלו החיילים שלהן, שיקחו אותם ויסיעו אותן ויעשו כל מה שהן מבקשות. ואם היא תתבייש להיות על כסא גלגלים בחוץ..... יבוא הנכד או הבן וייקח אותה על הידיים שלו, לא יום ולא יומיים לא שנה ולא שנתיים.... היא המלכה ועל פיה יישק דבר... ויש כאלו שמעדיפות קריירה וכ"ו על הכייפק, אם הגבר משתף פעולה ואוהב אותן סבבה, אני בעד

לא אמרתי שדבר כזה לא קיים

רק ציינתי עובדה, שבדרך כלל אלו שמגינים בלהט על זכותן של נשים למצוא את אושרן בעבודות הבית ובמתן שירות לבעל ולילדים, הם גברים שהיו מעדיפים למות ולא לחיות חיים כאלה בעצמם.

בזה את צודקת

אך יש לשים לב שמלבד הקושי בלהיות משרתת לילדים ולבעל, יש עוד הרבה קשיים בלהיות אשה חרדית עקרת בית. וזה תלוי מאוד בכל מגזר כשלעצמו.

גנדרן

New member
ועוד איך קיים

מה לעשות אני לא אומר לאשה מה טוב לה, זה היא צריכה להחליט בעצמה, בשיתוף עם בן זוגה/ בעלה יש הרבה נשות קריירה שעושות כסף וכ"ו ויש להם הישיגים והן מרוצות, ויש כאלו ממש מסכנות אני חושב שגברים שנשותיהן בבית עובדים כמו חמורים... כדי להביא פרנסה, והן מאוד מעריכות את זה. כשהיא רוצה לשפץ את המטבח"בטוב טעם" תאמיני לי הגבר הזה יתרוצץ ויעמול עד שהיא תהיה מרוצה במאה אחוז. ואם השייש היוקרתי שהיא הזמינה קצת שרוט, הוא ירוץ אחרי יום עבודה מתיש להחליף אותו(לא משנה שאחרי חודש הוא כבר במילא יהיה שרוט) אם היא תרצה לעבור לדירה יותר מרווחת הוא ייקח משכנתא והלוואות ועוד עבודה בשביל זה... כי כיווני האוויר בקודמת היו גרועים אז לא כל הגברים הם כאלה אבל יש הרבה, והיא לא תחליט משהוא בלי להגיד לו(אין מה לשאול אותו, כי הוא יגיד כן...) הבנת...

אתה נשמע נורא דומה

לבעלי האחוזות בדרום ארה"ב שהאריכו לתאר כמה העבדים שלהם מאושרים, כמה הם דואגים להם, לחינוך הילדים שלהם, למגורים, תרופות ועוד. כמה אפילו הם בעצמם רוצים להישאר עבדים, ולא היו רוצים חיים אחרים. מה לעשות, כשאני שומעת טיעונים כאלו מפי בן אדם שצורך את השירות הזה בעצמו (למה אני די בטוחה שמר גנדרן לא מכבס את הגרביים שלו בעצמו?) אני מפקפקת בכנות הדאגה לנשים החרדיות שיש כאן. באופן עקרוני, כאשר חברה מסויימת לא נותנת מגוון רחב של אפשרויות אלא מחנכת אישה שתמצית ייעודה והגשמתה היא 10 הריונות והנקות ברצף, סיוע לבעל ללמוד תורה, בישול, כביסה, שטיפת ריצפה, גיהוץ, החלפת טיטולים ונקיון שירותים - יש משהו בעייתי מאד בחברה כזאת וחשש כבד ש'הנשים המאושרות' אומרות זאת לעצמן כי בלאו הכי אין להן אפשרויות אחרות.

גנדרן

New member
שוב טועה ובגדול

מיסטר גנדרן עושה הכל בעצמו... וגם תתפלאי יודע להפריד צבעים בכביסה(מסכים שזו תכונה לא מצוייה אצל גברים) אין לי אחוזות בדרום ארה"ב, וגם לא לאבותיי. עבד בדרום ארה"ב היה שווה פחות מחתול, וניתן היה להורגו אם ברח או לפוצעו קשה ללא העמדה לדין... לא נראה לך שאני עושה כאלה דברים אני לפחות מקווה גם הרב סמל הפלוגתי בפלוגה שלי עושה הרבה עבודות דומות ואף משפילות מאלו... אז מה . יש גם הרבה גברים שעוסקים במתן שרותים שונים, נאה לך שאנסטלטור שבא לתקן לך את הביוב ממש נהנה לרחוץ יום יום בשופכין של אחרים.... אהה כן אלו שמנקים לך בבוקר השכם את הזבל ואת הרחוב הם נשים או גברים? אם לא שמת לב רובם ככולם גברים אשה שעוסקת בעבודות הבית לא עושה זאת למען אחרים... אלא למען אנשיה שלה... אם לא בא לה אין בעיה היום לצאת לעבוד ... הרבה חרדיות עובדות ומרוויחות יפה. עשר הריונות. תראי אני לא חושב שזה קל, אבל זה תלוי מאוד באשה. ובזה אני מסכים שכל נושא תיכנון המשפחה בעולם החרדי צריך לעבור רוויזיה רצינית כך שכל זוג יוכל להחליט מה ואיך הוא רוצה להגדיל את המשפחה. לא רק מצד האשה אלא מצד היכולת הכלכלית להם לעמוד בזה אני דווקא חושב שבסה"כ למרות הדיכוי הרב שקיים שם, לא מכים ורוצחים אותן כמו בחברה החילונית, לא מבתרים גופות שם וזורקים לירקון או לנחל אלכסנדר... את כנראה לא קוראת עיתונים ולא מודעת כמה נשים נרצחות נאנסות ומוכות בשנה בחברה הישראלית...

למעלה