שמתם לב

לחוד

New member
השוואה שאינה במקומה

"אצלנו" הגמדת האשה היא שיטה ועוד עם הצדקות בשם האל. אתה מנסה להשוות את זה לאנשים חסרי מוסר שמכים את נשותיהם?

אכן

זה מזכיר לי את אלה שמשווים את ה'רצח על כבוד המשפחה' לסתם רציחות 'על רקע רומנטי' שמתרחשות במערב. למה הם עושים זאת? כדי שחס וחלילה לא יגידו שהם גזענים או שהם מעבירים ביקורת על התרבות הערבית. ההבדל הוא, שרצח על כבוד המשפחה זוכה לשבחים והערכה בחברה שהוא מתבצע, בעוד 'רצח על רקע רומנטי' זוכה לגינוי מקיר לקיר על ידי החברה והחוק המערביים. כך אין להשוות בין שוביניסט מקומי בחברה החילונית לבין שיטה שלמה המאדירה שוביניזם והקטנת האישה בשם האל.

גנדרן

New member
כמה נשים נרצחות שם?

תשמע תבדוק טוב כמה נשים נרצות במגזר החרדי ותחזור אליי טוב. מה זה קשור לשיטה, הבן אדם מתייחס אליה יותר גרוע מהכלב שלו ואתה מקשקש על שיטה...

גנדרן

New member
מה זה נרצחת נפשית?

אין דבר כזה נרצחת נפשית... יש מדוכאת נפשית, אשה שנרצחת כבר אי אפשר לעזור לה נקודה לאלו כן.... יש בהחלט יחס קשה בחלק מן הבתים, אבל תשאל את עצמך למה תודה לאל אין רציחות שמה?

לחוד

New member
נרצחת נפשית זה נרצחת נפשית

נפשות מיובשות וחלולות. לא נראה לי שאפשר לעזור להן. אני שואל את עצמי למה אין (כמעט) רציחות פיזיות, ותתפלא, יש לי תשובה. מחיר החיים האמיתיים הם סטיות כאלו ואחרות. ואהמל"ב.

גנדרן

New member
תשמע לחוד

סלמנדרה זה סלמנדרה זו סלמנדרה הבנת? גם אני יכול לחזור שלוש פעמים על אותה מילה, זה לא מסביר מה אמרתי , פרט, נמק, הדגם...

אל תפרט!

ואם תפרט, כלום כסבור אתה שגנדרן זה ינסה להבין, לחוש, להתקרב, לשמוע לקולן - קול דממה דקה - של הנשים המיוסרות, הצדקניות, המקבלות באהבה כל שגוזרים עליהן הרבנים לעבוד ולנקות ולכבס ולהיכנס להריון ולהיניק ולהכין אוכל עוגות ומטעמים ולגדל הרבה הרבה ילדים וגם בעל אחד מסריח שלומד בכולל?

לחוד

New member
שמע טוב

הבחור נותן לי עצה טובה. הוא כבר מכיר את צורת הויכוח והצגת הטיעונים של איזה דמגוג שמשום מה מוצא פה את מנוחתו (כל זמן שהמנהלת לא זרקה אותו). ותרצה או לא, הוא צודק. אין טעם להשחית את מילותיי בתגובה לאותו אחד.

אשת חיל. ליהיא לפיד.

מישהו/מישהי קרא/ה? אחרי שהנחתי את הספר קלטתי שלא משנה באיזו חברה את חיה, חיי האשה וגידול ילדיה אינם קלים. ומה לעשות בתולדות האנושות, מעמדה נחות, וככל שהחברה יותר פנאטית, זה יותר קיצוני. מקומם. מתסכל. מייאש. החברה מתקדמת בקצב צב. אבל מתקדמת. החברה הפנאטית רק נסוגה ומסתגרת בתוכה, ומטפחת אידיאלים בלתי אפשריים. <טוב לראות גברים כותבים הודעות שכאלה. כמדומני שאין זה שכיח.>

את הספר לא קראתי

אבל בציבור החרדי בנוסף לכגידול הילדים וכו', יש עוד כל מיני הגבלות על הנשים, וישנם מגזרים שממש מדכאים את הרגשות שלהם. וזה נראה לי לא היה מעולם.

תקראי

הספר כתוב עלי, עליך, על אחותי, על גיסתי, על כל אחת ואחת שאת מכירה ושלא. ממליצה בחום. לא הנחתי מהיד עד שסיימתי. ליהיא לפיד, נפלאה. יש לי את הספר, למקרה שתרצי להשאיל.

כואב ומתסכל

כואב לכל אדם אנושי ששומע על זה!מתסכל כל אדם אנושי שרואה את זה יום יום!כמה כואב לי שאני מאלה שגם כואבים וגם מתוסכלים.

סוג ב

New member
אנוסות? נשואות?

אני באה משם. גמאני הייתי כנועה לבעלי. עובדת כדי שילמד, מרצה אותו, מבשלת לו, מנקה לו, מגדלת לו ומתייעצת איתו על קניית נייר טואלט. אבל אני חושבת, לפי גם חברותיי, שהנשים לא נשארות במצב אנוס. אם הן באמת לא מאמינות, הן מתגרשות. יש את אלו שמתגרשות והופכות לחילוניות ובדרך כלל מפסידות את הילדים. ויש שמתגרשות ונשארות אנוסות- כדי שלא יקחו להן את הילדים. באשר לנשואות- הן לא יכולות להיות אנוסות, כי הן כל הזמן עסוקות בלרצות את הבעל ולהשריץ לו עוד ילדים כדי להוסיף שמחה ואורה בבית. הן מבטלות את עצמן, שוכחות מעצמן ואין להן זמן להתחיל לפקפק באמינות מורותיהן, שלימדו אותן 'שאיזו היא אישה כשרה, העושה את רצון בועלה' הן שורדות אמתיות, שורדות יומיום את תוצאות החינוך הגועלי שקיבלו, על איך לקבל סטירה ולהביא את הלחי השנייה לסטירה חזקה יותר.. ועוד בסוף, להודות לאלוהים על שהוא כזה טוב שתשע מתוך עשרה ילדים, בריאים עד בריאים סביר.. אני מאמינה, שיש הרבה נשים נשואות אנוסות, בלי שהן יודעות על זה..

יש,והרבה

לא כל אחת יכולה להתגרש,ולא כל אחת חזקה מספיק בשביל לריב עם המשפחה,בדיוק כמו הגברים,אני יודע ומכיר אישית כמה נשים אנוסות שנשואות לבעלים חזקים לצערם הרב.

למעלה