שנדבר קצת על ריבית ונושאים כלכליים? (וקצת על הדיבייט)

Boston Guy

New member
אבל זה בדיוק העניין. טראמפ לא הבטיח לאנשים דבר ממה שכתבת

טראמפ לא הציע לאנשים m4a - אם כבר הוא הבטיח בדיוק להפך.
טראמפ לא הבטיח להפסיק מלחמות בלתי נגמרות, ואמר שוב ושוב שמבחינתו ההצדקה היחידה שנדרשת זה "שזה טוב לאמריקה". וכל נשיא שהכניס אותנו לבוץ עד היום - עשה את זה כי לדעתו "להחליף שם שלטון" משרת את האינטרסים של אמריקה.
טראמפ לא הבטיח להעלות שכר מינימום.
טראמפ דיבר הרבה על "להוציא כסף מפוליטיקה" - אבל המציאות מראה שהביצה נעשתה עמוקה עוד יורת בתקטופת שילטונו. רק שפעם היו עושים פיפי בבריכה בצינעה כשאתה בתוך המים, ובעידן טראמפ עושים פיפי לבריכה מהמקפצה.

הסיבה ל"תופעה של טראמפ" היתה נורא פשוטה, והפוכה לתיאוריה שלך:
אובאמה "תקע" לגרון של האמריקאים תכנית ביטוח בריאות חובה לכולם - בעל כרחם. והצליח לעצבן חלק מספיק גדול מהציבור השמרני שבבוא היום נקמו במפלגה הדמוקרטית.

כל הקישקוש הסוציאליסטי שאתה כותב על "אכזבה מזה שהדמוקרטים לא היו מפלגת הפועלים" כל כך הפוך למנטאליות האמריקאית שהעלתה את טראמפ לשילטון... מה שהעלה את טראמפ לשילטון זה ה SHOWMANSHIP שלו.
היה בשנים האחרונות בדרן ילדים בישראל שקרא לעצמו "יובל המבולבל". טראמפ מאוד מזכיר לי אותו.

adifrank

New member
צא מהעיר שאתה חי בה ותבין מה זו אמריקה, ולמה אתה טועה

דבר ראשון–
ממליץ לך לקרוא את זה:
[URL]https://www.amazon.com/Populists-Guide-2020-Right-Rising-ebook/dp/B084M9TFY6[/URL]

דבר שני–
טרמפ כן הבטיח ביטוח בריאות לכולם
[URL]https://www.politico.com/story/2017/03/trump-obamacare-promises-236021[/URL]
טרמפ כן הבטיח להפסיק מלחמות.
[URL]https://www.vox.com/world/2017/8/25/16185936/trump-america-first-afghanistan-war-troops-iraq-generals[/URL]
טרמפ כן דיבר על להעלות את שכר המינימום, אמנם רק ל-$10 אבל היום לקראת הבחירות הבאות הוא כבר מדבר על $15
[URL]https://www.cnn.com/2016/07/27/politics/donald-trump-minimum-wage/index.html[/URL]

המאבק הוא לא שמאל נגד ימין במובן הקלאסי. זה לא קונסרבטיביים נגד ליברליים כמו שהיה פעם.
הרי - אם זה היה נכון, כבר מזמן הבוחרים היו נוטשים את הרפובליקנים שמטיפים לשמרנות כלכלית ופעם אחר-פעם מבזבזים כספים ללא הכרה ומנפחים את החוב הלאומי.
זה לא מה שבאמת מעניין את האמריקאי הממוצע שלא גר בניו יורק, סן פרנסיסקו, לוס אנג'לס או שיקגו.
מעניין אותם פרנסה, בריאות, חינוך, גידול ילדים, והיום גם האקלים... מה שנקרא dinner table issues.
המאבק הפוליטי היום הוא תרבותי. העליתות והממסד (swamp) נגד פשוטי העם כביכול.
לא נעים להגיד, אבל רוב הציבור בארה"ב לא ממש מעודכן ומעורב במה שקורה בפוליטיקה. והאמת גם לא ממש מעניין אותם. אבל הם כן מרגישים שמשהו לא פייר, הם רואים את העסקים שלהם נסגרים ועוד סניף של וולמרט נפתח, הם רואים איך מפעל שמעסיק חצי עיירה נסגר ואיך שאנשים מאבדים את הבתים שלהם.

אחרת, איך אתה מסביר את אותם "undecided voters"? שפעם יבחרו דמוקרטים ופעם יבחרו רפובליקנים. אין להם אידיולוגיה של ממש. זה יותר עניין תחושתי ואמוציונלי.

צא מהבועה שלך ותראה מה זו עיר - כמו למשל קנטון בנורת' קרוליינה, שביקרתי בה כבר כמה פעמים, שבערך כל אדם שלישי מכור לאופיואידים.

ובינתיים הם רואים איך וול-סטריט מקבלת מענק הצלה של טריליונים, חברות התרופות מרחוויחות מיליארדים כל שנה, והשמאל עסוק בעניינים של מגוון צבע העור בטקס האוסקר (לא שזה לא חשוב, אני רק מציין מה הרבה אמריקיאם מריגישים). הם גם מריגישם את השחיטות. הם לא מבינים איך בדיוק זה עובד וגם אין להם סבלנות לנסות להבין. אז מבחינתם טרמפ - שהוא showman וגם נוכל - נראה כמו משהו חיצוני לפוליטיקה הרגילה שיבוא ויעשה בלאגן.

כדאי לך לקבל קצת פרספקטיבה.
אתה נשמע שאתה תקוע עמוק בבועה של ה-MSM.
לא משווה כמובן.... אבל זה קצת כמו אלה שרואים את העולם רק דרך עדשה של פוקס ניוז.
כדאי לך לעיין בלינקים ששלחתי באחד הפוסטים המראשונים. לא אומר שאני צודק ואתה טועה. יש לנו דעות שונות וזה בסדר. רוב הסיכוי ששנינו קצת צודקים ושנינו קצת טועים. ממליץ להרחיב קצת את האופקים ולהבין שיש דברים ממעיטים לדבר עליהם ב-MSM וזה מגמתי לגמרי:
- הפער בין העשירים לעניים
- העובדה שהקיצוץ במיסים של טרמפ לא ממש עזרה לאדם הממוצע ו-80% ממנו הלכה לטובת ה-1%
- העובדה שמיליארדרים משלמים שיעור מס של 24% לעומת מישהו שמרוויח 75K בשנה ומשלם 19%
- הטבח שקורה ממש עכשיו בתימן במימון ארה"ב בעזרת "חברינו" הסעודים
- שערוריית ג'פרי אפשטיין

יש עוד מלא דוגמאות אבל גם ככה חפרתי כאן.

תשאל את עצמך למה זה?

vinney

Well-known member
ניו יורק? סן פרנסיסקו? שיקגו? לוס אנג׳לס? טראמפ לא זכה שם.

זה נראה שאין לך מושג של ממש על מה אתה מדבר, אתה רק כותב את מה שאמרו לך.

זה לא רק הערים הגדולות. למעשה רוב האוכלוסיה בארה״ב, תומכים במובהק במפלגה הדמוקרטית. זה בא לידי ביטוי בתוצאות של הבחירות: רק במערות בחירות אחת ב30 השנים האחרונות זכה נשיא רפובליקני במירב קולות הבוחרים - הקדנציה השניה של בוש הבן, בבחירות לקונגרס מירב הקולות הולכים לדמוקרטים כבר עשורים (אבל הgerrymangering ושיטת first past the poll, וכמובן הייצוג הבלתי פרופורציונלי של מדינות קטנות מקבעים שליטה רפובליקנית), זה לא סוד.

גם בבחירות האחרונות הילארי קלינטון קיבלה מליוני קולות יותר מטראמפ.

אבל השיטה היא כזאת שלשמרנים, או בימינו - קיצונים לבנים/נוצרים, יש יתרון מובנה. הייצוג של המדינות הפחות מאוכלסות, שגם נוטות יותר בקיצוניות ימינה, הוא לא פרופורציונלי לאוכלוסייתן ותפקידן בכלכלה. קול אחד בוואיומינג שווה יותר מ10 קולות בקליפורניה. כל אחד באיידהו שווה יותר מ6-7 קולות בקליפורניה.

זה למה זה.

adifrank

New member
זה בדיוק מה שאני אומר

לא אמרתי שטרמפ זכה בניו יורק וסן פרנסיסקו.
גר'י מנדרינג קיים וזו בעיה אבל גם דמוקרטים עושים את זה (במימדים קטנים יותר אמנם?)
אבל אתה טועה. זו לא הסיבה שטרמפ ניצח.
https://www.bbc.com/news/election-us-2016-37889032
מדינות כמו איווה, וויסקונסין, מישיגן, פילדלפיה -- אלה מדינות שמצביעות כבר הרבה שנים עבור הדמוקרטים והתהפכו ב-2016. גם לא עזר שהילרי קלינטון לקחה כמבון מאליו שתנצח במדינות האלו ולא קלטה מה קורה שם.

האלקטורל קולג' - זו שיטה שקיימת ואין מה לעשות. אלה החוקים. לא שאני אוהב אותם אבל מספיק להתבכיין שהילרי זכתה ברוב. היא הפסידה. ועוד הפסידה לאידיוט שלא יאמן שאפשר להפסיד לו.
ואם לא היתה עכשיו הסיפור הזה עם הקורונה וירוס, אם הכלכלה היתה נשארת כפי שהיתה, טרמפ היה עושה קציצות מביידן. ולא יפתיע אותי בכלל שאם כל מה שקורה היום - טרמפ בכל זאת ינצח.
ו-CNN וב-MSNBC ישר ירוצו להמציא סיפורים שזה בגלל ברני.

vinney

Well-known member
קודם כל - יש מה לעשות. אלקטורל קולג׳ זה לא תורה מסיני.

זה שטראמפ הצליח לעבוד על 30 אלף איש יותר בbelt rust לא אומר כלום מעבר לזה שטראמפ הוא con man מוצלח, וזה לא סוד.
&nbsp
לתת משמעות כלשהי ל30 אלף הקולות האלה כרגע זה שטות מוחלטת - אתה עצמך מדבר על כך שמדובר בהצבעה בלתי רציונלית של אנשים שמונעים מרגש.
&nbsp
אני באופן אישי לא מוטרד, גם אם טראמפ יבחר לעוד כהונה. מי שמשלם את המחיר זה אלה שהצביעו עבורו. וביננו - מגיע להם.

adifrank

New member
הפוסט האחרון שלי בשרשרת הזו

כתבת:
"אני באופן אישי לא מוטרד, גם אם טראמפ יבחר לעוד כהונה. מי שמשלם את המחיר זה אלה שהצביעו עבורו. וביננו - מגיע להם."
— זה אומר לי הכל ומבחינתי אין לי מה להמשיך את השיחה הזו.

ולמי שזה מעניין - זה בדיוק מה שאני מדבר עליו. פופוליזם מעל אידיוגיה קונסרבטיבית/ליברלית:
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=sq8TbUwoFLY[/URL]

vinney

Well-known member

debby12

New member
מנהל
תודה על הפוסטים

אותי תמיד מעניין לקרוא נקודות מבט שונות ומרעננות - גם אם אני לא מסכימה איתן, זה עוזר לחשוב על דברים.

לקרוא כל הזמן את אותה נקודת השקפה זה מצ'עמם (אותי לפחות)

Boston Guy

New member
העבודה שלי ב 25 השנה האחרונות לקחה אותי לכל חור בארה"ב

אתה אולי לא יודע את זה (למרות שאתה כבר מסתובב כאן בפורום כמה שנים), אבל ב 26 השנים שאני חי ועובד בארה"ב יצא לי לחרוש את אמריקה לאורכה ולרוחבה, ולשהות תקופות של שבועות וחודשים באתרי לקוח, כל שנה. היום אני נוסע קצת פחות מפעם, אבל עדיין משהו כמו חצי מהלילות שלי הם במלון באיזשהוא חור בארה"ב.
דרום ארה"ב, המידווסט, החוף השמאלי והחוף הימני. וגם אלסקה והוואי.

ולכן זה קצת מגוחך לכתוב לי "צא מהעיר שלך בארה"ב".
לו לא הייתי יוצא מהעיר הכחולה שלי - ה"בועה שלי", כפי שאתה קורא לה, שאנשים קוראים לה "The Peoples Republic of Brookline" וזו לא ממש בדיחה - אולי הייתי חי באשלייה שבה אתה חי.
אבל עובדות החיים הן שאני נמצא ב"בועה שלי" פחות ימים קלנדריים בשנה ממוצעת משאני נמצא "בשטח" - אם זה בארה"ב או ברחבי העולם.
ולכן - אני מכיר את מצביעי טראמפ היטב. חצי מהאנשים שאני עובד איתם בשטח בחרו בו. החבר'ה ביוטה. החבר'ה במיזורי. החבר'ה בלואיזיאנה. החבר'ה בנברסקה. החבר'ה באוהיו. החבר'ה בפלורידה.
כולם אנשים נורמטיביים (בעיני עצמם) שכיף להם לשבת על בירה בפאב ולדבר על מה מטריד אותם ולמה הם חושבים שטראמפ היה בחירה נכונה (או לא נכונה).

ואף אחד מהם - אבל ממש אף אחד - לא דיבר בחיוב על M2A. נהפוך הוא - רובם נרתעים מהרעיון הזה.
הם לא "כועסים על העשירים" - הם כן מקנאים בהם ורוצים להיות עשירים גם.
הם לא רוצים להעלות את המיסים על העשירים - כי הם חולמים שיום אחד הם, או ילדיהם, "יצליחו בגדול" - ויהיו עשירים בעצמם...
הם רוצים להוריד את המיסים לכולם.

לא ברור לי למה אתה צריך להגיע לעיר זו או אחרת בצפון קרוליינה כדי לגלות את מגיפת האופייטים בארה"ב.
ב EAST ST LOUIS, מיזורי אתה חושב שאין את זה?
או בקנזס שיטי (שבניגוד למה שטראנמפ חושב, לא נמצאת בקנזס)?
או בסן אנטוניו, טקסס?
או בסן פרנסיסקו, קליפורנייה?
או באורורה, אילינוי?
או בטולסה, אוקלה-פאקינג-הומה?
אין עיר בארה"ב שבה אין את זה...
לא יודע לגביך - לי יש תמיד משאף של NARCAN בתיק, וכבר יצא שהייתי צריך להשתמש בו כדי לעזור למישהו (בפילדלפייה, אם זה מעניין אותך).
וכשכל זה נאמר - לא ברור לי מה קשור העניין הזה למה שכתוב בהודעה שלי.

ברור שאתה חי באשלייה - ולו רק מהמשפט (שאני חייב להגיד שהוא אחד מהמשפטים היותר אויליים שאי פעם קראתי):
"אחרת, איך אתה מסביר את אותם "undecided voters"? ... אין להם אידיולוגיה של ממש".

יא רבנאת... כמה שאתה לא מבין את אמריקה ואת האמריקאים.
אתה לא מבין את הקונספט של "חופש" - כפי שהוא מוגדר על ידי האמריקאי הסטריאוטיפי.
אתה לא מבין את הקונספט של YOU DONT OWN ME - האמריקאי שלא מוכן שמישהו יחשוב שהוא "ילך בצורה עיוורת אחריו".
אתה לא מבין שהאמריקאי אולי מעדיף שיהיה לו ביטוח בריאות - אבל פשוט לא מוכן לקבל את זה שמישהו יחייב אותו לעשות ביטוח ויכריח אותו לשלם על ביטוח בריאות שלא מבחירה שלו.
מה ש"פשוטי העם" באמריקה הכי שונאים זה כשבא איזה נאד נפוח משיכבת ה"ברהמינים" של ה NORTHEAST, עם תארי דוקטורט מהארווארד ודיבור מלוקק - ומתחיל להגיד להם שהוא יודע יותר טוב מהם מה טוב להם, ולהכריח אותם לעשות את זה על אפם ועל חמתם.

האמריקאים בוחרים (לרוב) נשיא שנראה "חברמן" - שנראה כמו אחד שכיף לשבת איתו על בירה ופיצוחים בפאב השכונתי. אחד שמדבר "בגובה העיניים" שלהם. קלינטון ידע לעשות את זה. גם בוש 2 ידע. וטראמפ, שמשתמש בנאומים שלו באוצר מילים של 50 מילה (רובן בנות פחות מ 3 הברות), חוזר על כל משפט שלו 5 פעמים ובונה משפטים ברמה של כיתה א' רוב הזמן - משחק את המשחק הזה.

ועוד NEWSFLASH עבורך: אני לא זקוק ללינקים שסיפקת בנדיבות רבה בכדי לדעת את מה שכתבת בסוף ההודעה שלך.
אני (כנראה) כנראה מרושת מבחינת איסוף מידע לפחות טוב כמוך - וסביר שיותר טוב,
וחי עם ובין בני העם האמריקאי - "החוויה האמריקאית" - הרבה יותר שנים ממך.
את הפער בין עשירים לעניים אני רואה היטב בפעילות הקהילתית שלי בעיר שבה אני חי, ובמסגרת העבודה שלי - הייתי בעיירות באפאלצ'ייה, במובייל-הום פארקים בערבות טקסס, בשמורות אינדאניות באיוווה, ובשכונות שאתה לא מעיז להכנס אליהן בלי ליווי חמוש של משטרה בשלל ערים בארה"ב.

רק לתקן משהו שכתבת: אף מיליארדר לא משלם 24% מס. רובם משלמים שבריר מזה - אולי 4%. אולי 0%.
אל תשכח שרוב ההכנסה של מיליארדר היא רווחי הון מתיקי השקעות - ושלכל אחד מהם יש צבא של רואי חשבון שדואגים לכך שהוא לא ישלם מס.
מי שמשלם מס בארה"ב, בתכל'ס, הם רק הפראיירים שמשתכרים בין 65,000$ לשנה ל 500,000$ לשנה, פלוס מינוס.
מי שמרוויח פחות מזה בסופו של חשבון משלם שיעור מס שלילי, ומי שמרוויח יותר מזה יש לו כבר את הצוות והכלים לצמצם את חבות המס שלו בדרכים יצירתיות.

xbuffalomen

New member
כמי שמשתייך למגזר - מילה בסלע

"מה ש"פשוטי העם" באמריקה הכי שונאים זה כשבא איזה נאד נפוח משיכבת ה"ברהמינים" של ה NORTHEAST, עם תארי דוקטורט מהארווארד ודיבור מלוקק - ומתחיל להגיד להם שהוא יודע יותר טוב מהם מה טוב להם, ולהכריח אותם לעשות את זה על אפם ועל חמתם".

vinney

Well-known member
מה שאותי מרתיח זה שזה עובד נהדר בכיוון ההפוך

ל״פשוטי העם״ אין שום בעיה להגיד לאחרים, על אפם וחמתם, איפה מותר להם להשתין, עם מי מותר להם להתחתן, מה לעשות עם גופם, ובאילו תנאים לקבל ביטוחי בריאות, אם בכלל.
&nbsp

xbuffalomen

New member
ממתי "פשוטי העם" קובעים מדיניות ?! הם בדרך כלל מנוצלים ע"י

קובעי המדיניות ... וכאן ברשותך אני נוטש ...

vinney

Well-known member

יצא לי לדבר עם ״פשוטי העם״ גם, אתה ובוסטון לא היחידים פה. כששאלתי אותם למה הם תומכים ברפובליקנים הם לא אמרו לי ״המדיניות הפיסקאלית״, הם גם לא דיברו על ״ממשלה מצומצמת״.
&nbsp
מה כן היה חשוב להם? ״אסור שהומואים יתחתנו, איזו מן דוגמא זאת לילדים שלנו?״, ״צריך להגן על הכריסמס מההתקפה הליברלית״, ו״אלה בקליפורניה שלא יגידו לנו לנסוע בפריאוסים״.
&nbsp
ממש, במילים האלה.
&nbsp
אז כמו שאמרתי קודם ואגיד שוב - כל מה שהם מקבלים מטראמפ ושאר נציגיהם בממשל מגיע להם במלואו.

vinney

Well-known member
מה הבעיה להסביר את טראמפ?

הוא השתלט על מפלגה שגם ככה נטתה בצורה קיצונית כלפי קסנופוביה, גזענות ומיזוגוניה, והוא הלהיב את הקהל השבוי של המפלגה הזאת בסיסמאות שדיברו לפחדים הכי עמוקים שלהם.
&nbsp
סנדרס אכן קיצוני למצב הקיים, זה מה ש״קיצוני״ אומר. רק קצה (שמאלי במקרה הזה) תומך בסנדרס.
&nbsp
רוב העם גם תומך בACA, אז מה? אתה עדיין רואה רוב רפובליקני בסנאט, ועד לא מזמן גם בבית הנבחרים, שנבחר מתוך מטרה לבטל את החוק הזה. מה זה משנה מה רוב העם רוצה? בשיטה האמריקאית ל״רוב העם״ אין משמעות, אחרת טראמפ לא היה נשיא.

Boston Guy

New member
שמעתי את הטיעון שלך מהילד הפרטי שלי (בן ה 18).

ומה שאמרתי לו זה מה שאני אגיד לך:
-"כדי לפשט את התמונה, תדמיין לך שציבור הבוחרים מחולק לארבעה רבעים:
ימין "קיצוני" - רבע
ימין שמרני - רבע
שמאל שמרני - רבע
שמאל "קיצוני" - רבע.

ברני מיצב את עצמו בנקודה שבה ציבור הבוחרים שלו עשוי לכלול - במקסימום - את רבע השמאל הקיצוני וחלקים מהרבע של השמאל השמרני.
יש אנשים בשמאל השמרני שלא יצליחו להביא את עצמם להצביע עבור ברני ויעדיפו להשאר בבית.
אין שום מצב שמישהו בשני הרבעים הימניים בסכמה הזו יצביעו בעד ברני. מבחינתו של כל אדם שמשייך עצמו לימין - המילה "סוציאליסט" שוות ערך למילה "קומוניסט", והמילה "קומוניסט" לא נמצאת במילון של המילים שהם מוכנים לסבול.

ציבור הבוחרים של ביידן, לעומת זאת, כולל בהחלט אנשים משלושה "רבעים".
יש הרבה ימנים שמרנים שנמאס להם לסתום את האף בגלל הריח של טראמפ,
רוב הרבע של השמאל ה"שמרני" יצביע בעד ביידן,
ולדעתי יש גם מספיק אנשים שמתייגים את עצמם ברבע של השמאל ה"קיצוני" שיסכימו להצביע בעד ביידן אם הוא יהיה המועמד.

ולדעתי - מה שכתבתי תופס גם לגבי מצביעים שחברים במפלגה מסויימת וגם לגבי מצביעים ש"אינם מוכנים לצבוע את עצמם בצבע של מפלגה ספציפית".

לגבי הקישקוש של "העולם שייך לצעירים":
צעירים, מטבעם, הם ההפך משמרנים. הצעירות שלהם מתבטאת לרוב ב"להיות נון קונפורמיסט (כמו כולם)".
אבל בניגוד למה שהפרופוגנדה של ברני, AOC ושאר ה"פרוגרסיבים" מנסה לשדר - לא כל צעיר הוא בהכרח מצביע שמאל.
יש ציבור גדול מאוד מבינהם שדווקא קיצוני לכיוון ימין.

יש בהודעה שלך הרבה עדויות לכך שהעובדות לא מעניינות אותך, ושאתה שטוף פרופוגנדה של ה"שמאל הפרוגרסיבי" בדיוק כמו שדנה-קמה (משתתפת אחרת כאן) שטופת פרופוגנדה של הימין.
החל מהשקר שבו האכילו אותך - "האחריות של אובאמה ל NAFTA", וכלה בקישקוש על "מצביעים שלא הצהירו על שיוך מפלגתי" שקפצו מברני לטראמפ.
אלו סיסמאות נבובות. תחשוב עליהן קצת, תבדוק את ה TIMELINE ואת העובדות - ותבין עד כמה מנפחים לך את הראש בשטויות.

העובדות הן שהילארי קלינטון קיבלה באותן בחירות 3 מליון קולות יותר מאשר טראמפ. היא זכתה ב POPULAR VOTE, בהפרש די גדול.
אותן "מדינות מאזניים" שגרמו לכך שטראמפ יזכה בבחירות לא עשו זאת בגלל "בוחרי ברני הצעירים" שכעסו כל כך והלכו והצביעו לטראמפ.

בנוסף - אני צופה שכמו רבים מאנשי השמאל שאיתם דיברתי תתעלם לחלוטן מהעובדה שחלק גדול מאותו המון מתלהם שמדקלם את המאנטרה MAGA ב"אסיפות העם" שהליצן טראמפ עשה כל יומיים ב 3 השנים האחרות לאורכה ורוחבה של ארה"ב - הוא "בוחרים מתחת לגיל 45".
רוב אלו שצעדו עם לפידי "טיקי" בוערים ברחובות צ'רלסטון היו "בוחרים מתחת לגיל 45".

כדי לזכות ב Electoral College המועמד צריך לזכות ב SWING STATES - בעיקר מישיגן, אוהיו, פלורידה, פנסילבנייה, ויסקונסין - וגם במדינות הפחות קריטיות כמו מינסוטה, אריזונה ונברסקה.
אז בת'כלס - זה לא משנה אם בקמפוסים של האוניברסיטאות ה"פרוגרסיביות" ברני נורא פופולארי בקרב הסטודנטים. מה שחשוב הוא שהפנסיונרים בפלורידה ובאריזונה ירצו לבחור במועמד של המפלגה הדמוקרטית.

Boston Guy

New member
שום דבר לא מתנהג בצורה צפוייה כרגע

וזה מה שכתבתי גם בהודעתי הקודמת בנושא.
כתבתי שהורדת ה"ריבית לטווח קצר" על ידי הבנק הפדראלי אמורה - בתאורייה לפחות - לגרום לעלייה בריבית של משכנתאות.
ריבית לטווח קצר יורדת --> יותר מימון לעסקים ויותר כסף בשוק --> תשואה של מניות משתפרת --> משקיעים עוזבים את שוק "אגרות החוב מגובות במשכנתאות" וחוזרים למניות --> מנפיקי "איגרות חוב מגובת משכנתאות" צריכים להציע תשואה יותר טובה (ריבית) על המוצר שלהם כדי למשוך משקיעים --> הריבית של המשכנתאות עולה.

אבל המנגנון הזה התקלקל, ולמרות שהבנק המרכזי פתח אתמול את מחסני החירום שלו והפעיל את כל ארסנל הנשק שעומד לרשותו - המניות ממשיכות לצלול היום (יום ב', 16 למרץ 2020) - כרגע השעה היא בערך 5 בצהריים, ומהבוקר השוק איבד באזור ה 13%.

מה שנראה כרגע הוא שאנשים מוציאים את הכסף שלהם מהשוק ו"מחנים" אותו במזומן. הכל יורד - כולל הקומודיטיז (נפט, מתכות יקרות), אגרות חוב...

הריבית על המשכנתאות עולה כי המנפיקים של "אגרות חוב מגובות משכנתא" נאלצים להציע למשקיעים ריביות גבוהות בכדי שהם יסכימו לקנות את הסחורה שלהם.

ה FED הודיע שהוא מנסה להוריד את הריבית על משכנתאות בכך שהוא מתחייב לקנות בעצמו אגרות חוב כאלה בשווי של 200 מיליארד דולר. בעולם התיאורתי, זה אמור לגרום לירידה בריבית של המשכנתאות.
אבל שוב - כרגע כלום עובד "כמו בתיאורייה".

לגבי אופק התעסוקה ו"גלי פיטורים" - לצערי את חוזה נכון. תעשיות רבות (תיירות ונופש, תעופה, תעופה ותחבורה) כבר התחילו את התהליכים הכואבים האלו, ובעקבות הגזירות העכשוויות שנחתו על תחום הבידור (מסעדות, מועדונים, תיאטרונים, קולנועים וכיוצ"ב) - גם שם מתחיל הדימום. וזה ימשיך ויתפשט לתחומים רבים נוספים - לדעתי הולך להיות מרחץ דמים בתחום האקדמייה (אדג'נקט פרופסור'ס במיוחד), בתחום הטכנולוגייה (השקעות תשתית נוטות להעצר בתנאים כמו עכשיו) וכיוצ"ב.

xbuffalomen

New member
כל פעם שאני קורא אותך אני מתחזק בדעתי כסף מקומו מתחת לבלטות

ישמור האל כמה בור אני...

לעניות דעתי זהב בימים האחרונים בירידה משום

זה מכיוון שכאשר יש ירידות חדות אנשים רוצים לאזן את התיק
וזהב זה מוצר שעד לא מזמן עלה בצורה משמעותית לכן להבנתי אנשים ממשים רווחים, בכדי "לשפר" את מצב התיק גם אם כמעט כולו או הכל במזומן

זה לפחות פרשנות שלי

בוסטון מעניינת אותי דעתך
בשלב הנוכחי האם כדי למכור את תיק ההשקעות (או חלק ממנו) או להמתין עד יעבור זעם
ידעו שהקו למי שמשקיע לטווח ארוך לא לגעת אבל אני שואל למה לקבל את כל המכות בדרך אם אפשר אולי לצמצם?

JimmyGee

New member
למה לקבל את כל המכות בדרך אם אפשר אולי לצמצם?

אני באופן אישי לעולם לא הצלחתי לתזמן את השוק. אם תצא עכשיו, אחרי שכבר הפסדתה הרבה כסף, איך תדע מתי להכנס שוב?
אם אתה מחליט לצאת עכשיו, תקבל החלטה לממש את ההפסדים ולא לחזור לבורסה.
אני באופן אישי, כמעט כל פעם שניכנסי לפאניקה וברחתי מהבורסה, איכשהו יצא (כמעט תמיד) שקניתי בחזרה ביותר יקר.
אם היתה מוכר בשיא לפני כמה שבועות, זה סיפור אחר. למכור היום אחרי ירידה של כמעט 40% זה כבר לא מציאה.

למעלה