שנדבר קצת על ריבית ונושאים כלכליים? (וקצת על הדיבייט)

רק רעיון

למזלי אני ממש לא קרוב לאחוז ירידות שדברת עליו...
ורעיון שלי הוא כזה
לצאת (יתכן שעם חלק מהכסף) לפרק זמן מוגדר מראש
נניח לשבועיים (שהרי כנראה עד אז לא נראה תיקון משמעותי)
ובהסתים פרק זמן שנקבע מראש (שבועיים) להחזור באותה סדר גודל ובאותו סכום שנשאר מאז המכירה הראשונה
מניח שזה דורש משמעת עצמית וכו'
זה רעיון חשבתי עליו אשמח לדעות...

JimmyGee

New member
ומה תעשה עם בעוד שבועיים המחיר יהיה יותר גבוה מהיום?

גם תיכנס?
הנה השוק כבר עבר לעליות. מי יודע מה יקרה בהמשך היום. אני לא התפלא על שום דבר בין מינוס 15% לפלוס 15%.
מאוד קשה לתזמן את השוק כי אין לך מושג מה יקרה (למשל עם ה Corona ) וכמה מזה כבר מתומחר בירידה של 40% שכבר ראינו.

על פי שיטה זו אז כן

לפי הרעיון שהצגתי קודם אז כן אתה קונה בכל מצב בתאריך שנקבע (נניח שבועיים).

כך אתה "מתגבר" על העניין הפסיכולוגי להמתין ולא להכנס שוב
כנראה שאף אחד לא יודע בוודאות מה יהיה אבל חשבתי שכנראה בטווח של השבועיים הקרובים לא הולך להיות ורוד בשווקים.

לגבי היום עליה חד פעמית לאחר ששלשום השתמשו בכלים כבדים לא מיצגת כלום
בוא נראה אם היום גם יסתיים בעליה..

בכל מקרה אין בכך כל המלצה רק מחשבה בקול ואשמח לדעות....

randomwinds

New member
התורה כולה על רגל אחת?

שני כללים:
  1. לקנות נמוך ולמכור גבוה - הגדל חשיפה וסיכון כשהשוק נמוך, הנמך כשהשוק גבוה
  2. אל תקנה בכסף שתצטרך בשנתיים הקרובות

לצאת עכשיו בשביל להיכנס עוד שבועיים זה לנסות 'לתזמן את השוק'. בהצלחה.

אם אתה צריך את הכסף בשנה הקרובה - תמכור. עכשיו. אם לא צריך אותו בשנתיים הקרובות, אין טעם או צורך להילחץ עכשיו

מניות בדרך כלל משלמות דיבידנד שהוא יותר ממה שמזומן מתחת לבלטות מניב.
קרן הסל הנדלנית VNQ (ודומותה) המאוד תנודתית, ירדה משיא של 100 ל 60 ומשלמת בין 3 ל6% דיבידנד. בשיא משבר הנדלן מרס 2009 היא היתה 20. שנה אחרי זה 50. מה היא תיהיה עוד שנתיים? ומה עוד שבועיים?

JimmyGee

New member
מסכים עם הרוב

חוץ מאולי עם הכלל "לקנות נמוך ולמכור גבוה".
אם היתי יודע איך לקנות נמוך ולמכור גבוה באופן קבוע, היתי יושב על הרבה יותר כסף ממה שיש לי היום.
זה דומה קצת לכלל של תיהיו בריאים ותרויחו הרבה כסף ולא עניים וחולים.

אני יכול להסכים עם הרוב

למעט עם המשפט שלקנות שהשוק נמוך ולמכור שהוא גבוהה
אומנם נשמע מאוד וורן באפאט, אני מניח שזאת השאיפה של כולם
השאלה מתי נכון לכל צעד
ואיך עושים את כל הדרך כדי להגיע לתוצא של לקנות במחיר זול מאשר אתה מוכר

randomwinds

New member
זה הזמן לציין את המובן מאליו

והוא שאני חכם בלילה. את החכמה הלילית הזו רכשתי כנער. אבא שלי היה מנוי על ה TIME (לא NEWSWEEK ירחם השם) ועל הירחון Reader's Digest. האנגלית הפשוטה של הירחון החביב עמדה במגבלותי. אחד הגליונות אי שם בשנות השמונים פרסם עשה ואל תעשה בשוק המניות:
אם קניתה מניה ב100 ואחרי חודש-חדשיים היא מוצעת ב 90 - לא תקנה? אם 100 היה מספיק אטרקטיבי אז 90 לא?

התשובה היא כמובן לא אבל הרעיות ככלל נכון. והינה דרך לישם, ובשנה זו זה אפילו נראה אפשרי: נחליט ש 70% מניות זה הרבה ו30% מעט. בשנה שהשוק חבוט, נשאף ל70%. בהנחה שבמשך ~10 שנים השוק יתאושש לאט עד למשבר הבא, כל שנה נפחית במטרה להגיע אחרי 10 שנים ל30% מניות. השאר באגחי"ם ו MONEY MARKET אם הריבית מספיק שפויה

וכמובן, כמו כולם לדבוק בETF-ים מחקי מדדים. רק לשם משל, KMB ו GIS שמקרטעות בימים רגילים (אבל משלמות דיבידנד שמנמן כבר עשורים) מלבלבות בימים אלה! אבל אני לא בנוי לניחושים מהסוג הזה

ברור שזה לא פשוט בכלל ומצריך משמעת ברזל וסבלנות של צב שחוצה כביש. מה גם שהסכום שמוקצה לחיסכון משתנה עם הזמן ולמשל להגיע מ 70% ל30% יכול להתבטא דוקא בקניה של מניות! אבל בגדול - זה הרעיון

JimmyGee

New member
התאוריה שלך של ה 70/30 עומדת על אקסיומה שגויה

האקסיומה השגויה היא שהבן אדם יודע לזהות מתי השוק חבוט ומתי השוק מתאושש.
You need to be able to identify the peak and the bottom.

אם היתי יודע מתי השוק חבוט ומתי השוק מתאושש אז היתי יודע לקנות בזול ולמכור ביוקר בלי כל המשחק הזה של ה 30/70.

randomwinds

New member
אמת, המצב היום שונה מבעבר

ואכן יש הנחת בסיס והיא שמצב הסגר הנוכחי לא ימשך 'יותר מידי זמן'

הנקודה היא שלא צריך לנסות להגיע לתזמון אופטימלי. אפשר לתת לחכמת ההמונים לעבוד בשבילנו.

למרות השוני בין היום ל 2008, ננסה להשוות:
נסמן את השוק בשיאו לפני המשבר של אז כ 100% - ספטמבר 2007
השפל: 45% מרס 2009
מרס 2010: 77%
מרס 2011: 90%
מרס 2012: 96%
מרס 2013: 106%
שיא במאי 2015: 145%
היום: 166%
בשיא: 226%

בזמן אמת אי אפשר היה לדעת שהשפל יהיה במרס 2009 אבל, במהלך השנה עד מרס 2010 אפשר היה לנחש שיש איזה שינוי מגמה. בין כל התחנות הנ"ל השוק התנדנד כמלח שיכור. היתה יכול לקנות, נגיד ב 60% ואז בום! השוק צונח ב5% אבוי! אבל אם הכלכלה זזה מ 45% ל60% כניראה שיש לזה סיבה. אז לא תפסתה את השוק במינימום.אבל מי שחושב במונחים של ימים בשבועות במקום חודשים ושנים, שלא ינסה אפילו. יש קרנות עם תאריך מטרה, שינסה שם

באותה מידה אי אפשר היה לנחש מתי השיא אבל אם מגיעים ל 200% אחרי 10 שנים, מהשיא של לפני המשבר של אז, אפשר להתחיל לחשוב על צימצום

אנחנו כנראה לא בשפל. יש לאן לרדת. אם השיא היה 100% אז היום זה 73% ודצמבר 2018 היה 74%

אם השוק יקפוץ מעכשיו ובמשך חודש - נוכל להגיד שיש כנראה שינוי מגמה. אם הוא ימשיך לקרוס, נדע שלא. לא נצליח לתפוס את הצופציק של הגרף אבל נוכל להבחין במגמה

אבל האתגר הגדול מכל הוא לדעת להשאיר כסף בצד שיושב ומעלה אבק ונועד לשעת דוחק. מודה שלי זה לא פשוט. יש הרגשה של פיספוס. עשרות אלפים שעושים $100 בשנה. כולם חוגגים רק אני לא. לדעתי הצעד הראשון הוא לדעת לעשות את הצעד המאוס הזה לפני שמתחילים לחפש צופציקים בגרפים

--
המספרים נלקחו מ VTI שמחקה בערך את SP500

השאלה פשוטה האם השוק מספיק חבוט?

נקודות מעניינות
ובגדול הרעיון של לקנות מניות כשהשוק בתחתית הוא נכון
והשאלה שלי היא כמו שגימי שואל (ובצדק) האם אנחנו בתחתית אני מנחש (אין מילה טובה יותר) שיש עוד דרך למטה אבל אתה אף פעם לא יודע רק בדיעבד...

בכל מקרה נהנתי לקרוא את הרעיונות.

ויתכן שבעוד מספר שבועות/ חודשים אתחיל לאט לאט לאסוף מניות יש דברים שממש ירדו ולא קניתי כי לטעמי היו יקרים מדי.

הצרה שקשה להבין עד כמה המשק ניזוק כתוצאה מהווירוס

Boston Guy

New member
אני חושב שהזהב ירד כי אנשים עדיין מאמינים בדולר

בריחה לזהב נראה, כנראה, כשאנשים יבינו שהאמצעים שהנק המרכזי והאוצר מפעילים כרגע כדי להתמודד עם התמוטטות הכלכלה יגרמו לחוב הלאומי של ארצות הברית להכפיל את עצמו - מטריליון דולר לשני טריליון דולר - תוך פחות משנה אחת.

אני לא יכול לענות לך על השאלה "האם לגעת בתיק ההשקעות" - כי התשובה נורא תלוייה בתכולה של התיק... צריך לנתח כל נייר שיש בתיק ולהחליט עליו בנפרד.
אם אתה צריך את המזומנים - אז אין ברירה. מוכרים ובוכים.
אם לא - הכי פשוט זה לשכוח שיש לך תיק השקעות לפחות ל 5 שנים. ובעוד 5 שנים לבדוק אותו שוב ולראות מה המצב.

בהחלט

בהחלט נייר ערך צריך להיות בתיק רק לאחר מחשבה ובחינה ברמה היומית אם כדי להשאירו בתיק ובמילים אחרות האם הייתי קונה אותו היום במחיר הנ"ל אחרת אין טעם להשאירו זה בתאוריה הבעיה שנכנסים ענינים פסיכוליוגים שלעיתים קשה למכור נייר שהפסיד/ הרוויח.
השאלה אם בעת משבר לדעתך כדי להתנהג אחרת (הכסף לא נחוץ לשנים הקרובות למטב ידעתי) כגון לסגור לצמצם או דווקא להרחיב חשיפה (לאחר שרואים שהשוק ירד...),

metm98

New member
ריבית וסיכון

למיטב הבנתי, ריבית המשכנתאות עולה כי היא מגלמת את הסיכון המוגבר שלוקח המשכנתא לא יעמוד בתשלומים. בהינתן גלי הפיטורים הצפויים (שאני אחד מהם, כנראה), זה די הגיוני.
דוקא האקדמיה נראית די בטוחה. כשמדובר על משרות ממשלתיות - אין הרבה סיכוי לצמצום פיסקאלי בתקופת משבר (זה אחד הלקחים של השפל הגדול). וגם המוסדות הפרטיים נהנים משיכוך זעזועים כי רוב הסטודנטים לא יטשו את הלימודים בין לילה. וממילא שכר המרצים הוא חלק קטן מאוד מהתקציב (לצערם של הפרופסורים, בד"כ).
חברות טכנולוגיה, לעומת זה, עלולות להיסגר על ימין ועל שמאל. אולי עכשיו הזמן לטיול התרמילים בדרום אמריקה שלא עשיתי אחרי הצבא...

Boston Guy

New member
רגל אחת של היחידה המשפחתית שלי נטועה באקדמייה, ולכן...

אני יכול להגיד לך בצורה חד משמעית שחלק גדול מקומפלקס התעשייה האקדמאית עומד כבר שנים על רגלי תרנגולת, ומה שקורה כרגע עלול להיות ה Coup de grâce שיחסל מאות מוסדות אקדמאיים בינוניים וקטנים (לא, אני לא מגזים. מאות מוסדות) וישטוף את השוק באלפי אנשי סגל אקדמאי שימצאו עצמם מובטלים.

אתה גר באזור מסצ'יוסטס, למיטב זכרוני - ולכן אולי נחשפת במדיה המקומית לכך שכל כמה חדשים בשנים האחרונות עוד קולג' קטן BITES THE DUST. סתם כתבה אקראית בנושא: [URL]https://www.bostonmagazine.com/news/2019/01/29/college-problem/[/URL]

debby12

New member
מנהל

מצטערת לשמוע על החשש האישי שלך מפיטורים. האמת שגם אצלנו בבית יש קצת חרדה בעניין הזה (היום בדיוק זה יום השנה השביעי שלי בעבודה - לפני כן הייתי בעבודה ממשלתית עם יותר בטחון). מקווה שהחשש שלך (ושלי) לא יתממש.

תודה על התובנה לגבי חשש מסיכון שבו הלווים לא יעמדו בהחזר תשלומי המשכנתא. נשמע הגיוני. בינתיים מחירי המשכנתאות החלו לרדת חזרה. אם הם יחזרו לאיפה שהיו לפני 12 יום אני "נועלת" בלי למצמץ ובלי לתת לפסימיסט הישן לצידי לעצור אותי
.

למעלה