שנה טובהההההההה חברים!!!!

שמעתי על זה, אבל זה לא ממש הגיוני

כי בתור ילד ונער הוא היה נורמלי לגמרי, מוקף בחברים וחברות. אספרגר לא "מתפרץ" פתאומית. ישנם עדויות לא מעטות על כך שהשינוי שחל בו היה פתאומי. אפילו אחותו מעידה על כך. היא ספרה משהו כמו: "שבוע אחד הוא היה בבית והיה בסדר גמור, ושבוע אחרי זה הוא פשוט השתנה. האור בו כבה". ריק רייט מספר סיפור דומה, וגם אחרים. התאוריה על תסמונת אספרגר הועלתה כמדומני ע"י הביוגרף האחרון שלו, דייויד וויליס, לאור ההכחשות הנמרצות של משפחתו על אבחון כלשהו של מחלת נפש אצל סיד. יש נסיון גם למצוא קווי דמיון בינו לבין אביו ואחיו הבכור ששניהם היו אקסצנטריים במידה מסויימת. בטוח, אבל, שקיים אבחון כלשהו, שכן סיד הוא לקוח של שרותי הרווחה של קיימברידג', ובזמנו קיבל מהם קצבת נכות. לא מקבלים קצבה בלי איבחון רשמי של גורמים ממלכתיים.

vegetable man

New member
איך שאני רואה את זה

דווקא ההידרדרות של סיד ממש לא היתה פתאומית. בהתחלה הוא היה חברותי לגמרי, התיאוריה של אספרגר לדעתי נופלת פה על הסף. לאט לאט היו אצל סיד הבזקים של התקפים פסיכוטיים בתדירות גבוהה. אני לא חושב שההידרדרות היתה פתאומית. ואמנם יש גם עדויות כאלה: מעשים מוזרים של סיד על סט הצילומים, מצד שני טוענים שסיד היה בסדר גמור כל העת. אני חושב שהיו לו התקפים כאלה שתדירותם גברה עם הזמן, וכן גם נהיו יותר ויותר קיצוניים. אכן גם בשנת 69 ו-70 סיד היה שפוי לעיתים, אך אז היו הרבה יותר התקפים פסיכוטיים, ארוכים יותר, וקיצוניים יותר. ואז, ככל שהמצב החמיר, הניכור של אנשים אל סיד התגבר. סיד היה מאוד רגיש, וכאן החלה נקודת השבר מבחינתו, שהלכה והידרדרה. אבל אותי מעניין משהו אחר: ידוע שסיד הפסיק לחלוטין לעסוק במוסיקה, או להתעניין בה. האם יכול להיות שהנתק הזה נפשי (כלומר ריגשי - כל מה שהמוסיקה מזכירה לו עושה לו אסוציאציות רעות של סמים, לחץ, פירסום), או שהנתק הזה הוא תופעה של הנזק המוחי שגרמו לו הסמים? או ששניהם? ידוע שסיד המשיך לצייר (ואף צייר עוד יותר) מאז שהתחיל להתבודד, אז אולי אכן העובדה שהפסיק להתעניין במוסיקה היא עניין פוסט-טראומטי?

One Echoe

New member
שנה טובה לכולם...

שנה של שמחה ...של אושר נפשי ומנוחה. והכי הרבה, שנה של שלום ואחווה.

LuLuLu iT

New member
../images/Emo69.gif אחרץ השוטר גיל..

ירשום לך דו"ח.

שנה טובה חברים

שנה של המון בריאות, אושר והצלחה. והמון מוסיקה טובה. אני עדיין לא יודע איפה אני עושה את החג, אולי פה בפורום. יהיה בסדר.

LuLuLu iT

New member
../images/Emo69.gif שנה טובה!../images/Emo24.gif

שתהייה לכולם שנה טובה, מוצלחת, מתוקה ומאושרת. שתספיקו להגשים את כל המטרות שלכם לשנה :) ושכל יום תלמדו משהו חדש.

One Echoe

New member
עשיתי חישוב,

גם אם אני אלמד כל יום דף שלם במילון, אני בחיים לא אדע את כל השפה העברית.

שנה מדהימה ומתוקה כמו-../images/Emo75.gif ו../images/Emo74.gif

שנת אושר, שנת יושר, כושר ועושר שנה פוריה והצלחה בהכל.. ופשוט שנה מדהימה לכולם!!!! (מישהו אמר פה שאין לו איפה לעשות ת'חג.. נו מילא אז אני מצטרפת בערך.. אייף מה לא עושים בשביל אביב?) מקווה שזה יסתדר..

למעלה