שנולד לאלהים

ד ר א ל

New member
שנולד לאלהים

"שנולד לאלהים מנצח את העולם" (איג' I ליוחנן, פרק 5, פס' 4). שדבֵק באלהים בכל עת תמיד, בכל מקום ובכל הנסיבות, בכל לבו ומאודו, בכל נפשו ומדעיו - אף אם יוּרָד אל ביב הטומאה - לא ייטמא ולא יינזק. במוקדם או במאוחר יחולץ מביב הטומאה, יורחץ ויטהר, ויתפוס מקומו לרגלי אביו שבשמים שתמיד קרא בשמו ודבק בו, היינו - "נולד" לו. 21.9.91 לקוח מתוך הספר "להתחיל הכל מחדש" עמוד 230, יצא בהוצאת דע"ת.

lion 7

New member
האם יש ספרות נוצרית משיחית

מהוצאת דעת? מעניין הציטוט זה ..

ד ר א ל

New member
בהוצאת דע"ת יש ספרים שמביאים מדברי ישוע

יש למשל ספר שלם על ישוע מנצרת וסיפור חייו - מהיבט מיוחד. יש ספר שמביא ממשלי הברית החדשה - בלבוש חדש. יש את הדרשה על ההר, אותם פרקים במתי 5-7 והם מפורשים. בספרי השיחות מצוטטים לרוב רעיונות ופסוקים מהברית החדשה.. ועוד.. אך נדמה לי שאין זו ספרות משיחית, מאחר וקראתי או יותר נכון עיינתי פה ושם בספרות משיחית בעברית, והשוני ביניהם מאד בולט. כל הספרים בהוצאת דע"ת מאת אותו מחבר, למעט ספר אוטוביוגרפי שכתבה אשת המחבר, והם עוסקים באלהים והדרך אליו.

ד ר א ל

New member
עדיין לא פתחתי את המצגות של הקורס

אך כתבתי פעם בפורום שפעם אמר איש כמורה מרומניה שכחתי את דרגתו - בכירה למדי, שבנוסף גם מבחינה של קרבה לאמת היה "בכיר למדי" נדמה לי שמו יוסטיניאן, הוא אמר שטעות עשו כאשר הקימו דת מדברי ישוע. ועוד אמר ואפשר להבין מדבריו שאפשר לדעת הכל על ישוע ולא להכירו כלל - ומצד שני - אפשר לא לדעת דבר על ישוע - ולהכירו באמת.

לדעת אותו

כל העניין של האמונה בישוע וההליכה בדרכו, היא לדעת אותו, לדעת עליו זה לא מספיק. אדם אכן יכול לדעת מה כתוב בברית החדשה ומהי הדרך של המאמינים בישוע, ולהכיר את הברית החדשה על בורייה אך לא לדעת את המושיע ישוע המשיח מלך המלכים ואדון האדונים. אם אתה מכיר את ישוע באמת, הדבר יבוא רק מתוך התגלות של הרוח שמגלה לכל מי שדופק על הדלת, לכל מי שרעב וצמא באמת לדבר ה'. מאמינים רבים יכולים לשרת אותו בכל מיני תחומים ולעשות אפילו עבודה טובה ובנאמנות, אך אם הם לא יושבים לרגלי האדון לפחות שעה ביום, הם לא יוכלו לדעת אותו. וזה כל העניין. זה מזכיר את הסיפור של מרתא ומרים. מרתא עבדה בלשרת את האדון והאורחים, ואילו אחותה מרים ישבה לרגלי האדון ושמעה את דברו. בְּעֵת מַסָּעָם נִכְנַס לִכְפָר אֶחָד, וְאִשָּׁה אַחַת אֲשֶׁר שְׁמָהּ מַרְתָּא קִבְּלָה אוֹתוֹ אֶל בֵּיתָהּ. הָיְתָה לָהּ אָחוֹת, מִרְיָם שְׁמָהּ, שֶׁיָּשְׁבָה לְרַגְלֵי הָאָדוֹן וְשָׁמְעָה אֶת דְּבָרוֹ, וְאִלּוּ מַרְתָּא הָיְתָה טְרוּדָה בְּרֹב שֵׁרוּתָהּ. "הִיא נִגְּשָׁה אֵלָיו וְאָמְרָה: "אֲדוֹנִי, הַאִם לֹא אִכְפַּת לְךָ שֶׁאֲחוֹתִי הִשְׁאִירָה אוֹתִי לְשָׁרֵת לְבַדִּי? אֱמֹר נָא לָהּ שֶׁתַּעֲזֹר לִי." הֵשִׁיב לָהּ הָאָדוֹן: "מַרְתָּא, מַרְתָּא, אַתְּ דּוֹאֶגֶת וּמִתְרַגֶּשֶׁת עַל דְּבָרִים רַבִּים, וְרַק דָּבָר אֶחָד צָרִיךְ; וּמִרְיָם בָּחֲרָה בַּחֵלֶק הַטּוֹב אֲשֶׁר לֹא יִלָּקַח מִמֶּנָּה."" (לוקס י': 38-42) "אֵינֶנִּי חָדֵל לְהוֹדוֹת עֲלֵיכֶם וּלְהַזְכִּיר אֶתְכֶם בִּתְפִלּוֹתַי, כְּדֵי שֶׁאֱלֹהֵי אֲדוֹנֵנוּ יֵשׁוּעַ הַמָּשִׁיחַ, אֲבִי הַכָּבוֹד, יִתֵּן לָכֶם רוּחַ שֶׁל חָכְמָה וְהִתְגַּלּוּת שֶׁתֵּיטִיבוּ לָדַעַת אוֹתוֹ, " (אפסים א': 16,17) "וְלֹא עוֹד אֶלָּא שֶׁאֲנִי חוֹשֵׁב אֶת הַכֹּל לְהֶפְסֵד בִּגְלַל הַיִּתְרוֹן לָדַעַת אֶת הַמָּשִׁיחַ יֵשׁוּעַ אֲדוֹנִי, אֲשֶׁר לְמַעֲנוֹ הִפְסַדְתִּי אֶת כָּל הַדְּבָרִים; וַאֲנִי חוֹשְׁבָם לִפְסֹלֶת בִּשְׁאִיפָתִי לְהַרְוִיחַ אֶת הַמָּשִׁיחַ וּלְהִמָּצֵא בּוֹ בְּאֹפֶן שֶׁצִּדְקָתִי לֹא תִּהְיֶה לִי מִן הַתּוֹרָה, אֶלָּא תִּהְיֶה זוֹ הַצְּדָקָה אֲשֶׁר עַל-יְדֵי אֱמוּנַת הַמָּשִׁיחַ. צְדָקָה אֲשֶׁר מֵאֱלֹהִים הִיא וִיסוֹדָהּ בֶּאֱמוּנָה כְּדֵי לָדַעַת אוֹתוֹ וְאֶת כֹּחַ תְּחִיָּתוֹ וְאֶת הַשֻּׁתָּפוּת בְּיִסּוּרָיו וּלְהִדַּמּוֹת לוֹ בְּמוֹתוֹ, בְּתִקְוָה שֶׁאַגִּיעַ לַתְּחִיָּה מִן הַמֵּתִים." (פיליפים 8-11)

ד ר א ל

New member
לא חושב שיש פה מישהו

אחד בכל הצ'ט הזה שיודע את ישוע. ואם מישהו כאן חושב שהוא יודע? אז הוא חי באשליות.. ומרמה את עצמו יופי.. וזה עניינו.. כי לדעת את ישוע זה לדעת את אלהים.. ומי שמכריז שהוא יודע את אלהים בפורום, מן הרע הדבר.

אתה בוחן ליבות וכליות?

קצת נחספת. המחשבה המוגבלת שלך לא יכולה לדעת מי יודע את אלהים ומי לא. גם אם החלטת שמי שכותב בפורום אינו יודע את אלהים. זאת שטות.

אלהים מעולם לא נתן דת לבני אדם

דת הינה המצאה של בני אדם. אלהים כורת בריתות. יש הרבה דברים נכונים בכנסייה הקתולית, אך יש גם דברים שהם נוגדים את הדבר בצורה חריפה ביותר. כמו המדרגות המגוחחות האלה(טוענים שהביאו אותם מירושלים) שצריך לטפס עליהם ולנשק בסוף איזו תמונה, ואני לא זוכר איך קוראים למסמך המגוחך הזה שאנשים צריכים לקנות ובזה יכופרו להם חטאיהם. וישנם עוד הרבה המצאות של בני אדם ולא תובנות מרוח הקודש. רק ישוע המשיח מכפר על החטאים ומושיע. והוא ורק הוא המצדיק ושום פעולה שאדם יעשה לא תצדיק אותו לפני האדון. מהדברים המעטים שקראתי עולה שהכנסיה הקתולית מנסה לגייס לשורותיה מאמינים ע"י סמנטיקה אנשים חדשים. הדת הקתולית, שוללת לעיתים את פעולת רוח הקודש בחיי המאמין ודוחה כל דבר שהוא לא היא. וזה כבר אומר דרשני. אתה לא יכול להגיד לנו יש את האמת ובזרמים אחרים האמת נעדרת. או להציק קהילות ששייכות למשיח בדרך מעוותת. כמו שנאמר באחד הנביאים, ותהי האמת נעדרת.

Casey1

New member
מקור הדת

ראשית, תולדות התפילה בתולדות הישועה ואת מה שלימד ישוע על התפילה. כמו כן, מתאר נוהגי תפילה, את מקורות התפילה, הבעות שונות של תפילה ומכשולים בדרך להשגת תפילה יעילה. שנית, ישו אמר "להפנות את הלחי השנייה" - זהו מקור הדת הנוצרית, דת של סובלנות ואי אלימות .

זה לא מקור הדת

ישוע לא נתן דת. ומעולם לא הייתה לו כוונה כזו. אלו הם מצוותיו, שמצוייות בתוך הברית החדשה שהוא כרת עם המאמינים בשמו. השם שלו הוא ישוע ולא ישו. ישו זה קללה. אם הדת הנוצרית היא דת של סבלנות ואי-אלימות, איך תסבירי בבקשה את האלימות הברוטלית של הדת הנוצרית באלפיים השנים האחרונות כלפי העם היהודי ועמים אחרים? אלהים כורת בריתות, ולא נותן דתות. דת הינה חוקים שבני אדם המציאו בכדי להצדיק את עצמם לפני אלהים.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gif2000 שנה של אלימות מצד נוצרים

נגד יהודים? חוץ מהשואה שאינה קשורה לאמונה הנוצרית בכלל והתקופה האפלה של הכניסייה שלא ידעה מיהו ישוע באמת באמצע דרכה, על איזה אלימות רבתית כללית וגורפת אתה מדבר יעקב יקר? אני שומעת המון כעס והתרעומת על כלל הנוצרים בעולם.. לאט לאט ידידי.. אלוהים הוא אהבה..סליחה וחמלה.. אם נדייק..ולא נכליל..לא נתקוף ונשפוט כלל האנשים בגלל התנהלות לא תקינה מסויימת..נוכל לפתוח ערוצי תקשורת רבים יותר שבהם יתהלל האדון ונהיה מלאי חסד בדברנו ויותר נדמה לו מיום ליום..

שפרד

אני מדבר על החשכה הזאת של הנצרות הקתולית שברובה גם היום אנטישמית. הכנסייה הלוטרנית הרפומיסטית הגדולה שעם כל הכבוד למרטין לותר שמצא שבכדי להיוושע יש צורך באמונה, הוא היה אחד האנטישמים הגדולים, שעל בסיס התיאולוגיה שלו, היטלר בנה את התיאולוגייה ההרסנית שלו. בנוסף אבות הכנסייה כבר מראשיתה, אוגוסטינוס למשל, עם כל הכבוד לו ולחבריו. אני יודע שהם היו אנשי אמת, ובכל זאת האנטישמיות נבעה גם מהם. אני התייחסתי בדברי לנצרות האפלה שאת מדברת עליה, ולא חלילה על המאמינים האמיתיים שהכירו את ישוע. הכנסייה לאורך השנים, עד ההתעוררוית שהתרחשו באיזוזה סטריט ובוולס, הייתה גוף אנטישמי וחסר סבלנות. עם זאת נכון, שתמיד היו קדושים בכנסייה שהיו נקודות אור בודדות,אך גם הם חוו רדיפות לא מעטות מהכנסייה. כשאני מדבר על הנצרות באופן כללי לנצרות הזאת אני מדבר. אנחנו חיים בישראל. המושג נצרות בשביל רוב הישראלים, מעלה אוטומתית אינקויזיציות, רדיפות אלימות ושנאה בשם של ישוע. אין כעס ותרעומת על כלל הנוצרים(המשיחיים) בעולם, והכוונה לגויים שנולדו מחדש ואוהבים את ישוע. ההפך אני מאד אוהב אותם הם אחים שלי. מה שאת מכנה כעס(אין בי כעס באמת שלא, אני כן סולח וסלחתי ותמיד מקבל כל אדם באשר הוא), הוא יותר תרעומת על אלו שמדברים בשם הכנסייה הקתולית, כאילו לא היו כל הנוראות והפרעות שנבעו ממנה(ולא רק ממנה). אם הייתה התייחסות אמיתית לאמונה בישוע כאמונה סבלנית שוחרת שלום. ברור שלא הייתי מנגד לאמירה שכזו, הרי אני חלק מהאמונה בו, חלק מהגוף. וכפי שגם אמרתי בעבר אני מקבל את הקתולים באשר הם, שאוהבים את ישוע והולכים בדרכו. אך לעוות את הדברים ולהגיד שהדת הקתולית מלאה בטוב? סליחה אבל זאת לא האמת. אני לא תוקף ולא שופט אף אדם. ואם הייתה נימה כזו בכתיבתי. אני מבקש סליחה. אין לי עניין לפגוע באף אחד. כן יש לי עניין להוציא את האמת לאור.לפעמים זה כואב. וכן עליי ללמוד לעשות זאת ביותר חסד. כי חסד ואמת נשקו, וישוע היה מלא בחסד ואמת.

אתה ממשיך ומכליל, מגמה זאת חוזרת על עצמה

בכתיבה שלך ואז את אומר "סליחה"! סלח לי, זאת האמת שלך נקודה. זה איך שאתה רואה את הדברים - לקורא לזה אמת זה העיוות. מי אמר שקתולים לא מכירים בתקופות החושך שעברה הכנסייה בעבר!?!? אז אולי במקום להטיח האשמות ובמקום להכליל ולטעון לאמת ולאור, אולי לפתוח את הלב, ללמוד לעומק על דרכה של הכניסייה כיום.. האם אין זו דרכו של ישוע?! כל טוב.

אני רואה את דרכה של הכנסייה כיום

ואת דרכם של אנשים שנמצאים בתוך הכנסייה. האמת היא שהכנסייה לא השתנתה הרבה וחוזרת בהרבה מובנים בחזרה לימי החשכה. יש אנשים קדושים בתוך הכנסייה הקתולית, שכן מתפללים ומקווים לשינוי המיוחל שיבוא על הקהילה הקתולית. ועם זאת אני כן רואה ומקבל את מה שאת אומרת. את צודקת.

Casey1

New member
נכון

האפיפיור בביקורו בארץ לא התנצל על השואה וגם נאמר שהוא רצה להפוך לקודש אחד מחברי הכמורה שתמך בשואה. זה ממש חוסר רגישות.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifעדיין יעקב זו הראייה האישית שלך..

ואפשר לסתור אותה תמיד במקרים אחרים הפוכים, כל מקרה בודד שהבאת, ניתן להביא מולו 5 מקרים שבהם דרך הכניסייה הקתולית התהלל שם האדון ואנשים הכירו את ישוע ונושעו. ומצד שני לכולנו יש ראייה מסויימת שדרכה אנו רואים פגמים בזרמים אחרים..ואם נפתח פה פתח לסתירות שקיימות לדעתנו אצל כל זרם וזרם נהפוך לפורום מלא כעס, טינה ורוח הקודש יעלם מפה בשנייה.. ובעצב רב
. מי שחפץ שיפתח פורום אחר לדיונים בין זרמיים וכניסיות..זה יהיה פורום מדעי בענייני דתות ואמונה.. מה שיחסר לו והוא רוח האהבה והקבלה של ישוע!. אני קוראת לכולנו שוב, להתרחק מויכוחים על "תקינות" ו" רוחניות" כניסיות וזרמים משיחיים, קרי המאמינים בישוע, כי כולנו אחים וגוף אחד וברגע שנתן לאבליס לשכנע אותנו שאנו רק אומרים את האמת ודרך זה לגרום פיצולים ועוינות אז השטן ניצח ואנו נפלנו בפח! בבקשה..בואו לא נהרוס את הבית הזה.. כי בזיעה רבה נבנה..אמנם הוא פורום צעיר..אך כבר עבר תהפוכות רבות
והחזקנו מעמד בחסד האדון

1key

New member
אמן אמן ../images/Emo45.gif../images/Emo36.gif

היום קראתי במתי יב 36 "ואני אומר לכם כל מילה בטלה אשר ידברו בני האדם יתנו עליה חשבון ביום הדין. כי מדבריך תצדק ומדבריך תחויב" אני פונה לכל האחים והאחיות מאמיני ישוע: אנא ראו את המשותף המדהים שבנינו- האמונה בישוע המשיח. עוד קראתי היום במתי יא 28-30 "בואו אליי כל העמלים והטעונים ואני אניח לכם. קבלו את עולי ולימדו ממני כי עניו ושפל רוח אנוכי ותמצאו מרגוע לנפשותיכם. כי עולי נעים הוא וקל למשאי" אני מבקש מכל המאמינים להביט על בני האדם באשר הם ולא לשפוט אף אחד על בסיס כל מיני הגדרות אנושיות של "זרמים" בנצרות או על בסיס היסטורי קולקטיבי. בתפילת האדון מבקשים מאלהים שיסלח לנו על חטאינו כפי שאנו סולחים לאלה שחטאו לנו, אז גם אם יש הסטוריה עקובה מדם וסכסוך קשה בעבר- אין פירושו שאנו צריכים לנטור ולנקום ולשנוא בצורה עיוורת וקולקטיבית. ד"א מי שבאמת מעוניין לדעת יותר על הכנסיה הקתולית מוזמן לבצע חיפוש בגוגל "קתולים למען ישראל"- שם יש הרבה תשובות באשר למהותה של הכנסיה הקתולית. שלכם באהבת האדון.

למעלה