שנולד לאלהים

ד ר א ל

New member
היי שפרד, מוזר, נעלמו לי שתי הודעות מהבוקר

שני קטעים מתוך ספר. האם נמחקו? או תקלה בצ'ט? אפרופו, האפיפיור הקודם יוחנן פאולוס השני, התנצל בביקורו בארץ בפני העם היהודי על 2000 שנות רדיפה ואלימות מצד הנוצרים.. ומצד היהודים לא קם אף רב חשוב והתנצל על 2000 שנות שנאה קשה את הנוצרים ובכלל את ישוע. חומר למחשבה .. אולי למי שכל כל בא בטענות כנגד האלימות שכנגד

Casey1

New member
הסבר

ישו אמר "להפנות את הלחי השנייה" - זהו מקור הדת הנוצרית, דת של סובלנות ואי אלימות. בני האדם פירשו את דבריו למסעות צלב ואינקוויזיציה כאשר לא זאת היתה כוונתו. הדתות הן נהדרות במקורן. אלה אנחנו, האנשים, שמעוותים אותן לרוע וחוסר דעת.

השם שלו הוא ישוע

יש כנראה בילבול בין דת לאמונה. הדת היא חוקיות של בני אדם, אנשים לוקחים את דבר ה', ומפרשים אותו בכדי להתאימם לדוקטרינה ולתיאולוגיה שלהם, והם מחוקקים חוקים נוספים בכדי לאשר את תורתם. זאת דת. אמונה היא חיים עפ"י דבר ה'. הפניית הלחי השנייה היא חלק מהדרשה המפורסמת של ישוע, שהאדיר את התורה וגילה לנו את אופיו שלו.

Casey1

New member
אִגֶּרֶת שָׁאוּל 2 לטִימוֹתֵיאוס- פרק 3

3קְשׁוּחֵי לֵב, בִּלְתִּי מִתְרַצִּים, מַלְשִׁינִים, הוֹלְלִים, אַכְזָרִים, שׂוֹנְאֵי טוֹב, 4 בּוֹגְדִים, פּוֹחֲזִים, יְהִירִים, אוֹהֲבִים תַּעֲנוּגוֹת יוֹתֵר מִשֶּׁהֵם אוֹהֲבִים אֶת אֱלֹהִים, 5 לִכְאוֹרָה בַּעֲלֵי יִרְאַת שָׁמַיִם, אַךְ כּוֹפְרִים בְּתָקְפָּהּ. הִתְרַחֵק מֵאֵלֶּה. 6 הֵן מִקִּרְבָּם בָּאִים הָאֲנָשִׁים אֲשֶׁר מִתְגַּנְּבִים לְבָתִּים וְלוֹכְדִים נָשִׁים כְּסִילוֹת, עֲמוּסוֹת חֲטָאִים וְנִתְעוֹת בְּכָל מִינֵי תַּאֲווֹת, 7 הַלּוֹמְדוֹת תָּמִיד וְאַף פַּעַם אֵינָן יְכוֹלוֹת לְהַגִּיעַ לִכְלַל יְדִיעַת הָאֱמֶת. 8 וּכְדֶרֶךְ שֶׁיּוֹחָנָה וּמַמְרֵא הִתְנַגְּדוּ לְמֹשֶׁה, כֵּן גַּם אֵלֶּה מִתְנַגְּדִים לָאֱמֶת, אֲנָשִׁים אֲשֶׁר שִׂכְלָם מְעֻוָּת וְהֵם מַכְזִיבִים בָּאֱמוּנָה. 9 אֲבָל לֹא יַצְלִיחוּ עוֹד, כִּי אִוַּלְתָּם תִּגָּלֶה לַכֹּל, כְּמוֹ שֶׁאֵרַע גַּם לָאֲנָשִׁים הָהֵם. 10 אַךְ אַתָּה הָלַכְתָּ בְּעִקְּבוֹתַי בַּהוֹרָאָה, בַּהִתְנַהֲגוּת, בַּתַּכְלִית, בָּאֱמוּנָה, בְּאֹרֶךְ הָרוּחַ, בָּאַהֲבָה, בַּסַּבְלָנוּת, 11 בָּרְדִיפוֹת וּבַסֵּבֶל שֶׁבָּאוּ עָלַי בְּאַנְטִיוֹכְיָה, בְּאִיקוֹנְיוֹן וּבְלִיסְטְרָה, וְאֵילוּ רְדִיפוֹת סָבַלְתִּי! וּמִכֻּלָּן הִצִּילַנִי הָאָדוֹן. 12 וְאָמְנָם כָּל הָרוֹצִים לִחְיוֹת חַיֵּי חֲסִידוּת בַּמָּשִׁיחַ יֵשׁוּעַ, יֵרָדְפוּ. 13 אַךְ אֲנָשִׁים רָעִים וּמַדִּיחִים יַגְבִּירוּ רָעָתָם, יַתְעוּ וְיֻתְעוּ. 14 אֲבָל אַתָּה עֲמֹד בַּדְּבָרִים אֲשֶׁר לָמַדְתָּ וַאֲשֶׁר מְצָאתָם נְכוֹנִים, שֶׁהֲרֵי יוֹדֵעַ אַתָּה מִמִּי לָמַדְתָּ 15 וּמִנְּעוּרֶיךָ אַתָּה יוֹדֵעַ אֶת כִּתְבֵי הַקֹּדֶשׁ הַיְכוֹלִים לְהַחְכִּימְךָ לִישׁוּעָה עַל־יְדֵי הָאֱמוּנָה בַּמָּשִׁיחַ יֵשׁוּעַ. 16 כָּל הַכָּתוּב נִכְתַּב בְּרוּחַ אֱלֹהִים, וּמוֹעִיל הוּא לְהוֹרָאָה, לְתוֹכֵחָה, לְתִקּוּן, לְחִנּוּךְ בְּמַעְגְּלֵי צֶדֶק, 17 לְמַעַן יִהְיֶה אִישׁ הָאֱלֹהִים מֻשְׁלָם, וּמֻכְשָׁר לְכָל מַעֲשֶׂה טוֹב.

קייסי, תוכלי בבקשה

לספר למה שמת את הפסוקים הללו, ואת ההקשר של הדיון על הדת?

Casey1

New member
כן

כל כִּתְבֵי הַקֹּדֶש ניתנו ע"י ההשראה של אלוהים ותועלתית לדוקטרינה, הוכחה מחדש, לתיקון ולהדרכה לחיי הגינות בשביל שבני האדם יהיו שלמים ומצוידים לכל עבודה טובה.

salt of earth

New member
במילה אחת שטויות

" אלהים כורת בריתות." סבבה מסכימה... וגם הכנסייה שלי מסכימה עם זה לא מכירה את המדרגות 2- לגבי אותו מסמך... אתה מדבר על משהו שהיה בימי הביניים (תקופת החושך בעיניי) וכבר לא קיים לא!!! והכנסייה יצאה נגד הדבר הנוראי הזה. 3- " רק ישוע המשיח מכפר על החטאים ומושיע. והוא ורק הוא המצדיק ושום פעולה שאדם יעשה לא תצדיק אותו לפני האדון." וזה בדיוק מה שהכנסייה שלי אומרת, רק ישוע בדם שלו כשמת על הצלב הוא מכפר על החטאים ולא אף אחד אחר. "דת הקתולית, שוללת לעיתים את פעולת רוח הקודש בחיי המאמין ודוחה כל דבר שהוא לא היא. וזה כבר אומר דרשני. " שטויות!!!! רוצה שאביא לך את הדרשה של השבוע של הכומר הקתולי שלנו? שבדיוק דיבר על פעולת רוח הקודש בחיי המאמין? וזאת רק דוגמא אחת מבין רבים "אתה לא יכול להגיד לנו יש את האמת ובזרמים אחרים האמת נעדרת. או להציק קהילות ששייכות למשיח בדרך מעוותת." למעשה זה בעצם מה שאתה עושה וגם הירושלמי בפורום הזה כבר כמה זמן, ההשתלחות חסרת ההגיון שלכם בכנסייה הקתולית היא בדיוק מה שאתה מתאר בציטוט הזה שהבאתי. עכשיו חד וחלק בואו נסכים על דבר אחד, או שתהפכו את שם הפורום ל "יהודים משיחיים" או הכנסייה הבפטיסיסית ובמידה וכזה המצב אז אין לקתולים כבר מקום פה. או שפשוט מסכימים על כך שקודם כל לא מעלילים על קבוצה מסוימת (כפי שיעקוב עשה עם המסמך שהזכיר שהיה בימי הביניים והוא דיבר כאילו הוא עודנו קיים !!!!) ללא הוכחות מוצקות. אומנם מבינים כי יש הבדל בין הזרמים השונים וכי ישנם נושאים שאנחנו לא נסכים עליהם (בעיניי דברים שהיא שוליים כי על הדברים הבסיסיים אנחנו מסכימים) במקום לנסות לטעון שקבוצה אחת רק היא נושאת את האמת... כי האמת אנחנו בדרך לעימות בין הזרמים. ואם זה המצב עכשיו בפורום אז פשוט עצוב לי על השנים שהשקעתי בכתיבה פה.

האם תיהי מרוצה מזה שאני לא ירשום כאן יותר ?

לא יכתוב יותר בפורום? לי באופן אישי זה קצת יפריע אבל , אני לא רוצה שיהיו בגללי מריבות וסיכסוכים בין חברי הפורום בגלל הערות שלי. אם את רוצה שאני ימשיך או לא ימשיך תשלחי לי מסר. בלי המסר שלך שמאשר או לא מאשר אני לא ירשום כאן כלום !!! בכל אופן בהצלחה לכולם יחזקאל בשם ישוע המשיח

lion 7

New member
אנו צריכים לחשוב לפני שמקלידים

זה מה שלמדתי בתפוז מזה 6 שנים . אף אחד כאן יפגע , הפורום פתוח לכולם בלי הבדל , אולם אל לנו לפגוע בכנסיות אחרים כולל כנסיתכם המוברכת .אמין

מלח הארץ

שלא תאבד מליחותך. לגבי שם הפורום, אני בטח לא רוצה לשנות לכנסייה בפטיסטית או יהודים משיחיים. ראשית אני לא בפטיסטי, כן אני יהודי משיחי, אך בטח שאני לא אשמח אם יקראו לפורום הזה יהודים משיחיים, כשישנם כאן בפורום רבים שהם לא יהודים. אני לא טענתי מעולם שהאמת נמצאת בקבוצה אחת ושהיא נעדרת מקבוצה אחרת. כבר כתבתי בעבר שיש דברים שהם מאד נכונים ומקובלים בכנסייה הקתולית. ולא שללתי את הכנסייה הקתולית על הסף כפי שהמונים מהמשיחיים בזרמים השונים כן ששים לעשות זאת. הכנסייה הקתולית היא זו שמפרידה את עצמה משאר הזרמים האחרים ולא מקבלת אותם כגוף המשיח. בכדי להיות חלק מהגוף, עפ"י הכנסייה הקתולית עליך להיות קתולי. הרי לא יעלה על הדעת מבחינתך לקחת ביחד איתי את סעודת האדון. כל עוד הכנסייה הקתולית מחזיקה בתיאולוגיית ההחלפה, שהיא תיאולוגיה הנוגדת את כתבי הקודש ומהווה שורש פורה לאנטישמיות, וכל עוד הכנסייה הקתולית לא תראה את עצמה חלק מהגוף הנרחב והאוניברסלי(הקתולי) האמיתי, כלומר שגוף המשיח בנוי מאורתודוקסים, קתולים, בפטיסטים, פנטיקוסטלים, מתודיסטים, קהילות חופשיות וכל שאר הזרמים. היא לא תוכל להיות שופר של האדון ישוע והאמת תהייה נעדרת. לגבי מסמכי הכפרה שנקראים האינדולגנציות - הכנסייה הקתולית החזירה אותם לפעילות בשנים האחרות. את מוזמנת להכנס לקישור. אני לא נגדך ולא נגד הקתולים. אני בעדכם, אני אוהב אתכם ומאד הייתי רוצה שתכנסו אל מה שאלהים הכין לכם, ותרחיבו את ללבבכם לשאר גוף המשיח. ליבי מתרחב אליכם. את מה שאני כותב אני כותב מתוך אהבה, גם אם הדברים לא תמיד קלים לקריאה.

lion 7

New member
יעקב תקשיב די טוב כאח מאמין

את הדוקטורינה של כנסייתך או קהילתך זו המצאה בפטיסטית ובין היתר הזונה המוזכרת בחזון יוחנן פורשה לכנסית רומא ויש לי אמונה היום שזו שטויות. אני מוצא בדוקטורינה שלך/כם אי שם בארץ הרבה גאוה שלא נמצאת אצל הכנסיות האנבפטסטיות , בנוסף אני מוכן ומתודרך למלחמת פסוקים שתביא להשפלתה ברבים כאן , אני כבר ירדתי מזמן מלהלחם מלחמות פרוטסנט קתולי, או בפטיסטי אורטודוקסי , קתולי אורטודוקסי , קופטית אורטודוקסית . רבק אתה כבר מתחת ביקורת נגד קתולים וכנסית רומא ומצטרף למלחמה בסגנון האחים באירלנד , עד מתי תבינו שאין דוקטורינה המשך

lion 7

New member
המשך

כבר הזהרנו כאן את החדשים שלא לפגוע באמונת אחרים , גם יהדות,איסלאם ,ואני מצרף את עדי יהוה או כל אמונה אחרת למעגל זה , זהו אתו טוען שהאפיפיור הוא אח באמונה , אולם אתה תוקף את כנסיתו , תקשיב די טוב , גם הם אי שם לא חוסכים יחד עם האורטודוקסים את שבטם לגביי ולגביך , את המוצאים את הפגם אצל אחרים שיחפש את הקורה בעיניו , אתה מבין הדוקטורינה שלכם היא המצאה של אנשים , ואני אתייג אותה כדת , מה יקרה עכשיו? אתה תקפוץ ותצעק זה לא נכון , אחי די מלח ואחרים כאן מודעים שיש הרבה מחלוקות באמונה שיש בין כולם, אפילו בין בפטיסטי

lion 7

New member
המשך

בין בפטיסטים ואחרים , גם בין זרמים ותיקים , זה לא במזרח לא בפורום זה נקודה. פתחנו פורום זה ואני ידעתי מההתחלה שיבוא יום ומישהו ירים את הראש ויזרע במודע ובלי מודע פיצול ומדון בין החברים שהיו ויהיו , אתה מודע שבפורומים אחרים אנו נחסמים נמחקת לנו הודעות בצדק ובלי צדק בטענת בישור ושאר ירקות , אתה יודע שזה הפורום היחידי שאתה יכול להלל את בן האדם בן האלוהים ,יהודי או ערבי או טורקי זה גם לא מתחשב בזהותו הארצית , אלא זה שהוציא אותנו ממוות פיזי ורוחני ,מוות שני , תפסיק להתלבש על כל אדם שמאמין בדרכם ותהיה רגוע במשיח

אני לא בפטיסטי ואני לא אנאפטסטי

אני אפילו לא יודע מה זה אנאבפטיסטי. ואין לי דוקטרינה ססטמטית. אני יהודי שמאמין בישוע המשיח ובדבר ה'(התנ"ך והברית החדשה) וזהו. אני לא שייך לאף זרם ומקבל את כל הזרמים ודוחה את מה שנמצא בהם שלא מהאדון. אני מהווה כלי של אחדות, ולא כלי של פיצול. לחשוב שהכל בסדר ולהיות נחמד לא מהווה אחדות בפורום. ולא יוביל לאחדות הקהילה. במיוחד אם יש כאלה שחושבים שהאיסלם הוא זרם בנצרות. יש לאמר את האמת באהבה. על כולנו לשנות את דרכינו, לצאת מעצמנו על כולנו למות לעצמנו וללכת אחרי ישוע המשיח לאן שהוא ילך. אין לי כל טינה או מדון כלפי מישהו פה בפורום. אולי יש לאנשים אחרים כלפיי, לפי מה שאני רואה וזה בסדר אני סולח.

lion 7

New member
אני חושב שהדיון מיצה את עצמו

אנבפטיסטי זה זרמים שמאמינים בטבילה מאוחרת בניגוד לטבילת ילדים ..

lion 7

New member
מלח את עשית את מה שעשית

להנאה אישית כאן או לתהילת ישוע ? .. במלים אחרים אני תדרכתי אותך איך להגיב , למדתי ממך ומאחרים למרות שאני די ותיק באמונה , שמרתי על הפורום זה כבובת עיני , אני זנחתי את משפחתי שעות רבות לטובת פורום שהאמנתי ולפעמים חשבתי על תהילה אישית ,שיגידו ואו כמה הוא יודע, לא עכשיו אני נזכר ואני זה לא טוב מסיפור הורדוס שלבש את הלבוש המלוכתי והתולעים אכלו אותו , מה שאנו עושים כאן והייתי בתיאולוגיה זה להגנת מאמינים כמו יעקב ואנו באמצע , להגנת האמונה של רבנו וחביבנא יסוע שנרמס שם בין הרגלים ,אין לך זמן סבבה , נאחל הצלחה לך

lion 7

New member
מלח יא בינתי ,שיפרד עסוקה מאד

אם את רואה תגובה לא ראויה תביאי את ההודעה עם הקישור במסר אישי לשיפרד והיא תימחק , רואה יעקב אחי , אנו עכשיו נהיה כמו פורום משוב שמתלוננים כאן .כל הכבוד לכם כאן , עכשיו החברה שמחמיאים לנו יהנו משרשור זה .

lion 7

New member
אחי היקר, דיונים כאלה נזהרנו מהם

אני לאפולוס ואני לפאולוס , הם גוף ישוע התחלק ? בודאי לא , לפי נסיון העבר דיונים כאלה רק יביאו פילוג , וזה לא רצונו של ישוע

למעלה