מסכים ומסתייג בהודעה אחת
זהירות! חפירה ענקית לפניך!
וואלה האירגון, אין דרך יפה לומר זאת היה פשוט מחפיר. אני נזהר מאוד שלא לירוק לבאר ששתיתי ממנה אבל מאוד מאוד קשה לי, אבל אני גם לא רוצה להיות יותר מדי פוליטיקלי קורקט במצב דוגמת זה, שאני חושב שצריך להטיח הכל בלי פילטרים. אז כאומן שהוזמן לפסטיבל (ועל כך שלא תעזו לטעות, יש לי אך ורק כבוד והערכה למני, שהיה מנהל התוכן האומנותי בפסטיבל), הגעתי ביום שישי אחרי יום מאוד קשה לפני כן בצבא, עם ציפיות למקום עם הרבה אנרגיות, אנשים שמחפשים משהו טוב והגיעו לפסטיבל כדי למצוא אותו, בקיצור לטוב. כבר בהגעה, עוד לפני כניסתנו (אני, שידן ורוניקו) למתחם עצמו ורק כצופים מהצד, ידעתי בלבי שזה בדיוק הזמן להוריד בציפיות, אבל ממש להוריד לאפס ואם אפשר אז גם מתחת לו. בבמת היום שהייתה ממוקמת במרבד דשא בספוט יפהפה פשוט שהיה הדבר הכי דומה שראיתי בארץ לחופי נגריל בג'מייקה, ומאחוריה התנוסס בגדול כמו שתוכלו לראות בתמונות הדגל של ראסטה ליון, הופיעו להקת מתתיהו, כאשר מולם קבוצת קהל שהכילה פחות אנשים מאלו שעמדו על הבמה. מחפיר כבר אמרתי? הנה אני אומר שוב. המיקום של הבמה, על אף יופיו, הסאונד המעולה שכפל אולי כל הופעה שהייתה לי ומעל הכל ההרכבים שהרכיבו את הליין אפ, היה הבחירה הגרועה ביותר שמארגני הפסטיבל יכלו לעשות, וטעות אסטרטגית נוספת שלהם. אני בתור מנהל פסטיבל, כשאני יודע שיש לי כזה חומר ביד, באופן אישי הייתי משיב לאנשים את הכסף, סוגר את הבאסטה ומפיק את הלקחים לשנה הבאה. אבל זה לא קרה. לא צריך להיות גאון מטורף, או לעבור על הנתונים הסטאטיסטיים כדי להבין שהפסטיבל השנה לא היה הצלחה מסחררת בקופות, וזה בלשון המעטה, די היה בלראות שהמתחם לא בדיוק מקבל צורות של כפות רגליים אם הבנתם את כוונתי. המבנה עצמו גבל בארכיטקטורה שלא מתאימה בעליל לאופיו של הפסטיבל הוותיק בארץ מסוגו, וגם זה בלשון נעימה מאוד. אני סמוך ובטוח שהאומנים המעולים שהופיעו בפסטיבל יספגו ויתגברו את ועל העובדה שלא בא קהל בהמוניו לראות אותם. הבעיה והשאלה שמעניינת אותי מכל היא מה יעשו המארגנים עם כשלי הפסטיבל, ומה תהיה רמתה של הפקת הלקחים לשנה הבאה. מכאן, אפשר רק לעלות, וזו סוג של קרן אור מבחינה מסויימת.... אבל, אני שמח להגיד שקודם כל אני מעדיף בהרבה את כמותם ואיכותם של אותם אנשים שלי יצא לראות בפסטיבל, בשים דגש ענק על הקהל שפקד את במת היום. ישראל, כבר יצא לי להגיד את זה, היא פאקינג כוכב הקופים, יש קהל כל כך מגוון שמושפע מכל כך הרבה דברים, סיגנונות, זרמים. ודווקא זה מה שאני כל כך אוהב במדינה שלנו, מה שגורם לי להרגיש כל כך בבית. זה הכי ייחודי שיכול להיות לנו, ושלא יהיה לכם ולו צל של ספק! אז הכבוד הוא ענק לקהל הישראלי, שיש לו טעם טוב אך לחלקו, הדומיננטי בפסטיבלים שכאלה לצערי, אין את הכלים ו/או הרצון להתעמק במה שהוא שומע, במקרה שלנו זה ברגאיי. וזה אחד הדברים שיותר חורים לי מבחינה זו... כמו כן, הפסטיבל עצמו לא היה כל כך נורא. מצד אחד ים כינרת שפשוט מזמין טבילה ארוכה עד הערב ואחריו (למרות ההתעלמות הנחרצת של מארגני הפסטיבל מן העובדה שהמדובר בחוף רחצה לא מוכרז, דבר שהטריף את דעתי כמה אומץ היה להם אל מול התרחיש, הלא כזה תלוש מן המציאות, שמישהו יטבע בשטח הפסטיבל ועשרות התביעות שהיו מוגשות כנגדם לאחר מכן), ומצד שני הלונה גל, שיש שיגידו שלא קשור ולא מתאים ולא יודע מה. בשבילי זה היה צ'ופר די גדול בהנחה שמשהו כמו קרוב לשנה שהרגל שלי לא דרכה במים חוץ מבמקלחת. הקהל לא היה רב, ובהתאם גם לא דוכני האוכל ההמוניים והמלכלכים בטירוף, והבמות הרבות והמיותרות. היה פסטיבל אינטימי, שכונתי אך ביתי, ואף אחד לא סבל יותר מדי, חוץ ממחום אולי, שכנגד זה דווקא היה מה לעשות כנרמז. אז או קיי, זה לא היה פסטיבל השנה, אך גם לא הגרוע בשנה. אני רוצה להודות מקרב לב לכל מי שהגיע להופעה שלנו, מקווים שנהניתם. אנחנו מאוד נהנינו! שבוע טוב לכולם ואל תבכו, זה לא שלא יהיה להרבה מכם חופש עד לראש השנה או משהו כזה, וגם זה יהיה יום ע"ח המערכת או משהו... אוהב על מלא, גיל.