שניה לא הבנתי משהו

ישראל הותקפה

על ידי מצרים סגירת מצירי טיראן, הזזת כוחות לסיני, הכרזת מלחמה לגבי ירדן, הזהרנו אותם אך הם התקיפו. לגבי סוריה, לאחר 20 שנה של הפגזות על ישובי הכנרת והגליל, התגוננות על ידי כיבוש בגולן, התגוננו, לא תקפנו (זו תקיפה רק אם לא היו 20 שנות ההפגזה על הישובים וזה היה כיבוש רק כדי לכבוש). זה שאנחנו עשינו את מתקפת המנע/ההפתעה הראשונה לא אומרת שאנחנו התקפנו את מצרים ראשונים, זה רק אומר שעשינו את הפעולה הצבאית הראשונה במלחמה. אולי קשה להגיון המערבי שלך להבין את זה, קורה, כן, הפלשתינים משמרים את העוני ומחנות הפליטים כדי לתחזק את המסכנות והשנאה, להקל על גיוס טרוריסטים ומתאבדים וכדי לשמר את מצב הפליטות לצורך יישום עתידי של "זכות" השיבה. נראה לך לא הגיוני?, גם לי זה נראה לא הגיוני, זה בגלל שההגיון הזה מושתת על ערכים מערביים, על מוסכמות ונורמות מערביות שאומרות "לא יכול להיות שישמרו עוני וסבל כדי...", מי אמר? הכל הגיוני! כמו שהגיוני שסדאם חוסיין דרג שכספי המזון והאו"ם לאחר מלחמת המפרץ הראשונה לא יגיעו לאזרחים כדי ליצור רווח פוליטי, סדאם חוסיין הוא לא מקרה יוצא דופן.

lithium1914

New member
שוב אתה חוטא בחד-צדדיות.

סגירת מיצרים אינה הכרזת מלחמה, לא משנה איך תסתכל על זה. זה שישראל הגדירה את זה כאחד מהחמש-או-משהו תנאים שלכשיתקיימו היא תצא למלחמה, זו בעיה שלה. האם כשארה"ב מכריזה על אמברגו כללי על איראן, עיראק או צפון-קוריאה, זו הכרזת מלחמה? אל תתחכם. שוב, הצגה חד-צדדית. מה, אתה חושב שישראל הבליגה 20 שנה על ההפגזות הסוריות? נו באמת. הכיבוש היה גם לשם כיבוש, וגם לשם הדוקטרינה הביטחונית הידועה של "להעביר את הלחימה למגרש של האויב". זו לא היתה איזו התגוננות מפני איום קיומי (בטח תגיד שכבשנו את הגדה כדי להתגונן מטרור -- אז הנה "חחחחחחחחחחחחחח" מראש). נו נו נו, אם אתה מכניס את הקריטריון הזה: "זה שאנחנו עשינו את מתקפת המנע/ההפתעה הראשונה לא אומרת שאנחנו התקפנו את מצרים ראשונים, זה רק אומר שעשינו את הפעולה הצבאית הראשונה במלחמה" אז אי-אפשר להגיע לשום מקום, במיוחד אם כמו קודם אתה מפרש מחסום כלכלי פשוט כהכרזת מלחמה. אפשר לגרור את המהלכים האגרסיוויים עד לתחילת הציונות, זה שטויות. ברגע שאתה מכריז מלחמה, אתה מכריז מלחמה. מצרים לא עברה על שום חוק אובייקטיבי שחייב את ההכרזה, וישראל לא היתה קדוש מעונה, לא לפני ולא אחרי המלחמה. יא אללה, לא נמאס לך לגרגר שוב את השטויות על "הגיון מערבי" ו"פוסט מודרניזם"?! ההגיון שלך לא יותר טוב משלי, אני מוכן להבטיח שלא שמעת אף פלשתינאי אומר שהוא גר במחנה פליטים כי זה מה שיעזור לחזור לעין חוד, לבית נקובה או לשייח' מוניס. נורא קל לך להגיד על כל שיפוט או הערכה שלי "זה רק ההיגיון המערבי שלך", אבל אתה עושה בדיוק אותו דבר משפט אחרי זה! מה, לך אין "היגיון מערבי"? אתה חופשי מכבלי המחשבה? אתה מסוגל לשפוט אנשים באופן אובייקטיבי מוחלט? איך אפשר לדעת שאתה לא שופט ערבים על-פי "היגיון מערבי" גזעני? אתה קצת צבוע, כי מצד אחד אתה אומר שאין שום דבר אוניוורסלי, אבל מצד שני אתה מצליח לשפוט כל דבר, ובמיוחד הפלשתינים, במגמה אוניוורסלית.

אני לא אומר את מה שהם אומרים

הם אומרים, אתה פשוט מתעקש לשתול להם מחשבות שהם לא חשבו, יש הגיון מאחורי הפליטות, לא סתם משמרים אותה, יש לזה סיבה, הם בעצמם אומרים אותה, מבחינתם זה מקום מגורים זמני, עד שיחזרו לביתם, לא סתם קוראים למחנות פליטים בשמות של ישובים מ48'. אני לא שופט את הפלשתינים, אני ניזון ממה שהם אומרים, לא לי, אלא ביניהם, בכלי התקשורת שלהם, אני מאמין להם, הם בניגוד אלינו יודעים מה הם רוצים, יש לי הרבה יותר כבוד אליהם משלך יהיה אי פעם, אתה ישר מניח שאתה יודע איך הם חושבים...נו טוב.. סגירת מיצרים + הכרזת מלחמה + קידום כוחות + איומי השמדה זה עילה למלחמה, זה נקרא לפתוח במלחמה, אנחנו לא יזמנו אותה, רק קראנו את המציאות ופעלנו בהתאם, ברור שאנחנו הגדרנו את הסיבה, מי יגדיר? האו"ם?
המקרה של 67', ידינו נקיות והכי חשוב, היינו חכמים, מה עדיף להיות קדוש ולחכות להיות מותקף כמו ב73'? אתה קורא לציונות מהלך אגרסיבי, טוב לדבר אל אנטי ציוני זה כמעט כמו לקיר, הוא תמיד יראה הכל הפוך, ייצר שיוויון מדומה בין שני הצדדים.

KatyRose

New member
יש לך כבוד למחבלים?

איך שאני בטוחה שכל פיגוע שיש כלפינו אתה שמח...

lithium1914

New member
מי ששותל מחשבות ואימרות הוא אתה.

אתה אומר שאתה ניזון ממה שהם אומרים בינם לבין עצמם, שהכל שמעת מהם -- אבל אתה לא יודע ערבית! איך בדיוק אתה יודע את כל זה? אתה מחובר בתחת לאתר של ממר"י? מאיפה לך לדעת מה הם אומרים בינם לבין עצמם? כל עוד אין לך הוכחות וגיבויים מחוץ לפורום לאף דבר שאתה אומר, דבריך לא שווים כלום. אתה אומר לי: "יש לי הרבה יותר כבוד אליהם משלך יהיה אי פעם, אתה ישר מניח שאתה יודע איך הם חושבים...נו טוב.." אבל אני לא מניח הנחות, אני יכול לגבות כל מה שאני אומר בציטוט ועובדה, גם אם מהאינטרנט. לעומת זאת, אתה מתעקש כל הזמן שאתה, מכל האנשים בעולם, יודע איך הפלשתינים חושבים, כי אתה "שומע מה שהם אומרים בינם לבין עצמם" (למרות שאתה לא יודע ערבית. אם האירוניה והטמטום פה לא דוקרים את העיניים של כל אדם עם שכל בראשו שקורא את זה, אני לא יודע מה כן). "סגירת מיצרים + הכרזת מלחמה + קידום כוחות + איומי השמדה זה עילה למלחמה, זה נקרא לפתוח במלחמה, אנחנו לא יזמנו אותה" שוב, כמה כיף לשקר ולסלף את ההיסטוריה. רק שניים מהתנאים שציינת באמת התקיימו בפועל באופן שיכול לשמש צידוק קלוש למלחמה, הם כמובן סגירת המיצרים וקידום הכוחות. הכרזת המלחמה היתה בכלל אחרי שישראל תקפה, אז על מה אתה שח? איומי השמדה היו מאז ומתמיד, זה לא משהו שקיבל משנה-תוקף מיוחד לקראת יוני 67'. כמה נוח שצרכי הויכוח נותנים לך לסלף את ההיסטוריה. נוסף על כך, אף אחד לא ניסה "להיות קדוש" ב-73'. להיפך, ישראל היתה יהירה ושאננה, דחתה את גישושי השלום של סאדאת מ-71', ולא קלטה את הסימנים שהעידו על המלחמה המתקרבת. "אתה קורא לציונות מהלך אגרסיבי, טוב לדבר אל אנטי ציוני זה כמעט כמו לקיר, הוא תמיד יראה הכל הפוך, ייצר שיוויון מדומה בין שני הצדדים." לא קראתי לציונות מהלך אגרסיווי. אתה מאוד פזיז בקריאה, ומנסה למצוא נקודות אחיזה רעועות להנחות המוקדמות שלך (ראה-ערך פלשתינים ושיפוט מוקדם), ונתלה בהם כשאין לך מה להגיד. בהצלחה בפסיכומטרי, אתה צריך להשקיע בהבנת הנקרא. עוד האשמה מופרכת שלך: "ייצר שיוויון מדומה בין שני הצדדים". רגע, אתה לא זה שמדבר על העדר מוסר אוניוורסלי? על זה שמוסר רק תלוי בהשקפה האישית של אדם? אל תדבר איתי על "שיוויון מדומה", בבקשה.

EMM1

New member
בתיכון לא לימדו אותכם ערבית?

אם הייתי רוצה לתפוס אותך במשהו הייתי שואל אם אתה יודע צרפתית.

KatyRose

New member
מי היית מעדיף שימות?

הילד הפרטי שלך או הילד שהבריח את הנשק שיהרוג את הילד שלך?

הוא לא מבין שבכל מקודת זמן צריך

לעשות בחירה, יש אופציות, הכי קל פשוט לשולל, להגיד זה לא בסדר או להסית נגד צה"ל, זה לא רציני, בחיים צריך לבחור, אם לא עושים דבר אחד אז צריך בדבר אחר, אם זה לא מוסרי מחסומים צריך למצוא משהו אחר יעיל באותה מידה, אם אין אז טענת המחסומים מטופשת וחסרת ערך, אם אם חיסולים זה לא טוב או לא מוסרי צריך למצוא משהו אחר יעיל ובטוח מבחינתינו באותה מידה, אין כזה, יש אופציות אחרות, (סיום הכיבוש לא קשור, זה עיניין כוללני ואני מדבר על משהו ספציפי, פעולה ספציפית אלטרנטיבית), אפשר לשלוח כוחות קרקע, רגלית או משוריין- סיכוי רב שחיילים יפגעו. אפשר לבקש מכוחות או"ם לעשות את זה למעננו (אין סיכוי שהם יהרגו למעננו, חוץ מזה זה יגרום לנו להראות מאד רע), אפשר לשלוח צווי מעצר (דבר שיתקבל בצחוק רב באירגונים), אפשר לאפשר להם להמשיך לחיות והוציא לפועל פיגועים (אפשר גם לשחרר אנסים ופדופילים לרחובות...), מתוך כל אלה צריך לבחור להכיר בהשלכות ולא להתבכיין עליהם.

המספר לא רלוונטי, אם הוא נכון בכלל

אחוז קטן מאד, טעות שלנו, מירב ההרוגים הילדים (אם הכוונה לקטינים מתחת לגיל 18), מבריחי נשק, רצים בין הרגליים של מחבלים, משתתפים בתהלוכות חמושות, מחבלים מקימים מעבדות נפץ/מחרטות קסאמים/מחסני נשק וכו'... בבתי מגורים כדי למנוע מאיתנו לפגוע בהם (אין כזה דבר, הם נכשלו, במלחמה בטרוריסטים אין מקום לחולשות או "פרצות בחוק"). מתחבאים בשכונות מגורים (גם אם זה ביתם הפרטי, הם יודעים שהם מבוקשים, זה עדיין שימוש ציני באזרחים כמגן אנושי). יורים מתוך שכונות. מכאן רוב הילדים ההרוגים, במקום לשלוף נתון סטטיסטי יבש שלא מעיד על כלום תבדוק את המציאות.

lithium1914

New member
מדובר על ילדים שלא מעורבים בלחימה.

אם תוכל למצוא לי 600 סיבות, אודה לך.

כבר מצאתי, הסברתי איך זה קרה

חלק מהילדים כן מעורבים בלחימה, במיוחד המבוגרים שבהם(12+). כאשר יש יריות ובלגאן הילדים שמעריצים את ה"שאהידים" שלהם רצים כמו מטורפים בין היריות ומשחקים אותה "גברים" ככה שזה בלתי נמנע, עם כל הזהירות בעולם שיפגעו. מחבלים יורים, מתחבאים, "נלחמים", מתוך שכונות מהצפופות בעולם, שום טיל בעולם ולו הכי יקר והכי מדוייק לא יכול לפגוע רק במטרה, אז כן, נפגעים ילדים, אין מה לעשות, זו או לא לעשות כלום, או להלחם עד הסוף. גם ככה אנחנו דוחים פעולות חיסול אין ספור פעמים, דבר שלא מדווח בחדשות, כל דחיה מביאה חלון הזדמנויות ליציאת פיגוע, הברחת מחבל/כלי נשק וכו'. כדי שילדים לא יפגעו הלחימה חייבת להעשות בשטח פתוח, מחוץ לערים, אחד מול השני - מלחמה קונבנציולית, מאחר וזה לא ככה, הם קבעו את החוקים, לא אנחנו אז זה מה שקורה, אין כאן מדיניות, אין לנו שום סיבה להרוג ילדים, להאשים אותנו בכזה דבר מתאים לאחמינג'אד או בין לאדן, אנטישמים וממצאי הפרטוקולים של "זקני ציון", האשמה כזו ולא משנה כמה ילדים מצאו את מותם היא כמו ההאשמה שיהודים שותים דם של ילדים נוצרים. מספר הוא נתון סטטיסטי, בתור אחד שכזה הוא אינו תומן בתוכו את הסיבות למותם של הילדים.

lithium1914

New member
תשובה

אתה בעצם אומר שילדים הורגים את עצמם בכוונה? על מי הם מנסים "לצאת גברים"? זה שטויות במיץ. אם ילד רואה שחמישה מהחברים שלו מתו ככה, אין שום סיבה שגם הוא יעשה את זה. אה, שכחתי, בעצם כל הפלשתינאים חיות, הם לא לומדים, אין פלא שהם כל הזמן מוצאים את הכדורים של הבייביז שלנו בצה"ל, זה הכל בכוונה, ככה הם סוחטים סימפתיה מהעולם האירבו-אנטישמי! ילדים נמצאים בתוך הערים, וטרוריסטים יורים בתוכן, כי לשם צה"ל פולש! אתה מצפה שהם פשוט יסגירו את הטרוריסטים שצה"ל נכנס? ילדים נורים, לא כי הם לא נזהרים מספיק, אלא כי יש חיילים סדיסטים וחיילים גזענים והנהגת צה"ל מעלימה עין.

lithium1914

New member
עוד משהו

אם הכל היה רק טעויות, היו גם חוקרים את הטעויות. חוקרים לפחות 80 מקרים מתוך 100, ולא 3 מתוך 100.

כשאומרים בטעות זה יכול להיות לא

הכוונה, או מבצע שהשתבש, כאשר יש מחבל שיורה קסאם משכונת מגורים ומסוק משגר טיל ובו נהרג ילד יחד עם המחבל, אין מה לחקור, המטרה חוסלה וזה המחיר לירי מתוך שכונה. כאשר פגז של טנק מפספס או ילדה נכנסת למתחם ביטחון של מוצב, יש חקירות בעוד איך! (ראה סרן ר', ששפטו אותו עוד לפני שידעו את העובדות, ילדה מתה לא מוכיחה כלום).

lithium1914

New member
לא נראה לי.

טילים ממטוסים וטנקים מכסים במקסימום שבמקסימום של המקסימומים, 100 מתוך 600. אבל גם את זה צריך לחקור, אם הטילים באופן שיטתי לוקחים גם קורבנות קטינים איתם. צריכים להיות פטרולים בסביבת שיגור הקסאמים, כדי למנוע את הדברים במקום. סרן ר' היה אחד הראשונים אי-פעם שהועמדו למשפט, וגם זה (להערכה השמאלנית האנטישמית שלי) כי הוא ערבי.

למעלה