שנת לימודים מוצלחת

לא,מי שרצה יכול היה לבחור גם

שני מקצועות בחירה,או אפילו שלושה,אם אני לא טועה.אבל אני לא חושבת שמישהו בחר שלושה.אבל גם חשבתי ששני מקצועות זה עמוס מידי וגם הממוצע שלי היה נמוך מידי לשני מקצועות בחירה. יש בתי ספר שמחייבים את התלמידים לבחור שני מקצועות,אבל אצלנו היה מותר לבחור רק אחד. ולא יודעת למה צרפתית היה לי קל,אני פשוט אוהבת שפות,וצרפתית זו שפה די קלה יחסית.כמובן שהרבה ממה שלמדתי כבר שכחתי.וכן,חוץ מזה,גם המורה שלי הייתה מעולה.

Digi Lista

New member
אני בהחלט אוטודידקטית...

או איך שקוראים לזה...וגם כול סוג אחר של אוטו,אני עורכת גם משלוחים
מראש תיכננתי ללמוד בדרך עצמאית ככול שאפשר או לפחות בכיתה קטנה עם יחס אישי לכול אחד והרבה משימות עצמאיות(אחרי הסברים והדרכה התחלתית) או במקום עם למידה מלאה בפירוט אישי של המורים על מה שהם מלמדים,משהו כזה שלא יהיה סתם עוד חומר יבש אלא חומר שממש המורים חיים אותו בצורה אמיתית,דרמטית,מצחיקה,מרגשת וכו'... אני צריכה להתחבר עם החושים אחרת אני מאבדת עניין,אני שונאת לטחון לימודים רק בשביל ציונים,אני חייבת ללמוד יותר פתוח שאני מבינה את המטרות ומצליחה להרגיש משהו...בעתיד אני בטח אאובחן כמו שאני טוענת כבר שנים כלקויית למידה מבחינת שפות זרות (החל משפות בסגנון צרפתית ועד מתמטיקה וקריאת מפות וגרפים, אלה תחומים שממש לא הולך לי בהם ברוב המקרים)וזה בטח יסביר כמה דברים... בעניין השאלה על התקשורת-אני אהבתי יותר תקשורת עיוני,אבל זה בגלל שאצלי בביה"ס לא הייתה בתחום המעשי אפשרות לטלוויזיה,עיתון,צילום או קולנוע אלא רק רדיו ולרדיו אני לא הכי מתחברת,אהבתי את הרדיו בקטע של ניסיון לקריינות ולדיבוב שזה משהו שאני רוצה שנים בין היתר אבל האמת שבכלל לא עשיתי כמעט שידורים,את הבודדים שעשיתי המורה עד היום לא החזיר ואין לי מושג איך הם נשמעו(גם ציון לא ממש היה,את היחידות לבגרות המעשית קיבלתי על עריכת העיתון ביה"ס וזה לגמרי קרה בגלל שהצלחתי להוכיח שזה גוזל זמן וראוי לא פחות),חלק מהשידורים היו כתובים ובשלב כולשהו תמיד התחלתי להשתולל עם אילתורים והצוות שלי ניסה להבין לאן הוא נקלע(תלוי בצוות-לפעמים זאת הייתה מישהי שזרמה ולפעמים כאלה שלא הסכימו לקבל שחרגתי מהטקסט שכתבנו שמה לעשות שבדיבור נשמע פחות טוב מבכתיבה?)...לא הסכמתי שהשידורים יעשו ברמה איזורית והייתה אפשרות כזאת אלא אך ורק במעגל פנימי,לא היה לי ביטחון ואני בספק שיצאתי עם כלים מעשיים בתחום הרדיו,אבל כן הלכתי לעזור לחברות בבתי ספר אחרים במגמות תקשורת שכללו צילום ועריכה שאליהם אני יותר מתחברת...בקיצור התשובה היא שבגדול הדיונים והניתוחים אירועים,כתבים וקטעי טלוויזיה וסרטים מעניינים יותר,למדתי דברים שעד היום אני חיה איתם,זה פקח לי את העיניים למרות שחלק גדול ידעתי גם בלי "ההגדרות המקצועיות" אבל נחמד לקבל על זה אישור...מה שכן,מכיתה י' ועד סוף י"א לא דיברתי מילה עם המורה העיונית לתקשורת(היו שני מורים-אחד שדר רדיו מקצועי ברדיו איזורי כבר כמה שנים והוא לימד מין הסתם רדיו,עד היום הוא משדר והשנייה מורה לחומר העיוני) בעקבות איך שהיא התייחסה אליי בכיתה י' בעיתון ועוד לפני זה,אבל היו לי ציונים גבוהים בכול מקרה...חוץ מיזה שרוב הזמן הייתה חולה ובודדה ורוב מי שהיה במגמה היו אנשים שממש לא חברים שלי,חלקם אפילו היו מקללים אותי ופוגעים בי ולא היה לי קל,עד שכידוע בי"ב הכול התהפך... לנו הייתה חובה לבחור שתי מגמות ולהיות בהן מי' ועד י"ב,רק המב"ר בחרו אחת,בחרתי בהתחלה תקשורת וגרפיקה ממוחשבת אלא שהסתבר שגרפיקה ממוחשבת בביה"ס שלי הייתה בלי מחשבים ובבלאגן עצום אז בסוף י"א עברתי למדעי החברה אחרי שמבלי ללמוד את החומר של שנה וחצי עזרתי לכמה בנות מהמגמה להתכונן למבחן גדול שכולל חומר מתחילת המגמה,עליי משום מה זה התלבש בקלות,כמה שהן חרשו בספרייה במטרה להבין ככה אני באתי ופשוט קראתי ותוך שנייה התחלתי להסביר להן כאילו ידעתי את זה כבר... אני אמנע מלהתמרמר על האופן בו נעשות עבודות הגמר(זוועה) ועל האופן בו נקבעים ציונים,בסך הכול יכולים בהחלט להשקיע ולהתמקד יותר בעיקר במה שיועיל לנו בחיים כמו תקשורת שזה מעניין בטירוף כי אנחנו פשוט חיים בה גם בלי להיות מודעים...סיימתי עם ציונים בהחלט בסדר במגמות אבל מה שלמדתי מהעריכת עיתון בשנה אחת יכול להכניס את רוב שנות 12 השנות לימוד לכיס הקטן מבחינתי...

strawberrys

New member
אצלנו

במעשי יש עיתונות וקולנוע. היום היה לנו שיעור מעשי ראשון. זה היה רק שיעור היכרות, אבל נשמע שהולך להיות ממש כיף, וגם שני המורים ממש מצחיקים ונחמדים. בכלל, עד עכשיו זה השיעור היחיד שלא הרגשתי בו כמו בתוך מכונה. זה משגע אותי! המורות מכתיבות לאט, והכל איטי וחומר שכבר טחנו שנה שעברה, ואני מרגישה שמה שלומדים ביום שלם הייתי יכולה ללמוד בשעתיים. כל העניין הזה פשוט מייבש לי את השכל. סטטה, את בטוח מבינה אותי, לא?

jakotsu

New member
את לא היחידה ../images/Emo3.gif

גם אני עדיין בבית ספר
יאי
היום באמת היה נחמד במקום ללמוד אנחנו עשינו פעילויות של היכרות, הילדים שאני מתעבת עברו לכיתה אחרת ויש לנו תלמיד חדש O: וגם המורה שהייתה המחנכת של אחותי לפני שעברה לט' היא המחנכת שלנו 0: היה היום בעצם מאוד נחמד בעצם, היום לא היה משהו מיוחד $: אז אני מפסיקה פה 0: ולמה? כי אני לא יודעת איך להסביר דברים
^^'

Digi Lista

New member
אורנית,תזכירי לי לבקש ממך פרטים...

על האופן בו את לומדת כי גם אני מתכננת ללמוד במקום דומה(רק באיזור קרוב יותר לבית) מאותן סיבות,אבל זה לא יקרה השנה... אני ארחיב על מה שהיה היום וגם אגיב בהרחבה בהמשך השבוע,לי בכול אופן היה את אחד הימים היותר מחמיאים ומביכים בו זמנית...בכלליות מורות נלחמו כדי שאני דווקא איתן בכיתה ולא אף בת שירות אחרת,אחת אפילו הלכה כמה צעדים קדימה וכשנכנסה אליה בת שירות אחרת(הגעתי בבוקר איך שהתחילו הלימודים עם ההסעה וסתם הלכתי לאיזו כיתה,אחרי שעתיים הגיעו שאר הבנות שירות-3 ואחרי הסברים וסיורים ברחבי הביה"ס במשך שעתיים נתנו לכול אחת לבחור כיתה,אני אמרתי שאני אסתדר עם מה שיתנו ואין לי העדפה מסוימת בגלל שלא חוויתי מספיק מכול כיתה)היא הודיעה שהיא לא מוכנה ללמד בלי שאני הבת שירות שתהיה בצוות הכיתתי,היא דיי אמרה לבת שירות השנייה ללכת לכיתה אחרת שבאתי להיכנס אליה תוך הסברים והתנצלויות שהיא פשוט רוצה אותי,היא אמרה שהיא מורה בביה"ס כבר 18 שנה ותמיד הסתדרה עם מה שנתנו לה אבל הפעם היא לא מוכנה לוותר עליי ולא רוצה אפילו לנסות בת שירות אחרת,היא שפכה עליי מחמאות שאני בעצמי לא ידעתי שאני כזאת ואיך בכלל היא הספיקה לקלוט אותי בצורה כזאת תוך בקושי שעתיים?...העו"ס שאחראית על הבנות שירות לא ידעה איך לעכל את העניין,נאלצתי לחכות חצי שעה עד שהן סיימנו להבהיר עמדות,בסוף אמרו לבת השנייה שתצא ומי שנשארת זאת רק אני,הייתי כול כך בהלם כי מעולם לא תיכננתי כזה דבר ולא הפסקתי להתנצל בפני הבת שירות והעו"ס על המצב הלא נעים שנוצר בלי שעשיתי שום דבר-מבחינתי אפילו לא הספקתי לבצע משהו מיוחד מלבד לעשות תנועות כמו שאחד הילדים עשה(חיקיתי אותו והוא משום מה מאוד נהנה),כמה שמאוד הוחמאתי באותה המידה מאוד הובכתי,אבל אין ספק שזאת התחלה מוצלחת(בהמשך טענו שכבר כבשתי את הילדים ולמרות שהם חצי צמחים עם כמה שקשה להגיד הם כן מגיבים אליי,כמובן שהודיעו לי גם שאני צריכה בעתיד להיות פסיכולוגית/עובדת סוציאלית או כול משהו שקשור לחינוך מיוחד,כול החיים אני שומעת את זה). בערב הייתי בכפר אחרי שמלא זמן לא הייתי,עבדתי שעתיים עם אחד החברים הקשים שם(הוא לא מתקרב לאף אחד חוץ מלעובדת רווחה שלו ואליי,הוא גם לא יוצא מהדירה שלו ומדבר עם חברים אחרים בכפר),כשסיימנו הלכתי לחוג שירה בציבור במועדון של הכפר,איך שנכנסתי עוד לפני שאמרתי מילה כולם הפסיקו לשיר והתנפלו עליי בחיבוקים ובשאלות(המדריך ערב נאלץ להפריד כשהוא ראה שאני מוקפת חזק),לא רק החברים גם האנשי צוות שהיו שם,חוץ ממפעילת השירה בציבור שקצת פחות התלהבה...הכרתי שתי בנות שירות שמחליפות שם את הישנות והתחברנו,בתקווה שזה יהיה חיבור לאורך זמן,בינתיים בעיקר עזרתי להן על מהות הכפר ואפשרויות לקניות באיזור(הן שאלו...) וחקרתי אותן...גם זה היה מאוד מוזר מבחינתי,קצת מביך שבאמצע שירה עוזבים רק בגלל שהגעתי... בגלל שגם בשבוע שעבר קרה לי בגן אירוע דומה אני מתחילה לקבל הוכחות שאני צריכה להמשיך בדרך הזאת... יש עוד אבל אני מתה לישון אז אני מבטיחה להגיב על הכול בהמשך,מקווה ששאר השבוע יעבור בצורה מהנה לכולם

אני שמחה בשבילך!../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

ברור שאת צריכה להמשיך בדרך הזאת.כל הכבוד לך! בקשר לפרטים-סבבה,מה את רוצה לדעת?

Digi Lista

New member
...

אני רוצה לדעת איך מגיעים לשלוחות האלה כי אני רוצה להירשם לאחת כזאת ואני לא יודעת איפה להתחיל בכלל לחפש... הדבר השני זה איך מתנהלים השיעורים מבחינת כמות שעות/ימים בשבוע,כמה שנים לומדים להוצאת התואר וכו'... אני זוכרת שדיברנו בפרטי על זה פעם... תיכף אני אגיב על שאר מה שקראתי כאן בשרשור

Digi Lista

New member
וכמובן טווח מחירים...

כמה בכיתה,האם הלימודים יותר אינדווידואלים או יותר כיתתים,מה נדרש עוד ללמוד במקביל וכו'...כול מידע יועיל...

טוב.הנה מה שאני יודעת:

לפי מה שאני יודעת,יש הרבה שלוחות כאלה בארץ.הנה האתר של האוניברסיטה הפתוחה.הבעיה היא שהוא מושבת עד 10 בלילה בגלל עבודות תחזוקה,אבל יש שם כל מה שאת רוצה לדעת,כולל מרכזי לימוד,כך שבטח תמצאי שם מרכז לימוד קרוב למקום מגורייך. מבחינת תשלום,זה בערך 2000 ש"ח לקורס,ובנוסף לכך יש גם דמי לימוד,שהמחיר שלהם שונה בכל מרכז. את יכולה ללמוד לבד בבית ובכלל לא להגיע לשיעורים,ואם את כן מגיעה אז יש הנחיה רגילה ויש הנחיה מוגברת.אני לא כלכך יודעת מה ההבדל ביניהן.אני חושבת שהנחיה רגילה זה פעם בשבועיים והנחיה מוגברת זה פעם בשבוע. יש גם פורום של האוניברסיטה הפתוחה בתפוז,אז את יכולה לשאול גם שם. בדרך כלל אנחנו בערך 20 איש בכיתה.לא יודעת מה המינימום והמקסימום המותרים. אפשר להוציא תואר בשלוש שנים ואפשר גם בחמש שנים.זה תלוי כמה קורסים את לוקחת בסמסטר.

Digi Lista

New member
ואיך מבחינת היחס של המורים?

והתלמידים עצמם?...
על המידע
,אני נכנסת לאתר למרות שעד שאני אקח קורס יעברו לפחות עוד 11 חודשים...

המורים אחלה.

וגם אין ממש דיסטנס כמו בבית ספר.הם יכולים להיות ממש חברים שלנו אפילו.את יכולה לשבת איתם בהפסקות ולקשקש.כאן המורים פחות חשובים,כי את יכולה ללמוד גם בבית,אבל אם את כבר מגיעה הם מסבירים את החומר ממש טוב ובצורה אחרת מהספרים.ברור שאני לא מכירה את כל המורים,אבל אני בסך הכל מרוצה מאלה שלמדו אותי עד עכשיו.והתלמידים גם אחלה.בגלל שזו אוניברסיטה פתוחה אז מגיעים תלמידים מכל מיני מקומות ובכל מיני גילאים,וזה ממש נחמד.אני הכרתי שם הרבה חברים מקסימים.אני חושבת שאת תסתדרי שם לא רע.
,יש לך עוד שאלות?

Digi Lista

New member
יש עוד הרבה שאלות../images/Emo3.gif

שוב
...
אגב,לא שכחתי שעוד 9 ימים את מזדקנת בשנה נוספת
אני אוהבת יחס כמו שתיארת מהמורים,האמת שאני זקוקה לכזה אחרת אני פשוט לא מתפקדת טוב,זה גם מה שהמורה לנהיגה שלי אומר שמההתחלה הוא קלט שאם יש לי כימיה טובה עם הבנאדם אני מתמידה ומתאמצת ואם הכימיה לא משהו אני ממש מתקשה לתפקד בקיצוניות אפילו שאני משתדלת וזה נכון,אני הכי אוהבת מורים שלא באים רק להעביר חומר לימודי אלא כאלה שאני ממש יכולה לדבר איתם,בעצם לא רק מורים אלא בכלל אנשים שאפשר לדבר איתם. שוטטתי באתר וראיתי שיש אפשרות של "מוגברת","רגילה","מתוקשבת","81" וכו' מה זה אומר כול אחד מהדברים האלה?... לא הבנתי גם איך הולכים שם המחירים,אני מחויבת בקורס אנגלית כדי ללמוד שם?אני לא אוהבת אנגלית,רק חסר לי שגם באוניברסיטה הפתוחה אני איאלץ להשקיע בנוסף למה שבחרתי גם באנגלית... קיבלתי ספר גדול עם כול האוניברסיטאות,מכללות,קורסים ובתי ספר שמעניקים תעודות ותארים ברחבי הארץ וראיתי בהתחלה שיש הרבה גורמים שאפשר לפנות אליהם בשביל עזרה בבחירת לימודים בהתאם לאופי ואיבחון ליקויות למידה(אני דיי בטוחה שיש לי ליקוי למידה בשפות ושאני גם ADHD שזה הפרעות קשב וריכוז כשלפעמים זה גם היפראקטיביות והפרעות רגשיות שנובעות ממצבי רוח),היו כאלה שם שכתוב שהם פסיכולוגים ממוחים,אחרים גרפולוגים ולא זוכרת מה עוד,שווה לי ללכת לאחד כזה לדעתך?... מה החומר עצמו שאת לומדת-כלומר נושאים ספציפים,כמה שעות בשבוע,כמה מבחנים וכו'...

Digi Lista

New member
כמה קורסים לקחת בסמסטר?

תוך כמה שנים את אישית תוציאי את התואר? בעצם ענית לי על הנחייה המוגברת/רגילה ואני פשוט סנילית אז תתעלמי מהשאלה החוזרת הזאת...

חח אופס,בסדר.לא נורא.

כדאי שתשאלי על זה בפורום של האוניברסיטה הפתוחה בתפוז,יצא לי לקרוא שם קצת,יש שם אנשים ממש נחמדים,אולי הם יודעים יותר פרטים ממני. אני כרגע לומדת רק קורס אחד.סמסטר שעבר לקחתי שניים,ובשניים שהיו לפניו גם לקחתי אחד כל אחד.בע"ה בסמסטר הבא אני אלמד שני קורסים,ואני מקווה שעם הזמן אני אגביר את הקצב ואקח יותר. אני חושבת שנשארו לי עוד שלוש שנים פחות או יותר,אבל אני לא דוגמה,אני אוהבת להתקדם לאט.

../images/Emo6.gifלא חשדתי שששכחת.

את זאת שכתבת את זה בלוח האירועים.
ואני מסכימה איתך בקשר למורים. בקשר לרגילה ומוגברת כבר אמרתי לך שלדעתי מוגברת זה פעם בשבוע ורגילה זה פעם בשבועיים,אבל אני לא בטוחה בקשר לזה. 81-קבוצת ערב. 10-קבוצת בוקר. מתוקשבת-לדעתי קורס מתוקשב זה קורס שמוזכר באינטרנט.רוב הקורסים הם מתוקשבים.תנסי לבחור שם קורס ותראי מה תקבלי.כמעט לכל קורס יש מעין אתר כזה,שבו יש פורום,שמות של המנחים שמלמדים אותו(מורים באוניברסיטה הפתוחה נקראים מנחים),אתרים שיכולים לעזור לך ועוד הרבה דברים מעניינים. כן,אני מצטערת להגיד לך שאת חייבת אנגלית.אבל זה רק לפני קורסים מתקדמים,כך שאת יכולה לדחות את זה עד שתרגישי מוכנה,ואז עושים מבחן באנגלית שמחלק אותך לרמות לימוד.זה כמו יחידות בבית הספר.את לומדת לפי הרמה שלך ואז נבחנת על זה. אממממ לדעתי כן,שווה לך ללכת לאחד כזה.למה לא?שווה לנסות,אולי זה יעזור לך. כמו שאמרתי זה בערך 2000 ש"ח לכל קורס,ויש גם דמי מכללה ששונים בכל מכללה.אני לא כלכך יודעת מה המחירים המדויקים של כל דבר. אני לא בדיוק לומדת חומר,אני לומדת כל מיני קורסים,כל קורס זה משהו אחר.לקחתי קורס ביישמוי מחשב,שזה ממש הבסיס,אין שם שום דבר מסובך,ואז לקחתי שני קורסים בקולנוע,אחד ספציפי על סרטים ישראלים,ואחד יותר כללי,לקחתי קורס בלשון ותקשורת,שמאוד מאוד אהבתי,אבל זו רק אני,לא יודעת אם את תאהבי,ולקחתי קורס מבוא לסטטיסטיקה,שזה חובה אם את לוקחת את המסלול שלי(מדעי החברה עם התמקדות בתקשורת).את רוצה עוד פרטים על הקורסים האלה? אין מבחנים בכל,רק מבחן מסכם בסוף הסמסטר,אבל את צריכה להגיש מידי פעם עבודות הגשה קטנות שנקראות ממ"נים-ראשי תיבות של מטלות מנחה,ויש קורסים שגם יש בהם מטלות שמגישים במחשב,דרך אתר הקורס,והן נקראות ממ"חים-ראשי תיבות של מטלות מחשב. אני לומדת כרגע פעמיים בשבוע,שעתיים וחצי כל פעם.אבל זה לא תמיד ככה,זה תלוי בקורס.

למעלה