שנת לימודים מוצלחת

ועוד משהו קטן....

אם את נכנסת לאתר של קורס,אז לא תוכלי להיכנס לכל האפשרויות המוצעות שם,כי את לא סטודנטית של האוניברסיטה,אז אם יהיה כתוב לך שאין לך הרשאה להיכנס לדף זה,תדעי שזה בגלל זה.

Digi Lista

New member
אני אהיה ברמה הנמוכה באנגלית.

מזה אומר קורסים מתקדמים-איזה?מה כולל המבחן באנגלית? לשון ותקשורת אני אוהבת,כלומר אלא אם לשון זה התופעות המחורבנות מהבגרות שאומנם אני יודעת אותן לא רע אבל אני שונאת את הפלסף הזה כי מי לעזאזל צריך לדעת אם במילה הקודמת היה כיווץ דיפתונג למשל?זה מיותר?... גם אני מעדיפה ללמוד לאט,אין לי שום רעיון ללמוד מהר רק כדי לסיים זה לא מתאים לי,אני צריכה כול דבר ללמוד ביסודיות ולעומק ולהתחבר אליו אחרת אני מתחרפנת מסתם לרוץ בחומר(אם כי בהמון מקרים אני מצליחה לא רע לקלוט את הדברים ועד שלא מגיעים לנושאים מעניינים אני עוד עלולה להשתעמם בגלל שיש דברים שאני יודעת בלי להתאמץ גם אם את המונחים המקצועיים אני לא יודעת לאבחן בשמות),זה מחזק את דעתי שאני צריכה ללמוד כמוך בקצב שלי. גם קורסים זה חומרים-למידה היא לא משהו שאפשר להגדיר(אני יכולה ללכת ברחוב וללמוד על עצים בעונת השלכת למשל
),מה בפועל את לומדת?הבנתי את הנושאים,אני אשמח שתפרטי יותר במדוייק
הבנתי לגביי ה81,אני מתכננת בכול מקרה לימודי ערב לפחות בקורס אחד כי אני מתכננת גם לעבוד במקביל אחרת אני אהיה מחויבת כמו באוניברסיטה רגילה ואני לא רוצה מחוייבות כזאת לוחצת,בטח יהיו לי אפשרויות כספיות עם הפיקדון של השירות לאומי כשאני אשתחרר בסוף השנה הזאת... מה כוללות עבודות ההגשה?... יש גם סטאז'ים מעשיים?... כמה זמן אורך כול קורס?... אני אמשיך לתחקר אותך וגם אכנס לפורום בתפוז,
על הכול

את יודעת מה,אולי נמשיך בפרטי וזהו.

אני חושבת שאנחנו משעממות כאן את כולם והשרשור הזה כבר לא קופץ. למה את ישר קובעת שתהיי ברמה הנמוכה?אולי אפילו תפתיעי את עצמך. יש שלושה סוגים של קורסים:פתיחה,מבוא ומתקדמים.את יכולה לקחת איזה קורס שאת רוצה באיזה סדר שבא לך,כל עוד זה מתאים למסלול שלך,אבל לקורסים מתקדמים יש כל מיני דרישות שצריך לעמוד בהן.אחת מהן היא עמידה בדרישות אנגלית.אני לא יודעת בדיוק מה זה קורס מתקדם,אני חושבת שזה לא שונה בהרבה מקורס ברמה רגילה. זה ממש לא לשון כמו לשון מהבגרות.אני איתך בעניין הקצב! חח מה זאת אומרת בפועל?את רוצה שאני אגיד לך דברים שלמדתי? את צודקת בעניין העבודה,זה מה שטוב באוניברסיטה הפתוחה,שאפשר לשלב עבודה עם לימודים. בכל קורס עבודות ההגשה דורשות משהו אחר.אולי תשאלי יותר ספציפית על קורס מסוים.מה בדיוק את רוצה ללמוד? אני חושבת שיש גם סטז'ים מעשיים,אני לא בטוחה בקשר לזה. זמן הקורס-תלוי באיזה סמסטר.יש שלושה סמסטרים:סמסטר קיץ-חודשיים,סמסטר סתיו-ארבעה חודשים,בחורף יש חופשה קצרה,ואז יש את סמסטר אביב שגם הוא ארבעה חודשים.ככה זה בערך,אם אני לא טועה. ושוב,תלוי מה הקורס.יש קורסים שדורשים יותר חומר.
על הכול!

jakotsu

New member
ז' ../images/Emo3.gif

אצלנו בבית ספר נשארים בבית הספר עד כיתה ח' 0:

Digi Lista

New member
איך המשיך אצלכם השבוע?...

לי הוא עובר מוזר... יש אהבה ותמיכה מהמורה שנלחמה עליי כבר ביום הראשון שלי בביה"ס וגם מהסייעת של הכיתה אותה אני מכירה כבר מהקייטנה בקיץ וגם משאר הצוות ואני בהחלט אוהבת יחס כזה,אני כבר מתחילה להתרגל לשאלה "מה התפקיד שלך?מורה?סייעת כיתתית?מלווה צמודה?" וכשאני אומרת שאני שירות לאומי ישר מתחילים לתחקר איך אני עם ג'ינס ומכנסיים,אני מחייכת ומסבירה בסבלנות גם בפעם ה50 שאני חילונית ואז או שמתחילים לתחקר אותי איך זה שירות לאומי חילוני(פחות נפוץ) או שמספרים לי כמה רגילים שיש בביה"ס רק בנות שירות דתיות או שאומרים לי "אה,אז את זאת מהמכתב עדכונים לפתיחת שנה של המנהלת" (היא כתבה שם משפט :'היום מגיעות אלינו בנות השירות הלאומי.לראשונה השנה מגיעה אלינו גם בת שירות לאומי מעמותת "שלומית"-חילוניים'),זה קצת מביך אותי למען האמת בגלל שאני מרגישה שאני צריכה להוכיח את עצמי דווקא כי אני כאילו שונה,אבל לאור היחס החם שכרגע נתקלתי מהצוות ומהבנות שירות האחרות ולאור הגישה התומכת והפתיחות לקבל את השונה נוכח המצבים הקשים של הילדים שנמצאים שם וזה שחלק לא מבוטל מאנשי הצוות סוגד לבנות שירות כי הוא בעצמו עשה שירות לאומי אני מאמינה שאם לא יהיו הפתעות אני אסתדר. הסיבה הנוספת שבגללה מוזר לי הוא שאני בכיתה שרוב הילדים שם דיי זומבים שלא מגיבים לכלום וקשורים באיזה 6 רצועות וחגורות לכסאות גלגלים,יש שניים(מתוך 8)שכן מגיבים ומתקשרים בדרכם המיוחדים אבל הרוב פחות פעילים,אחת היום נשכה אותי ביד חתיכת נשיכה שלא עברה לי עד עכשיו,ועדיין זה נחמד. היו לי היום הפסקות למרות שאין צלצולים ושיעורים מוגדרים בביה"ס הזה וניצלתי אותן כדי ללכת לגן שנמצא שם ויש בו ילדה שאני מלווה בהסעה(גם היא עם שיתוק מוחין,אבל בדרגה יחסית גבוהה)אז קפצתי להגיד שלום ולהרגיע אותה קצת-בכול זאת היא שנה ראשונה בגן ובהסעה,היא הכי קטנה,עולה להסעה ראשונה והכי חשוב היא שכנה שלי מסתבר ואני מרגישה חובה לקשקש איתה בהסעה והיא מתוקה אמיתית,בהפסקה אחרת הלכתי לכיתה אחרת של יותר מתקדמים והיה פשוט קורע מצחוק,הזמינו להיות שופטת במשפט של הילדים נגד המורה והבת שירות ואחד הילדים שכבר יצא לי להכיר כי הוא הזמן מטייל ברחבי ביה"ס איכשהו מאיפה שאני הולכת הוא בדיוק מגיע נכנס חזק במיוחד לתפקיד והתחיל לקשקש ולקשקש כמה המורה אשמה,הכול היה בצחוק אבל הוא שחקן מלידה ואחרי שפסקתי שהוא והילדים הם המפסידים(זה כי המורה הזהירה שהיא יותר חזקה ממני במכות
) נתתי לו אישית גזר דין של כניסה לכלא והוא פשוט כול כך נכנס לתפקיד שהוא התחבא מתחת לאיזה שטח בקיר והמשיך להגיד כמה הם לא יכולים להפסד תוך כדי שהוא זז ברחבי הכיתה כולו מציג עצבים,לא יכולנו להפסיק לצחוק... למדתי להחליף לילדי הכיתה שלי חיתולים,לשים חיתולים ידעתי אבל לכול אחד יש מגבלות גופניות וצריך לשים לב להכול כשמחליפים להם,מושיבים על האסלה והכי חשוב מחזיקים לעגלות המיוחדות(כול אחד עגלה מותאמת בשבילו),המורה הבטיחה לי שאת הילד שאני הכי אוהבת(הוא מתוק ומגיב,איך שהוא רואה אותי הוא משמיע קול ומוחא כפיים וזה מרגש)אני אקבל ליותר זמן סולו במשך היום ונבנה לו תוכנית לימודים מיוחדת של צבעים וצורות כי הוא ברמה שהוא יכול,נראה לי שיהיה ממש כיף. אמרו לי מהצוות שמה שצריך כדי לעבוד בביה"ס הוא הפגנת רצינות ואחריות וכמובן רצון,אני מאמינה שיש לי את שלושתם אז נכון לכרגע אני חושבת שאני הולכת לעבור שנה מאתגרת שאולי תהיה מורכבת לפעמים אך בהחלט לא תעורר טראומות כמו בתחילת שנה שעברה ב'קשת' עם המנהלת המטורפת...חוץ מיזה שיום בשבוע אני אהיה בבית ספר רגיל שכבר הייתי בו בשנה שעברה וזה כדי לא להשתגע בהתחשב בזה שיש לי כמות עצומה של שעות,כמעט פי 2 משאר הבנות שירות הרשמיות של המקום(אני באה כבונוס כי אני מלווה בהסעה) וצריך קצת אוויר,לי גם אין כמעט בכלל חופשים השנה בגלל הליווי-מתי שהביה"ס עובד אני מחויבת להיות בהסעה הלוך וחזור וזה אומר גם בחגים מהסיבה שבביה"ס לחינוך מיוחד יש חוק שלפיו לומדים כמעט כול השנה כי אלה ילדים שחייבים את המסגרת...בקיצור יהיה שמח,רק נקווה שיעבור לטובה בכול תחום שם ואני עדיין מסרבת להתלהב בגלל שראיתי שכשאני מתלהבת אני מתעוורת ונופלת חזק אז אני מנסה לקחת הכול בצעדים קטנים,בהמשך תגיע ההתלהבות.

Digi Lista

New member
מאיפה זה הגיע?../images/Emo3.gif

קראתי מה שכתבתי בפעם השנייה,איך הגעת לחבר ממה שכתבתי?...

strawberrys

New member
אני ממש שמחה לשמוע שטוב לך שם!

ומה שהיה בכיתה עם המשפט באמת נשמע ממש מצחיקXD אגב, אני גם מתכננת ללכת לשירות לאומי במקום צבא, ולהיות מדריכה בפנימיה. אצלי עבר נחמד די. היום התחלתי שיקום ריאתי(...פיזיותרפיה, איך שתקראו לזה) עם קבוצה חדשה והיה לי הרבה פחות נחמד איתם, לא כי הם לא נחמדים, אלא שפשוט אני רגילה לקבוצה השניה. סיפרו לי שבתקשורת דיברו על התנהלות התקשורת בזמן המחלמה שזה ממש ממש מעניין אותי): ובכלל אני טיפה עצובה היום/: בעיקר בגלל אתמול בפעולה. דבר ראשון, המדריכה שלי הודיעה לנו שמצטרפת אלינו לצמיתות קבוצה של שישה(!!) ילדים בט' שאין להם מדריך בגלל המלחמה וכו'. כמה אנשים נראו ממש שמחים מכך, אני ממש לא. זה ישנה הכל. פתאום נהיה קבוצה גדולה. פתאום זה לא רק אני והאנשים האלה. אני מקווה שהם לפחות יהיו כיפים ונחמדים. הדבר השני הוא שבשבוע הבא יש טיול לכרמל עם סנפלינג. עכשיו, אני לא מאלה שמתבכיינים על מה שהם לא יכולים לעשות, אני רק מודה על כל מה שאני כן יכולה לעשות(כמעט הכל, הרי, וזה כולל לנשום ולאכול וללכת, דברים שלאנשים אחרים בכלל לא מובנים מאליהם), אבל המדריכה שלי קצת הרגיזה אותי. היא סיפרה לנו על זה בכזו שמחה והתלהבות, בלי להזכיר אפילו לשניה את זה שאני לא יכולה להצטרף. כלום. וכולם, הכינו לי בריסטול עם תמונות וכתבו שהם אוהבים אותי והייתי חסרה. איזה כיף, הא. אמרתי להם "אז למה לא התקשרתם אלי אחרי הטיול?" (ממש חיכיתי לטלפון ממישהו), והם מלמלו איזה משהו... יאי. כל זה בכלל כבר הוציא לי את החשק לצאת לטיול גם אם המסלול קצר ואני אוכל לצאת. טוב עד מחר זה בטח יעבור

Apikachu L

New member
אל תדאגי

אנחנו כאן וירטואלית בשבילך. *טפיחה ורטואלית ידידותית על הכתף*

Digi Lista

New member
היית צריכה לראות את "המשפט"...

הילד אמר באיזשהו שלב שהמורה והבת שירות(וגם שאר ילדי הכיתה) צוחקים ולא רציניים,קלטתי ששנייה אחר כך גם אני אואשם בחוסר רצינות וכשהוא בא להאשים אותי בחוסר רצינות ניסיתי להקדים תרופה ולעשות את הפרצוף הכי רציני שיצא לי עם תוספת משפט "הינה,אני רצינית איתך" אבל לא יכולתי להתאפק ותוך בערך 10 שניות צחקתי והמורה והבת שירות שישבו מולי כמעט נפלו מהכיסאות("ראית?עוד שנייה נפלתי...") למראה הקטע שלי מנסה לשמור על איפוק...הסוף כאמור בכלל היה קורע,איזה ילד בובון. לפני שתלכי לשירות לאומי(את צריכה קודם פטור מהצבא ולא חשוב מאיזה סיבות) תדברי איתי יש לי לא מעט טיפים לחלוק כדי שלא תצטרכי לעבור חלק מהמכשולים שאני ועוד כמה שאני מכירה עברו...יש לך עוד זמן...מדריכה בפניימיה זה קשה ומאתגר וצריך המון המון כוחות נפש וגם מזל ליפול על צוות תומך וחניכים יחסית טובים כדי לשרוד,אני ניסיתי להתקבל לפנימייה השנה,אני רוצה בעתיד גם להדריך אבל כרגע אני לא מספיק בשלה להתמודד,אני רגישה מידיי עדיין. אני מבינה לחלוטין את ההרגשה של מה שקורה עם הקבוצה,כול גורם שנכנס לקבוצה משנה את הדינימיקה ואחרי שכבר התגבשתם במשך תקופה ארוכה ונהייתם צוות אחד של השני פתאום לקבל אנשים חדשים עם חוויות אחרות ואנרגיות שונות זה לא כיף,אבל אם את סומכת על הקבוצה אתם לא תתפרקו כול כך מהר... לפחות הכינו לך בריסטול,ברור שיכלו יותר(תמיד ובכול תחום אפשר וצריך לשאוף ליותר) ולזרות מלח על פצעים מצד המדריכה לא מתאים אך גם דיי בלתי נמנע במקרה הזה...אנשים זוכרים בעיקר את עצמם ועם כמה שזה פוגע כי במצב אחר היית מתקשרת אליהם וגם באה לבקר כדי לוודא ששלומם טוב עדיין יש לך אפשרות ללמוד מי חבר טוב ומי לא כזה כמו שחשבת ואלה גם שיעורים חשובים לחיים...

strawberrys

New member
XD

נשמע שהיה כיף.. איך היה היום? בקשר לצבא לא תהיה בעיה. הרופא שלי אמר לי שכל מי שיש לו בגוף איבר אחד שאמור להיות זוגי ("ריאה אחת, כליה אחת, אשך אחד"
) מקבל פטור, וצריך להתנדב אם רוצים להתגייס. אני לא רוצה להתגייס. אני אשמח מאוד לקבל ממך עצות! רק שיש לי עוד שלוש שנים עד אז.. תודה על כל שאר מה שכתבת לי. אני לא יודעת למה, אבל עזר לי לקרוא את זה

למעלה