שעות נוספות...

מצב
הנושא נעול.
בגלל שאני מפחדת שלא תמצאו את זה

ברור שהחישוב צריך להיות פר יום
השאלה היא איפה זה כתוב. ואם אפשר לדעת בוודאות שחישוב שבועי/חודשי הוא בפירוש לא חוקי
בגלל שאני מפחדת שלא תמצאו את זה
בטקסט אז אני מעתיקה לכם את הפיסקה הרלונטית. הנה: מתי ניתן לבצע קיזוז שעות חסר בשעות נוספות עובד מועסק דרך קבע 8 שעות ו- 36 דקות בכל יום עבודה, במקום בו עובדים 5 ימים בשבוע (בסה"כ 43 שעות שבועיות). באחד מימי השבוע הגיע העובד לעבודה באיחור של שעתיים. יום למחרת השלים העובד את השעתיים החסרות ועבד 10 שעות ו- 36 דקות. האם ניתן לקזז את השעות הנוספות על חשבון השעות החסרות? חוק שעות עבודה ומנוחה קובע, כי שעות נוספות הן השעות העולות על מכסת שעות יום העבודה או על מכסת שעות שבוע העבודה שנקבע בחוק. סעיף 16 לחוק קובע, כי עובד שהועבד בשעות נוספות, ישלם לו המעביד בעד 2 השעות הנוספות הראשונות שבאותו יום 125% מהשכר הרגיל, ובעד כל שעה נוספות שאחריהן לא פחות מ- 150% מהשכר הרגיל. בית הדין הארצי לעבודה קבע, כי באופן עקרוני חישוב השעות הנוספות ייעשה על בסיס יומי (דב"ע נב/ 3-242 אוריינט קולור נ. ממן מיכל, פד"ע כה 541). כאמור, השעות הנוספות נספרות על בסיס יומי ולכן ביום שהעובד עבר את המכסה היומית הקבועה בחוק או בצו ההרחבה – הוא יהיה זכאי לתשלום שעות נוספות גם אם לא עבר את המכסה השבועית המותרת באופן עקרוני. אין, אם כן, באופן עקרוני אפשרות לקזז את השעות הנוספות על חשבון השעות הרגילות. יש לנכות משכרו של העובד שעתיים של 100% בגין האיחור, ולהוסיף שעתיים בשיעור של 125% בגין השעות הנוספות. חישוב השעות הנוספות ייעשה לגבי כל יום בנפרד. עם זאת, בפסיקה נקבע, כי לגבי עובד לפי שעות שסוכם עמו מראש על מכסת שעות חודשית ומסגרת יומית גמישה לביצועה, והעובד עובד במשרה מלאה – אין לחייב את המעביד בתשלום שעות נוספות במקרה שבו עבד העובד ביום מסוים מעבר למכסת השעות היומית הקבועה בחוק, אם ביום אחר עבד פחות מהמכסה היומית הקבועה בחוק. (תב"ע נו/ 3-1295 (ת"א) אלי גולדשטיין נ. שטרייכמן יועצים בע"מ, טרם פורסם). כלומר, אם סוכם מראש עם עובד שעתי מסגרת יומית גמישה, ונקבעה מכסה חודשית של שעות עבודה – ניתן לבצע קיזוז של שעות חסר כנגד שעות נוספות.

מצב
הנושא נעול.
למעלה