שרון המלך, העם איתך הולך קדימה

תגובה

אני לא אומר את זה כדי להתנגח בך - ההודעה שלך נראית כמו רצף של מחשבות אקראיות שרצות לך בראש. זהו השלב העוברי של ההודעה, לאחר מכן אתה אמור לנסח אותה בצורה קריאה, לטובתך ולטובת מי ששפר עליו מזלו להתדיין עימך. כאמור, התמיכה מרקיעת השחקים בשרון כיום מוכיחה קבל עם ועדה שחלק לא מבוטל - אסתכן בספקולציה ואנקוב בכמות - כמחצית מבוחרי הליכוד בבחירות הקודמות, קרי כ20 מנדטים, אולי טיפה פחות, תמכו בתוכנית ההתנתקות והצביעו עבור הליכוד בראשות שרון (שגודלו היה כזכור בסה"כ 19 מנדטים לפני כן) בין היתר בזכות דיבוריו הערטילאיים על "ויתורים כואבים", עוד לפני הבחירות. אני מסכים איתך שיש כאן בעייתיות כלשהי - מצב בו העם לא קורא את המצע של המפלגה עבורה הוא מצביע רחוק מלהיות אידיאלי, אבל זה בהחלט מתקיים בדמוקרטיה. הדמוקרטיה שלנו, היא ממשל של נציגים, שיטה שנוסחה על ידי ג'ון סטיוארט מיל. בוא ואגלה לך סוד, הסיבה שבגינה אין לנו דמוקרטיה ישירה איננה אך ורק לוגיסטית. היא מבוססת על תפיסה כלשהי, על פיה העם הוא השופט, הבוחר, המבקר, אבל הממשלה היא המבצעת. העם נותן מנדט לנבחריו, מתוך הנחה כלשהי, שמדובר באנשים בעלי שיעור קומה שראויים יותר לקבלת ההחלטות. שמה של השיטה הזו הוא דמוקרטיה אליטרית, והיא נטבעה על ידי שומפטר. מכל מקום, כבר ארעו לא פעם בהיסטוריה מקרים בהם מנהיג פעל באופן שסתר במידה מסויימת את מצעו לבחירות, למשל, שארל דה גול שנסוג מאלג'יריה ב62', או, לחילופין, מנחם בגין שנסוג מסיני, ויש עוד שלל דוגמאות. זוהי זכותו של המנהיג לפעול בדרך שאינה עולה בקנה אחד עם המצע עליו הוא נבחר בתנאי שהוא עושה זאת בדרך חוקית, שכן הוא יצטרך לתת את הדין ביום הבחירות. ואכן, אנחנו עדים כאן למבחן שהעם עורך לשרון ועושה רושם שהוא עומד בו לא רע. עכשיו, אני יכול לצפות כיצד תראה הודעתך הבאה, כך שאני מבקש ממך להתייחס ספציפית לשאלה הבאה - מה אומרת העובדה שהתמיכה בשרון היא חסרת כל תקדים וככל הנראה תשאר גדולה מאוד עד ליום הבחירות, על הטענה ששרון הלך נגד רצון העם?

ZEEVS1970

New member
תודה לך על האבחנה המעניינת

לגבי אופן הכתיבה שלי אבל תודה לאל אינני זקוק ליועצים בנושא זה. הרבה יותר טוב שתתרכז בגופם של דברים ולא בגופם של אנשים אם אתה מבין למה אני מתכוון כי זה באמת מוציא את החשק להמשיך ולהתדיין איתך. כעת אחזור לענייננו: העובדה שהחוק והמשטר נותנים הכשר למנהיג לבצע מעשים העומדים בניגוד גמור למצע ולהבטחות לא עושה את הדברים ליותר מוצדקים. כאמור אילו זה היה תלוי בי הייתי קובע בחוק שלמנהיג פשוט אסור לפעול בניגוד למצע מפלגתו ואני אומר זאת חד משמעית. זכותם של הבוחרים לדעת שביום הבחירות הם בוחרים בעד עקרונות מסויימים שחשובים להם ובעד תפיסת עולם שהם מזדהים איתה והם גם יזכו שמפלגתם לכל הפחות תנסה להאבק ולממש את אותם עקרונות. זה צריך להיות טבעה האמיתי של דמוקרטיה לטעמי. היא צריכה להתרכז בעקרון ולא באדם. שים לב שמרבית הבוחרים האינטלגינטיים אכן לא מגבשים את עמדתם בבחירות על סמך אישיות כזו או אחרת אלא על סמך עקרונות. יכול אני להבטיח לך שאני אישית הייתי ממשיך להצביע שינוי גם אם במקום לפיד ופורז היו מנהיגים את המפלגה הזו אנשים אחרים. אומנם נכון שחשוב לדעת מי העומדים בראש רשימה כזו או אחרת אבל לא בגלל המועמדים עצמם אלא בפירוש כדי לבחון את אופיים ויכולתם להוביל את המצע של אותה רשימה שבראשה הם עומדים. חבל באמת שרק מיעוט מבין הבוחרים טורח לקרוא את מצע המפלגה או לפחות להכיר היטב את עקרונותיה ובמקום זה מרבית הבוחרים פשוט נוהים כעדר אחרי מנהיג כריזמטי כזה או אחר או מצביעים מהבטן באופן מסורתי תמיד לאותה מפלגה ובלי לחשוב אם זו באמת הבחירה הנכונה עבורם. זה עצוב אבל את העם לא נוכל לשנות ואני מניח שגם במדינות אחרות שנהוג בהן משטר דמוקרטי המצב לא שונה. זה בטח לא אומר שאם זה המצב המצוי אז עלינו לקדש אותו כאילו היה גם המצב הרצוי ועוד לחתור ולחפש שיטת בחירות שרק תנציח עוד יותר את הזיקה בין בוחר לנבחר במקום לחזק את הזיקה בין בוחר לעקרונות(זיקה שנשמעת לי הרבה יותר הגיונית). לסיום אענה לשאלה ששאלת: אני לא אמרתי מעולם ששרון הלך נגד רצון העם ואם תקרא בעיון את הודעותיי הקודמות תראה שכתבתי דברים ברורים בנושא. ברור לי ששליש מהעם לפחות נכון להיום תומך בשרון כנראה תמיכה בלתי מסוייגת ואני מניח שגם בזמן תוכנית ההתנתקות שרון נהנה מתמיכה בסדר גודל דומה. זה לא מצדיק בעיני בשום אופן בגידה של מנהיג בעקרונות ובמצע של מפלגתו. כבר ראינו דוגמאות בהיסטוריה ש"רצון העם" הביא עלינו את הדיקטטורות הנוראות ביותר וחוץ מזה בינינו כמה זה כבר קשה להשפיע על רצון העם. תראה איך עמיר פרץ מצליח לקבל תמיכה של יותר מ20 מנדטים תוך שהוא מנופף בסיסמאות כלכליות פופוליסטיות שאין מאחוריהם שום הצדקה כלכלית (ואת זה אומרים גם פרשנים ומומחים שמבינים בכלכלה דבר אחד או שניים יותר ממני). לא חוכמה לנופף מול העם בסיסמאות של שלום,רווחה ולתת לאנשים הרגשה שבהוקוס פוקוס אחד חייהם יהיו נפלאים. המציאות לצערי מורכבת הרבה יותר ולכן אתה רואה שוב ושוב תופעה שמפלגות מבטיחות מגדלים באויר ואחרי הבחירות מקיימות נדה. זה רק מוכיח כמה זה חשוב להפעיל שיקול דעת כשבאים להצביע בקלפי. לכן בתימצות התשובה לשאלתך היא שהתמיכה היום בשרון אכן מנוגדת לטענה ששרון הלך נגד רצון העם אבל כיון שאני ממילא מעולם לא טענתי ששרון הלך נגד רצון העם אין לי שום בעיה להגיד זאת. אני כן אומר ששרון הלך נגד רצון בוחרי הליכוד לפחות כפי שהוא השתקף במצע הליכוד בבחירות הקודמות. אגב,נקודה מעניינת למחשבה,אם באמת יש לשרון תמיכה כל כך גדולה מדוע סרב לבצע מישאל העם?! האם זה לא בבחינת המינימום שצריך לעשות מנהיג שעושה את ההיפך הגמור ממה שהבטיח לבוחריו וממה שמצע המפלגה מחייב אותו?!

תגובה

אני בהחלט מתייחס לכתוב ולא לכותב. אופן הכתיבה הוא חלק בלתי נפרד מהתוכן, ואני מרגיש כמעט מחויב להעיר לאנשים שכותבים בצורה כלשהי שמקשה על הדיון, זה הכל, אין כאן כל ניסיון להתנגח. כאמור, אתה מחזיק בגישה אחרת של הדמוקרטיה, שהיא שונה מהגישה שלי ומהגישה שמיושמת בפועל. אתה מאמין שיש למקסם את ישירות הדמוקרטיה, שאיננה אפשרית מסיבות לוגיסטיות. אני מאמין בממשל אליטרי של נציגים, שנשפט ומבוקר על ידי העם הן במסגרת הבחירות שמתקיימות אחת לכמה שנים והן במסגרת חופש הביטוי והמחאה. כך או כך, מבחינה פרקטית, שרון יישם את רצון העם מהסיבה הפשוטה שהליכוד טפח למימדיו אך ורק בזכות דמותו של שרון והאג'נדה הפרגמטית שהוא דיבר עליה, כאמור, עוד לפני הבחירות. הסקרים בזמן ההתנתקות ובעת הנוכחית כ"כ חד-ערכיים שבהחלט ניתן לראות בכך הוכחה. אין ספק שהבוחר האינטיליגנטי יצביע בהתאם למצע (אם כי לא הייתי מבטל לחלוטין את הגורם האנושי), אבל דומני שענית לעצמך - איזה אחוז מהווים הבוחרים האינטיליגנטיים מקרב כלל האוכלוסיה? לדאבוני התשובה ברורה. מכל מקום, על אף שאין לי בעיה עקרונית עם זה, גם אני הייתי מעדיף שראש ממשלה במדינת ישראל ילך בניגוד למצע מפלגתו לבחירות, אבל הטענה כאילו שרון רימה או בגד בעם היא פשוט שקרית, וזו פחות או יותר עובדה. לכן, אין שומדבר בלתי דמוקרטי בהתנהלותו, מההליכה נגד מצע מפלגתו, לפיטורי השרים שהתנגדו לדרכו וכלה בעובדה שהוא זוכה כיום לתמיכה אדירה. אני חוזר ואומר, מי שמתשמש בטיעונים הנלוזים הללו על מנת לטעון ששרון הוא דיקטטור פשוט לא מבין דבר וחצי דבר בדמוקרטיה, ולצערי טיעונים פופוליסטיים ודמגוגיים מהסוג הזה בהחלט עשויים לתפוס היטב בעם. בכל אופן, אני כנראה לא אצביע לשרון בבחירות הקרובות.

ZEEVS1970

New member
זכותך לבקר את אופן הכתיבה בדיוק

כשם שזכותי לא לקבל את הביקורת. במקרה זה לנוכח העובדה שרבים וטובים חושבים אחרת ממך תרשה לי לוותר על הביקורת. כעת בקשר לשרון,אתה יכול כמובן לטעון שהליכוד זכה ב40 מנדטים דווקא בגלל שרון האיש ובלי קשר למצע אך זה טעון הוכחה. אני לא מוכן להניח שלמצע של הליכוד אין בעצם שום ערך וכי מה שחשוב היה רק שרון האדם ובשל כך גם מותר לו אחרי הבחירות לעשות ככל העולה על רוחו. מצע של מפלגה איננו סתם חתיכת נייר,הוא אמור לייצג עקרונות מסויימים ושרון בפירוש בגד בעקרונות אלו כשהלך לבצע את ההתנתקות. אני מסכים איתך לחלוטין ששרון לא רימה ולא שיקר את העם ומעולם לא טענתי זאת. אבל הוא כן רימה וכן שיקר את בוחרי הליכוד אשר בחרו בו לבצע מצע מסויים והוא בחר לעשות אחרת. אין לי שום ביקורת על שרון והתנהלותו כלפי רוב הציבור. יש לי הרבה ביקורת על התנהלותו של שרון כלפי בוחרי הליכוד וזה כל ההבדל. בעיני נבחר ציבור שבוגד במצביעים שעזרו לו להיבחר אינו ראוי יותר לאמון ואני בטח שלא אחזור ואבחר בו גם אם הבגידה שלו "כביכול" תרמה למדינה לדעת רוב הציבור. אתן לך דוגמא למה הדבר דומה: תחשוב על בעל שנשוי למכשפה לא נורמלית שמדכאת את נפשו ואז הוא בוחר לבגוד בה מאחורי גבה כדי להיות מאושר יותר ומועיל יותר לסביבתו. אתה אולי תגיד שבזכות הבגידה הוא הביא הרבה יותר תועלת כאדם יותר מאושר אבל אני בשום אופן לא מוכן לקבל זאת. בעיני אותו בעל היה צריך קודם לפרק את הקשר ורק אחר כך לעשות עם החיים שלו מה שירצה. כנ"ל לגבי שרון. שרון לא היה צריך לבצע את ההתנתקות בצורה כל כך מכוערת על גבם של תומכי הליכוד בהם הוא בפירוש בגד. היה עליו לעזוב את המפלגה לפני ההתנתקות ליזום בחירות ולבקש את אמון העם במפלגה נפרדת. בצורה כזאת היה גם מקבל את אמון הציבור וגם מבצע את ההתנתקות ואיש לא היה בא אליו בטענות. אך הוא בחר בדרך של מעילה באמון הבוחרים שלו ועל זה אני בהחלט שופט אותו בצורה החמורה ביותר! יש קשר לצערי בין דיקטטורה של אדם לבין בוגדנותו לאור העובדה שאדם שבוגד בעצם אומר "אני מצפצף על כולם ועושה מה בא לי!" וזה בדיוק מה ששרון עשה בהתנהלותו מול הליכוד. הוא ציפצף עליהם והפגין כוחנות ממש כשם שנוהג דיקטטור. אז אני לא אומר ששרון אחרי הבחירות יבטל את המשטר הדמוקרטי בישראל לפחות לא על הנייר אבל עם הכוח שהוא צובר לעצמו אני טוען שזה בדיוק מה שיקרה בפועל אחרי הבחירות. לפחות בדבר אחד אני שמח והוא שלמרות דבריך אינך מתכוון להצביע לו. בכל מקרה הייתי מציע לך גם פחות להגן עליו כי באמת שלא מגיע לו!

תגובה

נכון, הטענה כאילו כמחצית מבוחרי הליכוד בבחירות הקודמות הצביעו עבור שרון ולא עבור מצע הליכוד טעונה ההוכחה. התמיכה המופלגת בו כיום, שבאה בין היתר מאותם מצביעי ליכוד (שאינם תומכי ליכוד מסורתיים! מימדיו האמיתיים של הליכוד בטלים בשישים לעומת מימדיו בבחירות האחרונות), מהווה בהחלט ראייה, גם אם לא מדובר בהוכחה מתמטית מוחלטת. שרון, אם כך, לא בגד בבוחרי הליכוד. הוא כן הלך נגד רצונם של מתפקדי הליכוד, אבל כאמור, אין לו אף מחוייבות למתפקדי הליכוד כי אם לאזרחי ישראל. צעד זה כמובן היה ביטוי לחוסר אמינות, אבל לא להתנהלות דיקטטורית. אין ספק ששרון הפגין כוחנות בכל מה שקשור לתוכנית ההתנתקות. זה לא אומר שהוא נהג כדיקטטור.

ZEEVS1970

New member
אני טוען שהדרך מכוחנות לדיקטטורה

אינה ארוכה כל כך. צריך להסתכל על המגמות וזה מה שמדאיג אותי. שרון מנהל כרגע את קדימה בשלטון יחיד ללא שום מוסדות ובעצם בהחלט נכון יהיה לומר שהוא כבר החל את הדיקטטורה במפלגתו שלו. אותי זה מדאיג כי אדם כזה שיקבל בבחירות יותר מ40 מנדטים והפעם בלי מתנגדים מבפנים פשוט יסובב את כל המדינה על האצבע הקטנה שלו ויעשה מה שהוא רוצה. אם זאת לא דיקטטורה אז אני לא יודע מה כן! לגבי מחוייבותו של שרון אני לחלוטין לא מסכים שהוא מחוייב יותר לציבור מאשר למתפקדי הליכוד וכבר הסברתי זאת בדוגמא על הגבר הבוגד. יש כאן תקדים מסוכן שכל מנהיג מתיימר לדעת מה טוב בשביל הציבור ועל בסיס זה לבגוד בעקרונות שעליהם נבחר. היום אולי זה נראה לך מובן מאליו כי לגבי ההתנתקות הייתה תחושה אולי מוצדקת שיש הסכמה רחבה בציבור שזה הדבר הנכון אבל מחר זה עלול להיות נושא יותר שנוי במחלוקת ולא ייתכן שכל פעם שמנהיג ירצה לפעול נגד עקרונות מפלגתו הוא ישתמש בתירוץ העלוב הזה שזה נעשה "לטובת הציבור". זה פשוט לא צריך לעבוד ככה נקודה! אם שרון חשב בשלב כזה או אחר שטובת הציבור מחייבת לנהוג בניגוד לעקרונות הליכוד היה עליו להחזיר את המפתחות ולחזור לבוחר עם משנתו החדשה. רק אחרי שהיה מקבל מחדש את אמון הבוחר בעד העקרונות החדשים מותר היה לו לבצע אותם.

תשמע, חבר

אתה לא שם לב לאבסורד שבדבריך? "אותי זה מדאיג כי אדם כזה שיקבל בבחירות יותר מ40 מנדטים והפעם בלי מתנגדים מבפנים פשוט יסובב את כל המדינה על האצבע הקטנה שלו ויעשה מה שהוא רוצה. אם זאת לא דיקטטורה אז אני לא יודע מה כן!" אתה צוחק? אם זאת לא דיקטטורה אז מה כן? אולי מצב בו ראש הממשלה *לא* נבחר על ידי העם ולא נהנה מתמיכה כ"כ גדולה בעם? לעזאזל, מה שאתה מציג כאן הוא בדיוק ההיפך מדיקטטורה, אולי הפן הדמוקרטי ביותר בכל מה שקשור למושג הזה שנקרא "אריק שרון" - רצון העם. אין כל הכרח שתהיה לראש ממשלה התנגדות מבית, כלומר ממפלגתו, מה קורה איתך? הרי עדין תהיה לראש ממשלה התנגדות - ממפלגות אחרות. איזו התנגדות בדיוק יש לעמיר פרץ בעבודה? מי ממרה את פיו של עובדיה יוסף בש"ס? יש לך בלבול מושגים קולוסיאלי בכל מה שנוגע לדמוקרטיה ופלורליזם, ואתה משליך כאן מדבר אחד לדבר אחר שלא קשור לראשון. אני לא אומר את זה כרטוריקת התנגחות, אלא באמת מנסה להסביר לך נקודה מסויימת שלא הבנת. תשתדל לקרוא את דברי עם פחות אנטגוניזם ויותר פתיחות, ואולי תבין את הנקודה. אתה מנסה להקביל בין שרון לבין דיקטטורים גדולים שבשם מה שהם כינו "רצון העם" דיכאו את עמם וביצעו מעשי זוועה. הנקודה היא, שאין לך כל בסיס להשוואה הזו, שכן שרון *באמת* הלך עם רצון העם. אתה יכול להניח שבעתיד הוא ילד בניגוד לרצון העם, ואני יכול להניח באותה המידה שבעתיד הוא יצמיח כנפיים ויתעופף לגרינלנד. כיום, שרון כ"כ אופורטוניסט שלעתים הוא הולך אף בניגוד לרצונו שלו, אך ורק על מנת לרצות את העם, כחלק מניסיונות ההשרדות (שבינתיים עלו יפה) שלו.

ZEEVS1970

New member
יש לנו אכן דגשים שונים!

אתה בחרת להדגיש את העובדה שהעם בחר אותו אבל הדגש האמיתי במשפט שלי הוא על העובדה ששרון יסובב את המדינה על האצבע הקטנה שלו כי יהיה לו עודף כוח. אני טוען שצריך להיזהר בכל דמוקרטיה מלתת למנהיג כוח רב מדי. ההיסטוריה מלאה דוגמאות של משטרים שהתחילו בצורה דמוקרטית לחלוטין אך בשל חוסר מספיק בבלמים המנהיג ניצל את השיטה ולבסוף ביטל את הדמוקרטיה. אז אני לא טוען ששרון יקים כאן משטר צבאי אבל נורמות ההתנהגות המושחתות שלו ושל מפלגתו בהחלט מקרבות אותנו לכך. כן יש הכרח שלראש ממשלה תהיה התנגדות גם במפלגתו. בכל מפלגה נורמלית יש גם אנשים שחושבים לפחות לפעמים אחרת מהמנהיג. בשינוי האופוזיציה בחרה יושב ראש בניגוד לדעת המנהיגות,אהוד ברק הוא חתיכת אופוזיציה לעמיר פרץ ולא מחמיץ הזדמנויות לעשות לו את המוות, על הליכוד אני בכלל לא רוצה לדבר כי שם באמת יש מלחמת עולם ורק המפלגות החרדיות ממשיכות לתת כוח אבסולוטי לרבנים שלהם אבל זה בסדר כי מעולם לא טענתי שיש משהו דמוקרטי בהתנהלות שלהן. ובקשר לרצון העם אל תשכח שגם הדיקטטורים בהיסטוריה קיבלו קודם כל את תמיכת העם אחרי שריצו אותו תקופה מסויימת ורק אחר כך כשכבר היו חזקים בשלטון עשו מה שרצו. ככל ששרון יקבל יותר כוח כמנהיג ככה יש יותר סיכוי שיעשה מה בראש שלו וממש לא בהכרח לפי טובת העם ובמיוחד לא אם רצון העם יתנגש עם טובת העם(ואתה הרי יודע שיש גם מקרים כאלה). אתה אולי סומך על שרון האיש אבל אני מזהה כאן שיטה רקובה ובמצב כזה אינני מוכן לסמוך גם על האיש שמתיימר להיות הכי איכפתי ודואג לגבי העם שלנו. אדם שנורמות ההתנהגות שלו אומרות "אני זה שיודע מה טוב לעם" עלול לעשות גם דברים ממש לא טובים כי זה טבעו של עולם וכל אחד הוא אנושי ועושה שגיאות לפעמים אם זה במכוון ואם בשוגג. הייתי ישן יותר בשקט אם הייתי יודע שאחרי הבחירות שכששרון יעשה צעדים מוטעים כאלה ואחרים יהיה גם מי שיעצור אותו ולדעתי עם תמיכה כמו שהוא מקבל כרגע זה מאוד מוטל בספק. ודרך אגב,אין לך שום הוכחה שהוא הולך בניגוד לרצונו שלו כדי לרצות את העם. לדעתי אין לו בכלל רצונות ולכן אין אצלו שום סתירה פנימית. אבל אני מסכים איתך שהוא אופורטוניסט מובהק ומנסה כל הזמן שהעם יהיה מרוצה. במילים אחרות אחרי הבחירות הלך הרוחות בציבור הוא שיקבע מדיניות ולא שום דבר אחר. המדינה תתנהל בהתאם לכיוון הרוח וזה כנראה לדעתך הדמוקרטיה בהתגלמותה. כנראה שההגדרות שלי לדמוקרטיה באמת קצת יותר מורכבות ונוקשות! אותי לימדו שבמישטר דמוקרטי יש גם בלמים ואני בזמן האחרון באמת מתקשה לראות אותם.

Reign Of Chaos

New member
אני מסכים איתך.

למעשה, אם היינו כיום בתקופת הבחירה הישירה שרון היה מקבל את הכל שלי ללא הינד עפעף. הוא פשוט היחיד שיכול לנהל את המדינה, אין אלטרנטיבות. מה שכן- החבורה הזאת של "קדימה" צריכה סדר דחוף. כרגע אין לי מה לעשות מלבד להסכים עם מה שביבי אמר אתמול. זו חבורה של פוליטיקאים שכל מה שהם רוצים זה מושב בכנסת ולכן הם מוותרים על כל פיסת אידאולוגיה! הרצף הזה של עמרי שרון המושחת, צחי הנגבי החשוד ושאול מופז הסמרטוט ממש לא עושה לי טוב על הלב.

nosharon

New member
אפילו בארצות ערב לא עומדים מושחתים

ברא המדינה בושה וכלימה לנו כאומה

bhnadav

New member
בדיחה טובה.

שלטונם הוא שחיתות בפני עצמה, אז איך הם לא מושחתים

bhnadav

New member
בטח שלא לומר,

שבמדינות ערב המנהיגים לא מושחתים - ואילו אצלנו הם כן. ההשוואה הזו היא מזוויעה. והאם אנחנו צריך לעשות כמוהם? לא ולא. בשביל זה יש מערכת משפטית. אם היא זו שלא מוצאת חן בעניה - פעל לשינוייה. ואם אתה לא מסכים להחלטותיה - הצבע בבחירות בהתאם. כלומר אם אתה חושב שהמערכת המשפטית טעתה וששרון היה צריך לעמוד לדין, אז אל תצביע לשרון. אבל זה לא אומר שכולנו צריכים לחשוב כמוך, ואפילו להפך. המערכת המשפטית קבעה משהו - אני נוטה לקבל את דעתה.

איזו סתירה בדבריך!!!

הדבר הראשון עליו אתה מדבר הוא השחיתויות של שרון (ואומר שהן לא חשובות בשל מעלותיו האחרות). איך אתה מסיים את דבריך ואומר ששרון הוא האחרון באיכותם? מנהיג שדבקות אליו שחיתויות אינו איכותי ואינו ראוי להנהיג מדינה ולא משנה כמה נקודות נצברו לזכותו במהלך חייו!!!!! התכונה הבסיסית למנהיג היא דוגמה אישית.

gidi2005

New member
בנה התנחלויות ומפרקן .נכנס ללבנון

פרק את בגין והעם .הקים את הליכוד .פרק את הליכוד .אבותינו הקימו מדינה .שרון פרק אותה לחתיכות של פשע שחיתות חוסר חינוך אין משטרה .אין ביטחון אישי .אין רווחה .שרון להרס נולד .לכו אחריו עלובי החיים .

bhnadav

New member
כן,

ראינו מי חיסל את הטרור. 120 ישראלים הרוגים בחודש. כבר לא זוכרים את התקופה ההיא, אה? נראה מה יהיה כשהיא תחזור, חלילה וחס. ולא, זה לא היה השמאל, וזה גם לא היה ערפאת.

שטויות

אריאל שרון הוא מושחת העם נתן לו 40 מנדטים שלא יעשה את ההתנתקות מה שמצנע הציעה והוא בכל זאת עשה את מה שמצנע הציעה והוא הציעה את עצמו כימני ושיקר לכולם שלא יעשה ובכל זאת עשה

IDO 242

New member
לא נכון- העם נתן 40-13

גם אם זה נכון מה שאמרתה על ה40 מנדטים שכביכול ניתנו לניגוד ההתנתקות. אז תרשה לי לתקן אותך ששרון נעזר ב27 מנדטים בליכוד לביצוע ההתנתקות, ותאמין לי שגם אם שרון היה מפרסת את תכנית ההתנתקות לפני הבחירות אז היו לו יותר מ 27 מנדטים. זו סתם נקודה למחשבה לכל מי שקורא לשרון דיקטטור בעניין זה, זה קל לפלוט שטויות אבל לא קל לחשוב מה עומד מאחורי ההגדים הדביליים האלה, כנראה כל מי שלא חושב מה הוא מוציא מפיו, לא יכול לחשוב בכלל ברמה מסויימת אינטלקטואילת...

למעלה