שרשור אדריכלים

Rשף

New member
שרשור אדריכלים

האדריכלית שלנו גובה 10,000$, קיבלתי כבר כמה הודעות שהמחיר יקר אבל כשבחרנו אדריכל ערכנו סקר די מקיף ואדריכלים עם ניסיון, היכרות עם האיזור גבו סכום דומה וגבוה יותר. אני גם יודע משיחות עם ידידים מהאיזור, מתווכים ומפקחי בנייה שזה מחיר סביר. בכל מקרה לא נוותר עליה בגלל שאנחנו באותו ראש כמעט בכל פינה התכנון ולמעשה התיכנון כמעט בסופו. ייתכן וההבדל נובע ממה שאנחנו מקבלים אז בואו ונשווה- פרוגרמה סקיצות תוכניות 1:100 תוכניות להגשה תוכניות מלאות למכרז (שלד, חלונות, נגרות, גבס, נישות, מים, חשמל, איטום וכ"ו) תוכניות מלאות לביצוע פיקוח עליון במהלך הבנייה "מורחב" עם ביקורים בשלבים קריטיים לנו כמו הנחת שורת בלוקים ראשונה וכ"ו. מעשית נכלל גם לא מעט עיצוב פנים (בלי יציאה לשטח וחנויות).

איריסג

New member
זה בדיוק מה שאני מקבלת ממנה

הסיבה שלקחנו גם מעצבת פנים היא שלקחנו במודע אדריכלית מאד מנוסה ומאד טובה, אבל מה, קצת לא "יצירתית" (והיא מעידה את זה על עצמה). בעיקרון, חברים שלנו שבנו איתה, לא נעזרו במעצבי פנים, וקיבלנו ממנה תוכנית שכוללת 90% מעיצוב הפנים - זאת אומרת - כן תכנון נישות והצבת ריהוט בגדול - לא בחירת הצבע של הקירות והגודל של הקרמיקות... וכאמור- אנחנו משלמים 3500$ + מע"מ . ומדובר על אזור השרון. אני מבינה שבפריפרייה משלמים עוד פחות. אבל! אני חושבת שאם אתם בתוך התהליך, ואתם מרוצים ממנה, והיא בראש שלכם, והיא מכירה את הועדה המקומית - אז אין לכם מה להתבאס. היתה אדריכלית נוספת שפגשנו שביקשה 15,000 (חמש עשרה אלף!) דולר על אדריכלות ועיצוב פנים. זה היה מוגזם בעיננו...

ענתש

New member
אצלינו -

פרוגרמה סקיצות תוכניות 1:100 דגם 1:50 תוכניות להגשה תוכניות למכרז (שלד, חלונות, נגרות, גבס, נישות, פיתוח, איטום ללא מים, חשמל, ומיזוג שצריך לקחת יועצים) תוכניות מלאות לביצוע פיקוח עליון במהלך הבנייה עם ביקורים בשלבים קריטיים. עיצוב פנים של כל מה שמחובר לקירות והרצפה כולל תאורה, תוכנית צבע ותכנון מלא של הגינה (למרות שאנחנו מעדיפים להוסיף בהמשך אדריכל נוף). בלי יציאה לשטח וחנויות בהגדרה אבל אם נצטרך פה ושם תבוא איתנו בלי לקחת תשלום נוסף. לא כולל - קונסטרוקטור. העתקות שמש וכו' המחיר - 4000$. עם זאת רוצה לציין שהיא היחידה שנתנה לנו מחיר כזה. ראיינו המון ארכיטקטים, רובם לא ידועים (וחלקם כן) והצעת המחיר הכי נמוכה אחרי שלה היתה 8000$ ואחריה 10000$ שהיה סכום מאד ממוצע כי קיבלנו הצעות משמעותית יקרות יותר. חששנו לקחת אותה *בגלל* המחיר אבל אחרי שראינו בתים שלה ושמענו לקוחות מהללים אותה, את הזמינות שלה ואת המעורבות הגבוהה מאד שלה בפרוייקט - לקחנו. אנחנו בינתיים מרוצים מאד מאד
למה כל כך זולה ? לא יודעת. לדעתי היא סתם לא מבינה את ערכה.

דנה A

New member
../images/Emo45.gifענתש מצטרפת להמלצתך

אמנם לא האדריכלית שלי, אבל שוחחנו ונפגשנו איתה אישה נעימה, מקצועית ואדיבה!!! אין הרבה כאלה בתחום. כן ירבו

3700$ אדריכל + קונסטרוקטור

+ עיצוב תאורה + יעוץ בעיצוב חוץ ופנים + תכנון שבילים ונישות ירוקות . אם תרצה הוא מוכן לנסוע איתך לאיטליה לבחור שיש .

Rשף

New member
גם אני מוכן לנסוע איתך לאיטליה

אני מכיר מסעדה קטנה במלון בריוה דל גרדה עם פסטה שמן זית ושום מעולה

Rשף

New member
את ונציה גם אני לא מחבב

אבל צפון איטליה מדהימה

talullah

New member
אדריכלית

אנחנו נבנב בצפון הרחוק אך האדריכלית מת"א ומחירה כולל את כל מה שכתבתם לא כולל עיצוב פנים אך היא דווקא מאד מוצלחת בעיצוב פנים ונראה לי שהיא תעזור לנו גם בזאת אני די בלבטים לגביה מישום שאני לא מרגישה שהיא יצירתית מספיק ומיוחדת מספיק אולי כי אנחנו עדיין בפרוגרמה הראשונית ולא נכנסנו לכל הפרטים אבל עדיין אני בספקות המחיר: 6000$ בדקנו אחרים ורוב המעצבים בצפון רצו סביב ה 4000$ אך לא הרגשנו קליק איתם אחרים באזור המרכז - 8000$ - 12000$ בדרך כלל לא כולל הגשות (עוד 1000$ לפחות למישהו בצפון שירוץ)

פריז21

New member
איך בודקים/מראיינים אדריכל?

אנחנו מתכננים בניה בקרוב (הוספת קומה ושינוי של קומה קיימת). לא ברור לי איך נעשית הבחירה של האדריכל.... כתבו פה בשרשור, שפגשתם אדריכלים וקיבלתם הצעות. מה קורה למעשה בפגישה? האם היא צריכה להעשות (במקרה שלנו) בבית המיועד לשיפוץ/הרחבה? איך יודעים שהאדריכל "באותו ראש"? האם הוא אמור בפגישה הזו לתאר איזה דברים כדאי לדעתו לעשות? אם כן, האם נהוג לשלם על הפגישה- שהרי הוא למעשה נותן רעיונות שאולי נשתמש בהם עם ארכיטקט אחר... באיזה שלב הם נותנים הצעת מחיר? האם אחרי הפגישה הראשונה או שנהוג לדבר על זה בפגישה עצמה? בנוסף, יש לנו מספר מכירים (לא חברים קרובים) שהם ארכיטקטים. האם כדאי "לראיין" גם אותם? מצטערת על "מבול" השאלות... מקווה שתוכלו לעזור לי תודה

גם המלצות לא תמיד עוזרות

המליצו לי על אדריכל אבל עזבתי אותו לאחר שהוא משך יותר מידי את הזמן והיה חסר מעוף . השארתי אצלו 2600 ש"ח בלי לקבל כלום .

ענתש

New member
לא יודעת לגבי שיפוץ

אבל אנחנו בבניה ישבנו עם עצמינו קודם וכתבנו לנו בטבלה מסודרת איזה חדרים אנחנו רוצים בבית, מה מבחינתינו זו פשרה ומה זה הכרח ומה סגנון חיינו. עם זה הלכנו לאדריכלים והנחנו להם להוביל את השיחה. זה המקצוע שלהם, הם יודעים איך. לגבי שיפוץ - הייתי מתחילה עם לבוא עם תוכניות של הבית ומשאירה פגישה בבית למועד מאוחר יותר.

Rשף

New member
זה כמו אהבה

פשוט מרגישים את זה. אנחנו נתנו לאדריכל להוביל את השיחה, ראינו קצת עבודות וכשיצאנו מיד ידענו שזה זה

בינא

Member
אדריכל? מהנדס? מהנדל?

באתר "בית" קיים פרק שלם על תפקידי כל מתכנן www.bayit-il.co.il המקרה שלכם "שונה" במקצת כי יש חשיבות רבה לחשיבה הנדסית בשיפוץ, למרות שאין תכנון שלא ניתן לבצוע ולא לשכוח שגם התקציב קובע ולפעמים הקובע! המלצות בתשובה לשאלות: אדריכל בוחרים, בדרך כלל, על-פי המלצות חברים וקרובים או לאחר סיור בשכוכנות חדשות, כשרואים מבנה שתכנונו נראה לכם, מבררים מי תכנן. בכל מקרה, כבר בטלפון, עוד לפני ששואלים "כמה עולה?", רצוי לקבל רשימה של כמה "ממליצים" ולבקר בבתים שתכנן (איתו או בלעדיו לפי כתובות שייתן). בפגישה הראשונה, אליה רצוי שתגיעו עם כל נייר שיש לכם, עם ידיעה של כמה חדרים וכמה חדרי שירותים אתם רוצים/צריכים, ה"כימיה", או שנוצרת ביניכם או שלא. ה"כימיה" נוצרת כאשר אתם מבינים מה האדריכל אומר וכשאתם מרגישים שהוא עונה על צרכיכם ולא מנסה "ללמד" אתכם או לכוון אתכם לתפישתו "האומנותית", אך בסופו של דבר, הצעת המחיר תקבע. יש אדריכלים שנותנים הצעה שכוללת מהנדס ובמקרה שלכם זו חובה, כי המהנדס צריך, לפני תבנון השיפוץ (!) להוציא תוכנית של עמודים וקורות קיימים, כולל המלצה לגבי התקרות וכיו"ב כי בלי זה לא ניתן להתחיל תכנון. יש אדריכלים "מעופפים" ויש אדריכלים "ארציים", יש מהנדסים שטובים גם באדריכלות ויש מהנדסים "מרובעים". מחירי תכנון שיפוץ כולל הוספת קומה של אדריכל מהנדס יכולים להתחיל מ- 3,600 $ ולהגיע (באיזור ת"א והמרכז) גם ל- 25,000 $ וזו לא טעות. כל בעל מקצוע כזה, נותן הצעת מחיר לפי מה שהוא חושב שהוא שווה וזו זכותו וזה לא אומר שמי שלוקח 10,000 $, יותר "טוב" בהכרך, מזה שלוקח 4,000 $. המחיר גם תלוי מהיכן האדריכל בארץ, כמה זמן הוא עוסק בזה, אם יש לו עבודה או לא, אם הלקוחות נראים לו "נוחים" או "נודניקים", או "עשירים", אבועדת בנין ערים איתה הוא צריך לעבוד וגם במה שהוא חושב שהוא יצטרך להשקיע בזמן עבודה, ריצות ושונות.

אנחנו ויתרנו על אדריכל/מעצב פנים

ככה זה כשהתקציב מעצב לך את האפשריות....
אבל בגלל זה שינינו פעמים רבות את התכנון, עשינו חושבים, התלבטנו, התווכחנו, התפשרנו, הפעלנו הרבה דמיון, אני רק מקווה שהכל יעלה יפה....

איריסג

New member
לא תמיד אפשר לוותר על אדריכל

אם מדובר על הוספת קומה, דבר שיש לו השפעה על קונסטרוקציה וכו' - רק אדריכל יכול להגיש תוכנית כזו לוועדה, ולא זו בלבד אלא שצריך גם חתימת מהנדס קונסטרוקציה. אנחנו "ראיינו" בסך הכל שתי אדריכליות, ו 3 מעצבות פנים. את הטלפונים של שתי האדריכליות קיבלנו מחברה. אחת מהן היתה האדריכלית שבנתה לה את הבית, והשניה היתה אדריכלית שהמליצו לה עליה. כשהלכנו לפגישה, לקחנו איתנו את תוכנית המגרשים. גם במקרה שלכם כדאי לקחת את תוכנית המגרש (שם יש הרבה מאד מידע על אחוזי בניה מותרים וכו'), ואת תוכנית הבית. ישבנו איתה, היא הראתה לנו בתים שהיא תכננה (בתמונות מחשב) - וראינו אם זה מוצא חן בעיננו מבחינת סגנון וכו'. היא לא הציעה לנו המון דברים מבחינה תכנונית, רק ציינה שהבית שאנחנו חולמים עליו - לא אפשרי מבחינת צורת המגרש. מעבר לזה לא נכנסנו. היא נתנה הצעת מחיר, נחנקנו, אמרנו יפה תודה - והלכנו להפגש עם האדריכלית השניה. גם שם היה אותו סיפור - באנו, ראינו בתים על המחשב, קישקשנו קצת, ראינו שהיא מבינה עניין, והצעת המחיר שלה היתה הרבה הרבה יותר סבירה. היא גם היתה אדריכלית שאנחנו מכירים לפחות 5 בתים שהיא בנתה - כך שקיבלנו עליה המלצות חמות. ובזה תמו החיפושים מבחינתנו. עם מעצבות הפנים זה היה די דומה. אל אחת הגענו למשרד (אבל היא לא מצאה את המפתח, אז עשינו איתה במקום זה סיבוב בכמה בתים שהיא עיצבה, כדי לראות את הסגנון וכו').מאד אהבנו את הראש שלה ואת מה שהיא עיצבה, אבל הצעת המחיר שלה היתה נורא גבוהה... עם אחת נפגשנו אצלנו בבית, והיא הראתה לנו פרזנטציה של בתים שלה, ואל השלישית הגעתי בעקבות המלצה בתפוז , ומי שהמליצה לי - הזמינה אותנו לראות את הבית שאותה מעצבת שיפצה לה. אהבנו את הראש, נפגשנו איתה - וסגרנו. זה בעיקר אמור להיות תחושת בטן וכימיה + הצעת מחיר סבירה. זו הנוסחה בעיני.

לא נכון! הנדסאי קונסטרוקציה יכול

לחתום על בנין עד 4 קומות . אין צורך בכלל באדריכל כאשר יודעים מה רוצים גם הנדסאי קונסטרוקציה יודע לתת עצות לגבי תכנון הבית .

איריסג

New member
והוא בוודאי יעשה את העבודה

רק בשביל העייניים היפות שלהם. או בהתנדבות, סתם, כי משעמם לו....

למעלה