שרשור אדריכלים

לפי טראומת הילדות שלך אתה מסיק

מסקנות ומכליל את כ-ל המהנדסים

Rשף

New member
כן

כתבתי קודם הסתייגות- יש מהנדסים מוכשרים ויש אדריכלים חסרי מעוף

איריסג

New member
../images/Emo45.gif

אגב, גם אצלנו יש דוגמה חיה לבית שתוכנן על ידי מהנדס. הבית של ההורים של בעלי, תוכנן על ידי קרוב משפחה שהוא מהנדס, ואיש מאד נחמד - אבל זה היה אילוץ משני טעמים - אחד, הם היו צריכים לבנות את הבית מהר ופשוט (חמי הוא נכה צה"ל - והבית נבנה לאחר שהוא נפצע, כיוון שהדירה הקודמת שלהם לא היתה מותאמת לנכים), והטעם השני - הם היו לחוצים בכסף. אז התיכנון שלו הוא תיכנון פשוט, ללא פיתוחים מיוחדים, קוים ישרים ומאד מאד פונקציונלי. ברור שאת החום והחמימות מעניקים הריהוט, שלא לומר האנשים המתגוררים בבית, אבל היום, כשאנחנו קצת יותר"מבינים" (לא הרבה יותר...) אנחנו יכולים להבחין בהרבה מאד טעויות שאדריכל היה שם אליהם לב ונמנע מהן. אני לא תמיד חושבת שהאדריכל צריך להיות סופר יקר. מהקריאה בפורום מאז שהוא קיים ראיתי שהמחיר ששילמנו לאדריכלית אולי נמוך יחסית, אבל הוא לא מופרך - ובעיני - היא ומעצבת הפנים שלנו שוות כל שקל.

איריסג

New member
ממש לא.

את התוכניות משרטטת האדריכלית. כל אדריכל שהוא לא מהנדס - עובד עם מהנדס קונסטרוקציה (מה שמכנים "קונסטרוקטור") שהוא זה שלוקח את התוכניות של האדריכלית, ובונה תוכנית קונסטרוקציה - מחליט איפה יש עמודים תומכים, איפה עוברות הקורות, בודק עומסים וכו'. - וחותם על התוכניות, ואחר כך בודק את כל מה שצריך לבדוק מבחינת חוזק המבנה - בשלב בניית השלד. אגב - ממה שהבנתי מהאדריכלית שלנן - את התוכניות לועדה המקומית - היא מכינה. רק אחר כך יש תוכנית קונסטרוקציה.

|../images/Emo140.gif../images/Emo51.gifאז המהנדס לא רק חותם על

תכניות- הבניה, הוא מכין אותן בפועל- לפי התכנון של האדריכלית. לרגע התבלבלתי....

Rשף

New member
קונסטרוקטור מכין תוכניות קונסטרוקצ'

כלומר ביסוס, עמודים, קורות, כמויות בטון וברזל וכ"ו התוכניות האלו משתלבות בתוכנית האדריכלית

לקחת מהנדס זה סוג של

התפשרות בעצמך אמרת זאת. אדריכל נותן יותר ממהנדס, אבל אם אין ידך משיגה ואת צריכה בית לגור בו ובתקציב מצומצם מאוד אז מהנדס הוא האופציה הזולה לכן אין טעם להכנס לשירשור של אדריכלים ולתהות אם ההוצאה הזו שווה או לא, לפי מה שהבנתי את כבר בחרת בפשרה הזו- כולנו מתפשרים בכל מיני מקומות אני לא עושה תריסים ולוקחת גרניט פורצלן סיני, אבל נכנסת לבית שיהיו בו גם וילונות ושטיחים לעומת אחרים שמעדיפים את התריסים וריצוף שיש אבל את פיתוח הגינה ידחו לעוד שנה שנתיים אני לא שופטת אלא פשוט מסבירה שלכל אחד יש את ההחלטות של הפשרות שלו ואין טעם למצוא בכך פסול כל אחד מאיתנו שם את כספו במקומות שחשובים לו

אני פסלתי../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif ../images/Emo12.gif

אני רק סיפרתי שאנו ויתרנו על אדריכלמהנדס הוא המינימום ההכרחי. אדריכל- זה מעבר לזה..... לו רק יכולתי, הייתי שוכרת בשמחה אדריכל.

אם פי 3

New member
זה כבר תלוי באדריכל

יש גם אדריכלים עם פאשלות תכנון נוראיות... לפעמים אני תוהה אם הם מבקרים בבתים שתכננו ולומדים מטעויות. (מתה לפרט, אבל מעדיפה במסר אם זה מעניין מישהו).

יש מליון פתרונות לכל דבר

למה שאתה וכולם כאן קוראים אדריכלות למעשה זו הנדסה . סידור החדרים זו הנדסה ולא אדריכלות בארץ כמעט ואין בתים פרטיים שרואים שאדריכל תכנן אותם . כמו הדוגמאות שהבאתי בקישור בית האופרה בסידני , בנק ישראל , בית המשפט העליון בישראל . לבית שבתמונה צריך אדריכל ? נו באמת .

גם לבית הזה לא צריך אדריכל

גיבוב של קוביות עם הדבקה של ציפחה וכמה פתחים בקיר על הגג

גם לבית הזה בסך הכל הוסיפו

כרכוב . מה הערך המוסף האדריכלי בכל הבתים הללו ? שואף ל אפס . כל הנדסאי קונסטרוקציה יכול לתת תמורה דומה . לא הנדסאי מתחיל אלא כאלו שעובדים כבר שנים הרבה בשוק למשל מורנו מאשקלון שעבדתי איתו בבית הקודם שלי .

ענתש

New member
אבל אתה מראה תמונות חזיתות

ובית הוא לא רק החזית שלו. בעיניי התרומה של האדירכלית שלי מכריעה בעיקר במציאת פתרונות לכל הפרוגרמה שלי בשטח הנתון. הפרוגרמה שלי היתה מסובכת כי זה כמו משוואה מתמטית - אתה אומר מה הנעלמים שלך (סוג החדרים בעיקר) ואז אתה מגדיר דרגות חופש למיקומם (למשל - המטבח צריך להיות בקשר עין עם שביל הכניסה לבית, הסלון צריך להיות בקשר ישיר עם החצר וכו') ואז האדריכל צריך "לפתור את המשוואה" כך שכמה שיותר מהתנאים יתממשו. אני חייבת להגיד שהאדריכלית שלי פתרה את הפרוגרמה הקשה והמסובכת שלי (בגלל מיעוט דרגות חופש בעיקר ודרישות לא הגיוניות...) בצורה יצירתית ומדהימה ועמדה יפה בדרישות ניצול השטח והחלל בלי להזניח את הדרישות הפונקציונליות. צריך להיות אומן בשביל זה, לא מהנדס. בתור אישה שבאה מתחום ההיי טק וחושבת כמו מהנדסת (וגם בעלי) לא מצאתי אפילו רבע מהפתרונות שלה. בהודעה אחרת כתבתי שלדעתי ההבדל בינינו הוא שאני חושבת בזויות ישרות והיא רואה את התוכנית בהרבה זוויות אחרות לגמרי... איכשהוא היא תמיד מצליחה חהעביר איזה קו אלכסוני במקביל לאיזה קיר שלא שמתי אליו לב והופ... נפתרת כל הבעיה. אומנות, זה כל הסיפור.

Rשף

New member
אהבתי את הדימויים שלך !

צריך לשאול את השאלה כאשר לקוביות בתמונות יש גדלים משתנים ואפשר לסדר אותן בכמה צורות. גם אצלינו קרה (שנינו עם ראש מתמטי) שבין פגישה לפגישה שברנו את הראש בפתרון של בעייה מסוימת, ובפגישה האדריכלית פתרה אותה בן רגע בצורה טובה יותר.

למעלה