התפיסה שלי (ואני מניחה ששל רוב
האנשים) - היא שאנחנו לא תמיד יודעים הכי טוב. לכן רוב האנשים יכינו פרוגרמה מילולית - זאת אומרת רשימת צרכים והעדפות, ויבואו לאדריכל שייתן להם כמה סקיצות - ומשם יתחילו להתקדם. לא עשיתי בדיקה מדעית מדוייקת, אבל ההשערה שלי היא שרוב האנשים לא גרים בבית שהם שירטטו על נייר משובץ , ונתנו למהנדס להכין להם תוכנית קונסטרוקציה. העבודה עם האדריכלית שלנו, כללה הרבה מאד סקיצות ושינויים. גם אני "חוטאת" פה ושם בנסיון להזיז חדר כזה לכאן או לכאן, ואני באה עם הרעיונות לאדריכלית - והיא, מה לעשות, בעלת הראייה הרחבה יותר - ומייד מראה לי איפה טעיתי ואיפה לא יכול להיות מה שרציתי - ומציעה חלופה טובה בהרבה. לאדריכל, בעיני, על פני מהנדס "רגיל", יש את יתרון המרכיב האסתטי, היצירתיות והיכולת להביא את אותה פרוגרמת צרכים לידי כמה וכמה סקיצות שנראות מאד שונה אחת מהשניה. אני לוקחת, חוץ מאדריכלית, גם מעצבת פנים, שמעורבת מהשלבים הראשונים ועובדת איתנו על כל ההיבטים של המבנה, חלוקת החדרים, המפתחים והדלתות. אני גם לוקחת יועצת של בניה ירוקה. אני לא אומרת שחייבים לקחת את כל הגלריה הזו, יש לי חברים שבנו רק עם האדריכלית שלנו, ללא מעצבת פנים וללא שום דבר - ויצא להם בית לא רע בכלל. אבל בעיני (שוב, זו דעתי!) למי שבא מהתחום של האסתטיקה והעיצוב יש ערךמוסף, כאשר אני באה לתכנן את הבית הראשון, ואני מקווה האחרון שלי.