שרשור אדריכלים

עוד 1200 דולר כולל העתקות שמש

בנוסף על ה 1000 דולר של התכנון הקונסטרוקטיבי . סה"כ 2200 דולר . את הבית של השכן שלי תכנן אדריכל אין מה להשוות בין הבית שלי לשלו ( שלי תוכנן ע"י הנדסאי קונסטרוקציה )

איריסג

New member
אני משלמת לאדריכלית שלי

סכום שהוא יותר מכפול אומנם, אבל על תכנון בית מההתחלה ההתחלה, כולל הגשה לוועדה והכל, כך שאני מניחה שאפשר למצוא בסכום לא הרבה יותר גדול ממה שאתה מדבר עליו אדריכל שיעשה גם תכנון פנים עם התייחסות לעיצוב, ולא רק יידע להעמיד קירות. אני יודעת שהתפיסה שאומרת שיש גם מרכיבים של אסתטיקה בחיים, וי שמי שמוכן לשלם עבורם - קצת זרה לך, אבל לשמחת האדריכלים ומעצבי הפנים - רוב האנשים לא חושבים ככה.

את מגיבה לא לענין בכלל

הבאת מידע מוטעה ותיקנתי אותך, זה הכל את יכולה לקחת את מי שבא לך ולשלם כמה שמתחשק לך או לו . רק לא ראיתי מה הערך המוסף הגדול שקיבלת מהאדריכל שלך , תכנון סטנדרטי לחלוטין .

איריסג

New member
אני מגיבה לא לעניין?

הם שאלו על אדריכל, אתה עונה על הנדסאי. מה גם שהגבתי לגבי הויתור על מתכנן בכלל. ואם האדריכלית שלי לא מוצאת חן בעינייך, אל תשלם לה, ואתה יודע מה - גם אל תגור בבית. רק תחסוך לי את הטפות המוסר שלך כל הזמן. זהכבר מעייף.

כן את מגיבה לא לנושא ולא לענין

אמרת שחייבים אדריכל בכדי להגיש תכנית לוועדה ולא היא, זה לא נכון . מה קשורה התפיסה שלי לכאן בכלל ? יש לך הסבר איך זה קשור לנושא ?

איריסג

New member
באותו אופן ששירבבת

את דעתך הלא מעניינת על הבית שלי. ואגב - נכון שמהנדס קונסטרוקציה יכול לחתום על תוכניות. אבל אם היית טורח לקרוא את תגובתה של מי שהגבתי אליה, אמרתי שאי אפשר ללכת בלי אדריכל - כי היא הציעה לתכנן שיפוץ לבד לגמרי. תסכים איתי שאי אפשר להגיש תוכניות לועעדה מבלי שמישהו מוסמך יהיה חתום עליהן. אני חושבת שלגיטימי היה להגיד שהנדסאי קונסטרוקציה הוא לא איש של תיכנון ואסטתיקה. אם הוא היה רוצה להתעסק גם בהיבט העיצובי - הוא היה הולך ללמוד אדריכלות. יש בבית קצת יותר מאשר 4 קירות. הויכוח הזה מיותר בעיני. תמשיך לתכנן עם מהנדסי קונסטרוקציה, ולהניח לבנים לבד ותהיה בריא וחזק.

מה שאת חושבת שקונסטרוקטור

יכול או לא יכול לעשות, זה ענין שלך בלבד . יש לו את כל הסמכות לחתום על בניה עד 4 קומות .

Rשף

New member
מה הקשר לאדריכל שלה ?

יש אדריכלים גרועים ושבלוניים ויש הנדסאי קונסטרוקציה עם ראש אדריכלי. האדריכלית שלנו הביאה המון המון ידע וראייה "מערכתית" ולדעתי שווה כל דולר.

בדיוק אותו הקשר שיש להשקפה

שיש או אין לי על מרכיבי אסטטיקה . <<<<<" אני יודעת שהתפיסה שאומרת שיש גם מרכיבים של אסתטיקה בחיים, וי שמי שמוכן לשלם עבורם - קצת זרה לך, אבל לשמחת האדריכלים ומעצבי הפנים - רוב האנשים לא חושבים ככה. " >>>>> היא אמרה זאת קודם לכן

פריז21

New member
בחירת אדרכלים

תודה על התגובות! אשמח לשמוע על נסיון של נוספים.

בשביל חתימת מהנדס לא צריך אדריכל

-צריך מהנדס. ומהנדס, ודאי שיש לנו. הוא זה שהכין את תכניות הבניה, הגיש אותן למועצה וכו'. הוא גם זה שפיקח על יציקת היסודות והרצפה, והוא זה שיפקח על הבניה. אחרת, איך אפשר

איריסג

New member
התפיסה שלי (ואני מניחה ששל רוב

האנשים) - היא שאנחנו לא תמיד יודעים הכי טוב. לכן רוב האנשים יכינו פרוגרמה מילולית - זאת אומרת רשימת צרכים והעדפות, ויבואו לאדריכל שייתן להם כמה סקיצות - ומשם יתחילו להתקדם. לא עשיתי בדיקה מדעית מדוייקת, אבל ההשערה שלי היא שרוב האנשים לא גרים בבית שהם שירטטו על נייר משובץ , ונתנו למהנדס להכין להם תוכנית קונסטרוקציה. העבודה עם האדריכלית שלנו, כללה הרבה מאד סקיצות ושינויים. גם אני "חוטאת" פה ושם בנסיון להזיז חדר כזה לכאן או לכאן, ואני באה עם הרעיונות לאדריכלית - והיא, מה לעשות, בעלת הראייה הרחבה יותר - ומייד מראה לי איפה טעיתי ואיפה לא יכול להיות מה שרציתי - ומציעה חלופה טובה בהרבה. לאדריכל, בעיני, על פני מהנדס "רגיל", יש את יתרון המרכיב האסתטי, היצירתיות והיכולת להביא את אותה פרוגרמת צרכים לידי כמה וכמה סקיצות שנראות מאד שונה אחת מהשניה. אני לוקחת, חוץ מאדריכלית, גם מעצבת פנים, שמעורבת מהשלבים הראשונים ועובדת איתנו על כל ההיבטים של המבנה, חלוקת החדרים, המפתחים והדלתות. אני גם לוקחת יועצת של בניה ירוקה. אני לא אומרת שחייבים לקחת את כל הגלריה הזו, יש לי חברים שבנו רק עם האדריכלית שלנו, ללא מעצבת פנים וללא שום דבר - ויצא להם בית לא רע בכלל. אבל בעיני (שוב, זו דעתי!) למי שבא מהתחום של האסתטיקה והעיצוב יש ערךמוסף, כאשר אני באה לתכנן את הבית הראשון, ואני מקווה האחרון שלי.

Rשף

New member
לצערינו המשפט הראשון שלך שגוי

למדתי שרוב האנשים חושבים שהם יודעים מה הכי טוב

איריסג

New member
אתה רואה,

הייתי עוד אופטימית... כשחושבים על זה - כנראה שאתה צודק...

אין ספק שאדריכל ומעצב-פנים מוסיפים

המון, אדריכל היה חוסך לי המון זמן, תכנונים, שינויים, ושוב חשיבה, ושוב שנויים....
... גם כעת אני לא בטוחה במאה אחוזים שהתכנון שלנו מקיף ונכון, אבל אנחנו עושים את המיטב בגבולות האפשרויות שלנו. הצד האסטתי חשוב לי מ-א-ו-ד, אבל, שוב, זה מה יש, ועם זה ננצח
כל אחד פועל לפי היכולת שלו. אז נכון שאדריכל ומעצב- פנים זה מצויין- אבל בהחלט לא הכרחי....

היכן צריך באמת עבודת אדריכלות טובה

שהיא בהחלט אומנות ( ובטח עולה הרבה יותר מ 10000$ לבית של 200 מ"ר ) , הנה דוגמאות מצויינות בקישור . לבנית בתי קרקע בישראל לא חייבים אדריכל אפשר להסתפק בהחלט במהנדס שגם עולה פחות . לבית מהסוג שבתמונה שהוא די אופייני אין צורך באדריכל בטח שלא מהיקרים שבהם .

אותי מעניין מי האדריכל של הארמון

המדהים שבונים כעת בקלנסווא. לא ראיתי אותו מבפנים, אבל מספיק להביט מבחוץ, כדי להבין שמדובר ביצירה.

Rשף

New member
../images/Emo58.gif חרא פרים ../images/Emo70.gif

לא הייתי מוותר על אדריכל, ואפילו מסתפק (כמו שרבים עשו כאן) באדריכל זול ולא הולך למהנדס שיתכנן את הבית. בבית שיתכנן מהנדס בהחלט אפשר לגור, אבל מבית שיתכנן אדריכל אפשר יהיה להנות. רק מי שזה מקצועו יכול לנצל את השטח בצורה מיטבית ולהתאים אותו לצרכים של בעלי הבית. אדריכלות זה יותר מלקחת סרגל לציר חדר חדר ועוד חדר ולהכיר את התקנים לגובה מדרגה, האדריכלית שלנו מוצאת פתרונות יצירתיים כמעט בכל פגישה. את הילדות שלי ביליתי בבית שתכנן מהנדס ועד היום יש לי טראומות מהתכנון ההנוראי

למעלה