שרשור איחסה

מה איכסה?

בדרך כלל דברים שיש בהם טעם חזק מדי של אלכוהול.
אני לא כל כך אוהבת שוקולד, כן כן, גם בעברי הלא טבעוני אפילו אהבתי פחות, אבל זה לא איכסה, זה סתם לא כזה משהו.
וזהו נראה לי, כל האיכסה נמצא במחלקת החי והפרשותיו.
 

גםאני5

New member
אוהבת את הטעם, לא נהנית לאכול


חלבה ופירות יבשים. גם טחינה בסמיכות שאני אוהבת אותה.
באותו נושא: לא מבינה את ההורים שמטיפים לנו לתת לילדינו פירות יבשים: זה מתוק, זה נדבק לשיניים, אין לזה טעם של שוקולד.
אם יש בזה משהו טוב כמו מינרלים לא עדיף להשיג אותם מפרי טרי?

לא מסוגלת לאכול בכלל: עגבניות טריות שלא טבולות בסלט עם שמן,מלח, לימון וכד'
 

siriusgirl

New member
לא לגמרי הבנתי,

רק אני גדלתי עם "לא אומרים איכס(וש) על אוכל"?


ובנימה זו,
לא טעמתי לפחות חצי מהמאכלים המוזכרים כאן (במיה ושומר בראש הרשימה), אבל איך אפחד לא הזכיר כוסברה? יש לה טעם של סבון כלים.
מצד שני, זו טעות מצידי לקרוא את השרשור הזה. כל פעם שמסתמן כיוון כזה בפורום, קשה לי לחזור לאכול כוסמת
 

יוספה 51

New member
איך שכחתי.... ככככככוווווווססססבבברררהההה

מזעזע ברמות על. ואת בדיוק פותרת את נושא שאלת הפסיכולוג של RSPA אכן לא אומרים איכס על אוכל, ולכן אומרים איכסוש כי הוא קטן יותר וחמוד יותר ...
 

Ofericko

New member
אני גדלתי על זה. בודאי. ודווקא בגלל זה

אני מגדל את הילדים שלי על חוק ברזל משודרג:
"אצלנו בבית, קודם טועמים, אח"כ אומרים איכס!"

אבל אין דבר כזה לא לטעום לפחות פעם אחת. אח"כ
 

siriusgirl

New member
לקחת את זה קצת רחוק,

כי אם אני זוכרת נכון, הילד שלך גם הכין עוגת "בוץ", אז...


ואם כבר עוגת הבוץ הזו, אלא אם יש בשם יותר ממה שאני חושבת, אפשר מתכון? או שהבנתי לגמרי לא נכון וזו לא עוגת שוקולד שגם מאותגרים מטבחית יכולים ליצור.
 

Ofericko

New member
בבקשה


עוגת הבוץ של הבן שלי:

רכיבים
חופן גדוש של אדמה מהגינה
מי ברז

הכנה
הניחו את חופן האדמה בקערית קטנה
הוסיפו מי ברז עד לקבלת מרקם עדין
הניחו את הקערית להתמצקות קלה בשמש
הכניסו במרכז העיסה דגלון מיום העצמאות
הניחו בשמש בחום בינוני להתמצקות מספר דקות נוספות

בתאבון!


ועוגת השוקולד הטבעונית של אחותי, בתמונה
 

siriusgirl

New member
ואלו אפילו מצרכים שלשם

שינוי יש לי, תודה!

סויה וניל חיוני פה או שיעבוד בטעם גם עם חל"ס רגיל?
 

Ofericko

New member
אשתי מוסרת מהחדר השני שלא צריכה להיות בעייה

עם חל"ס רגיל.
 

vegetalien

New member
אה,

וכשאני אומר מוחמץ, הכוונה היא גם למזונות מוחמצים וכבושים. היינו מלפפון חמוץ, זיתים כבושים (ניסיתי, באמת ניסיתי)... רק כרוב כבוש עוד עבר איכשהו.
 

ella100

New member
מאד משעשע השירשור הזה.ההנאה הזאת לספר

על מוזרויות (ויש כאן מוזרויות בשפע)
.

בגדול,רבים מכם פשוט מפסידים המון טעמים ושילובים מדהימים.

מבחינתי המכשול היחידי הוא המאבק בין להשקיע ולהתפלסף במטבח
או להכין משהו זריז,עם השקעה מינימלית.

במסגרת המינימליות בהשקעה,מפתחת לי "ליין" של תבשילי מיקרוגל,
והיאמי האחרון הוא:גמבות (די קטנות,שמתברר שכרגע יש בשוק גמבות ללא גרעינים כלל),
אז לשטוף,להוציא את העוקץ,הגבעול,לחצות לחצי,לפזר מעל מלח אטלנטי,שום מעושן או טרי,
מעט שמן זית,לנער,ול-7 דקות למיקרוגל.טעים,תוספת נהדרת לבורגול,אורז פיורה שהתבשל
בזמן ההכנה של המינימלי.אפשר גם לרסק ,להוסיף זיתים,כוסברה,בזיליקום וכו',ולהוסיף לטופו שמועמד להפוך לממרח.או כל רעיון אחר.
וזו אחת האופציות.כי הכיוון הזה של שימוש במיקרוגל פתח המון אפשרויות של גיוון,
בזריז ונגיש.התחיל במיקרה ממתכון לטבעות בצל במיקרוגל והפך לפלא של טעמים.
 

גםאני5

New member
פיורה

עד היום חשבתי שרק במשפחה שלי קוראים לטעים טעים הזה ככה. את יקית במקור? (או ההורים)
 

ella100

New member
לא,כי יקים זה גרמניה ופזורותיה בזמן ואחרי

מלחמת עולם השניה.
הקולקטיב המורחב הוא מזרח אירופה.

ברור שטעים טעים,ואיך נהוג או (היה נהוג) אצלכם לגוון?

אחד השילובים המינימליסטיים היו פיורה חם (לפעמים עם שמיר טרי וקצוץ דק)וליד אשל קר.
אולי השילוב הזה שאני די מתגעגעת אליו יגרום לי ללמוד להכין יוגורט.
חייב להיות הרי חמצמץ ולא בשום מתיקות מעודנת.
 

גםאני5

New member
בצל מטוגן שחום על גבול השרוף

מטוגן במרגרינה , כמובן.

עם הזמן הדור המבוגר פיתח בעיות (צרבת, מעי רגיז,שיניים) ולצערי זנחו את הבצל והתחילו להוסיף חלב לפיורה "שיהיה רך".
 
למעלה