** שרשור בוקר - היום ה-107 בבית - עדכונים ** 🎗️

מצב
הנושא נעול.

לאה133

Well-known member
מה קרה היום שאתם מדברים רק על הדר, אין מי היא כל כך מעניינת שמהבוקר רק הדר קיימת??????????????

יונתנסקי

Well-known member
אני שונא את כולם.

היום תורה של הדר.
אני לא שונאת אף אחד.
אמרתי 2 דברים רעים על הדיירים
1. נועם מכוער
2. אור הוא חושך וכוסס ציפורניים.

א ב ל
אני רוצה (מותר לרצות) שפרידה תנצח.
היא הכי חמודה בעינַי, ולא יעזור כמה שישמיצו אותה.

כן, אני בלי פילוסופיה, פסיכולוגיה וכו'...

רותרות7

Well-known member
איתך לגמרי בעניין פרידה!! אני גם מתפעלת מהעברית שלה, בכל זאת התחנכה בנתיבות. הלוואי ותזכה.

yalian

Well-known member
מה קרה היום שאתם מדברים רק על הדר, אין מי היא כל כך מעניינת שמהבוקר רק הדר קיימת??????????????
היא כל כך לא מעניינת
שההפקה כל כך הרימו אותה בידיים עד הלום
ובכלל אין לה סיכוי לנצח
כי היא כזו דמות חד מימדית ולא מעניינת 🤣|יעני|

לאה133

Well-known member
בסקר של בטטה אני רואה שפרידה ראשונה, אור שני והדר שלישית ודני כנראה המודח מחר

yoni564712

Well-known member
קבלו ביטול,

יש משהו שיזכר בעונה הזו.
הסצנה היחידה שתיזכר מהעונה הזאת
זאת הנפילה של מלי.

Maybe Mary

Well-known member
מנהל
אני מבינה שנותרו רק עוד כמה ימים....וממש משעמם לכם....
אבל את הדיונים פה תנהלו על הדיירים ולא על הגולשים!

תודה

skini02

Well-known member
אני יכולה להגיד שזאת העונה הכי גרועה שפשוט לא היה למי להצביע וסתם הצבעתי
אבל עכשיו אחרי כל העונה הדר שמה את כולם בכיס הקטן והחותמת עכשיו בשיחה היחידה המעניינת שהיתה כל העונה והדר היתה חבל על הזמן

tarimulu

Well-known member
אני לא יודעת מה אתה רואה (אולי מרגיש).
בעלי ואני אשכנזים לגמרי. ילדי, בלונדים תכולי עיניים. (אותו פס ייצור :love: )
אחת מבנותי נישאה לחג'ג', ובנותיה כמובן חג'ג'.
אין להן שום בעיה עם השֵם שלהן, עם המראֶה שלהן עם מעמדן ושאר תכונותיהן.
לא טענתי שיש. הטענה היא שבעיני רבים בציבור יש סטיגמה אוטומטית וצורת הסתכלות וחשיבה בהתאם לנסיבות והקריטריונים האלה. אין בעיה עם חג׳ג׳ ולא עם אשכנזים על מלא. פשוט לרוב, כהשקפה מהצד ולא כהתבכיינות, רבים יסתכלו על אנשים אחרת בהתאם לזה, ויכלילו. כמו שהכלילו שכל חובשי הכיפות הם פושעים שאחרי זה מבקשים סליחה בכיפור ואז ממשיכים לפשוע. או שהם טיפשים. כמו שיוצאים מנקודות הנחה על השכלה ותעסוקה בגלל חזות חיצונית או מוצא, וכדומה. אפילו הדיירים עצמם נופלים בזה - דוגמת "אתה לא מפותח" ו"לך תחפש במילון".

האדם עצמו, מזרחי או אשכנזי, לא בהכרח ירגיש שיש לו "בעיה עם השם". למרות שבעונה הזאת - ראינו הוכחה שיש גם כאלה - הדיירת עינב, שינתה את שם משפחתה משרעבי לשרי. אבל אלו שצופים בו - כן.

יש אינספור דוגמאות כלליות מכל הצדדים, לפעולות ואמירות זהות של דיירים, שכשיגיעו מדייר x ייחשבו בריונות ואלימות, וכשיגיעו מדיירת y ייחשבו כאישה חזקה תותחית שעומדת על שלה.

היו דוגמאות נוספות בתחום אחר שיותר שייך למגדר מאשר עדה או חזות - קורלי ויהב - הפעולות הפיזיות שקורלי עשתה ליהב כחלק מהחיזור שלה אחריו, ייחשבו הטרדה מינית במצב הפוך. דייר שהיה עושה זאת לה, היה מודח, והיה פה קונצנזוס על זה. בגלל שזה הפוך, אין השלכות.

אני לא מתבכיין על זה כי אין בכוחי לשנות זאת וזה לא ישתנה בדורות הקרובים, אלא כך אני מנתח את תגובות הצופים ברחבי הרשת. כרגע להגיד "התבכיינות" או אכלו לי שתו לי, מרגיש כמו ניסיון לנפנף את הטיעון. אם יש דרך טובה יותר להעביר את אותו הטיעון בלי שיתפרש כהתבכיינות, מוכן לשמוע.

מצב
הנושא נעול.
למעלה