** שרשור בוקר - היום ה-58 בבית - עדכונים ** 🎗️

מצב
הנושא נעול.

סטיריקון9

Well-known member
אמש צפיתי בפרק של האח הגדול כדי להתנתק ממוראות הטבח במג'דל שמס וההלוויות קורעות הלב של ילדים שחייהם נגדעו באיבחה אחת ועלו השמיימה באש ובתמרות עשן. עזבתי הכל ועברתי לראות את האח הגדול.
התבוננתי ביושבי הבית שמנותקים מכל מה שקורה לנו ועסוקים אך ורק בעצמם וברגשותיהם. עסוקים אך ורק באהבות שלהם ובשנאות שלהם ובכל מי שמציק להם בבית ובכל מי שהם לא יכולים לסבול או לראות. עסוקים במי שהם משתוקקים אליו ולא שם עליהם ולפעמים עסוקים בשקיפות של עצמם ובטוחים שהעולם חולף לידם והם לא ממש נוטלים חלק בו. במובן מסויים קינאתי בהם על היכולת הזאת להתנתק מהעולם החיצוני ולהיכנס לתוך עולמם הפנימי עד כדי איבוד כל הכללים האנושיים שאנחנו רגילים אליהם.
יצא לי לראות את מלאני מתלוננת על מישהי ומספרת לבנות שהיא פשוט נורא סובלת כי היא לא יכולה לראות אותה ונמאס לה מזה שהיא נדבקת אליה ומתנחמדת אליה. לא ידעתי על מי היא מדברת. אני חייבת לציין כאן שאין לי שום פייבוריט בעונה הזאת, ולא תומכת באף אחד. מצביעה בדרך כלל באופן רנדומלי רק בהתאם למה שקרה באותו השבוע. גם הפעם לא הבנתי מה מלאני רוצה מאותה דיירת שנכנסה לפיה. ואז הגיעה השיחה הכי הזויה שיצא לי לשמוע בכל תולדות האח הגדול. מלאני זימנה לשיחה את הדר. הדר לא פייבוריטית שלי וגם לא מלאני. ובכל זאת התעניינתי בשיחה. ואז שמעתי איך מלאני מקיאה את נשמתה על הדר. על הדרך היא בוכה בכי קורע לב. פשוט קשה לה להוציא את כל מה שיש לה להגיד להדר, קשה לה לשפוך את זה על ראשה, אבל אין לה ברירה. היא מוכרחה. היא לא יכולה לשלוט בתחושותיה. היא לא יכולה לסבול אותה, היא לא יכולה לראות אותה, היא לא יכולה לשמוע אותה, בקיצור היא גורמת לה לבחילה קשה. היא לא יכולה לסלוח לה. אני מבינה בדיעבד שהדר פגעה בה בכל מיני צורות ובכל זאת, הסתכלתי על פניה של הדר בזמן שהיא שומעת את מה שמלאני אומרת לה ונצבט לי הלב. פניה של הדר היו כמו הקיר אצלי בממ"ד. אפור וקשה ופיה מושפל מנסה לעצור את עצמה שלא לפרוץ בבכי נורא. היא הסתכלה על הבכי של מלאני והבינה שלמלאני יש בעיה עם עצמה ועם היכולת שלה להתמודד עם רגשות קשים. לא יכולה לסלוח ולא יכולה להתמודד עם זה. ברגע הזה יכולתי להבין שאצל מלאני חומות ההגנה בהן הקיפה את עצמה כלוחמת קרבית, החומות הללו מתחילות להיסדק והיא לא משלימה איתן. היא לא מוכנה לאבד את הקשיחות שלה. היא לוחמת. היא לא יכולה לסלוח. היא לא יכולה לעבור הלאה. מי שפגעה בה פעם אחת או פעמיים, דינה נגזר. היא צלבה את הדר. הדר התעשתה מהר, הבינה עם מה או עם מי יש לה עסק והבטיחה למלאני שלא תטריד אותה יותר בחיים. מלח פלפל תודה בבקשה, זה הכל.
לי כצופה, השיחה הזאת הייתה קשה. כמו לעוד רבים אחרים. היא הייתה אכזרית דווקא בגלל שהיא נעשתה בנשק קר מלווה בדמעות קורעות לב. בזמני היו קוראים לזה - יורים ובוכים. הדבר הכי מסויט בכל השיחה הזאת היה המונולוג של מלאני שניסתה להסביר את עצמה והשתמשה במילה כאילו בכל מילה שניה בלי קשר לנושא. כאילו וכאילו וכאילו וכאילו וזה פשוט בלתי נסבל. הרס מוחלט של התחביר העברי. כבר עדיף לשמוע את אור בשיחת איומים עם פרצוף של דה נירו מבטיח לשילה גוג ומגוג.
מופע נוראי של מלאני, הדר עליה היא יורה את החיצים לא הכתובת לפתרון ולהזדכחות על הקשיים הנפשיים שלה. אור היה מת שיהיו לו את ההבעות כשהוא מאיים של דה נירו הענק.

yalian

Well-known member
חזר השידור
אולי היה כבר משהו - מיכל ניקתה את הנעל שלה בכיור במטבח, ואז קורלי אמרה לה תודה שהיא חשבה עליה (כנראה אמרה משהו על קורלי במשימה)

הלבישו את עידן כחתול שחור

yoni564712

Well-known member
איך ידעתי שסוויסה תפס את עצמו אתמול לא לעלות פוסט על האח
והעלה היום |בוכה|

yalian

Well-known member
10:27 שיחת בנות (כולן חוץ ממיכל) על אמילי-שיחה ואמילי-עידן

10:32 אמילי ואור בשיחה על הדר (בהקשר של חיים)

אורחתלרגע23

Well-known member
אתמול אמילי היתה יותר קרובה לעידן,
עכשיו היא מספרת לבנות ששילה מתעלם ממנה וכשהיא פנתה אליו אמר לה שהם ידברו על זה..

מניפולטיבי

ziniozi

Well-known member
וואי עלה לי פלאשבק דוחה מהפרק של אתמול
איך אור מהלל ומשבח את חיים
וכמה שהוא טהור |בוקס|

ziniozi

Well-known member
אני לא חושבת שמלאני סייקו בכלל.
הצורה שבה הדר נדבקת אחרי שכביכול ''שמה מאחור'' את מה שהיה לה עם בן אדם כלשהו, במקרה הזה מלאני,
(קודם לכן אור למשל)
היא צורה מזעזעת של צביעות מהולה במשחק מהולה באסטרטגיה
ומלאני פשוט לא רוצה להשתתף בהעמדת הפנים הזאת!
לי זה היה מאוד ברור שמלאני מציבה להדר גבול
זה היה מעשה אמיץ וכנה
לא מבינה למה מלאני מקבלת שנאה ברשת בגלל זה

סטיריקון9

Well-known member
הצורה שבה הדר נדבקת אחרי שכביכול ''שמה מאחור'' את מה שהיה לה עם בן אדם כלשהו, במקרה הזה מלאני,
(קודם לכן אור למשל)
זה היה מעשה אמיץ וכנה
זאת לא הדרך להציב גבול, זה יצא פתאטי ומוזר. ההתנשפויות האלה המימיקה בשפתיים, והחיבוק... להעזר בבכי להמחיש כמה היא סובלת וקשה לה עם הדר ושתעזור לה בכך שתעזוב אותה, היא מתחננת. היא נכנסה כשחקנית, אין ספק שנעזרת בכישורים כדי לתגבר את התחושות שלה.

ziniozi

Well-known member
זאת לא הדרך להציב גבול, זה יצא פתאטי ומוזר. ההתנשפויות האלה המימיקה בשפתיים, והחיבוק... להעזר בבכי להמחיש כמה היא סובלת וקשה לה עם הדר ושתעזור לה בכך שתעזוב אותה, היא מתחננת. היא נכנסה כשחקנית, אין ספק שנעזרת בכישורים כדי לתגבר את התחושות שלה.
אני לא ראיתי פאתטי ומוזר
ראיתי מישהי שלא יכולה לסבול את ההתחנחנות של הדר
ראיתי מישהי שלא מוכנה שיעשו לה סיבוב על הגב
ראיתי מישהי שלא רוצה כביכול שהדר תחשוב שהכל בסדר, ואז ''אבל למה הצבעת לי??''😭
חלאס, פשוט לא.

סטיריקון9

Well-known member
אני לא ראיתי פאתטי ומוזר
חלאס, פשוט לא.
אוקיי נניח שעשו לה סיבוב על הגב עד כדי כך ,לקחו לה את הבלעדיות על התקציב, הנוכחות של הדר לא נעימה לה/משתלטת עדיין האופן בו הגיבה לא מעורר שום אמפטיה כלפיה, היא לא מסכנה ודי קטלה אנשים ואח"כ "התחרטה" וגם באה לתת ציונים והנחיות איך להתנהג, עשתה סבב שיחות בכניסה השניה. הביקורת העצמית שלה כלפי עצמה מושלכת כלפי מי שהיא לא מסמפטת אם במבט, אם באמירות ישירות ואם מאחורי הגב בעיקר עם אור. היא מכירה את המכניזם הזה, דיברה ע"כ אבל כשמדובר באחר לא על עצמה. אם במבט אם באמירות ישירות ואם מאחורי הגב בעיקר עם אור. לא קונה את "הנעימות" שלה בעיני היא יבשושית

sashalola

Well-known member
אני לא ראיתי פאתטי ומוזר
חלאס, פשוט לא.
מלני יצאה בהחלט מוזרה ומגוכחת,
היה עדיף שתשתוק ותסבול בשקט ממה שמציק לה.
אולי לחכות להזדמנות שהדר "מחזרת" מתחתנחנת אליה,ואז פשוט לומר באסרטיביות: הדר, אנחנו בסדר, אבל אני לא חברה שלך.

גליה 1211

Well-known member
(קודם לכן אור למשל)
זה היה מעשה אמיץ וכנה
כי זה לא פרופורציונלי בשום צורה.
את לומדת / עובדת עם אנשים שייתכן שלא באים לך טוב כשזה קורה את פשוט מתרחקת/ לא משתפת פעולה באופן ייזום. את לא קוראת להם לשיחה ומודיעה להם בבכי שזה לא הם זו את.
הגבול הוא בדרך כלל פנימי לפני שהוא חיצוני.
ומה כבר הדר עשתה שפגע בה בצורה כזו שהיא לא יכולה להתמודד איתו?
הבכי/ הלופים גורמים לי לחשוב שהדר מפעילה מאד את אמילי ואין לזה כבר קשר להדר.

מצב
הנושא נעול.
למעלה