ובכל זאת, כמה עובדות שכדאי לזכור
1. כלבים לא צריכים להסתובב בחופשיות - כך אומר החוק וגם ההגיון הבריא. 2. כשכלב משוטט לו במקרה - עם או ללא ידיעת בעליו, כל נסיון לברוח מפניו בהסטריה רק יעורר בו אינסטינקט חייתי של רדיפה ותפיסת צייד. דווקא האוירה כאן בישוב גורמת לקיצוניות בהתנהגות ועלולה להביא לצרות. אינני מומחית גדולה בתחום, אך למיטב ידיעתי במפגש לא רצוי עם כלב יש לנהוג כלפיו בתקיפות (לא להכות או לאיים, אך לדבר בקול סמכותי). 3. רוב הכלבים המשוטטים בהם נתקלתי בכפר אינם תוקפנים, אלא אם מתגרים בהם בצורה זו או אחרת. 4. מרבית מקרי התקיפה והנשיכה המוכרים לי (קשים וכואבים אני בטוחה) ארעו דוקא בתוך שטח הבית ע"י כלב מוכר, ולכן אין שום רלוונטיות לדיון השוטטות. 5. הנושא מיצה את עצמו בכל צורה אפשרית, והאווירה הציבורית כנגד גידולם של בעה"ח הפכה קשה בצורה חסרת כל פרופורציה עד כי אנחנו - מגדלי החיות שכחנו לרגע לשם מה הבאנו את בעה"ח לביתנו. קודם כל הדאגה לרווחתו של בעה"ח. אבל חוץ מזה, האם ידעתם כי כי אורך החיים הממוצע אצל מגדלי החיות (חתולים בעיקר) גבוה מאורך החיים בקרב האוכלוסיה הכללית? כנראה שיש משהו בשקט הנפשי שמעוררת החיה בנו... 6. ולסיום, באמת, נראה לי שיש דברים כל כך הרבה יותר חשובים. העיקר שכולנו נהיה בריאים.