שרשור בע"ח
,לוכדי

lh yomtov

New member
בוקסר חופשי

נצפה ביום שישי אחה"צ ברח' יפה נוף, ותודה לבעליו אשר משחררים אותו לחופשי,ודואגים שישמור היטב על הכניסה המשותפת. בזכותם של אנשים "אחראים" אלה, בננו התקשה להיכנס לבית של חבר.מזל שהיינו איתו, אבל מה יקרה לילד שלכם כשילך לבד ביישוב? משפ' יום טוב.

לכידת חתולים יום ראשון 13.2.05|מיצי

ביום ראשון הבא 13.2.05 יגיעו מהמועצה ללכוד חתולים משוטטים. במידה וקיים ריכוז של חתולים באחד החצרות נא להודיע בהקדם למזכירות. רונית

שי כספי

New member
מכת חשופיות (חילזון ללא בית)../images/Emo60.gif

לאחרונה הצטרפו אל בעלי החיים המטרידים והמזיקים (כלבים, חתולים) בישוב גם כמות לא מבוטלת של חשופיות ויש לי ילדים שמאוד נחרדים למראה החשופית. אנא! לכל בעלי החשופיות - המנעו מלשחררם ללא השגחה פן נאלץ לקרוא ללוכדי החלזונות... בשבוע הבא נעסוק בנושא חפושיות הזבל...

אכפת לי1

New member
../images/Emo107.gifחופשי ומאושר

כלב הבוקסר הזה אף פעם אינו מסתובב קשור כי בעליו טוענים (טענו באוזני!) שהוא "כמו גור חתולים". בשעות הבוקר כשילדינו בדרך לבית הספר הוא יוצא לסיבוב הבוקר שלו בלי בעליו. הכלב גר ברחוב אהוד מול הגינה והשאלות הנשאלות הן: א. מתי ה"חתול" הזה ינשך או ירוץ לעבר ילד אפילו מתוך שמחה ויפיל אותו? ב. כיצד אפשר ליצור קשר עם הלוכד בזמן אמת? ג. מה עוד אפשר לעשות? האם לצלם את הכלב זה מספיק? ולבעלים וגם למי שמטייל איתו בתשלום שהוא לא הבעלים: (והמבין מבין) לקשור את הכלב ברצועה (מעבר לכך שיש חוק שמחייב) לוקח שנייה, אבל לתקן נזקים פיזים ונפשים של ילד קטן שהולך לתומו ברחוב ומולו מגיע כלב שכמעט בגובה שלו זה כבר לוקח יותר זמן.

ronpel

New member
שי זה מצחיק עד שזה הילד שלך

שיחטוף את הביס מכלב לא קשור. רק היום התפרסם בעיתון: אשה הותקפה בנתניה ע"י כלבים שהכירה ונפצעה קשה אשה בת 44 נפצעה אתמול (שלישי) בבוקר באורח קשה מנשיכת שני כלבים מסוג דני ענק, ברמת פולג שבנתניה. הפצועה, עובדת זרה ממולדובה, פונתה לבית החולים בילינסון בפתח תקווה כשהיא סובלת בין היתר מקרעים בקרקפת.

אכפת לי1

New member
לא מצחיק ../images/Emo31.gif

שי, בתור בעליו של נלסון שכיכב לא פעם במדור (לשמחת כולם לא בשל נשיכה אלא "רק" בשל שוטטות), הייתי נזהר מלהפוך נושא זה לבדיחה בעיקר לאור גודלו של כלבך. ועוד, אם היית חוזר הביתה ומגלה שהבן של השכנים קרע לך את מערכת ההשקייה שעלתה לך הון ובמקביל השמיד את הנעלים החדשות של בנך וכדי להראות לך איזה דשא ירוק יותר הטיל מימיו או צואתו ליד הדלת של הכניסה, ולסיום היית מגלה שכשאתה לא ליד הילדים שלך הוא צועק עליהם ומאיים עליהם - מה היית עושה? היית ניגש לשכנים ובנימה תקיפה היית דורש שבנם יתנצל, והיית עושה הכל כדי להרחיק את אותו ילד מביתך ומילדיך. אז למה כשזה כלב ולא ילד אנחנו סלחנים יותר???

שגית רם

New member
רונן אתה צודק העניין מאוד רציני, אך

בתור אדם שאוהב חיות ובעלת כלב, קשה להתעלם מן האוירה שנוצרה בישוב כלפי בעלי החיים - לכידת כלבים וחתולים, שברור לכולנו מה יהיה סופם של חיות אומללות אלו. אני מבינה את מי שמוטרד מהמצב וחושש מהסכנות שגלומות בשוטטות הכלבים (ואולי גם החתולים ???) אך עם זאת אני חושבת שצריך לנקוט באמצעים אנושיים יותר כלפי החיות גם במחיר של עלות. אם זה עיקור או סירוס לחתולים, ולגבי כלבים מספיק שהלוכד יודע מה מספר הרישיון של הכלב או ששכן שמכיר את הכלב יתלונן על מנת לקנוס את המשפחה (וגם כן אחרי בירור אם השוטטות היא קבועה או מעידה חד פעמית), וע"י כך להמנע מלכידה פיזית וכל המשתמע ממנה. שגית

idopel

New member
מצחיק נורא

שי האמת צחקתי, ובכל זאת: כמה מצחיק היה אם כל בוקר הייתי עושה את צרכי מול הבית שלך והילדים שלך היו דורכים על זה בדרך לגן/ביה"ס, אני מניח שלא היה עובר יותר מיום והייתי עצור במשטרת מודיעין. החרא של הכלב שלך פחות מסריח? יותר קשה כשדורכים עליו? הפתרון לכל הויכוח הזה הוא כל כך פשוט שזה נשגב מבינתי למה בכלל מגיעים למצב שצריך לבזבז זמן ואנרגיה על ויכוחים, הבאת לוכדים ועל ניקיון - לקשור את הכלב בגינה!!!! עידו

גיל1971

New member
הגזמתם קצת../images/Emo107.gif

נכון יתכן שיש יותר מידי כלבים משוטטים בישוב אבל באמת מה כל הישוב הזה אם ניתן לכמה אנשים לרמוס את הסיבה שבגללה אתם גרים בישוב החופש? הטבע? הביחד? אם כל זה אז גם לבעלי החיים יש את הזכות, נכון יש כלבים תוקפניים ובעליהם יודעים זאת ושומרים על הכלבים בבתים או קשורים אבל כמו בני האדם גם אתם תוקפניים אז אולי נקשור גם אותכם בבתים נניח לכם כלי עם מים ואוכל ונוציא אותכם רק פעם או פעמיים ביום? כל המטרה היא שנוכל לחיות ביחד ואם יש מישהו שמפחד אז אולי תפחדו מהערבים מעבר לגדר ולא מהטבע (הכלבים הנחמדים) ידידו הטוב!!! של האדם שגם שומרים אליכם הלילות שלא יגיעו אנשים זרים לטרטוריה שלכם. יחי הכלבים!!!

גיל1971 לא נכון ביתי ננשכה לפני ..

חודשיים ,הופלה וננשכה עי כלב ממש חביב ומתוק, אני לא צוחקת. תפשתי את הכלב עד שבא הלוכד ולקח אותו למכלאה.הבעלים התקשרו אלי והתחננו בצורה זו או אחרת שלא יכניסו אותו להסגר . ויתרתי על תלונה רשמית ושבועיים אח"כ הכלב נראה מטייל לו חופשי ומאושר במדינת כפר האורנים החופשית(רק לכלבים). אז איכות חיים, טבע, וחוסר פחד, כנראה התבלבלת בין הישוב שלנו שהוא קהילתי, לבין מושב .אבל אני מבינה את הטעות שלך חשבת שאם הישוב שלנו מתחיל ב"כפר " אז אנחנו באמת כפר, ממש מצחיק.

הכי תוקפניים ומסוכנים

הם דווקא אתם ההולכים על שתים.אנחנו ההולכים על ארבע מאד שבעי רצון מהאוירה הכפרית השקטה והנעימה באזור שלנו.תנו לנבוח בשקט.

טלכספי

New member
ובכל זאת, כמה עובדות שכדאי לזכור

1. כלבים לא צריכים להסתובב בחופשיות - כך אומר החוק וגם ההגיון הבריא. 2. כשכלב משוטט לו במקרה - עם או ללא ידיעת בעליו, כל נסיון לברוח מפניו בהסטריה רק יעורר בו אינסטינקט חייתי של רדיפה ותפיסת צייד. דווקא האוירה כאן בישוב גורמת לקיצוניות בהתנהגות ועלולה להביא לצרות. אינני מומחית גדולה בתחום, אך למיטב ידיעתי במפגש לא רצוי עם כלב יש לנהוג כלפיו בתקיפות (לא להכות או לאיים, אך לדבר בקול סמכותי). 3. רוב הכלבים המשוטטים בהם נתקלתי בכפר אינם תוקפנים, אלא אם מתגרים בהם בצורה זו או אחרת. 4. מרבית מקרי התקיפה והנשיכה המוכרים לי (קשים וכואבים אני בטוחה) ארעו דוקא בתוך שטח הבית ע"י כלב מוכר, ולכן אין שום רלוונטיות לדיון השוטטות. 5. הנושא מיצה את עצמו בכל צורה אפשרית, והאווירה הציבורית כנגד גידולם של בעה"ח הפכה קשה בצורה חסרת כל פרופורציה עד כי אנחנו - מגדלי החיות שכחנו לרגע לשם מה הבאנו את בעה"ח לביתנו. קודם כל הדאגה לרווחתו של בעה"ח. אבל חוץ מזה, האם ידעתם כי כי אורך החיים הממוצע אצל מגדלי החיות (חתולים בעיקר) גבוה מאורך החיים בקרב האוכלוסיה הכללית? כנראה שיש משהו בשקט הנפשי שמעוררת החיה בנו... 6. ולסיום, באמת, נראה לי שיש דברים כל כך הרבה יותר חשובים. העיקר שכולנו נהיה בריאים.

טלכספי

New member
רונית,

מה מטרת הלכידה? האם יש התפרצות כלבת באיזור??? אם כן אולי רצוי לידע את בעלי בעה"ח גם ללא קשר ללכידה. אני לא מסוגלת לחשוב על סיבה אחרת ללכידת חתולים שכל חטאם הוא להסתובב ברחובות ללא נסיון זה או אחר להפחיד ולהזיק (בניגוד לכלבים עליהם דובר רבות). החתולים, אגב, חשובים מאוד לשמירה מפני נחשים, עכברים, ושאר מזיקים, ויהיה זה נבון לדעתי לדאוג להם ולהמצאותם בשטח. נו אבל זו אני...

ninagil

New member
עדיף חתולים ולא עכברים!

ודרך אגב אני ממש לא אוהב אותם (חתולים).

טלכספי

New member
../images/Emo35.gifועוד שאלה

מה המדיניות לגבי חתולים משוטטים עם קולר? קשה מאוד לסגור חתולים בבית למשך יום שלם.

לרונית?

רונית בוקר טוב. בהמשך להודעתך רצינו לבדוק מספר דברים: מי החליט על לכידת החתולים? מי קובע מהו חתול משוטט? הרי ידוע שהרוב המוחלט של החתולים אכן משוטט מפעם לפעם מחוץ לבתים. האם ההחלטה נובעת מהלחץ של תושבים אחרים ללכוד כלבים משוטטים או שמא זו החלטה בלתי תלויה? אם היא החלטה בלתי תלויה האם יש לה הסבר הגיוני. מה חטאם של החתולים? האם ידוע על פגיעה של חתול במישהו או במשהו ביישוב? האם לקחתם בחשבון את התועלת העולה מהם? (כפי שצוין בהודעות אחרות דוגמת לכידת עכברים, נחשים וכדומה). האם נראה להנהלת היישוב שיש צורך להוציא את כספי המיסים על תופעה שלא רק שאיננה מזיקה אלא גם מועילה? ... לדעתנו, לאחר שיתקבלו התשובות לשאלות הללו ואחרות, תעלה מעצמה התשובה שמבצע זה מקורו בחטא ואין לקיימו לא ביום א' הקרוב ולא בשום מועד אחר בעתיד. ממתינים לתשובתך. משפחת ישראלי.

donaldak

New member
כן! חתולים הם מטרד גדול!../images/Emo54.gif

ברצוני לענות לכל אוהבי החתולים: חתולים ללא בעלים הם מטרד גדול כפי שאפרט בהמשך, אך לפני כן הם גם סבל עצום לחתולים אלו: הם מסתובבים ללא אוכל או מכסה, ממליטים גורים בפינות וחצרות, גוריהם נדרסים בשבילינו (אצלנו נתקע גור מאחורי פילר חשמל ורק מאמץ רב שלנו עם חברת חשמל, הוציאו משם לפני שמת והסריח)אז אם אתם דואגים לרווחת החתולים, יש לדאוג שלא יהיו חתולים ללא בית ולא המלטות לא מבוקרות. (חתולי בית יש לעקר לאחר המלטה אחת) לגבי המטרד: חתולים אלו ישנים על המזרונים, כסאות וסמיכות במרפסת שלי. אנו סובלים מהריח, מפשפשים, מלכלוך ובוץ ובעקר מצואת חתולים
על כל מטר בגינה ובדשא. מצטער לאכזב, אך אם ארצה חיית בית, אקח כזאת ועד אז איני רואה סיבה לשמש מקלט רק מכיוון שיש לי מרפסת מקורה.

למעלה