שרשור בע"ח
,לוכדי

yaelgs

New member
כך אמרה גם שכנתי עד שגילתה חולדה

ומאז היא מאכילה חתולים בחצר ביתה...

idopel

New member
"התועלת" שבחתולים

אני אישית לא רואה שום תועלת בחתולים בטח שלא לשמירת הטבע, חתול הוא חיית צייד מיומנת, ריבוי חתולים מביא לחיסול של כל החיות האחרות כולל ציפורים, חרדונים, שאר סוגי לטאות, וכו'. זה אולי נראה נחמד עכשיו אבל מהר מאוד יהיו המלטות והרבה גורים שלא יהיה להם איפה להיות ומה לאכול. מי שיש לו חתול שישים לו קולר וינעל אותו בבית ביום ראשון. עידו

תגובה "התועלת" שבחתולים

עידו שלום, לידיעתך בלבד יש תועלת ולו רק בשקט הנפשי שהחיה הזאת מעניקה לאדם, בנוסף לכך שיש אנשים כמוני שיש להם חתולים שהם חתולי "רחוב" שעברו סירוס ועיקור כדי שלא יתרבו כמו "חתולים" אבל מה לעשות החתולים, עדיין מאוד אוהבים את הרחוב, לכן חבל שיש מיבצעים כאלה ונראה שמי שחתוליו חשובים לו כדאי שישמור אותם בבית ביום ראשון, מה שכן יהיה נחמד זה שגם בעתיד ימשיכו להודיע לנו על ימי הלכידה. תודה, מיטל

אם שומרים אותם

בבית ביום ראשון למה לא בשאר הימים ? מה לעשות שחתולים גם נורא אוהבים להכנס לבתים של אחרים או לפזר תוכן שקיות זבל ברחוב. ואני מכירה ילד קטן שמפחד מחתולים ומאוד נבהל כשחתולה כזאת רצה בחצר שלו. איך שהוא נדמה לי שזה לא הוסיף לשקט הנפשי שלו. סליחה על הציניות אבל העניין הוא תמיד לא חיות אלא בעליהם. אף אחד לא יעיר לי או לך על חיה שאנחנו בוחרות לגדל בבית שלנו. צריך לכבד גם את אלה שמפריע להם שהחיות שלנו מסתובבות ברחוב או בחצרות ולדאוג שזה לא יקרה. מי שלא יכול אולי כדאי דגים באקוריום.

מעשה חסר מחשבה

כוטרינר שנחשף לשאלת חתולי הרחוב לא מעט, ברצוני להאיר את עיני התושבים לכמה נושאים הקשורים לחתולי הרחוב. 1. חתולים בהחלט חיוניים במניעה ביולוגית של מטרדים אחרים כגון נחשים, עקרבים, חולדות ,עכברים וכו' מבלי להזדקק לרעלים כימיקאלים לא הומנים. 2. חתולים מתרבים בהתאם לרמת מקורות המזון בסביבתם, כלומר החתולה מתייחמת כשיש מספיק אוכל עבור גוריה. באזור כמו שלנו עם כמות יצור אשפה גבוהה אין להם כל בעיה להתרבות. 3. בישראל יש שתי גישות עיקריות לטיפול בעודף חתולי רחוב : תפיסה והמתה או עיקור סרוס והחזרה לשטח. תפיסה והמתה הוא מעשה לא הומני שרק פותר זמנית את הבעיה מכיוון שחתולים נוספים יגיעו מהסביבה לטריטוריות שהתפנו ועוד כמה חודשים אנו נגלה שחזרנו לנקודת ההתחלה. עיקור וסרוס של חתולי בית ורחוב והחזרתם לשטח ייצב את האוכלוסיה על כמות מבוקרת של חתולים וימנע כניסה של חתולים זרים לטריטוריות התפוסות. יום טוב לכולם.

טלכספי

New member
עד כמה שידוע לי

עיריית מודיעין הואילה בטובה לאסוף את כל חתולי הרחוב המשוטטים ע"מ לעקר ולסרס אותם, ובכך הצטרפה לנאורות המאה ה-21. הייתי מאוד שמחה להשתייך לישוב המטפל בבעיה בדרך דומה. אמנם פתרון יקר יותר בטווח הקצר, אבל כמו שציין ברק, אנושי יותר וגם חכם יותר בחשיבה לטווח ארוך. ואגב, למה אין תשובה מרונית?

אברהם ג

New member
האם המועצה אספה את החתולים ללא

עלות? אם כך מדוע שהישוב, באמצעות כוחות מקומיים כגון ברק ( שאני מצדיע לו כאן על נכונוותו להירתם ללא שום תמורה אישית),לא יתנדב לעשות מבצע דומה, ללא עלות ולרווחת התושבים ? אולי נוכל לחשוב קצת גם על היחס האנושי לבעלי החיים ולא רק על עצמנו.

האם חתולה שעברה עיקור וסומנה באוזן

תקבל חנינה מהלוכד? גם אם אין לה קולר?

אליבקר

New member
אני מבין שיש בעיה גם של מחלות

גם אני לא מרגיש נוח עם הריגת חתולים אבל אני מבין שהקרבה ליערות ולחיות בר (שועלים ) יש סכנה גדולה של כלבת ומחלות אחרות במידה וננשכים או נשרטים מחתולי רחוב. אם זה נכון ויש חתולי רחוב שמסתובבים לתושבים באופן קבוע בבית אז אין ברירה ויש לטפל בבעיה ואולי במקביל לבצע מבצע עיקור שיקטין את מספרם בעתיד ללא צורך במבצעי לכידה.

../images/Emo108.gif

ברשותכם, אבקש לסכם את נושא לכידת החתולים: 1. מבצע לכידת החתולים מתבצע בעקבות תלונות תושבים הזכאים לקבלת שרות זה. 2. לכידת חתולים אינה עולה כסף לישוב והיא מתבצעת כחלק מחובותיה של המועצה לתושביה. 3. בעקבות הנחיות בג"צ מתבצעת לכידת חתולים באופן מאוד מסודר ומובנה, בין היתר באמצעות הודעה לתושבים כפי שהוציאה רונית הן באתר והן על לוחות המודעות. 4. אין מדובר בלכידה גורפת אלא בלכידה ממוקדת בהתאם לתלונות שהתקבלו בישוב ובמועצה. 5. תפקיד ההודעה - לאפשר לבעלי חתולי בית לשמור על החתולים שלהם לבל ילכדו בעת המבצע. אי לכך מפורסם יום המבצע. 6. אין מדובר בהרעלה אלא בלכידה והעברת החתולים להסגר של שלושה ימים. במהלך ההסגר נבחנים החתולים במצב בריאותם ומתאפשר לבעלים הוצאתם מההסגר. 7. במודיעין אין כל מבצע עיקור. לוטרינר המקומי יש רצון לקיים מבצע כזה, אלא שההערכות לכך טרם הסתיימה והמימון לכך טרם נמצא. 8. לא התקבלה אצלינו כל הסכמה של וטרינר לעקר חתולים ללא עלות, ועל כן האפשרות הזו איננה עומדת על הפרק, לצערי. 9. לדברי הוטרינר של המועצה קיימת סכנה אמיתית לבריאות הציבור בנוכחותם של חתולים שאינם מחוסנים. יתכן שישנם וטרינרים החולקים על דעתו המקצועית, אך הוא הקובע באזורנו, על פי החוק. 10. אנחנו מודעים לכך שלא כל פעולה שאנחנו מבצעים מניחה את דעת כל הקהל, אך בעבודה ציבורית לא הסימפטיה מדריכה אותנו אלא המחוייבות שלנו לכלל הציבור. במידה ורשויות השלטון במדינת ישראל יחליטו אחרת - נבצע את מדיניותם בהתאם להחלטה. נקוה שבכך מיצי נו את הדיון בפורום.

אלה 3

New member
מיצי די זה בסדר גמור ../images/Emo108.gif ../images/Emo8.gif

ותודה על התשובה המנומקת והענינית.

אני לא חושב שהנושא מוצא

1. יש תושבים אחרים בישוב שכן מעוניינים שתהיה אוכלוסיה מבוקרת של חתולי רחוב מהנימוקים שהזכרתי ולא צריך להתעלם מרצונם. 2. הסגר עד כמה שידוע לי מבוצע כנגד כלבת ל- 10 ימים ליונקים שנשכו . ואם, כפי שציינת בסעיף 6 מבצעים הסגר ל-3 ימים מה עושים עם החתולים אח"כ. כדאי לשאול ולעניין את הציבור. 3. כדאי גם לבדוק מה הוטרינר העירוני של תל אביב עושה בנידון ואולי ניתן לקבל רעיונות הומנים יותר מאשר השמדת חתולי רחוב. אני מזכיר שפתרון זה הוא זמני בלבד. בנימה אישית אני רוצה להוסיף שיש נושאים הרבה יותר חשובים ומעיקים על התושבים מאשר חתולי הרחוב. יום טוב

limorsit

New member
ריכוז גדול

אצלינו ברחוב יפה נוף אצלי בחצר לפחות 6 קבועות

yaelgs

New member
ביצוע עיקורים/סירוסים בישוב../images/Emo108.gif

ראשית אני חושבת שבעיית הכלבים המשוטטים מטרידה הרבה הרבה יותר מבעית החתולים וחבל שלא מגיע לוכד כלבים ביום ראשון או יום אחר. שנית, ישנה חשיבות רבה להמצאות חתולים ומצד שני אני מבינה תושבים שחתולים רבים מציקים להם בבתיהם. לדעתי עלינו לשמור על מרבית אוכלוסיית החתולים שקיימת בישוב ולעקר/לסרס את מרביתם. כך נקבל אוכלוסיה קבועה שתקטן עם הזמן (גם חתולים מסורסים נדרסים...). כוטרינרית שלא עוסקת בחיות מחמד אני מוכנה לתרום מזמני ולעזור לנו,תושבי הישוב, בעיקור ובסירוס חתולי המקום. יתכן וצריך לעשות מבצע של עיקור וסירוס על-פני תקופה קצרה וכך נקטין את אוכלוסיית החתולים באופן טבעי. לאלה שחתולים רבים מסתובבים באזורם - ניתן להשפריץ על החתולים ולהבריח אותם וכן לפזר זרעי חילבה גרוסים באזור שהם מחרבנים (הם לא אוהבים את הריח).

תמרשובל

New member
עיקוס סירוק

אני מוכן לסרק ולעקס כל חתול ללא חיוב. אפילו אם הוא כלב.

idopel

New member
אם כבר צוחקים

ניתן להסתייע בכיתת הכוננות וכך להרוג "שני חתולים במכה אחת" גם חיסול התופעה וגם אימון.

giladtalyby

New member
על חתולים וכלבת

למי שלא יודע למחלת הכלבת יש שני מופעים: המופע הסוער (הקלאסי) בו הבע"ח הוא תוקפני והמופע השקט בו הבע"ח שקט כמו כן הוירוס מועבר ברוק. כל היונקים יכולים לחלות ולהפיץ את המחלה למה ההקדמה? ובכן, חתולים משוטטים הם מפיצי כלבת מצוינים מכמה סיבות: א) חתולים מלקקים את הפרווה והרבה ב) בד"כ אנשים לא מפחדים מחתולים (בניגוד לכלבים) וגם לא מתרגשים עם חתול נשך או סרט אותם ג) לחתולים יש בד"כ את המופע הסוער של המחלה לכן טוב שיפטרו מהם ויפה שעה...

למעלה