שרשור הדילמות הגדול !

• פותח הנושא eimad
  • פורסם בתאריך

eimad

New member
שרשור הדילמות הגדול !

שלום לכל המועמדים הלחוצים: כמו שאתם יודעים , הדילמות המוסריות הם חלק בלתי נפרד מכל שלבי המיונים . גם במו"ר גם במרק"ם גם בראיונות האישיים...איפה שלא תלכו תחכה לכם דילמה מוסרית...אז עדיף לשתף..לדבר על זה...ולהתכונן טוב :) השבוע הייתי בבית חולים כרמל ונפגשתי עם גיניקולוג בקורס החשיפה לרפואה: והנה דילמה אמיתית : נגיד שאתה רופא מתמחה במחלקת נשים בבית החולים. אתה עושה בדיקות(נגיד שהם קיימות) לאשה יחסית מבוגרת אחרי נסיון של כמה שנים להרות , היא בהריון אך יש סיכוי גדול מאוד שהעובר חירש. א)בתור רופא: האם היית עושה הפלה לתינוק שיכול להיות חירש? למה כן ולמה לא.. ב)בתור ההורה: היית משאיר עובר שלרוב הסיכויים הוא יהיה גם חירש וגם אילם. תחשבו טוב ויאללה תריצו דילמות ותעזרו אחד לשני..תאמינו שזה עוזר...בשנה שעברה לי זה עזר בהצלחה ביי

lernery

New member
יש לי דילמה קשה

זאת הדילמה של סיינפלד. שאלת השאלות, דילמת הדילמות - אתה יוצא עם בחורה ומעוניין בחברה שלה, אבל הבחורה מעוניינת בך. איך אתה משיג את חברה שלה? (תודו שזאת שאלה מצויינת)

in god we trust

New member
הפתרון

לבעיה מונח בשאלה- למה לצאת עם בחורה כשאתה מעוניין בחברה שלה, ואיך העובדה שהיא מעונינת בך קשורה לעניין??? אני הייתי אומר לה ביי ולחברתה היי. כמה שיותר פשוט יותר טוב

eimad

New member
חברה'..

בואו נשאיר את ההומור לשרשור אחר... כאן נעזור למועמדים בדילמות OFFFF חחח.... יוסי...יש לך אחלא חוש הומור...אשקרא רפואן חסר חיים :) ביי אחי

lernery

New member
נניח שיצאת איתה כי הכירו לך אותה

או כי הכרת אותה בפאב או משהו אבל לא היית רציני לגביה. הבעיה הקשה היא שאם תגיד לה ביי רוב הסיכוי שחברה שלה לא תסכים בכלל לחשוב על זה כי אתה זרקת אותה... סיינפלד גאון אל תזלזל בדילמות שלו..

nightriders

New member
אבל הוא מצא פתרון!

לפחות לפי הפרק בסדרה להציע לה מנאז' דה טרואה (ואין לי מושג איך כותבים את זה בצרפתית)

lernery

New member
כן אבל לא נראה לך שזה באמת עובד,

נכון? וחוץ מזה מה אני עושה אם אני דתי? (סתם לצורך העניין) אז סיינפלד הוא סטנד-אפיסט ויכול להציע פתרונות מצחיקים, אותי מעניין פתרון ממשי..

Regina Phalange

New member
יוסי, זאת רק אני, או שיש מוטיב חוזר

בהודעות שלך?
ואגב, סיינפלד לא ממש המציא את הדילמה הזו, היא הייתה קיימת כמה שנים לפניו...

lernery

New member
נכון אבל הוא העלה אותה על נס

זה לא מוטיב חוזר אצלי, זה מוטיב חוזר אצל 50 אחוז מהאנושות... (51 אחוז בלידה..)

morancho1

New member
לידיד שלי הייתה דילמה דומה...../images/Emo3.gif

אפילו יותר קשה מהדילמה של סיינפלד, עימו הכבוד:) הוא יצא עם מישהי שלא ממש התלהב ממנה..אבל חבר שלו היה דלוק עליה. ידיד שלי בכלל היה דלוק על החברה שלה... אז מה עושים? תציע פיתרון ובסוף, "אם תהיה ילד טוב", אני אגלה לך איך הכל נפתר בסוף.

lernery

New member
הוא יכול לדחוף אותה לזרועותיו

(כמו שקבוצות אלקיליות דוחפות אלקטרונים) ואז להאשים אותה שהיא בגדה בו, ולבכות על כתפיה של חברה שלה.. לא? הבעיה המרכזית היא - מה עושים כשהבחורה *מעוניינת*, אם היא פושרת ביחיס אליך זה לא נורא, אפשר להסתדר...

morancho1

New member
רעיון יפה. הבעייה היא

שאתה לא יכול לגרום למישהו לבגוד בך בכזאת קלות... אז מה הוא עשה? התייחס אליה ממש רע, שבועיים עד שנמאס לה. במקביל החבר שלו ניחם אותה כך שהיא נפרדה ממנו והלכה אליו...ואז ידידי הנכבד אכן בכה על כתפיי חברתה. יפה איך שדברים מסתדרים בסוף:)

lernery

New member
that's exactly what i was talking

about. אני כרגע עובד על מאסטר בתיאוריה של מערכות יחסים

physitron

New member
דילמה קשה

נגיד ויש מישהו שאני לא בטוחה שמתאים להיות רופא, אבל הוא מבקש ממני שאני אספר לו איך לעבור ראיונות\מבחני מו"ר. האם לעזור לו? האם לעזור למישהו שאני לא יודעת אם יש לו את הכישורים? האם העלאת סיכויים לאנשים שלא הייתי רוצה שיטפלו בי הוא דבר טוב?

mazuzboy

New member
תאמתי זה עניין של רצון אישי

אם את רווצה לעזור תעזרי, אם את מרגישה שאת תתבאסי שהבנאדם יעבור אך ורק בגלל שאת עזרת לו אז אל תעזרי.

mmm wondering

New member
הממממ..האמת דילמה די קשה

לפחות החלק השני.. ובכן אני כרופאה תפקידי להסביר לאם את הסיכונים בהולדת התינוק הזה שהוא ייצא חירש..אבל ההחלטה אם להפיל או לא תלויה לחלוטין באמא ובשיקול הדעת שלה בגלל שהיא זאת שתגדל אותו תהיה אחראית עליו היא תהיה איתו לאורך כל הדרך ולא לשכוח שהיא סבלה די הרבה בכדי שתיכנס בהריון סוף סוף.. אולי היא תחליט להפיל אם היא תחשוב שאם תלד אותו היא תדוןאותו לחיי ייסורים וסבל אבל אני תוהה ממתי לחירשים אין זכות לחיות הם בני אדם כמוני וכמו כל אחד אחר! ואולי לא היא תחליט בכל זאת ללדת אותו כי הוא כבר חלק ממנה ושאין לה כל זכות ליטול את חייו בנוגע לחלק ב: זאת בהחלט סיטואציה קשה מאוד אני אדע מה להחליט אם אהיה בסיטואציה בזאת אבל אני חושבת שברוב הסיכויים הייתי משאירה את העובר

דילמה לא קלה

בתור רופאה, הייתי מסבירה להורים את כל הפרטים, כל הסיכונים הכרוכים גם בהפלה וגם בהשארת העובר. בסופו של הדבר ההחלטה היא שלהם ושלהם בלבד. בתור אמא, זו החלטה לא קלה. בגיל מבוגר, אחרי הרבה ניסיונות להרות, עד שסוף סוף נקלט הריון, להחליט להפיל אותו זו לא החלטה קלה בכלל. בנוסף, למרות שהילד יהיה חירש, זה לא אומר שהוא לא יוכל לתפקד בכלל. עם העזרה הנכונה ומספיק תמיכה בילדות, חירשים בהחלט יכולים לרכוש עצמאות. אז אפשר להגיד, שאם מדובר במקרה הספציפי הזה של חירשות ואילמות, הייתי משאירה את העובר.

למעלה