שרשור הדילמות הגדול !

• פותח הנושא eimad
  • פורסם בתאריך

moran f

New member
אולי במקום לתרגל דילמות תצאו

לפגוש אנשים? אנשים ששונים מכם בכל מיני דברים? נגיד... חירשים? "לא יוכל לתפקד בכלל"? היום חרשים יכולים לעשות פחות או יותר הכל, במיוחד מאז השתל הקוכליארי אבל גם בלעדיו. כן, יש גם רופאים חירשים. אתם מתנהגים כאילו מדובר בנכות קשה. עצמאות? לדבר על "לרכוש עצמאות" במקרה הזה זה מעליב. לא תאמינו, חירשים אפילו יודעים לקשור את השרוכים שלהם בעצמם. תאמינו לי, זה שתכירו את הדברים האלה בעצמכם יעזור לכם הרבה יותר מלשחק דילמות שחוקות.

זאת הייתה בדיוק הכוונה שלי

שזו לא נכות קשה שאי אפשר להסתדר איתה. ברכישת עצמאות התכוונתי לזה שחלק מתהליך של התבגרות זו רכישת עצמאות ושבזה חירשים לא יהיו שונים מאף אחד אחר. ממש לא התכוונתי להעליב אף אחד. מצטערת אם המסר לא עבר טוב בהודעה הקודמת, מקווה שעכשיו זה יותר ברור.

natalysh

New member
כמו שנאמר...

בתור רופא אין בכלל דילמה, חייבים להסביר לאם הכל והיא עושה את ההחלטה בסופו של דבר. דעתי האישית - אם מדובר באישה מבוגרת לאחר מספר ניסיונות להרות, אני הייתי משאירה את ההריון. אבל אין כאן דילמה רפוית, כי אין לרופ מילה מכריעה - תפקידו לספר לאישה את כל השיקולים וההשפעות ולא להעלים מידע, ולתמוך בהחלטתה.

GooD LucK 4 us

New member
../images/Emo53.gifלגבי דילמות חוקיות...

כשנתקלים בדלימה חוקית (כמו זאת של יונתן), מה כדאי להחליט בסוף: לציית אף ורק לחוק או...? תודה...

natalysh

New member
איזה חוק יש בנושא?

כל הקטע בדילמה, הוא ששיקול הדעת של הרופא הוא המרכזי, דהיינו, אין לך חוק מפורש בנושא. אם יש חוק, ברור שמצייתים אליו, מה אנחנו קרימינלים?

GooD LucK 4 us

New member
למשל הדלימה של יונתן...

הדלימה הכתובה בחוברת ההדרכה.... מה הייתם מחליטים? אני לא הייתי מעסיקה עובד לא חוקי...ואז מישהו מבני המשפחה צריך לטפל באבא עד שימצאו עובד מתאים. ואתם?

mmm wondering

New member
כן להחליף משמרות בין בני המשפחה

משהו כזה..עד שימצאו מטפל מתאים או עד שישיגו אישור שהייה..

LeniK

New member
ממש ככה...

יונתן עובד במשטרת ההגירה, וגם אם לא- אסור לו להעסיק עובד זר בלתי חוקי. בשאלה מוזכר שליונתן יש אמא ועוד שני אחים- ייתכן ויש קורבי משפחה נוספים. זה מספיק אנשים בשביל לעשות משמרות של טיפול באב ועדיין לנהל חיים נורמליים עד שימצאו מישהו אחר או לחילופין יעשו איזה הסכם עם המטפל שמצאו שהם יגישו עבורו אישור שהייה והוא יתחיל לעבוד אצלם רק כשהאישור יתקבל.

eimad

New member
דילמה..

אתה רופא משפחה במגזר מסורתי. מגיעה אליך בחורה קטינה : ומבקשת שתעשה לה הפלה . היא אומרת שאם הדבר יוודע להורים שלה יש סכנה על החיים שלה. מה היית עושה? עושה לה הפלה? או שלא עושה לה הפלה? וחשוב לציין שכאן לא התשובה היא החשובה..יש כל מיני דברים שלקחת בחשבון : יש להתייחס לחוק ההפלות. לוועדות אתיקה.. ולעובדים סוציאליים שיבחנו את המצב של הבחורה ומאיפה היא מגיעה.. זו דילמה שתמיד שואלים.. ------------- דילמה 2: אתה סטודנט לרפואה שנה שלישית : מבחן מסכם לכל שלושת השנים . מספיק לקבל 55 ואתה עובר את המבחן ועובר לשנה הבאה : במבחן היה לך קשה, אבל אתה פחות או יותר מבטיח לעצמך ציון בין 50-60 חבר שלך שיושב לידך . מוכן לעזור לך בשאלה אחת : בזה אתה תבטיח את מעברך לשנה הבאה.. אם לא תעבוא את ה-55 אתה חייב להישאר שנה .. מה היית עושה במצב הזה? מנחש את התשובה? או שמקבל את העזרה הקטנה של החבר שלך ומבטיח את מעברך לשנה הבאה. :)

יעלד12

New member
אכן דילמות טובות

לגבי הראשונה, לא קל. בתור אשה נראה לי כל כך חשוב היכולת של האשה להחליט על גופה (ומה גם שמעורבים כאן חייה). לפי דעתי להתייעץ עם מספר מומחים, וועדת אתיקה וכו', עם הכיוון של כן לעשות הפלה. לגבי השני. כולנו יודעים שבחיים האמיתיים רובנו מתפתים להעתיק קצת במיוחד שיש פה סכנה לכישלון. אבל בדיוק שמעתי על מקרה של מישהו שהיה כבר רפואה שנה חמישית, (נראה לי שבב"ש) והעתיק במבחן ותפסו אותו, ופשוט העיפו אותו מהחוג. היום הוא משלים את לימודי הרפואה בחו"ל.. אז - תחשבו פעמיים.

mmm wondering

New member
הממממ....

לפי החוק אם היא מתחת לגיל 16 אז מותר לעשות לה הפלה.. אבל בהחלט תמיד עדיף אפילו לא עדיף אלא הרופא חייב להתייעץ עם וועדת האתיקה וגם עם עובדים סוציאליים במיוחד וחיי הקטינה עלולים להיות בסכנה..ורק אח"כ יחליט מה לעשות לגבי השנייה אני אשקר אם אגיד שלא הייתי מקבלת את העזרה כי זה פיתוי גדול מאוד..

eimad

New member
ודיעה

זה טוב להתייעץ עם אחרים .. יודעת מה ענו לי בטכניון כשאמרתי שאני אתייעץ עם עובדים ולא יודע מה ? הם אמרו ..עכשיו הכל תלוי בך .. אל תפיל את זה על אחרים .אתה היחיד שנמצא עכשיו בתמונה..מה תעשה בזמן אמת ..

kontsy

New member
עוד דילמה בשבילכם

דילמה אמיתית שקרתה למישהי שאני מכירה: את אחות במחלקה פסיכיאטרית ויש מטופלת שמתאשפזת, מקבלת טיפול ומשתחררת. אחרי כמה חודשים את מגלה שהאשה הזאת הפכה להיות המטפלת של הילדים של חברה טובה שלך. מה תעשי? תספרי לחברה שהאדם שהיא מפקידה בו את חיי הילדים עבר אישפוז פסכיאטרי (על הפרעה לא מאוד קשה, אבל בכל זאת) למרות החשיבות האדירה של החסיון הרפואי?

LeniK

New member
שאלתך מגלמת את הבורות בנושא

אני מגיבה בתור מישהי שיש לה נגיעה מסוימת לנושא. העובדה שאדם עבר אישפוז פסיכיאטרי לא הופכת אותו לאדם פחות טוב, פחות אחראי וכו'. אנשים שמגיעים לסיטואציה הזו הם לא בהכרח משוגעים מזילי ריר שלא אחראים למעשיהם ועלולים לשוב לסורם לאחר השחרור מהאשפוז. מדובר לרוב באנשים רגילים לחלוטין שעבר עליהם משבר, והרבה פעמים לאחר תום האשפוז הם שבים לנהל חיים נורמטיביים לחלוטין ואף מצליחים מאוד במעשיהם. להבדיל, יש המון אנשים שמועסקים כמטפלים לילדים אף על פי שאין להם את הכישורים המתאימים, אבל הם לא עברו אישפוז, אז זה כבר הופך אותם למתאימים יותר? לו אני האחות המדוברת בדילמה שהבאת, הייתי שוקלת לספר לחברתי רק אם הייתי יודעת שיש איזו סיבה שהבחורה תהיה מטפלת לא טובה לילדים, והעובדה שהיא עברה אישפוז כשלעצמה ממש לא מהווה סיבה כזאת. גם אם הייתי אומרת לה משהו, זה היה בעקיפין. לא הייתי מפרה את החסיון בשום פנים ואופן.

kontsy

New member
אני מסכימה איתך לגמרי

כמובן שאין שום סיבה שהיא לא יכולה לעבור בתור מטפלת - העניין האמיתי פה - האם לאם של הילדים יש את הזכות לדעת את כל הרקע של המטפלת שלה ולהחליט בעצמה? בדיעבד מה שהיא עשתה, ומה שנדמה לי הפתרון הכי טוב הוא שהיא דיברה עם אותה אישה שהיתה מאושפזת וביקשה ממנה שתספר, היא סיפרה וכמובן המשיכה לעבוד.

LeniK

New member
אוקיי...

אני לא חושבת שלאמא של הילדים יש זכות לדעת את זה אם זה לא רלוונטי. נניח שהבחורה הייתה במצב שלא לעניין שהיא תשגיח על ילדים- זה דבר אחד. אבל אם אין מצב כזה, מה זה משנה שהיא הייתה באישפוז פעם? הפתרון של לדבר עם הבחורה קודם הוא באמת רעיון מצוין. אבל אני לא חושבת שזה צריך להגיע למצב שהיא מספרת על האישפוז לאמא. בנאדם היה באישפוז והוא לא צריך להצדיק את קיומו לספר על זה לכל אחד שרוצה להעסיק אותו, לא משנה במה. אני מניחה שאם הדילמה הייתה שאת עובדת במשטרת התנועה והבחורה הייתה עבריינית תנועה קלה לא הייתה פה יותר מדי דילמה וכל עוד סיבת האישפוז לא רלוונטית לטיפול בילדים אני לא רואה איך זה שונה.

NikeMan86

New member
לפי דעתי..

אישה שעברה טיפול פסיכיאטרי(הכוונה שהייתה במחלה משמעותית) ונגמלה..יש מצב שהיא תחזור על אותו מעשה אפילו אם זה בסבירות נמוכה לכן כאן אין כל חשיבות לחסיון הרפואי,החשיבות כאן להצלת חיי אדם..ושאלה מופנת למגיבות מעלי,האם הייתם נותנים לאישה כזאת להיות המטפלת של הילדים שלכן?

למעלה