שרשור הויכוחים שלנו

Adoushi

New member
אנשים יקרים

זהו אחד הימים הקשים שהיו לי מבחינת הפורום. אני בעד דיון שכזה אבל בטח נגד הפיכתו להשמצות וגלישתו לפסים אישיים. אני לא במיטבי היום, לא מרגיש כל כך טוב אבל לא יכולתי שלא להגיב. ל- EML : אנחנו (איהאב, מהא ולידיא) משתתפים בצערך, מחבקים אותך למרות שאנו לא מכירים אותך, אבל אנו יודעים מה זה להיפרד מיקיר. ל- יעל (שחר של יום חדש) : כולם פה מקובלים, ואין פה מחנות או קבוצות...זהו לדעתי בית חם לכל הורים וילדי הק"פ. ואני בטוח שאת מכירה את הכדורים ואת כוונתם, הם אף פעם לא כתבו כדי לפגוע אלא לעזור, לתמוך ולהביע דעה. כולנו פה מעריכים אותך ואת העזרה והתמיכה שאת תמיד נותנת כמישהי שיש לה הרבה נסיון וידע. אני חושב שצריך לקחת את ההודעות שנכתבו בפרופורציות נכונות. אני מאוד מקווה שתשאירי פעילה בפורום כי את חשובה כמו כולם פה. ל- אבא של כדור ואמא של כדור: אנחנו מעריכים את התרומה שלכם ואת היוזמה שלכם גם באתר הבית וגם בפורום פה. ומהיכרות אישית, אני יכול לספר לכולם על ההשקעה הרבה ועל היוזמות שלכם ועל הנכונות לעזור תמיד. אישית, אני מאמין כמוכם שלרופאים אין סמכות להחליט לנו מבחינה מוסרית. אבל לפעמים אנחנו מדברים לאנשים בשעה קשה ואחרי החלטה קשה שזה הדבר האחרון שהם רוצים לשמע ואז הקליטה שלהם לדברים (הנכונים בתוכנם) משובשת ודיון ענייני גולש לפסים אישיים והתקפות הדדיות זה טבעי. לשחף333 ול- עם הגב לים: שמח שהחלטתם לצאת מהארון, אבל עצוב לי איך שהבנתם לא נכון את מה שנכתב, ואני תוהה איך הגעתם למסקנות כאלה על אנשים והתחלתם לחוות דעות ולנתח. אמרתם דברים קשים על הפורום ועל חבריו שאתם חלק ממנו. מקווה שבהמשך תמשיכו לכתוב ולהשתתף איתנו. לאנשי הפורום היקרים, זהו בית חם ולכולם יש מקום פה, וכולם מוזמנים להביע את דעותיהם. איך שאני תופס את מהות הפורום: זהו םורום שנועד לתמיכה ולהחלפת מידע. בגלל שלפעמים המידע מוגבל אז "התמיכה" בולטת יותר ולא שזה רע. החיבוקים והבלונים, ההשתתפות ברגעים השמחים או הקשים של חברי הפורום עשו טוב כל כך להרבה אנשים. אני רוצה לאתגר את כולם להעשיר את הפורום הזה בידע גם, אין אף מניעה להביא חומר ומידע ולדון בו אפילו אם הוא קשה. המטרה היא להחליף ידע ולא לנסות להחליף לאנשים את דעותיהם למרות שלפעמים זה קורה. הפורום הזה יקר מאוד וחשיבותו אינה נמדדת. הרבה אנשים שהיו בהריון מצאו פה מקלט והפורום הפך את עולמם שנחרב בסקירה מערכות. ועוד דבר, היום שיטת הטיפול המובילה היא שיטת פונזטי, אבל זה לא אומר שהפורום הזה הוא למטופלי פונזטי בלבד, אלא לכל הורי וילדי הק"פ. בואו נחפש את הדברים המשותפים שמקרבים אותנו. בואו נעזור אחד לשני לטובת ילדינו, הם העיקר. תחזרו קצת אחורה בארכיון ותקראו את ההודעות שריגשו פעם את כולם. ולבסוף, מקווה שדבריי לא יוצאו מהיקשרם, כי המטרה שלי היא אחת: שהפורום הזה ימשיך לעזור לאנשים הזקוקים לו. איהאב מהא ולידיא (האדושים)

רחליקה1

New member
הי, איך פספסתי מה שקורה כאן?

חברים יקרים שלי. עודד, יעל, דיתי, טאניוש, עם הגב לים (ברוכים הבאים, אמרנו?) וכל חברי הפורום. אני מבינה מהכתוב בקצה השרשור שעודד ויעל חלוקים בדעתם, זהו. זה בסדר לא להסכים עם חברך, אם הכל היה "חלק" בעולמינו, איך היינו מתקדמים, משנים ומגבשים דעה? בעיקר עם כל הקשור לשאלות שברומו של עולם? עם זאת אי ההסכמה הזו עושה עבורנו בדק בית. יש תחושה של קליקות (קיימת בכל פורום שהוא, טבעית, לגיטימית ובפורמנו מבורכת כי רק כשרואים תינוק קלאבר רץ ומשתולל כשכרסנו בין שיננו נרגעים, אין ויכוח על מראה עיניים...). בפורום הזה נפגשים והרבה יחסית וזה מבורך. כך נוצרות קליקות. רוצה לדעת מי נמצא מעברה השני של המקלדת? בוא למפגש, האנונימיות טובה עבורך? אל תבוא, קח מה שטוב לך... ולדעתי האישית: כדי לחוש בבית בפורום מסוים, יש להשתתף בו, גם אם התחושה היא שאינך מההולכים בזרם. אם כל באי הפורום היו חושבים באופן זהה, איך היינו מזינים האחד את השני????????? אם כולם היו מטופלים באותה השיטה איך היינו יכולים לקבל דעות נוספות ולהחליט מה טוב עבור ילדנו? זו מטרת הפורום חבריי!! באמצעות הפורום הזה אני (!) מטפלת במתן בשיטת רחלי. כאן קיבלתי את האומץ ללכת בדרך שנראית לי כדרך הטובה ביותר עבור מתן. כאן למדתי להקשיב למתן, לאינטואיציה שלי, לקרוא חומר מדעי שלא היה מתגלגל לידי בשום דרך אחרת ולשפר את האמהות שלי. כאן זה מתחיל עבורי. הפורום הזה מיוחד, הוא פורום מציל חיים. זה פורום שנתן להרבה אנשים כאן הרבה עידוד. תנו לו צ'אנס. אם נפגעתם, אמרו, (דרך אגב כל פעם כשתלחץ על "שלח" יש לך סיכוי להיפגע) אם אתם זקוקים לעזרה, בקשו, מישהו תמיד נמצא כאן. אני לא מצאתי ש-EML טענו שאנו מזלזלים ברופאים, אלא רק בבדיקות שמבצעים בהריון ובעצם שיגרו את המסר שלהם מכל הסיפור: בצעו את כל הבדיקות הן חשובות... אני כבר יודעת מה דעתם של הכדורים בנוגע לבדיקות (קליקות כבר אמרנו?) אבל אין כאן אחד שיכול לומר שתרומתם לפורום הזה תסולא בפז!!!! לא כתבה כאן אישה אחת בהריון שלא קיבלה באופן מיידי תמיכה מכדורית גם כשהייתה אחרי 5 לילות טרופי שינה. .... למישהו מפריעה כאן הדומיננטיות שלהם? הרימו את הכפפה, אי אפשר להיות פאסיבי ולהתמרמר על דומיננטיות של מישהו אחר... אתם חשובים לי, אני קוראת לכם לקרוא שוב את דברי איהאב ומצטרפת לקריאתו. רוצים דיונים פילוסופיים, סבבה, מתה עליהם. השאירו את אי ההסכמות על גבי הדפים, כולםםםםםם חשובים כאן. השתתפו יותר, שתפו יותר ואולי נשפר כך את האוירה ביננו. בברכת סופ"ש רגוע, רחלי

גווניבר

New member
עצוב לי

די! אני לא ממש יודעת מה לכתוב. לא הייתי כאן יומיים והפורום השתנה מקצה לקצה. אני תמיד השתדלתי להגיד את האמת בפורום (בצורה מעודנת ברוב הפעמים). יש קשיים בחיים שלי, כמו לכולם. יש תקופות יותר טובות בחיים שלי ויש תקופות קשות. בחישוב הכללי שלי, החיים שלי טובים. מכיוון שאני לא נתקלתי בסיטואציה של גילוי ק"פ בהריון אני לא יכולה לשים את עצמי במקום מי מההורים. אני מניחה שאחת מהתחושות הכי מפחידות של הורה היא לגלות שלילד שלך יש בעיה. שלא יודעים מה כל ההשלכות שלה. הפורום אמור להיות מקום שתומך בכל מי שיש לו נגיעה לנושא. ההתמודדות של כל אחד מאיתנו, כפי שהוא כותב עליה בפורום, יכולה לעזור לכולם. אני בטוחה שאף אחד לא התכוון לפגוע במישהו. אני מתחייבת לא לתקוף שום אדם בפורום (ורק לחלוק בצורה עיניינית על דעותיו). באו נפתח דף חדש, אם טיפה יותר רגישות אחד לשני.

אני מרגישה...

שאחרי הוויכוח והפרישות הפורום "מת". כמעט ואין תגובות, אין הודעות, אין נשיקות וחיבוקים. הלו!!! חבר'ה. להתעורר לחיים. זה בסך הכל וויכוח. הרי גם במשפחה (בין בעל ואישה) יש וויכוח, אחרת זה משעממם. אבל תמיד חוזרים לנשיקות וחיבוקים. אז קדימה. לחזור לעניינים.

hilaan

New member
בבקשה אל תהרסו דבר נפלא

קראתי היום את כל ההשתלשלות ואני פשוט לא מאמינה איך הנמלה הפכה לפיל. אני נכנסתי לפורום (ודרכו גם לאתר של עידית) לא מזמן כשגילו שלעובר שלי יש ק"פ. אני לא ממש משתתפת פעילה ולא מרגישה כשייכת לאיזו קליקה (לא ידעתי בכלל שקיים דבר כזה כאן) אבל תמיד קיבלתי מכל משתתפי הפורום המון אינפורמציה ותשובות לשאלות שהטרידו אותי וכן גם עידוד, אבל אני לא חושבת שמישהו ניסה ליפות או להסתיר דברים. גיליתי אצל אנשים "זרים" המון פתיחות וחום וסובלנות בתשובות שקיבלתי ואנשים ששלחו לי את מס' הטלפון שלהם כדי שאני אוכל להתייעץ בכל נושא. אז לכל מקימי ומשתתפי הפורום אני רוצה להודות על זה שיצרתם מקור למידע ואמפתיה. הרבה יותר קל כשיודעים שאתם לא לבד ולומדים על ההתנסות של אחרים, במקום להמציא מחדש את הגלגל. לאילו שלא לוקחים חלק פעיל בפורום - כל אחד מחליט ולוקח לעצמו מה שמתאים לו - לא חייבים להשתתף באופן קבוע. אבל אל תבטלו את חשיבות הפורום ואת כל המידע והחיזוקים שמשתתפיו מעניקים, כי גם מי שרק משתתף כקורא לומד המון. לגבי ההודעה שהתחילה את הויכוח - דבר ראשון EML ליבנו איתכם על ההתמודדות הקשה, ומאחלים לכם שתתגברו ושבקרוב תשלחו בשורות משמחות. אני מרגישה שאולי התגובה שלי להודעה הראשונה שלהם שקצת נבהלתי ואני מבקשת עוד מידע התחילה את המפולת. זה בסדר לפתוח דיון ולהביע דעות סותרות (זה מה שהופך אותנו לבני אדם), אבל מכאן ועד להעלבויות אישיות והצהרות דרמטיות....בחייכם. אני לא מאמינה שאף אחד באמת התכוון במודע לפגוע במישהו. אז חברים יקרים, בבקשה תחשבו על חשיבות הפורום הזה ועל התרומה של כל אחד ממשתתפיו (לפחות לנו אישית כהורים שבדרך...), תקחו את כל הנושא בפרופורציות הראויות לו ותמשיכו לתמוך במי שזקוק לכם. תודה, הילה

מוכרחה לומר... ../images/Emo9.gif

שזה הדבר הכי טוב ששמעתי מאז תחילת הויכוח, לא בגלל שהחמאת, אלא בגלל שיכלתי להבין בצורה יותר טובה שמטרת הפורום לשמו הקמנו, אש"ת ואני את הפורום, בעצם הושגה ואם חשבתי פעם לוותר ולסגת מניהולו.... אני מודה לך. שלך אורית

אחרי כל מה שנכתב כאן

אחרי כל התמיכות במסרים. אחרי המסרים שהעברתי לעידית דרך אנשים שדיברו איתי וגם במסרים ששלחתי אליה. אני מבקשת מעידית בכל לשון של בקשה לחזור אל הפורום. אני לא התכוונתי חלילה שהיא תעזוב. כל מה שעשיתי היה הבעת דעה וזו זכותי כמו זכותו של כל חבר בפורום. אני אחזור למען הקהילה, למען החברים כאן והחברים לעתיד ולמעני ולמען טל שלי. אני אחזור רק אם עידית תחזור שהרי אם אחזור ועידית לא תחזור, יהיה בכך טעם לפגם. אני מכבדת מאוד את עידית, אני חושבת שהיא אם מסורה ונפלאה, אני חושבת שהיא מעמודי התווך של הפורום הזה ואני גם אמרתי לה את זה במסר וגם כתבתי את זה לאנשים אחרים שהתכתבו איתי ודיברו איתי בטלפונים. אני לא אפרוש מהפורום אבל אחזור רק אם עידית תחזור. עידית חשובה כאן, לכולם וגם לי. חופש הדיבור וזכות הבעת הדעה שמורה כאן לכולם וחשוב לשמור על זה. אם פגעתי כאן במישהו, אני מתנצלת מעומק הלב ועשיתי זאת גם במסרים לעידית. אני מעריכה כאן את כולם, ללא יוצא מן הכלל ועידית היא בהחלט אדם שעושה עבודת-קודש בפורום. אני מחכה לראות כאן את עידית ואז אחזור גם אני לכתוב. שלכם, יעל

יעל יקרה

אני מורידה בפנייך את הכובע וקוראת לעידית להרים את הכפפה. אני, באופן אישי רוצה לקרוא כאן את שתיכן. מכל הלב, אורנית.

nlanxner

New member
אני מצטרפת לקריאה

ניסיתי לשלוח לעידית מסרים אבל בגלל בעיות במחשב זה לא הולך. אני מסכימה עם כל מה שנאמר ואין ספק שעידית עוזרת פה כל כך הרבה ואנחנו רוצים אותה בחזרה!! שמחה לשמוע מאוד שגם יעל מוכנה לחזור ואולי סוף סוף הפורום יחזור לימי קדם...

תודה תודה זה הדבר השני המשמח

שקרה לי היום. מחכים בקוצר רוח לנוסטלגיית הקפה של יעלי..... ומעידית לתמיכה היקרה מפז שלה...

אני חיקיתי בקוצר רוח...

להודעה מסוג כזה. אני באמת מאוד רוצה ששתיכם תחזרו לפורום, כי אתן חסרות כאן ממש. סוף, סוף אני מתחילה לראות סוף של הבלאגן שנגרם מאי הבנה. ושוב פעם. אני מאוד שמחה, ומקווה לראות את שתיכם פה.

רחליקה1

New member
עם דלקת חריפה בכתף ובשכם

גם אני מצטרפת לבקשות ולתחנונים. אתן שתיכן יקרות כאן לכולם ולי אישית עוד יותר. חוץ מזה אני מאד מאד חולה!!!! אתן חייבות להתחשב בי (איזו מניפולציה רגשית הא?).....קשה לי להקליד, כל מילה עולה לי ב100 גר' בן-גיי. אוהבת אתכם, ללט רחלי.

למעלה