שרשור הטרוליאדה

simon de

New member
אז ככה

הגבתי כבר על הנושא כל כך הרבה פעמים שבאמת תשו כוחותיי, אפילו כתבתי מכתב לבן כספית שאם ממש תרצה אשלח לך במסר אבל רק כמה נקודות כי אני חייבת: המקרה של ג'קו רק הדגיש לי עד כמה מסוכן ועצוב המצב אליו הגיעה החברה הישראלית בשמרנותה, באתוסים שהיא מקדשת בעיוורון, בחוסר הפתיחות ובצביעות של לקרוא לעצמך דמוקרט כשכלל אינך מבין את משמעות המילה. מעבר לזה שהעליהום על ג'קו היה מגוחך וחסר פרופורציות ביחס למה שהתחולל ועדיין מתחולל במדינה, ולמשבר העמוק שבו שרויה החברה הישראלית, הוא גם הדגיש כי כאן עדיין הכל מולאם ומנוכס. זאת אומרת שכזמר שמבטא את שעל ליבו (למרות ששוב, דבריו סולפו אבל לא ניכנס לכך) מכונה עוכר ישראל בגלל הקונצנזוס הישראלי הקדוש כל כך. כך גם מכבי ת"א אינה שייכת לאוהדיה כי היא "הקבוצה של המדינה" ואם מזלך לא שפר עליך וואתה אוהד הפועל וחס וחלילה בסתר ליבך מתפלל להפסדם הרי שאתה משתף פעולה עם צוררי ישראל או לפחות עם אחמינג'אד. בכל העולם המערבי, זמר (ולשם העניין כל אדם), משתמש בבמה שניתנה לו כדי להעביר ביקורת על הממשל או החברה (מוזיקת הראפ למשל), להיות אנריכסט (סקס פיסטולס? קלאש?), אנטי מלחמתי, פציפסט ומה לא. בוב דילן שיחיה הוציא השנה אלבום שלם של מחאה כנגד בוש עם שיר אחד שנקרא "בוא נדיח את הנשיא". בישראל כל אומן גדול ככל שיהיה היה סובל חרם נוראי השמצות וגידופים אם היה עושה זאת ובגלל זה הם אינם עושים זאת למרות שהמצב בישראל לא טוב וכולם יודעים זאת, גם אנשים שאוהבים אותה כמוני. אני יכולה להמשיך עוד הרבה אבל הנושא באמת נטחן עד דק. ברור שג'קו טעה בצורה ובדרך ואת זה אני מייחסת להרבה דברים כמו חוסר ניסיון והתקשורת אבל לעשות ממנו אוייב הציבור ולהחרים אותו הוא דווקא הדבר שמסוכן לדמוקרטיה. זכותך לא להקשיב לו כי אינך מסכים איתו אבל אני משתדלת לשפוט אמנים קודם כל לפי האמנות שלהם כי בשביל זה התכנסנו פה. את הנשיא למשל, שרי ממשלה או את הרמטכ"ל עדיף יהיה לבחור על פי מעלות אחרות כמו יושר, מוסר וכו', אבל בזה הצלחנו כל כך יפה שאין מה להוסיף בעיניין...

a Warming Sign

New member
../images/Emo45.gif

הייתה גם כתבה בוואלה שהיא תגובה למה שכתב בן כספית והיא סיכמה בדיוק את הדעה שלי,אני אנסה למצוא אותה שוב.

DDN

New member
../images/Emo45.gif כל מה שכתבת נכון

אבל שום דבר לא ענה על מה ששאלתי למעשה. כן, החברה הישראלית שמרנית, ועל מה יקום או יפול דבר, אחראית התקשורת, וזה לא טוב ולא נכון במקום מתוקן. נבחרי הציבור שלנו . . .. . מפוקפקים ובהחלט אין מה לעשות מבחור צעיר אחד שדיבר שטויות "אוייב ציבור מספר 1".

DDN

New member
חייב להגיב חזרה, כי תגובתך הרגיזה

אותי. אל תאמרי לי על מה חינכו אותי כל החיים. את לא מכירה אותי, ולא יודעת איך חינכו אותי. כשאתה מצהיר שאתה פציפיסט והולך ומכה אנשים במועדונים אני קורא לזה להשתמט מהצבא וקורא לזה צביעות. זה נמצא אצלי בדיוק באותה רמה של בנות שמצהירות שהן דתיות, משתמטות מהצבא והן לא. או אלו שמתחתנות, משתמטות ומתגרשות (בר רפאלי לדוגמא) לגבי ביקורת באופן כללי: ביקורת היא דבר חיובי וכשהיא מופנית כלפי גוף ציבורי וגדול כמו צה"ל היא גם הכרחית. אבל אני גם טוען, שלמישהו שלא מכיר משהו, אין זכות לבקר משהו שהוא לא מכיר. דוגמא: אני גולש בפורום הזה כבר שעתיים. המנהלת כאן טרם התייחסה אליי. אני יכול ללכת ולהעביר עליה ביקורת על זה שהיא "בקושי כותבת בפורום" אבל זה לא יהיה נכון, זה יהיה שיקרי כי א. לא נתתי לה הזדמנות (שעתיים זה לא נחשב), ב. אני לא מכיר אותה בכלל. ג'קו לא היה בצבא. מי הוא שיבקר אותו? אני ששירתתי 3 שנים והייתי בצבא יכול להעביר ביקורת על ניהול סדנת חימוש בדרום הארץ, כי שם שירתתי אבל לא אוכל להעביר ביקורת על. . .. בסיסי מודיעין בצפון הארץ. אולי הצבא שחרר אותו, והוא התפאר בכך שהוא השתמט. אין לי בעיה עם מישהו שלא יכול לשרת ולא משרת. אין לי בעיה עם מישהו שהוא יכול לשרת, אבל בגלל שהוא בן יחיד הוא לא משרת. יש לי בעיה עם מישהו שמשתמט מהצבא ומתפאר על זה. לגבי המדינה, כן. גם על המדינה יש הרבה ביקורת, וכשאנחנו רואים מה עושים נבחרי הציבור שלנו זה גורם לנו לחשוב "באיזה מקום אנחנו גרים". אבל לבכות שהמקום הזה גרוע ואז ללכת ולפוצץ במכות אנשים במועדונים זה צביעות. זה להיות בדיוק מה שאתה מתלונן עליו. דבר אחרון: ברגע השהוא נכנס ל"כוכב נולד", הוא הפך לדמות ציבורית, דמות טלויזיונית. דמות כזו, במיוחד כשהוא יודע שהוא משפיע על ילדים ועל צעירים צריכה להיות מורמת מהעם. (ולא, טענות שהפוליטיקאים שלנו לא טובים יותר לא יספקו אותי פה). בתור דמות ציבורית, מצופה ממנו קוד התנהגות מסויים, ועל כן, אם הוא באמת התנצל, אז זה מה שהוא היה צריך לעשות וטוב שעשה ואפשר להעריך אותו יותר מאנשים אחרים שבשמם לא ננקוב. אני לא אלך לחפש לי מקום אחר אני באתי בשאלה כנה, לא כדי להרגיז. כמו שכתבתי, עד ששמעתי (ומה שהרתיח אותי זה העובדה שהוא מתפאר בהשתמטות ומתפאר בזה שהוא פוצץ מישהו במכות במועדון) הערכתי אותו כיוצר וכאדם. ואני מחפש תשובות - האם הוא באמת כזה, או שהתקשורת הפכה אותו למפלצת.

moshavnikit

New member
הוא מעולם לא התפאר בזה

הוא פשוט לא שיקר וניסה להתחמק מהשאלות. איפה הוא התפאר?

thr7

New member
מגיבה על התגובה של התגובה של ......

עזוב בוא נצא מזה, אתה צודק כל מי שעשה צבא רק לו ולו בלבד יש זכויות אה? איך זה? גם לאנסים ששרתו והרוצחים ששרתו ועוד איך שרתו והגנבים כמובן לא נשכח אותם(ובלבד ששרתו) כי הרי השאר לא בני אדם. יאלה עזוב חסר טעם ושיהיה לך יום זא'קווווווווווווווווווווווו

DDN

New member
את קראת מה כתבתי בכלל?

אבל כנראה זה באמת חסר טעם, אם סימנת לעצמך נושא, שכבר ציינתי שלא הוא הבעיה שלי איתו וסביבו את סובבת את הטענות שלך. ואני אעתיק את המשפט האחרון מהתגובה שלי אלייך: אני לא אלך לחפש לי מקום אחר אני באתי בשאלה כנה, לא כדי להרגיז. כמו שכתבתי, עד ששמעתי (ומה שהרתיח אותי זה העובדה שהוא מתפאר בהשתמטות ומתפאר בזה שהוא פוצץ מישהו במכות במועדון) הערכתי אותו כיוצר וכאדם. ואני מחפש תשובות - האם הוא באמת כזה, או שהתקשורת הפכה אותו למפלצת. ואת ענית לי: "אתה צודק, כל מי שעשה צבא רק לו ולו בלבד יש זכויות אה? איך זה? גם לאנסים ששרתו והרוצחים ששרתו. . .. . " מה קשור מה ששאלתי, איך שהגבתי לך באיך שאת ענית לי? הא?

פוצץ מישהו במכות במועדון?!

אתה יכול להסביר בדיוק מה היה שם כי אני על כך לא שמעתי אבל נא לא לעוות עובדות

DDN

New member
אני לא יכול להסביר מה היה שם

כי זה משהו שלא שמעתי ממקור ראשון, זה היה בשיא הסטריית "בואו נכפיש ונהרוס את ג'קו". אם הרוב פה, שאני אחזיק מהן מעריצות שלו טוענות שהוא לא אמר את זה, אני אצא מתוך הנחה שמה ששמעתי זה שקרים וסילופים.

talytal

New member
דני, תראה

זה ברור שאנחנו כאן יוצאות מתוך רצון להגן על ג'קו. אני באופן אישי לא אוהבת את המילה "מעריצות" כי זה מתקשר אצלי למשהו יחסית רדוד, שלא מייצג את הבנות שאני מכירה מכאן. אבל זו כבר בעיה אישית שלי עם הטרמינולוגיה. הנקודה היא - אני לא טוענת מה ג'קו אמר בראיונות ומה לא. אף אחד לא באמת יודע חוץ ממנו והעיתונאי, שעליו אני בטח לא סומכת למסור את הדברים בצורה ישירה. אני סומכת על הרושם שאני קיבלתי בעיניים ובאוזניים שלי במשך כמה חודשים טובים של ליווי תקשורתי צמוד במהלך העונה, הרבה יותר מכמה מילים שנאמרו לעיתונאי או לא נאמרו, מי יודע באיזה מצב ותחת אילו הנחות. זה הכל. ואתה יודע מה - הדברים שנכתבו בראיונות עצמם, אני לא חושבת שהם אפילו כל כך נוראיים. מה שנורא זה הדרך שבה אנשים ועיתונאים אחרים (מי אמר בן כספית ולא קיבל) התחילו לסובב את הדברים, לעשות להם דמגוגיה זולה ולהציג אותם מחוץ להקשר ליצירת מקסימום כעס ותרעומת במינימום זמן.

moshavnikit

New member
אגיב קצת

*לא טובה בלבטא את מה שאני חושבת אז לא בטוח שאצליח להסביר למה אני כאן
אבל אני אנסה

moshavnikit

New member
אז אמשיך..

האמת, אני מאלה שלא רוצים לשמוע לכלוכים על הצבא שלנו וכן בשבילי הוא קדוש. מאוד הכעיס אותי בהתחלה שהוא לא עשה צבא כי אני מאוד נגד השתמטות ולא משנה מאיזה סיבה- זה פשוט הדבר שאני הכי נגדו בצורה קיצונית, גם אם הסיבה בריאותית- תתנדב (כמו שאני עשיתי) או תעשה שירות לאומי העיקר שתתרום. אבל לא היה לי קל לשנוא אותו רק בגלל שידעתי שהוא לא עשה צבא, לא הצלחתי. בזמן כוכב נולד היתה את הכתבה ברייטינג שראיינו אותו ואת מאיה, לדעתי הוא יצא על הפנים, לא אהבתי את הסגנון דיבור שלו אז החלטתי שאני לא אוהבת את ג'קו האיש. גם נורא עצבן אותי שבטלויזיה הוא נורא נחמד וצוחק ומספר בדיחות כמו שהיה באודישנים, ובעיתונים הוא כ"כ שונה- אני עדיין לא מבינה איך זה יוצא לו ככה. אמרתי לעצמי, כאילו מה?! בגלל שהוא לא מדבר יפה אז פתאום אני אשנא אותו ולא אשמע את השירים שלו? אני מתה על "נרדם" אז פתאום אני אתעלם? אני לא אוהב? אם אני אהפוך ככה את עצמי בשניה אני אצא מפגרת, לא? לא יודעת.. עם הזמן למדתי לראות רק את הטוב ולהתעלם מהרע כי אני לא מתחתנת איתו אז הרע לא מעניין אותי. סה"כ הוא נענש על מה שיצא לו מהפה, אפילו יותר מדי, זה סה"כ מילים. עשו עליו עליהום כ"כ גדול, כל הבלאגן עם בן כספית (שהתנצל אח"כ כי אפילו הוא הגיע למסקנה שזה היה מוגזם ולא ידע שזה ככה ייצא מפרופורציות). אז זהו, אני פה כי הוא זמר מדהים ויוצר מדהים וזהו :0) יש לי עוד מה להגיד אבל אני צריכה ללכת, אז אח"כ

rifkin1

New member
בקשר לשאלה שלך: איך ג'קו

כזה נחמד בTV ובראיונות כתובים הוא מתגלה שאיש אפל. לומר לך תאמת? אני לא כל כך מאמינה בראיונות כתובים ובטח שלא מעזה לשפוט בן אדם לפי ראיון בעיתון. מראיינים וכתבים ייעשו הכל על מנת שהכתבה תצא מעניינת ולכן הם יסלפו, יעוותו, יוסיפו מילים שבכלל לא נאמרו ויקצצו משפטים חשובים. הל על מנת שהכתבה תצא מעניינת. אני אישית מאמינה למה שראיתי בבלוגים, בכוכב נולד ובראיונות טלוויזיונים שהוא אחלה של בנאדם עם המון קסם אישי. אבל כמו שאמרת: אנחנו לא מתחתנים עם ג'קו או מתיימרים להיות חבריו הטובים אנחנו אוהבים אותו כזמר, כיוצר ומלחין שיודע להרים את הבמה ולתת בראש. כל עוד הוא עושה ימשיך בדרך הזו האישיות שלו ממש לא מעניינת אותי... מה שהרתיח אותי לגבי כל נושא הצבא הוא שהוא לא השתמט אבל פוליטיקאים, עיתונאים בכירים וראשי עריות דאגו להחרים אותו ולהרוס לו את הקריירה בצורה הכי מכוערת שרק אפשר. אבל מצד שני שר בממשלה שולח את הדוגמנית בר רפאלי אשר השתמטה מצה"ל בצורה הגלוי והמכוערת שרק אפשר בשביל שהקריירה שלה בחו"ל לא תיפגע לייצג אותנו כנציגת ישראל בפרוייקט התיירות (או מה שזה לא יהיה...). כמו הרוב כאן, גם אני לא הסכמתי עם דבריו של ג'קו על המדינה ועל אמנים בחירים כאן בארץ, אבל הוא התנצל ובהחלט מגיעה לו הזדמנות שניה.

a Warming Sign

New member
אולי קצת ענית לעצמך..

הרי בעצם כל כך התרשמת ממנו עד שכביכול הוא פתח את הפה.. למה לשנוא מישהו בגלל דעותיו?
וכשאתה אומר שהוא פרזיט ושקרן-זאת קביעה שלך,אז אני לא חושבת שאתה באמת רוצה להבין..אבל בכל זאת.. מבחינת הצבא,זה אמנם נושא די רגיש אבל זה ידוע וברור שהמסגרת הצבאית לא מתאימה לכל אחד,אי אפשר להתווכח עם זה,וזה שהוא לא עשה צבא לא הופך אותו ברגע אחד לפרזיט. הוא לא תקף אף אחד,פה הטעות,הוא פשוט הביע דעה.גם זה כבר אסור? מה שנעשה לו הוא מעל ומעבר למה שהיה צריך להעשות.

למעלה