חייב להגיב חזרה, כי תגובתך הרגיזה
אותי. אל תאמרי לי על מה חינכו אותי כל החיים. את לא מכירה אותי, ולא יודעת איך חינכו אותי. כשאתה מצהיר שאתה פציפיסט והולך ומכה אנשים במועדונים אני קורא לזה להשתמט מהצבא וקורא לזה צביעות. זה נמצא אצלי בדיוק באותה רמה של בנות שמצהירות שהן דתיות, משתמטות מהצבא והן לא. או אלו שמתחתנות, משתמטות ומתגרשות (בר רפאלי לדוגמא) לגבי ביקורת באופן כללי: ביקורת היא דבר חיובי וכשהיא מופנית כלפי גוף ציבורי וגדול כמו צה"ל היא גם הכרחית. אבל אני גם טוען, שלמישהו שלא מכיר משהו, אין זכות לבקר משהו שהוא לא מכיר. דוגמא: אני גולש בפורום הזה כבר שעתיים. המנהלת כאן טרם התייחסה אליי. אני יכול ללכת ולהעביר עליה ביקורת על זה שהיא "בקושי כותבת בפורום" אבל זה לא יהיה נכון, זה יהיה שיקרי כי א. לא נתתי לה הזדמנות (שעתיים זה לא נחשב), ב. אני לא מכיר אותה בכלל. ג'קו לא היה בצבא. מי הוא שיבקר אותו? אני ששירתתי 3 שנים והייתי בצבא יכול להעביר ביקורת על ניהול סדנת חימוש בדרום הארץ, כי שם שירתתי אבל לא אוכל להעביר ביקורת על. . .. בסיסי מודיעין בצפון הארץ. אולי הצבא שחרר אותו, והוא התפאר בכך שהוא השתמט. אין לי בעיה עם מישהו שלא יכול לשרת ולא משרת. אין לי בעיה עם מישהו שהוא יכול לשרת, אבל בגלל שהוא בן יחיד הוא לא משרת. יש לי בעיה עם מישהו שמשתמט מהצבא ומתפאר על זה. לגבי המדינה, כן. גם על המדינה יש הרבה ביקורת, וכשאנחנו רואים מה עושים נבחרי הציבור שלנו זה גורם לנו לחשוב "באיזה מקום אנחנו גרים". אבל לבכות שהמקום הזה גרוע ואז ללכת ולפוצץ במכות אנשים במועדונים זה צביעות. זה להיות בדיוק מה שאתה מתלונן עליו. דבר אחרון: ברגע השהוא נכנס ל"כוכב נולד", הוא הפך לדמות ציבורית, דמות טלויזיונית. דמות כזו, במיוחד כשהוא יודע שהוא משפיע על ילדים ועל צעירים צריכה להיות מורמת מהעם. (ולא, טענות שהפוליטיקאים שלנו לא טובים יותר לא יספקו אותי פה). בתור דמות ציבורית, מצופה ממנו קוד התנהגות מסויים, ועל כן, אם הוא באמת התנצל, אז זה מה שהוא היה צריך לעשות וטוב שעשה ואפשר להעריך אותו יותר מאנשים אחרים שבשמם לא ננקוב. אני לא אלך לחפש לי מקום אחר אני באתי בשאלה כנה, לא כדי להרגיז. כמו שכתבתי, עד ששמעתי (ומה שהרתיח אותי זה העובדה שהוא מתפאר בהשתמטות ומתפאר בזה שהוא פוצץ מישהו במכות במועדון) הערכתי אותו כיוצר וכאדם. ואני מחפש תשובות - האם הוא באמת כזה, או שהתקשורת הפכה אותו למפלצת.