שרשור היכרות להרגעת הרוחות

Petrus

New member
שרשור היכרות להרגעת הרוחות

בעקבות התחממות הרוחות הפורום בפורום לאחרונה(יש קשר לגל החום שפוקד את המדינה?), אני פותח את השרשור הזה במטרה לקרב קצת בין חברי הפורום וכדי שנוכל להכיר אחד את השני טוב יותר. אני מניח שבעבר היה שרשור כזה, אבל לא מזיק לעשות אחד כזה פעם בכמה זמן. אז ספרו על עצמכם קצת, עם התייחסות לנקודות הבאות (או לחלק מהן): מי אתם, בני כמה אתם, מה הקשר שלכם למוזיקה קלאסית (מאזינים, הולכים קבוע לקונצרטים, מנגנים, לומדים וכו'), איך הגעתם למוזיקה קלאסית, מלחינים אהובים, תקופות אהובות במוזיקה, מבצעים אהובים, דיסקים אחרונים שקניתם (או הורדתם, נו נו נו! ../images/Emo13.gif ), דיסקים אהובים, וכל דבר אחר שמתחשק לכם לחלוק עם הפורום.

היכרות

מי אתם, שמי חגי הלמן, אני גיטריסט קלאסי וחלילן קלאסי שמנגן גם מוזיקה קלאסית הודית על כלים מסורתיים. בני כמה אתם, אני בן 25. מה הקשר שלכם למוזיקה קלאסית (מאזינים, הולכים קבוע לקונצרטים, מנגנים, לומדים וכו') אני מנגן... לא הולך קבוע לקונצרטים... מלמד גם לפעמים. איך הגעתם למוזיקה קלאסית קניתי בגיל 12 דיסק שהיה נראה לי הזול ביותר (אז קנו לי מערכת סטריאו לראשונה ורציתי לנסות אותה) ביחד עם עוד כמה דיסקים אחרים וזה היה האופרה "כרמן" של ביזה. אמנם טעמי המוזיקלי השתנה עם השנים, ממוזיקה קלאסית רומנטית למודרנית ועתיקה. מלחינים אהובים, תקופות אהובות במוזיקה, מבצעים אהובים, דיסקים אחרונים שקניתם (או הורדתם, נו נו נו! ), דיסקים אהובים, אין לי כח לכתוב... וכל דבר אחר שמתחשק לכם לחלוק עם הפורום. סתם, הכל סבבה... באמת... ../images/Emo13.gif

Marzimino

New member
וידוי אישי נוקב

הייתי 'ברון אוקס', עכשו הפכתי ל-Marzimino, וכל השאר הסטוריה ../images/Emo11.gif

svevo

New member
וידוי אישי סתמי והתפרצות געגועים

אה ברון חביבי לאן נעלמת? ישנם אי אילו מקומות אפלים ברשת שמשוועים לחזרתך, לשיבתך השניה, אם נשגה במליצות, אליהם, להצילם מהבינוניות וצרות העין השוטפים בהם.. גיל? לא מנומס לשאול, מוסיקאי? לא ממש, מאזין מהשורה, דיסק חדש? דיוידי של מונטוורדי, חזרתו של יוליסס למולדת עם כריסטי. הנה מגיעה לה ביקורת בונה במשפט אחד (לא תיקני): ארבעת התפקידים הראשיים מעולים, השאר בינוניים, התפאורה מינימלית למדי אבל כובשת, הבימוי אפקטיבי והתזמורת מעולה והמוזיקה? כמו מרצימינו משובח בלועו של קונוסר..

אהה, ואני חשבתי שרק אני מחזיק בשני כינויים

ניק / סבבו - תודה על הדיסק של ד'ינדיה. מקסים! מקסים! מקסים! אם לא קשה לך כתוב לי מה הכנסת שם כי אני לא מכיר את היצירות. אני אשמח גם לקישור על הדיסק של ביסלי כי מצאתי רק שמות של דיסקים בלי פירוט.

amitmis

New member
תגובה...

אני עונה במזגן, אתם יכולים להרגע... בכל אופן: מי אני - עמית, תלמיד תיכון (ט') במגמה המדעית. בן כמה אני - 15 ורבע. הקשר שלי למוסיקה קלאסית - מאזין קבוע, הלכתי (בפועל) לקונצרט אחד בחיי (הרסיטל של יבגני קיסין בהיכל התרבות, במסגרת חגיגות ה-70 לפילהרמונית), אני מנגן בפסנתר כבר שנה וחצי (ומתקדם באופן מעולה) עם מורה, וגם מלחין מעט. איך הגעתי למוסיקה הקלאסית - סקרנות. רצון להכיר עולם ענק שעוד לא חקרתי. מלחינים אהובים - שופן, ליסט, ועוד כ"כ הרבה, שכדאי שאפסיק כאן. תקופות אהובות במוסיקה - בעיקר התקופה הרומנטית. מבצעים אהובים - רובינשטיין, הורוביץ, וגם "החדשים יותר": קיסין, לעתים גם לאנג לאנג (לאנג לאנג יכול להיות מבריק בחלק מהביצועים, וממש מזעזע באחרים). דיסקים אחרונים שקניתי - מעולם לא קניתי אף דיסק של מוסיקה. הכל (כן,כן) מהאינטרנט, או מדיסקים שצרבו (אך בעיקר מן האינטרנט...). דברים שמתחשק לי לחלוק עם הפורום - הרבה דברים הקשורים במוסיקה קלאסית בעיקר, אבל זה לא המקום, לדעתי... תודה.

cut2

New member
הכרות

אני אליאב, בן 20 מגבעתיים. אני בעיקר מאזין, אבל מנסה לפתח קצת את תחום השירה הקלאסית. בלי הרבה קשר לזה, אני מנגן רוק'נ'רול, אבל היי, שאלו על מוסיקה קלאסית. קונצרטים אני אוהב מאוד, למרות שהם בד"כ לא משתווים לרמה (המלאכותית?) של הדיסקים שיש לי בבית, אבל הם מציעים זיקה אחרת לעומקה של המוסיקה. אני משתדל ללכת כמה שיותר, לדברים שמוצאים חן בעיני. הגעתי דרך, כן כן, השניה של מאהלר, שפתחה את הצוהר למוסיקה רומנטית ומודרנית, משם לבטהובן, ואז לבסוף התדרדרתי לקלאסי וכל מה שלפני. אלו גם התקופות החביבות עלי היום (יום אחד זה הקלאסי ויום אחד זה הבארוק, וחוזר חלילה, למען האמת). יש לי חולשה למוסיקה קאמרית. זה משהו שתמיד קונה אותי, ההרכבים השונים, הגיוון הכלי, הישירות הזו שלך כמאזין מול הכלי הבודד שמנגן. אני מאוד אוהב את רביעיית מוזאיק, אבל גם את רוג'ר נורינגטון וג'ון אליוט גרדינר, וכמובן שאין לשכוח את קנטוס קלן המדהימים. ופאול בדורה-סקודה, שהביצועים שלו לסונטות של מוצרט בפורטה-פיאנו תמיד ירגשו אותי. ואמה קרקבי. וג'ורדי סבאל, ולורנץ דופשמיד. כמעט כל מי שיש לי על המדף, אני מאוהב בו. לאחרונה קניתי את הביצוע לחמישית הקלרינט ולטריו 'קגלשטט' של מוצרט עם רביעית מוזאיק (עם פטריק כוהן בפורטה-פיאנו ווולפגנג מאייר בקלרינט), ויחד איתו ביצוע לטוחנת היפה של שוברט עם כריסטוף פרגרדיאן בליוויו של אנדריאס שטייר (גם בפורטה-פיאנו). שניהם מעולים ומומלצים בחום. כתבתי הרבה - בקיצור - אין סוף לדברים האלה ../images/Emo13.gif.

אוקיי

ובקצרה כי אני מתה לישון: אני נועה, בת 24 (25 עוד חודש וחצי, אבל בהכחשה), מסיימת שנה ג' במחלקה הווקאלית באקדמיה בת"א (להלן: ביה"ס למוסיקה ע"ש בוכמן-מהטה), פאך לא ברור (משהו בסגנון של "כרגע את אלט בארוקי, בגיל 35 תהיי סופרן וגנריאני ../images/Emo3.gif). חוץ מזה ניגנתי 11 שנים בכינור וויולה עד הצבא - עדיין חוטאת מדי פעם עם הכינור. אני עובדת כרגע בבית האופרה, כך שיוצא לי לשמוע בעיקר אופרות, והרבה, וכל קונצרט קלאסי שמתקיים במשכן לאומנויות הבמה ../images/Emo13.gif, מי שמגיע מוזמן להגיד לי שלום (וכמה כבר עשו זאת), וכמובן גם קונצרטים במסגרת האקדמיה. תקופות, סגנונות ומבצעים אני אפרט כשיהיה לי קצת יותר כח, אבל רכישה אחרונה: מהלר שנייה עם ברנשטיין (מנסה ליישם מהר...). וגם: סימן הפיסוק האהוב עלי הוא סוגריים.

holst

New member
אני לא כזה קבוע...

אבל דחקו בי להשיב אז: עידן, 20 וחצי מירושלים. כרגע באקדמיה שם, שנה הבאה בהמבורג, הוריי... בעיקרון מנגן על חליל. בשנים הקרובות אנסה להשיג את התואר חלילן. למוסיקה קלאסית הגעתי דרך הדיסק האגדי של קלייבר עם ה-5 ו-7 של בטהובן, שממש במקרה אמא שלי קנתה לי. והיא לא יודעת להבחין בין פלסטרינה לוברן. טוב, וגם קצת שיעורי אורגנית מהיסודי... הקונצרט האחרון שנכחתי בו דווקא היה לא מזמן, כי לצערי אני ממעט ללכת לקונצרטים... אבל יצא לי לפחות לשמוע את בורודין כשהיו בארץ, והם אכן מעולים לגמרי. תקופה אהובה - כרגע ה"קלאסית". גם יש לי קראש על היידן שנמשך דיי הרבה זמן. מה שמביא אותי לשאלה על הדיסקים האחרונים שרכשתי: אוסף של בריליאנט עם עיבודים לשירי עם סקוטיים וולשיים של היידן. אני מקשיב לזה על בסיס יומי :). אופרה של היידן, ארמידה. לא משהו מיוחד למען האמת, למרות הביצוע המעולה (הרנונקור). לפני חודש בערך קראתי קטע מזכורנותיו של סליירי, ובו שיחה עם הקיסר פראנץ יוזף: הקיסר לסליירי: "שמעת פעם אופרות (מוסיקה דרמטית במקור) של היידן?" סליירי: "לא, לצערי לא הזדמנה לי האפשרות (הוד מעלתו וכו'...)" הקיסר: "אתה לא מוכרח. הוא לא כמו מוצרט" אכן חביב, וכנראה שנכון... וגם דיסק עם סימפוניות של מיו והונגר. שמעתי את ההונגר בנתיים, ממש מצויין. ציטוט: "מוסיקה לא הורגת" (משה אפשטיין).

ItsikH

Member
איציק (כאילו דה) בן 44 מאזין ומנגן עד כמה שהזמן מאפשר (כלומר לא הרבה לאחרונה ../images/Emo9.gif ניהול פורומים זה די מעייף) ואם כבר - ביום רביעי הקרוב מנגנים ב"תיבה" שביפו את פולחן האביב בגרסה של המלחין ל-4 ידיים. אני אהיה שם... ואתם? איך הגעתי - אפשר לומר עוד לפני הלידה... אמא שלי היתה פסנתרנית. מלחינים אהובים - יש הרבה, כמה למשל: ברהמס, סקריאבין, פולנק תקופות אהובות - בעיקר רומנטית ופוסט רומנטית, תחילת המאה ה-20.

ItsikH

Member
למען האמת מבטאים פולאן Francis Poulenc מלחין צרפתי מהמחצית הראשונה של המאה ה-20, 1899-1963, המוביל בקבוצת השישייה הצרפתית שכללה בין השאר גם את מיו והונגר. כמה דוגמאות (פרקים ראשונים מתוך): קונצרטו לשני פסנתרים סונטה לחליל סונטה לקלרינט (ביצוע גרוע לאחת היצירות הכי טובות שלו - אני משוחד כי אני אוהב לנגן אותה...)

Marzimino

New member
חושש שטעות בידך

'C' בסוף מילה בצרפתית מבוטאת פעמים רבות כמו 'ק'. מכיר את חנות הדיסקים הפריזאית FNAC ../images/Emo35.gif פנאק ../images/Emo70.gif

amitmis

New member
תודה רבה!

בינתיים שמעתי את הקונצ'רטו לשני פסנתרים, ודי אהבתי. ממש ממש נחמד. נע בין המודרני לרומנטי, לא כך? את השאר אשמע בקרוב מאוד. תודה רבה.

amitmis

New member
תיקון:

זה די "רק מודרני"... ../images/Emo9.gif לא רע - אבל קצת משונה לי...

למעלה