שרשור היכרות להרגעת הרוחות

BanjoKazooie

New member
ככה

הוד, בן 20, חייל. מה הקשר שלי למוזיקה קלאסית: התחלתי ללמוד פסנתר בגיל 8 בערך, למדתי שנתיים והפסקתי, אבל חזרתי בגיל 14 ואני מנגן רצוף עד היום. הולך קבוע לקונצרטים , מנגן ולומד. איך הגעתי למוזיקה קלאסית? די לבד הייתי אומר... האינטרנט עזר לי מאוד :) מלחינים אוהבים : סקריאבין,שומאן,בראהמס,רחמנינוב תקופות אהובות במוזיקה: רומנטית מבצעים אהובים: ריכטר,ברזאובסקי,המלין דיסקים אחרונים שקניתם: סימפוניות של אנטון רובינשטיין דיסקים אהובים: מכלול הסונטות לפסנתר של סקריאבין בביצוע של מארק אנדרה המלין

byrdparis

New member
שלום לכולם .

שלום לכולם . מי אתם - שמי אביעד ,בן 30 מה הקשר שלכם למוזיקה קלאסית (מאזינים, הולכים קבוע לקונצרטים, מנגנים, לומדים וכו') מאזין , הולך לקונצרטים (שהזמן מאפשר) מנגן ומורה לגיטרה (בכל הסגנוות , גם קלאסי , בכל זאת צריך להיות קשר לפורום לא ?! ) מנסה להתפתח בתחום ככל שאפשר , לקרוא כמה שיותר וכן לגלות יצירות ובעיקר ביצועים חדשים ליצירות וותיקות . איך הגעתם למוזיקה קלאסית - הגעתי למוסיקה קלאסית התחילה לפני 16 שנה שהייתי בן 14 או בסביבה ..לקח אותי שכן זקן וטוב לב טרמפ יום אחד לבית הספר (איחרתי את האוטובוס) ובמכוניתו התנגנה מנגינה מדהימה ! (הסרנדה למיתרים של דבוז'ק) , אותו זקן טוב לב היה חובב מוסיקה קלאסית וגם מקצוען בעברו , (שר במקהלה וניגן על חליל) ומאותו יום למשך שנים רבות שמרנו על קשר הדוק שבמהלכו הוא לימד אותי את רזי המוסיקה והכיר לי את העולם הרחב הזה. מלחינים אהובים - קצת קשה לבחור, אך את שושלת ה B אולי הכי הרבה מכולם (באך , בטהובן, בראהמס ) כמובן שהינני שומע רבים אחרים גם כן . תקופות אהובות במוזיקה - התקופה הקלאסית והרומנטית בעיקר . מבצעים אהובים - צימרמרן , םוליני (בפסנתר) , חפץ, מידורי, פארראה , מילשטיין (בכינור ) דיסקים אחרונים שקניתם - טוב זה קל מפני שכמעט פעמיים בשבוע אני ברכישות ..../images/Emo13.gif - היום נרכשו , - קונצרטי לכינור של סאן סאנס מס 3 והקונצרטי לכינור של ווינבסקי -(פרלמן, ברנבויים) הקונצ'רטי לכינור של סטרוינסטי (ואנגרוב , רוסטופוביץ) הקונצ'רטי לצ'לו של דבוזאק (יו יו מה , סג'י אוזוואה) דיסקים אהובים - פה אני מוותר , קשה לי לבחור ! וכל דבר אחר שמתחשק לכם לחלוק עם הפורום - כמה דברים על עצמי , אני אודיופיל במקור - כזה שגן השקיע במערכת השמע שלו ממון רב להעצים את חווית המוסיקה בבית (אתם מוזמנים לבקר) עיקר האזנה שלי למוסיקה קלאסית מתבצעת בתקליטים דווקא למרות שכמות המדיה בדיסקים לא מבוטלת בכלל . ודבר אחרון , בשנים האחרונות יש לי זיקה מאד רצינית והתאהבות גדולה מאד לכלי הקשה השונים , בעיקר לכינור ולצ'לו . אני מתכוון בקרוב גם להתחיל ללמוד על צ'לו וכן גם לרכוש כלי להתחלה .. הייתי רוצה בהזדמנות זאת לפנות (אל הלב שלכם ../images/Emo8.gif ) לכל מי שמכיר או מנגן בכלי כדי שאולי יוכל לעזור לי בצעדי הראשונים (אני כמובן לא מתחיל ללמוד לבדי אלא עם מורה) אך הכוונה היא להתיעץ ואולי לדון על כמה מהסוגיות שמבלבלות אותי מענינות אותי .. תודה מראש . שיהיה לכולם ערב מקסים .

דרו

New member
לגבי מורה לצ'לו

כתוב לי מסר פרטי ואשמח להמליץ לך. דרורה

GustavM

New member
אז ככה...

אני גן, בן 18. עכשיו סיימתי י"ב בביה"ס התיכון למדעים ואומנויות בירושלים, ואתחיל בשנה הבאה ללמוד קומפוזיציה באקדמיה בת"א. הקשר שלי למוזיקה אני לא כ"כ זוכר מאיפהו, פשוט הייתה מין משיכה כזאת מאז ומתמיד - אני זוכר שהייתי קטן לא הייתי מסוגל לשמוע בכלל מוזיקה שהיא לא קלאסית (הייתי ממש סובל מזה באופן פיזי...). היום קצת נפתחתי יותר, אבל הידע שלי במוזיקה לא-קלאסית עדיין שואף לאפס. ../images/Emo3.gif אני משתדל ללכת לכמה שיותר קונצרטים (פילהרמונית באופן די קבוע, חוץ מזה אם יש משהו מעניין אני מנסה להקפיד ולהתעדכן), ומאזין למוזיקה די הרבה בבית. אני ניגנתי פסנתר 11 שנים, ואני מלחין כבר 5, ורוצה לעסוק בזה באופן רציני. כמו כן מאוד מעניין אותי ללמוד ניצוח, ואני אראה בקשר לזה בהמשך. המלחינים האהובים עליי הם ללא ספק באך (מבחינתי כמעט אלוהים) ומאהלר. חוץ מזה יש ממש הרבה, בהם אני אמנה את בטהובן, מוצרט, בראהמס, ריכרד שטראוס, שוסטקוביץ', סקריאבין, ראוול, דביסי, סקריאבין, שנברג ומסיאן. בקשר לתקופה אהובה, אני חושב שזו שאלה די מוזרה שאני מעדיף להימנע מלענות עליה, בעיקר משום שפשוט אין לי תשובה. מבצעים אהובים זה די קשה כי זה נורא רחב. כמו כן, יש מבצעים מסויימים שטובים יותר ביצירות כאלה ואחרות. בכל דבר אני אוהב מישהו אחר, ואני מאוד פתוח לכל ביצוע טוב - לא משנה אם זה קלמפרר או מנצח נידח עם תזמורת נידחת - הביצוע הטוב לוקח. דיסקים אחרונים שקניתי אני זוכר את הקונצ'רטו לתזמורת של לוטוסלאבסקי (עם בארנבוים) וחמישיית מיתרים (!) של ברוקנר. בקשר להורדות, אני כבר תקופה בלתי מבוטלת חסיד אדוק למדי של אימיול: הורדתי משם כבר כמויות נכבדות כל כך של מוזיקה עד שנאלצתי לקנות את ההארדיסק החיצוני הכי גדול שהיה בחנות כדי להכיל הכל, והיד עוד נטויה. ../images/Emo3.gif דיסקים אהובים גם יש מלא, אבל בגדול יש שניים שתמיד תמיד ייחרטו בזיכרוני - הרקוויאם של בראהמס עם ג'וליני והקונצ'רטו המשולש של בטהובן עם יו-יו מה, פרלמן ובארנבוים (בא ביחד עם הפנטזיה הכורלית, ביצוע ענק!).

the band member

New member
אני!

קוראים לי יונתן, בן 21. אני מנגן יותר ממחצית חיי על חליל. איך הגעתי לזה? למורה לחלילית בכתה ג' קראו אולגה, והיה לה בארון מורים מעין כלי נוצץ כזה שתמיד ניסיתי להפיק ממנו צלילים בהפסקה. לא הצלחתי, אז ביקשתי מההורים להירשם לקונסרבטוריון. קצת השתפרתי מאז... אני אוהב דיי הרבה תקופות. בעצם אין תקופות שאני לא אוהב, אולי פשוט לא מכיר מספיק. מעבר לזה אני מקשיב לג'אז, רוק לסוגיו (פולק, מתקדם), וחוץ מזה לאחרונה מנגן דיי הרבה מוסיקה אירית מסורתית. זה דיי כיף! עכשיו אני סתם עובד בצומת ספרים באילת, אבל אם תחזיקו לי אצבעות ממש חזק, אולי אתקבל לאקדמיה בת"א לשנה הבאה, או לירושלים כברירת מחדל. בעצם הברירת מחדל האמיתית היא לנגן בכניסה לדיזינגוף סנטר. מקווה שלא נתראה שם ../images/Emo13.gif

cut2

New member
יש שם את החלילן הקבוע של הסנטר

שתמיד נראה לי כמו אחד כזה שמסתיר את היכולות הרציניות שלו. לא יודע למה. אין לו פרצוף של נגן רחוב מציק ומרגיז, אם כי תמיד שאני שם הוא מנגן את הבדינרי של באך, שוב ושוב ושוב...

dombi7

New member
עליי קצת

אז ככה: מי אתם : גדיאל, מירושלים בני כמה אתם : 23 (מאז יום חמישי ../images/Emo13.gif ) קשר למוזיקה קלאסית : נגן קלרינט כבר קצת יותר מעשור ולומד באקדמיה בירושלים, שנה הבאה בשנה ג'. איך הגעתי למוזיקה קלאסית : דרך אוסף הדיסקים של אבא שלי, בערך בכיתה ז'-ח' התחלתי להקשיב לו וסיימתי אותו די מהר, עד שהתחלתי אוסף משלי... וכל השאר הסטוריה מלחינים אהובים : דבוז'ק, מנדלסון, ברהמס. תקופות אהובות : בעיקר מהרומנטית ועד ימינו מבצעים אהובים : אני מניח שלכל מבצע יש ימים טובים ופחות טובים, אז נגיד שאני פשוט אוהב ביצועים טובים, לא משנה מי הם. וזהו... יום נעים!

ניר4819

New member
אני (חדש בפורום)../images/Emo140.gif

שם: ניר גילי: 33, בערך. הקשר שלי למוסיקה קלאסית: שומע דיסקים, בעיקר אופרות ומוסיקה לפסנתר. גם למדתי פסנתר בשנתיים-שלוש האחרונות... ומנוי קבוע באופרה. איך הגעתם למוסיקה קלאסית: בגיל 18-19 שמעתי לראשונה את כרמן במלואו, ואז ניסיתי עוד אופרה אחת, ועוד אחת, ונדלקתי... לגבי מוסיקה קלאסית שאינה אופרות, לא זוכר בדיוק איך הגעתי - אבל אבא שלי תמיד היה שומע תקליטים, כשהייתי צעיר. משהו בטוח נדבק. מלחינים אהובים: בפסנתר, הכלי האהוב עלי - שופן ומוצרט. באופרה: הרבה, אבל מעל כולם - ואגנר. יש לי הרבה מאד דיסקים עם הפקות של האופרות שלו, לפחות שני ביצועים לכל אופרה אהובה. וחוץ מזה - באך, שאני אוהב בעיקר את היצירות הקוליות שלו. מבצעים אהובים: מעניין...בפסנתר אני אוהב מאד את יונדי לי ואת אנג'לה יואיט... דיסקים אחרונים שקניתם: האמת שכבר הרבה זמן לא קניתי דיסק... האחרון היה הסוויטות האנגליות של באך עם אנג'לה יואיט. דיסקים אהובים: אני אוהב במיוחד את שני הביצועים שיש לי בבית לואגנר ולטבעת שלו: זו של בארנבוים וזו של סולטי. אחת לכמה זמן אני חוזר ושומע אותם בהנאה. בפסנתר? דזאן לאזיץ' (אני מקווה שככה כותבים את השם שלו) בדיסק שהוא מנגן יצירות של שופן. מבין כל הדיסקים עם יצירות של שופן שיש לי, זה הדיסק שאני הכי אוהב.

למעלה