שרשור היכרות להרגעת הרוחות

../images/Emo6.gifעונה

שמי-שרית. גיל מעל 30 הקשר למוסיקה הקלאסית-מאזינה קבועה מאז שנולדתי. כמו כן מאז גיל 13 רוקדת בלט קלאסי וצופה בהופעות בתחום. כיום גם הולכת לקונצרטים,ניגנתי קצת באורגנית. כיום התחלתי לנגן בפסנתר-חלום חיי. אמנם קצת.אך בהמשך,לאחר סיום הלימודים, מתכוונת להקדיש לזה יותר. (אני ממש כבר בסיום התואר ונותר לי רק לסיים את לימודי התעודה וזהו) באורגנית ניגנתי בעיקר יד ימין+ליויי באקורדים,בפסנתר לומדת בשתי ידיים. אך האורגנית היתה הכנה טובה טיפחה חוש קצב טוב ועוד. אורגנית זה היה זמני ומכין.וכשמסיימת לימודים זה כבר יכול להיות פסנתר. הגעתי למוסיקה הקלאסית. תמיד בבית שמענו מוסיקה קלאסית,היו לנו בזמנו הרבה תקילטי וניל וכל הזמן שמענו. בנעוריי התחלתי ללמוד בלט קלאסי,מבוסס כידוע על המוסיקה הקלאסית. והיות ולמדתי במקום קלאסי מובהק(הבלט הישראלי) הפסנתרניות שליוו את השיעורים ניגנו בעיקר מוסיקה קלאסית, וכן גם ההופעות שצפיתי בהן היו של בלט קלאסי. דבר זה העמיק והעשיר את אהבתי למוסיקה הקלאסית. מלחינים אהובים:הבלטים של צ'ייקוסקי. ויולדי,טלמן,מוצרט ,שטראוס . פסנתר-שופן ושוברט. תקופות אהובות במוסיקה:הברוק והרוקקו ורומנטית. דיסקים אהובים-בלטים. וכן,שופן,מוצרט,שטראוס ועוד. החלום שלי היה ללמוד מוסיקה קלאסית יותר ברצינות,דבר שהתגשם קצת בעבר,מגשימה זאת קצת גם היום, ומתכוונת להקדיש לזאת יותר בעתיד. מחכה כבר לסיום הלימודים.לא רק מבחינת הזמן שיהיה לי. כי כיום אני גם עובדת וגם לומדת במוסד המאפשר עבודה והתפתחות בה בצורה טובה. אלא גם מבחינת הראש. ראש פנויי יותר ללמידת מוסיקה.שלא כמו למידת בלט שזה יותר קשור לפעילות גופנית. ואז זאת בעצם גם הרגעות מהלימודים ופורקן. מוסיקה זה משהו אחר.לפחות בשבילי. אז לחיי חלומותיי!
 
../images/Emo6.gifיש לציין

שגם סידרתי לי את כל התנאים הדרושים על מנת שיהיה לי את הפנאי לחלומותיי. בחרתי במקצועיות וביסודיות מקצוע נוח ,ביחד עם זה שיהיה אהוב,מתאים ,ורווחי-אני משלבת עבודה ב-2 מקצועות לשם כך. גיבשתי עמדות ברורות לגבי מהי העבודה בשבילי.אני למשל לא רוצה תפקיד שדורש הקדשת זמן רבה וכו' וכל זאת על מנת שיהיה לי את הפנאי לחלומותיי. בלט,מוסיקה קלאסית,תולדות האמנות. אז בקרוב מסיימת את לימודיי. ויהיה לי יותר פנאי למוסיקה הקלאסית. החלום שלי ללמוד זאת יותר ברצינות.
 
אני חייבת לספר לכם משהו חשוב

כאמור,החלום שלי הוא ללמוד מוסיקה קלאסית יותר ברצינות. תמיד חלמתי ללמוד זאת.ושמחה שהולכת להגשים זאת יותר בעתיד. אז מה שעשיתי כדי להגשים חלומי זה וכדי לעסוק ביתר חלומותיי. הלכתי לבחור מקצוע בצורה מאוד טובה.שיהיה לי בו את הפנאי לעסוק בחלומותיי:בלט,מוסיקה קלאסית,תולדות האמנות. הלכתי לספריית המקצועות שבשרות התעסוקה,רכשתי ספר עם מרבית המקצועות שבשוק. ועברתי מקצוע מקצוע כדי למצוא את המתאים.וכל זאת כדי למצוא מקצוע אהוב,מתאים לאופיי ולכישוריי,שאהנה כשאלך לעבודה. וכן שאוכל להרוויח טוב.לשם כך אני עובדת בשנהי מקצועות. ושיהיה לי בו את הפנאי לחלומותיי. בהמשך הלכתי לייעוץ תעסוקתי מעולה על מנת למצוא לי את ההתפתחות המתאימה. גיבשתי עמדות ברורות לגבי מהי העבודה בשבילי. אני לא מתכוונת לעבוד בעבודה שלוקחת אותה הביתה. אלא עושה את עבודתי בצורה הטובה ביותר וזהו. אמנם גם משתלמת בה,וקדישה לה גם לאחר שעות העבודה. אמרתי-עושה אותה בצורה טובה. אך זה ממש לא כמו מקצוע שלוקחים הביתה ועובדים גם בבית. ואדגים דרך עבודה במחקר באוניברסיטה. מחקר באוניברסיטה למשל דורש עבודה רבה ביותר גם בבית. עבודה על מאמרים,קריאת חומר רב ביותר,הכנת כנסים ועוד. והכל על חשבון שעות הפנאי.ואילו אני רוצה את שעות הפנאי לחלומותיי. אני גם לא רוצה תפקיד בכיר,ניהולי וכיוצ"ב. כי אלו תפקידים שדורשים המון. פשוט לעשות את שעות עבודתי בצורה טובה וללכת הביתה. ואדגים לכם למה הכוונה. אני מסיימת תואר בחינוך ליקויי למידה,ובהמשך מתכוונת ללמד שיעורי עזר למתקשים. זה יהיה אחה"צ ובהיקף שאבחר.(בעברי למדתי גם הנהלת חשבונות כך שזה בהחלט יעזור לי לעיניין.כמו כן זה עוזר לי לעד כמה לעבוד כדי שלא יצא מצב שאעבוד בחינם עקב המס שיורד) זה אומר ללמד את השיעור וזהו.אמנם יש גם דברים מעבר. אך זה ממש לא כמו עבדודה במחקר באוניברסיטה למשל.שלוקחים את העבודה הביתה. או בכל עבודה אחרת דומה. דבר נוסף-אני עובדת כדי לקבל כסף. כלומר,לא רוצה לעבוד בחינם. כי את הפנאי אני רוצה להקדיש לחלומותיי ויתר הדברים שאוהבת. אז זה אומר,שעבודה במחקר למשל לא מתאימה לדרישותיי אלו. כי שם לא משלמים הדברים הרבים שעושים עקב דרישות התפקיד. נכון שיש סוג עבודה שהשכר הניתן כולל גם את דרישות התפקיד שמחוץ לשעות העבודה. אך גם בעבודה כזאת אני לא רוצה לעבוד. אלא פשוט לעשות את שעות עבודתי בצורה טובה וללכת הביתה. ואז יש לי את הפנאי לחלומותיי. ודבר נוסף,מהידע שלי בהנהלת חשבונות אני יודעת גם עד כמה לעבוד כדי שלא יצא מצב שאעבוד בחינם עקב המס שיורד. (כלומר,המס עולה ככל שהשכר עולה,ויש גבול מסויים שבו משלמים המון מס ואז השכר הנקי בעצם יוצא כמו מי שעובד פחות שעות) וכל זה כדי שיהיה לי את הפנאי לחלומותיי ולדברים נוספים שמחוץ לשעות העבודה. וכך יש לי את הפנאי להקדיש למוסיקה הקלאסית. דברים נוספים שאני רוצה. לעזור בקידומם של הבלט הקלאסי והמוסיקה הקלאסית בארץ. וזה יעשה בחלק משעות הפנאי שסידרתי לי. אני לומדת באוניברסיטה הפתוחה. ושם יש מבחר ענקי של קורסים. אז בלימודי הבחירה שלי לקחתי גם קורסים שיעזרו לי לקדם את הבלט הקלאסי והמוסיקה הקלאסית בארץ. מה גם שמאוד נהנתי ללמודם בלי שום קשר. ויש לציין שקורסי החובה שלי בתכנית גם תורמים לכך. היו לי הרבה לימודי חינוך ופסיכולוגיה. וכל זאת על מנת שיהיה לי את הפנאי לחלומותיי. וכן,מחכה בכליון עיניים לסיום חובותיי הלימודיות. על מנת שאוכל להקדיש יותר למוסיקה הקלאסית. אז תבינו עד כמה אני אוהבת בלט קלאסי ,מוסיקה קלאסיחת ואמנות.
 
טוב

נכו.גם בעבודתי עושה דברים מסויימים מעבר ללא תוספת שכר. אמרתי,עושה את עבודתי בצורה הטובה ביותר. אך זה ממש לא כמו עבודה שלוקחים אותה הביתה בצורה חזקה. (כמו למשל מחקר או ניהול משהו). והכל כדי שיהיה לי את הפנאי לחלומותיי. כלומר,גם למוסיקה הקלאסית. אז אמנם אינני מוסיקאית מקצועית כמו הרבה כאן. אך בהחלט מתכוונת להקדיש למוסיקה הקלאסית יותר בעתיד.
 
ערב טוב../images/Emo205.gif

אחלה רעיון אייל,האמת שכבר הרבה זמן לא היה שירשור כזה! ובכן,אני חן,בת 23,לומדת באקדמיה למוזיקה ומחול בי-ם במחלקה ווקאלית,שנה א'. הקשר למוזיקה הקלאסית הגיע מהבית גם מפני שהוא תמיד שפע תקליטים,קסטות,ספרים ותווים,מקורות לא מעטים ואמי היא מוזיקאית לכן הקרקע הייתה מוכנה והשאר היה הליכה בעקבות הסקרנות(מה גם שהקיבוץ בו גדלתי דאג שילדיו יחונכו בצורה כזו או אחרת דרך המוזיקה,להמשיך בזה כבר הייתה בחירה אישית למרות נהר הדמעות ששפכתי בכיתה ג' כאשר הבנתי שפשוט מכריחים אותי ללכת לחוג חליליות....בדיעבד זה השתלם אבל לא צריך להכריח). אני מאזינה לשלל סוגי מוזיקה ולא רק קלאסית אבל אני הולכת לקונצרטים בין אם מדובר בגופים ו/או אמנים ישראליים ו/או אורחים מחו"ל(אני עדיין מתמוגגת מהקונצרט של אנדריאס שול בי-ם). אני אוהבת את התק' הרומנטית,הקלאסית,האימפרסיוניסטית וגם את העתיקה,בעיקר בארוק. המלחינים האהובים עליי הם ברהמס,בליני,מוצרט,רוול,דביסי,שוברט,מונטוורדי...הם הבולטים אצלי אבל הרשימה רק מתארכת עם הזמן. מבצעים אהובים,נכון לעכשיו הוקסמתי בידי פול אגניו ותומס קווסטוף,שניהם שונים אחד מהשני ושניהם נהדרים! אבל כמו שאמרתי הדרך רק מתארכת עם הזמן. דיסק האחרון שקניתי...ובכן...של ניל יאנג../images/Emo98.gif דיסק אהוב עליי שמקומו חזק ואיתן בלבבי הוא הקונצ'רטו לצ'לו ותזמורת מאת אלגר בביצוע פיטר וויספלוויי...אח איזה דיסק! רק בריאות!
 

Molchansky

New member
היי../images/Emo13.gif

לא כותב פה הרבה, רק פעם בחודש איזו מילה קטנה../images/Emo3.gif מי אתם - קוראים לי אייל (והכינוי זה השם משפחה שלי) בני כמה אתם - ביום ראשון הקרוב 29 מה הקשר שלכם למוזיקה קלאסית (מאזינים, הולכים קבוע לקונצרטים, מנגנים, לומדים וכו') - מאזין, מלחין, קצת מנגן ובעיקר חוקר תיאוריה ולומד (יש עוד הרבה מה ללמוד, יותר מדי). איך הגעתם למוזיקה קלאסית - פשוט מצאתי את עצמי שם, אולי זה בגלל שסבא שלי השמיע לי הרבה כשהייתי קטן. מלחינים אהובים - יש המון, מוצארט, באך, בארטוק, הינדמית', בטהובן (אלה בעיקר) תקופות אהובות במוזיקה - כל התקופות. מבצעים אהובים - בפסנתר, בעיקר את ארגריך והורוביץ. דיסקים אחרונים שקניתם (או הורדתם, נו נו נו! ) - הרבה אופרות של ואגנר, ואיזה דיסק של מלחין בשם קודאי או משהו כזה. דיסקים אהובים - המנחה המוזיקאלי של באך, קאמרמיוזיק של הינדמית', הסימפוניה הראשונה של בטהובן, קונצ'רטו לקלרינט של מוצארט, סונטה לפסנתר של בארטוק. וכל דבר אחר שמתחשק לכם לחלוק עם הפורום. - אמממ... אני קצת חולה.
 

talblumberg

New member
טל בלומברג לרשותכם

אני בן 24 מרעננה מאזין של מוסיקה קלאסית עוד מגיל צעיר, לומד קומפוזיציה באוניברסיטת תל אביב...מנגן גם פסנתר אוהב בעיקר רומנטיקה מאוחר אבל כמובן אוהב הרבה דברים מהבארוק תחילת המאה 20, והאימפרסיוניסטים כמובן אוהב הרבה מלחינים בטהובן, ברליוז שופן ליסט ועוד ועוד ועוד אני נהנה פה בפורום , תמיד נחמד לקרוא דברים , אפילו שאני לא כותב פה הרבה, ומאוד מצחיק אותי לראות איך בפורום כזה לפעמים מגיעים לקללות חריפות. והדיסק האחרון שהגתי היה החדש של מיוז...
 

lvb

New member
מישהו לא מכיר אותי עדיין...?

שמי ניר כהן, סטודנט לניצוח באקדמיה למוסיקה בירושלים. יש לי רקע בין השאר גם בפסנתר ויותר בקומפוזיציה. כיום אני מתפרנס בעיקר מכתיבת עיבודים סימפוניים או להרכבים קלאסיים. הקשר שלי למוסיקה קלאסית הוא בכל תחומי החיים: בהשכלה, במקצוע, בפרנסה, בתחביבים, בשעות הפנאי. אני קורא המון בנושא, מאזין, מבצע, כותב, מנהל את הפורום, והחל משנה שעברה גם מתרגל במכינת הקיץ של האקדמיה. אני משתדל להמנע מלהגדיר תקופות אהובות או מלחינים אהובים, כי הרשימה באמת ארוכה ומגוונת. הטעם משתנה ומתרחב לכל הכיוונים, ממוסיקה עתיקה, דרך מלחינים לא מוכרים, ז'אנרים שחדשים לי, ועד מוסיקה קלה, ג'אז ומוסיקה בת זמננו. לאחרונה התחלתי להתעניין יותר ויותר בביצועים היסטוריים, בייחוד לגישה די חדשנית של ביצועים היסטוריים למוסיקה מהמאה ה19. אפשר לומר בגדול שיש שני מנצחים שמובילים את התחום בגאון, סר ג'ון אליוט גרדינר, וסר רוג'ר נורינגטון, שאותו הייתה לי הזכות והעונג לפגוש לא מזמן בכמה ימי חזרות שלו עם תזמורתו, אליהם הוזמנתי. סר רוג'ר הוא ללא ספק המנצח האהוב עליי ואחד המוסיקאים המעניינים אותי ביותר כיום. לצערי לאחרונה לא יוצא לקנות הרבה דיסקים, אבל מה שמעסיק הרבה את עיניי ואזני בתקופה האחרונה הוא נושא הרקויאם של מוצרט, וההשלמות שנכתבו מאז מותו בטרם עת, מזוסמאייר ועד רוברט לוין.
 

lvb

New member
די פשוט...

עיבודים סימפוניים זה עיבודים לשירים ומוסיקה קלה, לתזמורות קאמריות או סימפוניות. הרכבים קלאסיים הכוונה לכלים אקוסטיים, לא בעלי הגברה חשמלית או אלקטרוניים, ולכלים שהם כלי תזמורת, לא רית'ם סקשן (גיטרות, בס, תופים, קלידים, נגנים מאלתרים וכו') למרות שזה לא מדויק, כי אני מעבד גם להרכבים מעורבים.
 

דרו

New member
אז ככה...

דרורה ברוק בת 40 (כן, יש נשים שמסגירות את הגיל). חלילינית - מנהלת את המחלקה למוסיקה עתיקה בקונסרבטוריון שטריקר ומלמדת במחלקת לביצוע באקדמיה למוסיקה בירושלים. מנגנת באנסמבל קוינאד למוסיקה מימי הביניים, טריו תל אביב בארוק, תזמורת הבארוק ירושלים (כשצריכים חלילית), הופעתי רבות עם כל מיני איטלקים - כמו רינלדו אלסנדריני, רוברטו גקיני, וכל מיני אנגלים כמו אנטוני רולי ואמה וכיו"ב. לצד העיסוק הקונבנציונלי במוסיקה עתיקה (מאות 12-18) אני מנגנת הרבה מוסיקה ישראלית - וביצעתי כבר יותר מ- 60 יצירות שהולחנו לי (חלקן גם טובות...) עוד הרבה...אבל נראה לי שמספיק... אה, וכן, את איציק (זה שאוהב סקריאבין) אני מכירה עוד מהצבא..של שנינו (כמה זמן, וואו).
 

crane

New member
אני איתי

בן 26, על סף ה-27. לא מנגן, רק מאזין, ובעיקר מאזין כורסה (אפשר לספור על כף יד אחת את הקונצרטים שהייתי בהם). הגעתי למוזיקה קלאסית די במקרה, כשקניתי בסטימצקי כמה דיסקים זולים בתלושי מתנה לחג שקיבלתי בגיל 16. מלחינים אהובים- ארבו פארט, ינאצ'ק, פולנק, סאטי, דביסי, ווהן ויליאמס, בריטן, ראוול ובטח עוד כמה שאזכר בהם ברגע שאשלח את ההודעה הזו. תקופות אהובות- סוף הרומנטית ואילך. מבצעים אהובים- איאן בוסטרידג', פסקל רוז'ה. דיסקים אחרונים שרכשתי- כל השירים של פורה בהוצאת בריליאנט, בביצוע אלי אמלינג וז'ראר סוזאי. קטעים ליריים של גריג בביצוע גיללס.
 
קצת באיחור...

אני טל בן 33 אני חצוצרן מנצח ומורה לנגינה - מנגן כפרילנסר עם כל התזמורות בארץ, קונצרטים קאמריים ורסיטלים, מלמד נגינה בחצוצרה ומדריך הרכבים בשטריקר, בקונסרבטוריון רמה"ש ובמקומות אחרים. אני כמו כמה אחרים פה נולדתי לתוך זה, אבא שלי פסנתרן ומלחין שמופיע שנים בכל העולם, אבל האסימון נפל בסביבות גיל 16, והתחלתי להאזין ולהתעניין לא רק למה שהיה בבית. מלחינים אהובים עלי: כמובן (בשבילי) שבטהובן, מוצארט ובאך אבל אם ללכת על הלא מובנים מאליהם: היידן, סן-סנס והינדמית תקופות אהובות במוזיקה: לא מפלא ונגרוב, פרלמן, הורוביץ, ריינהולד פרידריך, ברנשטיין, סרג'יו אזוליני, תזמורת שיקגו משנות ה50-70.
 
למעלה