שרשור היכרות!

ailag

New member
הנני

גיל: 25 (כמעט
) כמה זמן צמחונית?: כשנה וחצי (לא יודעת מאיפה להגדיר את ההתחלה) מתי ולמה החלטתי להיות צמחונית: בגיל 23. האידיאולוגיה שלי לא השתנתה כלל, תמיד האמנתי שיש לבנות סקאלה מסוימת של "כמה מה שאני אוכלת רע" (לאכול צמחים זה פחות רע, לאכול פרות יותר, לאכול בני אדם הרבה יותר) ושכל אדם צריך להחליט בעצמו איפה הוא נמצא על הסקאלה לפי מה שהוא יכול "להקריב". 23 וחצי שנים לא יכולתי לוותר על בשר כי זה היה מסובך מדי, ואז כן יכולתי. גם היו סביבי חברים צמחונים שגרמו לי לראות שזה אפשרי, יכולתי לנצל אותם למתכון או עצות ועזרו בכך שנוח יותר להפוך צמחונית כשאת לא היחידה. יתכן שהטריגר היה כשבארוחה חתכו לי מול העיניים עוף למרות שאני מאוד נגעלת מזה. אבל זה רק טריגר.. רגעים/ זמנים של שבירה?: לא ממש. אבל הפסטרמה במקרר נראית טעימה. לפני כמה לילות היו לי שני חלומות בהם אני אוכלת בשר - באחד יש מצב שזאת היתה נקניקית טופו (כי מזמן לא אכלתי ובטח התגעגעתי בחלום) ובשני נדמה לי שמטעים אותי כדי שאוכל בשר ואין לי הוכחה ניצחת שהטעו אותי אז אני אוכלת. עיגולי פינות: ג'לטין נחשב? חברה אמרה שהיא בדקה והכמויות של זה באוכל מזעריות. ועוד פרטים כללים על עצמי...: חובבת קומיקס, מדע, מחשבים ועוד כלמיני. לומדת באת"א יותר מדי זמן. אוהבת מלפפונים ולא אוהבת מנגו
 

beat surrender

New member
שלום :)

ברכות על פתיחת הפורום!!! גיל: 23 כמה זמן צמחוני?: צמחונית כמעט 10 שנים מתי ולמה החלטתי להיות צמחוני: החלטתי להיות צמחונית ברגע שגיליתי את קיומה של חברת טבעול בכלל ושניצל תירס בפרט. (משמע, לא חייבים לאכול בשר). למה? כי מציק לי לאכול חיות מתות. אני לא נכנסת לאף אחד אחר לצלחת, כל אחד מבחינתי יכול לאכול מה שהוא רוצה, אני מעדיפה לא לאכול בשר. רגעים של שבירה: נסיעות לחו"ל. באירופה הטבעול נדיר והגרסאות שלהם לטבעול לא משהו בעליל. התזונה שלי בנסיעות מתבססת רובה ככולה על פחמימות עם הבלחות פה ושם של סנדביץ' טונה וכאלו דברים. עיגולי פינות: מנטוס. חבר שלי לשעבר (צמחוני אדוק) עדכן אותי שהג'לטין במנטוס (ומאכלים נוספים) הוא ממקור בע"ח. אני לא אכלנית מנטוס גדולה אבל זה לא מה שיעצור אותי אם יציעו לי סוכרייה. בנוסף יש המרק עוף של פסח שאני מקבלת גרסה מסוננת שלו (אבל בתכלס הכינו אותו עם עוף). ועוד פרטים כללים על עצמי...: בקרוב נסיעה ממושכת לאירופה. אין לי מושג מה אני אעשה בקשר לאוכל אבל השאיפה היא למצוא דירה עם מטבח ראוי שבו אני אוכל להתנסות בהכנת מאכלי טופו ופשטידות ירקות שיהיו לי טעימים וכך לא אצטרך לאכול בשר. וזו הסיבה שנכנסתי לפורום - זקוקה לרעיונות, מתכונים - כל מה שיש סיכוי שאני אוהב (ואני מאוד בעייתית באוכל) אני אשמח מאוד לשמוע עליו ותודה רבה מאוד מראש.
 

Applebite

New member
הבהרה קטנה:

כיום במנטוס (לפחות בזה שמוכרים בארץ) אין ג'לטין שעשוי מעצמות בע"ח. במקומו יש גומי ערב שעשוי מעץ כלשהו, בקיצור ממקור צמחי.
 

One Echoe

New member
אני../images/Emo9.gif

גיל: 18. כמה זמן צמחוני?: אני טבעוני עוד מעט שנה
מתי ולמה החלטתי להיות צמחוני: כאמור, לפני שנה, מטעמים אידיאולוגיים. רגעים/ זמנים של שבירה: לא היו. עיגולי פינות:אין. ועוד פרטים כלליים על עצמי:אני פעיל לזכויות בעלי-חיים, ומאמין שלבעלי-החיים מגיעות זכויות בכל הרוודים. יש דברים שאני לא אוהב בפורום, אבל למרות זאת אני חושב שזה טוב שפורום כזה קיים. אז...מקווה להשתלב
 
שמחה לראות גם אותך פה ../images/Emo140.gif

ותודה שאתה עוזר לגשר על הפער אני בטוחה שיהיה לך הרבה לתרום.
 

d a p h n a

New member
אני (שוב)

* בת 24 *צמחונית 13 שנה בערך * החלטתי להיות צמחונית בגיל 11. הבית שלי מראש לא היה אוכל בשר במיוחד. אמא שלי לא בישלה בשר, כך שאכלנו רק בחוץ, מדי פעם. אחת מאחיותיי בחרה בדרך של הצמחונות, ואחרי מחשבה החלטתי שזו הדרך בשבילי. צמחונית רק בשביל עצמי, בלי אידיאולוגיה כלשהי של החלת הבחירה הזו על אחרים. * אין לי יותר מדי רגעי שבירה כי בשר אף פעם לא היה חלק אינטגרלי מעולם האכילה שלי. אני לא גדלתי בתפיסה שאוכל בלי בשר הוא לא אוכל או בכלל שבשר הוא מרכיב מרכזי בעולם האוכל. הוא תמיד שולי בשבילי. עם זאת, לאחרונה עברתי תקופה שבה הרגשתי שאני לא מצליחה להכניס מספיק חלבונים לתזונה ושקלתי אולי בכל זאת להכניס בשר לתזונה כדי לפצות על זה. אבל למען האמת אני לא חושבת שאני בכלל אהיה מסוגלת לאכול עכשיו בשר אחרי כל כך הרבה שנים בלי. המחשבה נראית לי מוזרה. * עיגולי פינות - לרוב אני נוקטת במדיניות don't ask don't tell לגבי הבסיס של מרקים במסעדה. כלומר, אם לא כתוב במפורש שהציר בשרי או שהמרק מכיל רכיב בשרי כלשהו, אני לרוב לא טורחת לשאול ממה עשוי הציר ואוכלת את המרק כמו שהוא, למרות שבחלק מהמקרים אני משערת שהיה סיכוי סביר שאכלתי משהו על ציר בשרי. בנוסף, לא יודעת אם זה נקרא "עיגול פינות" או לא, אבל אני מכינה מדי פעם אוכל בשרי עבור בעלי. לא ממש מתעסקת עם הבשר או משהו כזה (מגעיל אותי), אבל כן מוכנה להכין אוכל שמכיל בשר.
 
מזל טוב וכו

(אלפקה, אני מקווה שקראת מה שכתבתי לך בפורום השני...). גיל: 21. צמחוני: 7 שנים, טבעוני: 3 שנים. ההחלטה להיות צמחוני הגיעה כי אף פעם לא חיבבתי בשר יתר על המידה, וברגע שעלתה לי המודעות לסבל של תעשיית הבשר פשוט הפסקתי איתו לגמרי. נרשמו שתי נקודות שבירה, אי שם בגיל 16 או 17, אחת המבורגר שלא גרם לשום נזק, והשנייה הביאה לאשפוז במיון עם הרעלת קיבה. הטבעונות הגיעה דרך פורום צמחונות וטבעונות בתפוז, ואנשים שחברים בו שהכרתי לפני כן ועזרו לי בתהליך. עיגולי פינות: no such. ובאופן כללי סטודנט באת"א (עוד אחד) לכימיה וביולוגיה, מהרהר בכיוון של לימודי וטרינריה, מגדל שני חתולים וחובב בישול ואפייה טבעוניים ובזבוז אינסופי של שעות בים.
 
למעלה