שרשור הכרות

1ca1

New member
זה הולך ככה

דחייה = קלקיליה, תחליט עכשיו מה אתה מעדיף! :) אבל שמע, אם כל תרגיל יהיה רק יומיים עבודה כמו זה אז זה סבבה...

GuestOfHonor

New member
יומיים? 48 שעות אולי

וקלקיליה זה לא נורא, אפשר לקפוץ לכפר סבא לאכול שיפודים בסבינו (אם הם עוד פתוחים).

ron369

New member
GuestOfHonor ו 1ca1, איך הרמה שם?

ביחס לבר אילן, למשל? (או לאופ', אם יש לכם מושג (ולא, התרגילים בספרים לעתים קרובות לא מייצגים את התרגילים שצריך להגיש למנחים, לפי הקורסים שעשיתי במתמ')
)

GuestOfHonor

New member
הרמה במדמ"ח

לאו"פ אני יכול להשוות, כי עשיתי שם כמה קורסים. במתמטיקה האוניברסיטה העברית מחזיקה מעצמה 'מהמובילות בארץ', והרמה של התרגילים בהתאם (שלא לדבר על ממוצע 50~ אוניברסיטאי במבחן באינפי) אבל בהשוואה ללימודים באו"פ אני חייב להגיד שמקריאה בספרים של האו"פ הצלחתי להביו את החומר יותר טוב מאשר שמיעה של הרצאות (מה עוד שהרמה של המרצים לא אחידה). סך הכל אפשר להגיד שבהרצאות אנחנו חופרים יותר בחומר התיאורטי וההוכחות הפורמליות מאשר ה'חפירה' שהיתה באו"פ, אבל מצד שני אני מרגיש שנותנים לנו פחות כלים להתמודד עם תרגילים. במחשבים - לא עשיתי את הקורס מבוא למדמ"ח באו"פ כך שאין לי מה להשוות, אבל יצא לי לעבוד עם בוגרים של העברית והתרשמתי שהם יודעים את העבודה. זה היה אחד השיקולים שלי ללכת לעברית. לגבי בר-אילן, יצא לי לראות בוגרים של מדעי המחשב מבר אילן בפעולה ומאוד לא התרשמתי. וזה היה, באופן מפתיע,השיקול העיקרי שלי לא להירשם לבר אילן.

1ca1

New member
בתור מישהו שהיה בשתיהן

כי במקרה יצא לי להיות בשתי האוניברסיטאות :) לגבי השמיעה בקורסים, את ג'ף לא סבלתי, אבל הלימוד ממצגות היה נחמד בבית :) הרמה המתמטית של העברית היא הגבוהה בארץ,גם בתואר במדמ"ח (מן הסתם...) לגבי בר-אילן, המחלקה למתמטיקה שמה יחסית טובה (לא ברמה של העברית, וכנראה גם לא ברמת הטכניון, אבל ברמת את"א לפחות...), כמובן תלוי על איזה מרצים, ואם אתה לומד בתוכנית התיכוניסטים (שהיא ברמה יותר גבוהה) וגם תלוי באיזה תחומים (רלוונטי לתואר שני, למשל יש להם קבוצה יחסית חזקה בגיאומטריה אלגברית, וגם כמה תותחים באלגברה (רואן,וישנה), ד"א מי שבנה את הקורס הצפנה באו"פ (הרצברגר וקוניאבסקי) הם פרופסורים ב ) המחלקה למדמ"ח הייתה בעייתית מאוד, והחליפו לפני כשנתיים ראש מחלקה, ומאז הרמה עלתה,הם מלמדים מבוא בc, אובג'קט אוריינטד בc++, ככה שביחס לעברית, הקורס במבוא דיי מקביל ברמה (אומנם כאן כיסינו כמה דברים מoop למשל פולימורפיזם וירושה) וגם ברמת התרגילים/מבחן, את הקורס בoop לקחתי של המחלקה למתמטיקה ולא של cs (פשוט תרגילים קלים יותר :)), וממה שהתרשמתי מהלימודים ומהסילבוס המתוכנן בעברית, כנראה שהקורס בעברית יותר ברמה...

ron369

New member
תודה ../images/Emo13.gif

בקשר לתואר שני, שמעתי שהם ממש חלשים באנליזה, יחסית
אתה בטוח בקשר לכך שהרמה שם לא גבוהה מזו באת"א? הרמה באת"א במתמ' עד כדי כך נמוכה?
(מצטער אם זה קצת מבולגן, נראה לי שאני אלך לישון, ואולי מחר בבוקר אוסיף מידע ממוח פחות מעורפל ולחוץ
)

ron369

New member
אתה צוחק, נכון?

איך אפשר בהרצאות לסכם יותר חומר פורמלי מאשר בספרים ארוכים וגדושים? אם זה אכן כך, זה לא מעט פאשלה של האופ'? (בעצם, אני מניח שזה גם תלוי באיזה קורסים עשית באופ' (שאלה
))

GuestOfHonor

New member
לינארית, אינפי, דיסקרטית

ומבחינתי זה לגמרי לא פשלה של האו"פ. אם כבר, הם הציגו את המתמטיקה מזווית קצת יותר 'שימושית', ואת הדברים שבאמת חשוב להבין 'למה הם עובדים' (אינטגרל, מטריצה כייצוג של טרנספורמציה לינארית) הם העבירו טוב וברור.

ron369

New member
כן, אלו קורסים יחסית מייצגים לדעתי

בכל מקרה, איפה יש "חורים" בחומר?

MegaMango

New member
ממ..גמני..אני מניח..

אני יותר מהגר לא חוקי מאשר תושב בפורום , אבל בכל זאת... קוראים לי מאי ויש לי כוחות של אגוז (אגוז כללי, לא בהכרח אגוז מלך) לומד כעת במכללה למינהל בראשון לציון (חסל השמצות! השוויתי מבחנים והרמה ראוייה! ראוייה!! ) אה..ויש גם את התיכון שאני מסיים בקרוב..הוא לא ממש מעניין. אני בונה על גאמא אחרי זה... אני לא אלמד באוניברסיטת בר אילן כי יש שם אנשים שמאמינים באלוהים וזה לא מסתדר עם קריפטוגרפיה. אני אוהב חלווה. קיווי הוא טומאה. אני מתכנן משחק מחשב מגניב.

גלעד

בן 23 שנה ראשונה (סמסטר ראשון) במכללת ת"א-יפו (אחלה מקום) עכשיו אני עושה לוגיקה ותורת הקבוצות, חדו"א, C .. ומקטר כמה קשה לי.

vinney

Well-known member
אני ויני, למי שלא מכיר ../images/Emo13.gif

מילואימניק גאה (באתי לקרוא את המיילים באמצע האימון
) סיימתי תואר ראשון במדמ"ח בפתוחה, עכשיו לוקח באיזי קורסים של תואר שני, בלי שום כוונה מחייבת. אוהב להתעסק בעיקר בניתוח וארכיטקטורה (זה גם העבודה שלי, פרט לתכנות שמשעמם טיכו), אבל מתעניין גם (קצת) בקריפטוגרפיה, שפות תכנות והנדסת תוכנה (בזה קצת הרבה).

הוליסטי

New member
אפשר לשאול

מה הכוונה ב"ניתוח וארכיטקטורה" ? אתה עובד כעצמאי ? בחברה ? (אני לא יודע אם אתה זוכר מה עניתי לגבי הסקר... יועץ)

vinney

Well-known member
לא, אני שכיר

אני נמצא בצוות אינטגרציה (זה שרן אמר שאין כאלה), וחלק מתפקידי הצוות זה לנתח בעיות ולתכנן פתרונות (בעיקר פתרונות שלופים, היות ואנחנו יושבים אצל הלקוח, אבל הכוונה היא שפתרונות שנתן ישארו כקבועים גם). ברמת האינטגרציה, הבעיות אצלנו הן בעיקר בעיות ארכיטקטורה, לא באגים בקוד.

yoniBLA

New member
שלום

אני יוני, משרת בצבא, מקווה להתחיל ללמוד מדעי המחשב בפתוחה בחודשים הקרובים.

המבקר01

New member
דניאל

עתודאי טכנולוג,לומד באורט סינגלובסקי הנדסאי תוכנה,במאי 07 בחיל האוויר או בממרמ,ובעתיד משלים למד"מח בא"ופ.

johnny d

New member
well

אני בן 26, כמעט עם תואר ראשון בפתוחה (עוד מבחן ועבודה), לומד לתואר שני בפתוחה לבנתיים, ומקווה להתקבל לויצמן השנה. אני אוהב ללמוד ומדע כך שרוב חיי למדתי מספרים בכל מקרה, באיזה שלב החלטתי שצריך תעודות והאו"פ נראתה כבחירה הכי הגיונית לBA, בנוגע למאסטר זה כבר עניין אחר ועצם העובדה שאין תואר שלישי בפתוחה (או משרות של פרופסורים להתקדם אליהן) זה עושה את התואר השני באו"פ לפחות אטרקטיבי.

למעלה