שרשור הכרות

vinney

Well-known member
יש פרופסורים באו"פ ../images/Emo13.gif

וזה לא כזה מהר להתקדם למשרה כזאת. זאת רשימת הסגל. שים לב לפרופסור יהודית גל עזר, פרופסור אברהם גינזבורג, פרופסור אהוד גרוס, אבל כמובן שיחסית לשאר האוניברסיטאות - מספרם מצומצם.

vinney

Well-known member
זה אני לא יודע

אבל לפחות יהודית גל עזר, לפי הפרטים האישיים שלה, הייתה באו"פ כבר 20 שנה, וסגנית נשיא האוניברסיטה, לדעתי היא כן קיבלה את התואר באו"פ.

johnny d

New member
אתה צודק

משום מה עדיין קשה לי לראות את זה קורה בפתוחה, זה דיי יוצא דופן.

amirxbox

New member
ממה שהבנתי מסטודנטים שלמדו

שם לפני שהגיעו לבן גוריון , חלק מהללים וטוענים שהרמה שם ממש גבוהה והלמידה העצמית גורמת להם לשלוט בחומר ולא "לזכור כדי לשכוח" (מה שקורה בבן גוריון בהרבה מהקורסים). לעומת זאת יש סטודנטים שלמדו שם , הוציאו ציונים גבוהים למשל במתמטיקה בדידה בעקבות זאת העדיפו לעשות בבן גוריון את הקורס כדי לשחזר את הציון הגבוה במקום לקבל פטור שלא משפיע על הממוצע. כמה מהם אומרים שאין מה להשוות והרמה בבן גוריון הרבה יותר גבוהה, אחד מהם סיפר לי שיומיים לפני המבחן בבדידה באו"פ המרצה שלהם פתר איתם שאלות שבאופן מפתיע 3 מהן הופיעו בסוף במבחן המסכם. המצב הזה מרתיע אנשים, חבל שאין יותר פרסום והסבר על שיטת הלמידה שם/ הרמה שם. לדעתי אחת הטעויות שלהם היא הפרסום לאפיק מעבר באופן בולט וגלוי מה שנותן תחושה כאילו כל אחד בא לשם ללמוד עד לרגע המיוחל בו יוכל לעבור לאוניברסיטה אחרת. לסיכום לדעתי האנשים שעשו קורסים שם מוכנים ומבינים הרבה יותר טוב ממקבילים להם בבן גוריון, הספרים שהפתוחה מספקת ממש טובים למרות שכל מרצה אצלנו מזהיר מראש לא לגעת בהם.

ron369

New member
אני לא מבין למה משווים את זה

אין באויברסיטאות אחרות קורסים שהמרצים בהם מאד "רחמנים", ובהן מי שנכשל פשוט לא הגיע למבחן? (למשל, נראה לי שחדו"א ב' באופ' מתקרב לכך)

amirxbox

New member
כן אבל בדידה זה הסיוט של הסטודנטים

בבן גוריון. במיוחד שהקורס קדם כל כך קל (מבוא ללוגיקה ותורת הקבוצות). גם מאנשים שסיימו באתא הבנתי שלא מקלים שם בקורס הזה לכן הופתעתי שתלמיד שסיים עם 93+ באו"פ מתקשה, היינו בטוחים שהוא יפתור הכל בהליכה.

vinney

Well-known member
שמע... ראה...

המקרה בו מנחה נתן לסטודנטים 3 שאלות שגם הופיעו במבחן לא נשמע כל כך סביר. בפתוחה מנחים לא יודעים מה יהיה במבחן כי הם לא אלה שכותבים אותו, ויש לכל סמסטר שלוש גרסאות שונות של מבחן, כך שאם אכן קרה כזה דבר - סביר מאוד להניח שזה היה במקרה לחלוטין (כי זה ששאלות חוזרות על עצמן ובאות ממאגר יחסית מצומצם זה ידוע, ונכון לכל האוניברסיטאות). לגבי הקורס עצמו - קל זה מושג יחסי, לי זה היה קורס קל נורא, אני מכיר כמה אנשים שעברו אותו בשיניים. אני מכיר את הקורס של אב"ג, כי הכנתי מישהו משם למועד ב', וזה לא יותר קשה מאו"פ.

amirxbox

New member
אפשר לשאול מתי הכנת מישהו לקורס

זה מוזר שאתה אומר שהקורס לא נחשב קשה מידי . המרצה שלנו (שהחליף מרצה בשם אלטשולר) טען שהקורס היה עמוס מידי והשנה זה הולך להשתנות , הוא כמובן לא מתכוון להוריד את הרמה אבל הוא ילמד פחות חומר (ויתר על תורת הגרפים). הוא גם הוסיף שזה המקצוע היחיד שכמעט חצי מהסטודנטים באים כדי לקבל 54 ולקוות שאחרי הערעור יהיה להם את ה 56 הנכסף. בתכלס זה לא באמת מפחיד כמו שחלק סיפרו כנראה הכל תלוי בגישה ואהבה למקצוע, הרבה סטודנטים שתיכנתו כבר או שרק מעונינים בלקבל את הדיפלומה רואים במתמטיקה בדידה מכשלון שצריך לעבור וזהו.

vinney

Well-known member
לפני שנתיים פחות או יותר

שמע, זה לא היה קשה מדי לי, הבחור שהכנתי אותו נכשל במועד א', לו זה היה קשה אני מניח
הקטע הוא שדיסקרטית זה קורס שמשתנה מאוד מאוניברסיטה לאוניברסיטה, אצלנו למשל אין בכלל תורת הגרפים שם, והיה מבנים אלגבריים, שבינתיים הורידו כשצימצמו את היקף הקורס. כך שמישהו שקיבל 100 באו"פ והולך למקום אחר כדי להוציא באותו קורס 100 שוב, פתאום יכול לגלות (כמו החברים שלך שדיברת עליהם) שלמרות ששם הקורס זהה, הנושאים שנלמדים - שונים.

johnny d

New member
בדידה

זה דוגמה גרועה לרמת האו"פ. ישנן שתי מחלקות שאני אישית הייתי עד לרמתן הפסיכית במידה מסויימת: 1. החטיבה למתמטיקה 2. החטיבה למדעי המחשב. אבל הקורסים: בדידה, ו- הסתברות למדעי המחשב. לא ברמה של מתמטיקה, ולא קשורים למחשבים כך שהם עומדים באמצע וסתם בכדי שלתלמידים יהיה מושג מהם המושגים. אני מבטיח לך שבהמשך לימודי התואר הרמה שבה משתמשים בחומר זה עולה בהתאם לקורסים המתקדמים יותר...

yuvalmadar

New member
אני יובל מדר

ולומד לתואר דו חוגי במדמ"ח ומתמטיקה באו"פ. נוטה יותר לכיוון המתמטיקה והאלגוריתמיקה ומתלהב פחות מתכנות. אני מסיים יב' השנה, ומתחיל דחיית שירות של שנה שבסופה אגמור את התואר ובתקווה גם אמצא מקום טוב לשרת בו.
במדמ"ח אהבתי עד עכשיו אלגוריתמיקה (כאמור) ואת הקורס היחיד שעשיתי עד עכשיו בחישוביות. (אוטומטים ושפות פורמליות) מתכנן להרחיב את השכלתי בשנה הבאה בנושא החישוביות וההצפנה וכמה נוספים. (אבל במיוחד בקורסים נוספים במתמטיקה
)

למעלה