שרשור הכרות

שרשור הכרות

שלום לכולם, אני שמחה לראות את כולכם. ועד שנתחיל לדבר תכל'ס, מה דעתכם לספר קצת על עצמכם? אפשר להתייחס לכל נושא שתרצו, וגם כמובן לנושא הפורום - שינוי והשגת מטרות. מה הייתם רוצים לשנות בחייכם, מה חשוב לכם בזמן הזה של החיים, האם אתם מאזנים בין תחומי החיים או מקדישים הרבה זמן לתחום אחד (עבודה למשל), וכמובן כל נושא אחר להכרות.

אני יעל, קצת על עצמי -

אני בת 34, מתגוררת במושב בשרון, בבית קטן עם ארבעה חתולים מתוקים. עובדת קשה בחמש השנים האחרונות על השגת שינוי בחיים הפרטיים שלי. בתחום העבודה - הייתי משך מספר שנים מנהלת ארגון חברתי המטפל בנפגעי טרור, היום אני עובדת בחברת מחשבים ועושה שינוי קריירה לכיוון עבודה עם אנשים, פרטנית ובקבוצות קטנות, על מוטיבציה והשגת מטרות. בנוסף לעבודה אני עוסקת בכתיבה, אוהבת חתולים ועוסקת בנושאי זכויות בעלי חיים, הנחיתי קבוצות של אנשי עסקים ועובדת על הקמת סדנה לנשים בתהליכי שינוי ועל התוכנית 'השנה שלי'. עוד על הישגים, מחשבות והכרות אישית יותר בתחומים נוספים, בהמשך. עכשיו תורכם...

KoSeMeT

New member
מצטרפת לשירשור

בת 21, שכנה טובה של ת"א סיטי, עוסקת בתזונה וקוסמטיקה בתור עצמאית, וגם פקידה שכירה במשרד עו"ד. כרגע בעיקר מתרכזת בדרך שלי ובכיוון שבו בחרתי ללכת, מתוך אמונה שאת שאר הדברים אם לא מחפשים- מוצאים. כלומר, לא יושבת רגל על רגל ומחכה אבל גם לא מנסה להשיג רק את זה. אחלה פורום ודיי עונה למה שחיפשתי. בהצלחה לכולנו.

ברוכה הבאה

מקווה שהפורום יענה על ציפיותייך. אז מה בעצם חיפשת, והאם את יודעת מה המטרה ואיך היית רוצה לקדם את השגתה?

KoSeMeT

New member
היגעת ומצאת- תאמין

חיפשתי בעצם קבוצה שתעזור להגשמת המטרות האחד של השני. הבעיה- רוב הסדנאות שקיימות כעת עולות הרבה מאוד כסף שאין לי. אז חיפשתי משהו כזה בחינם או בסכום שאוכל לעמוד בו. ומה המטרה? עכשיו אני בתהליך של חיפוש אחר ה'למה' שלי. ה'קוץ בתחת' שיניע אותי לקום כל בוקר וללכת בדרך הלא קלה שבחרתי לי. המטרה היא בעצם כמה מטרות בדרך ליעד. עוד תהליך שעובר עלי הוא שינוי המחשבה שהתחילה להתפתח אצלי בזמן האחרון שכסף הוא המטרה. בהודעה שלך בפורום של חציש אמרת שכל אחד יבחר 2 תחומים. הבעיה שאצלי יש הרבה יותר משני תחומים ואני מנסה 'לרקוד על כל החתונות' ולשנות את כולם. כך שקצת קשה לי להתמקד כרגע. אבל הכיוון הוא עסקי, עצמאות- גם בחיים, גם במס הכנסה וגם אישית, שיפור מראה חיצוני ופנימי כאחד.

את מכירה את המשפט -

תפסת מרובה לא תפסת? מטרה אחת גדולה, תקראי לה חזון אם תרצי, מורכבת מעשרות מטרות קטנות יותר ויעדים אישיים. לדוגמא, אם להרוויח כסף זו המטרה יש כל כך הרבה דברים לחשוב עליהם בדרך - למשל, הגדרה מדוייקת של המטרה - כמה כסף את צריכה להרוויח בחודש שתוכלי להגיד שהשגת את המטרה. הגדרה של הדרך - איך את הולכת לעשות את זה? מהי נקודת הפתיחה שבה את נמצאת ומהם השלבים שתצטרכי לעבור בדרך להשגת המטרה? מה תעשי מדי יום כדי להשיג את המטרה שלך? מהם המכשולים הצפויים בדרכך ואיך את נערכת להתמודדות מולם? כל שאלה כזאת מצריכה תכנון ועשייה. וזו רק מטרה אחת. זו הסיבה שכתבתי שכל אחד יבחר תחום או שניים להתמקד בהם. ואגב, אני מאמינה שהשגת מטרה אחת והרגשת תחושת הצלחה וסיפוק לגביה, יש לה אפקט חיובי על תחומים אחרים בחיים, וגם על הרגשות פנימיות - שאם השגתי את זה, אני מסוגלת לעשות גם דברים אחרים. כך שגם אם תבחרי משהו אחד, יהיה לו השפעה טובה גם על תחומים אחרים בחיים שלך.

אני חציש ../images/Emo108.gif

אני כרגע מסיימת את לימודי תואר שני (ממש סופרת את הדקות לאחור), קצת מגששת לכיוון עבודה מתאימה. אני מנהלת את פורום "יוצאים מהבית" ויש לי תכניות גדולות לגביו, בכיוונים שונים. הגשמת מטרות זה משהו מאוד מרכזי בחיים שלי, כי הוא כ"כ מובנה אל תוך האופן בו אני חושבת. אני תופסת דברים גדולים וקטנים לא כדברים שפשוט "קורים" אלא כמטרות: בין אם מדובר בלמידה לבחינה ובין אם מדובר בשכלול יכולת אישית או פיתוח איזשהו כישור להתמודדות עם דברים.

היי חציש, התפיסה שלנו מאוד דומה -

השאיפה שלי היא שדברים לא "יקרו", אלא שאני אלמד לכוון את עצמי להשיג מה שאני רוצה. וזה מתחיל מקטן, מניהול חיי היום-יום הקטנים ועד לקיחת שליטה מלאה על החיים שלי. אני מניחה שעוד נדבר בזה רבות, כי הרבה פעמים ישנם דברים שאין לנו שליטה עליהם. האם את יודעת מה את רוצה לעשות אחרי הלימודים, מה הלאה?

אני יודעת מה אני רוצה

גם בטווח של שלוש וחמש שנים מעכשיו, ובתחומים שונים של החיים. אני יודעת לאיזה כיוון אני רוצה לכוון את הקריירה, ולאילו מקומות אני רוצה להגיע מבחינה אישית. יש לי מטרות קונקרטיות לווח השנה הקרובה, אבל אני עדיין לא מרגישה בנוח לדון בהן.

t32

New member
אז גם אני

אני תמי - בת 32 עוסקת בתרגום ועריכה ומגדלת ערימות של בעלי חיים. פעילה למען זכויות בעלי חיים ובני אדם
ואני מחפשת שינוי שיוביל לאושר גדול. לא כמנטרה, לא כדימוי, לא מהפה לחוץ(וגם לא כימי
אושר.

היי תמי, יצא לנו כבר להכיר? ../images/Emo8.gif

לא זיהיתי את הכינוי שלמטה, שמחה שהצטרפת.

m i c h a l o

New member
עכשיו תורי

מיכל. 32 שנה ושלושת רבעי. אמא לילדה אחת נפלאה. אני מגדלת אותה בהצלחה ובהנאה. בע"ח וצמחים אני לא מצליחה לגדל. מתפרנסת משיווק, עוסקת בכתיבה ופיתוח סדנאות. סטודנטית לניהול ופסיכולוגיה. אוהבת להביט קדימה.

שלום מיכל ../images/Emo13.gif בתוך כל ההודעות פתאום

שמתי לב שלא הגבתי להודעה שלך, ואני מתנצלת על כך. אז ברוכה הבאה, ושנה טובה

תמי ב

New member
גם אני תמי

וגם אני עוסקת בתרגום אבל לא בעריכה, ואני בת 45 וגרה בניו זילנד.

תמי ב

New member
אחרי שבוע כחול צלול וקר

התחיל להיות גשום להפליא. היום היום הראשון של האביב (באופן רשמי) ואביב פירושו שכבר לא כל כך קר, אבל כל הזמן יורד מבול.

תמי ב

New member
אגב, אומרים שבניו זילנד

יש ארבע עונות ביום. וזה די נכון.

A y a l e

New member
שלום ../images/Emo13.gif

הגעתם לי בדיוק בזמן, כשהכל לוחץ ומאיים ליפול. חייבת שינוי ומהר.

בוקר טוב, ברוכה הבאה

אני מכירה את התחושה של הכל לוחץ ומאיים. את רוצה להרחיב קצת בנוגע אליה?

למעלה