שרשור הכרות

bobitit

New member
מצטרפת...../images/Emo9.gif

שלום לכולם, מתקרבת ליומהולדת 30, חובקת ילדה בת שנה מדהימה, בעל, עבודה, משכנתא... בתוך כל זה מרגישה שהלכתי קצת לאיבוד מרגישה שזה הזמן לעשות שינוי, שאני גם מוכנה לכך. רוצה יותר אנרגיות ויותר כוח לעשות יותר ביומיום. אני

ברוכה הבאה!!!! ../images/Emo13.gif

קצת קשה לכמת אנרגיות אבל אני מאוד מבינה על מה את מדברת. יכול להיות שמעסיקות אותך הרבה טרדות ביום יום, שאת חלקן הזכרת כאן, והן גוזלות ממך אנרגיות לעשות למען עצמך? אני מקווה שבמשך החודשים הקרובים (אפילו אולי השבועות הקרובים), תמצאי את אותם דברים שמרוקנים אותך, ותתחילי להפנות את האנרגיות למה שבאמת חשוב. שתהיה שנה טובה ומתוקה,

missB

New member
ברכות ליעל על הפורום החדש

אני בת 32, אמא לתינוקת בת שבועיים ושתי כלבות מתוקות. אני גם מעצבת תכשיטים ביתרת זמני ויש לי עסק עצמאי בתחום. מבחינת שינוי אני כמובן מצויה כרגע בעיצומו של שינוי מאוד מהותי. בהמשך הזמן, כשנכנס לאיזושהי שגרה חדשה, אני מתעתדת לחשוב על דרכים חדשות ו/או נוספות לקדם את העסק שלי וכמו תמיד גם להקפיד למצוא את האיזון הנכון בין ה"בייבי" העסקי לבין המשפחה שלי.

זו הזדמנות טובה להגיד לך ../images/Emo49.gif

ותודה על הברכות. אנחנו עוד נדבר בוודאי, ומקווה שיהיה לך גם זמן לקפוץ מדי פעם לראות מה נעשה כאן בפורום. שנה טובה,

natalynataly

New member
שלום וברכה! קצת על עצמי...

אני נטלי, בת 37 נשואה + 4 ילדים מדהימים (גם הבעל מדהים!
) גרה במושב. מחוברת לאדמה ולטבע. עוסקת בכתיבה. את השינוי התחלתי לחולל לפני שנים. בעצם כאשר "בחרתי בחיים" - במלוא מובן המילה. אך הדרך עוד ארוכה... רבים עוד השינויים שאני רוצה לחולל. אשמח להצטרף למקום בו נוכל לחזק האחד את השני ולהתקדם לעבר מטרות שנציב לעצמינו.

אני שמחה על הצטרפותך

ובטוחה כי תוכלי לתרום לכולנו הרבה מהתובנות שהגעת אליהן בדרכך לשינוי. הבחירה בחיים היא אחת הבחירות המאתגרות ביותר הקיימות לדעתי, בחירה שיש בה אתגר יום-יום ושעה שעה, לדעת למצוא את הטוב בכל סיטואציה ולבחור לחיות באמת בניגוד ל"להתקיים". ברוכה הבאה אלינו,נטלי,
שנה טובה,

BlackJack1

New member
גם אני בפנים! ../images/Emo13.gif

טוב אני ישי עוד מעט בן 18,לא מזמן סיימתי תיכון וכרגע אני מחכה לגיוס מאוחר.. אישית אני מרגיש שאני צריך שינוי מסויים בשגרת החיים,עד לא מזמן לצערי לא יכלתי לאזן יותר מידי בין תחומי החיים והרוב הוקדש ללימודים אבל עכשיו שכל זה מאחורי אני מרגיש בצורך של שינוי מסויים כמו שאמרתי בהחלט הפורום הזה הגיע בזמן..

שלום ישי ותודה שהצטרפת

תקופה של לפני צבא זו בדרך-כלל תקופה של רגיעה, ויפה שהחלטת לנצל אותה ללמוד דבר אחד או שניים על עצמך. מאחלת לך המון בהצלחה ושנה טובה,

אפרת12

New member
ישנתי על זה קצת

והחלטתי שבאמת הגיע הזמן למחויבות. אני אכן רוצה שינוי, ועשיתי צעדים ראשונים, ובכל זאת אני מרגישה צורך בשינויים בסיסיים כדי לתת דלק לשינויים הגדולים והמספקים. אני חושבת שיש לי מטרה - גם אם לא מוגדרת די צורכה, ואני עובדת על הדרך. והדרך זה מה שמעניין, לא
לא רק - אבל לא משנה. אני כבר ילדה גדולה - בת 37. סופסוף אמא (הוא כבר בן שנה ו-3 חודשים ואוטוטו נתחיל לעבוד על אח או אחות בשבילו). ועדין לא מצאתי את עצמי. מאז פברואר אני יושבת בית מבחירה, לומדת פסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה ומנסה להחליט בדיוק מה אני רוצה לעשות. ואני לא יודעת. אבל בערך בימים שנפתח הפורום הזה, הגעתי למסקנה שהדרך להיות מרוצה היא לנהל את הזמן שלי יותר טוב, בתור התחלה. אז הנה השינוי של השנה - ללמוד לנהל את הזמן שלי בצורה יעילה. אז עכשיו אני אלך לנצל קצת את הזמן
לכל הנוכחים, המשנים והמשתנים

היי אפרת, ברוכה באה ../images/Emo140.gif

אכן תהליך של שינוי הוא תהליך של מחוייבות.. לעצמך בראש ובראשונה. עוד לא התחלנו לדבר על זה, אבל את צודקת שהדרך היא זו שמעניינת, אני מאמינה שכשמתחילים לשים את הדברים החשובים לנו באמת במרכז, מתחילים להנות מהעשייה עצמה ולא רק מהשגת המטרה. ללמוד לנהל את הזמן שלך, ולנצל אותו בצורה נכונה זו משימה די מורכבת, במיוחד כשאת אמא לתינוק
ובוודאי מקדישה לו המון מעצמך. מקווה שתמצאי את הזמן לקחת לעצמך בין כל שאר עיסוקייך, ואם תרצי גם להשתתף ולתרום את ההיבט הייחודי שלך בפורום הזה. שנה טובה,

שינוי אחד כבר עשיתי../images/Emo45.gif

עזבתי מקום עבודה לא אהוב במיוחד, למרות שהיה מקום עבודה עם תנאים מצויינים ובשבילי לעזוב מסגרת מוכרת שהייתי בה מספר רב של שנים, זה שינוי ענק. הי, קוראים לי סגלית, אמא ל-4 ילדים (3 בנים ביולוגיים ותינוקת מאומצת), גרה בשרון, ועכשיו לאחר שעזבתי את מקום העבודה אני מחפשת מה לעשות "כשאהיה גדולה". אחד הדברים שאני צריכה לעבוד עליהם הוא ללמוד להיות קצת יותר ממוקדת בעצמי ולהחליט כבר שאני פה ואני קיימת וגם לי מגיע. אז זו אחת מהמטרות שהצבתי לעצמי לתקופה הקרובה, ואולי עם השגתה יבואו גם שאר הדברים. בהצלחה לכל אלו המבקשים את השינויים ושתהיה לכולם שנה נהדרת

היי סיגלית, ברוכה הבאה

לא קל לעזוב מסגרת מוכרת לטובת הלא נודע, אני רוצה לחזק אותך בבחירתך שהרי את בחרת בה והיא בוודאי הטובה ביותר בשבילך בתקופה זו, ומקווה שבקרוב תמצאי משהו שיותר יתאים לך בתחום התעסוקה. מזמינה אותך לתרום בפורום מהזווית האישית שלך, שנה טובה,

קשת

New member
שלום לכולם-פורום מושלם בשבילי כרגע

בימים האחרונים נכנסתי קצת ללחץ,אני בת 20 ואני עולה לשנה ג באקדמיה למוסיקה והשנה אני לא אגור בירושלים ואצטרך לסוע מאיזור השרון שלוש/ארבע פעמים בשבוע. זה רחוק וזה קשה, ואני עדשיין לא יודעת מה המערכת. הדבר החשוב ביותר מבחינתי הוא להתאמן על הכלי נגינה שלי, זה חשוב יותר מהתואר ומהכל. בסמסטר ב שנה שעברה לא הצלחתי בכלל לאזן בין כל הדברים, גם להתאמן, גם לסיים קורסים, גם לטפל בבעיות בריאותיות, הכל איכשהו חמק. השנה אני רוצה להתקדם ולנגן הכי טוב, ולפעול ולהתמיד בקורסים, ולהחזיק אוטו- בשביל זה גם צריך עבודה של שתיים שלוש משמרות בשבוע.. חידוש נוסף-סופסוף עשיתי מה שהרבה זמן רציתי- ללכת לשעורי עיצוב ואירובי. כשיושבים ומתאמנים כל היום, יש המון מרץ להוציא והמון אנרגיות, וגם- למה לא להרגיש יותר טוב בקשר לעצמי?! כל הדברים האלה דורשים המון זמן, ואני ממש רוצה להצליח להעמיד את הכל ושיהייה לי הכל. אני לא רוצה לשבת ולהתבטל- כמו שהכי קל לעשות. יום טוב לכולם- שנה מוצלחת ופוריה.

ערב טוב קשת, וברוכה הבאה

משהו שעלה לי לראש כשקראתי את הדברים שלך - הבחירה במסלול כמו שבחרת והמחוייבות לכלי הנגינה ולאימונים המאוד קשים שהוא דורש, יכולים ללמד אותך כמה דברים על עצמך. מסכימה איתי? שתהיה לך שנה טובה ומוצלחת, והרבה מטרות שיושגו.

קשת

New member
תודה על תגובתך

עדיין לא הבנתי בדיוק את הלך העניינים כאן בפורום, אני אשאר ואחכה להבין

תודה על הסבלנות,

התוכנית תתחיל בסמוך לראש השנה ואז הדברים יהיו יותר ברורים וממוקדים. בנתיים זה זמן להכיר אחרים ולראות דרכי הסתכלות שונות על הנושא.

שלום לכולם

אני בת 28 מהצפון. את 6 השנים האחרונים העברתי בלימודים (תואר ראשון וכבר בסוף התואר השני) ובעבודה, שם התקדמתי לתפקיד ניהולי בכיר ולאורך הדרך "אני" הלכתי לאיבוד. היתי רוצה להכיר את עצמי מחדש ולפנות זמן לעצמי כי אני לא ממש מזהה את הבחורה בראי.

הכינוי שלך מאוד מתאים לראש השנה

ברוכה הבאה צפיחית.
אני כל כך מזדהה ומבינה את ההרגשה של ללכת לאיבוד בתוך עצמי, הרגשתי אותה בעצמי בערך כשהייתי בגיל שלך. וכשמצאתי זמן להכיר את עצמי, תאמיני לי - לא תיארתי לעצמי מה אני מפסידה. מקווה שגם לך זה יקרה במשך השנה, ואז תיווכחי לדעת בעצמך עד כמה ההרגשה הזאת היא מדהימה. מזמינה אותך לקחת חלק פעיל בפורום, שתהיה לך שנה טובה של גילויים חדשים

שלום לכולם!

אני בת 25, וגם אני גרה בשרון עם בן זוגי ומגדלת חיות (ראיתי שזה משהו שיש להרבה מאיתנו במשותף). אני מתחילה תואר שני השנה, ומתעסקת בהמון תחומים להנאתי. הבעיה היא שהנאתי נפגמת, כי ברגע שאני נכנסת עמוק לתחום כלשהו מתחילים הפחדים: ככל שמתקדמים זה נהיה קשה יותר ותובעני יותר ולכן מפחיד, ואני מרגישה שאני לא מגיעה להישגים ולרמת השליטה שאני רוצה ושהוותק שלי מצדיק (או לרמה שיש לאחרים מסביבי). המטרה שלי היא להצליח לאזן בין הפחד, הקנאה והשאפתנות - להתגבר על הפחד ולדחוף את עצמי קדימה כשמתאים, אבל לא להתענות אם לא הצלחתי או ויתרתי, או אם מישהו אחר הצליח יותר. והכי חשוב - להנות ממה שאני עושה, להעביר את המוקד פנימה ולא החוצה, להיות נאמנה לעצמי, ואז הכל יבוא מעצמו. מאחלת לכולכם שנה טובה ומימוש עצמי אמיתי!

שלום גם לך ../images/Emo42.gif

מצטרפת לברכות ולאיחולים שלך ומקווה שגם אצלך השנה תהיה שנה של מימוש עצמי והשגת מטרות. בעיניי זה מאוד נכון שאדם מוצא לעצמו הרבה עיסוקים ותחומי עניין. אני די בטוחה שלא בכל תחום את מתעניינת באותה מידה, וזה בסדר, אפשר לעשות דברים גם בשביל הנאה, גם אם לא נכנסים לעומקם. אני אתן לך דוגמא, אני מתעניינת בגינון, אז החלטתי לעשות לי גינה קטנה בבית, שתלתי צמחי מרפא ותבלינים בעציצים, אני משקה אותם כל יום ונורא נחמד לי. ואז כשנכנסתי לפורום גינון באחד הימים, הבנתי כמה אין לי מושג בתחום הזה, כמה מאמץ והשקעה הוא דורש כדי ללמוד אותו לעומקו. ו... החלטתי שטוב לי עם העציצים שלי כמו שהם, ואני לא מתכננת להתחיל להתעמק בשיטות הדישון, גילוי המזיקים וכו'. להעמיק קצת את הידיעות שלי אולי, אבל לא יותר מזה. וזה בסדר לי. העניין הוא כשזה מתחיל להפריע, ומההודעה שלך אני מבינה שזה המצב. אני מרגישה מקריאת ההודעה שלך שיש צורך שתחדדי את המטרה שלך ותהפכי אותה למשהו יותר קונקרטי וברור. להצליח לאזן בין פחד, קנאה ושאפתנות - כדי שזאת תהיה מטרה ישימה, צריך להיות לך ברור מאוד למה הכוונה, ואיך תדעי שהצלחת לאזן אותם? זה לא עניין של תחושה פנימית, זה משהו שצריך להיות בעל יכולת מדידה. בוודאי עוד נדבר הרבה על כך, ובנתיים מקווה שנתתי לך נקודה למחשבה. ברוכה הבאה, ושנה טובה

למעלה