שרשור המינים 2

Deerest

New member
שרשור המינים 2

יש לי השערה שאני רוצה לבדוק. כאשר ניתנת דוגמא כדי להסביר משהו, שמתי לב לכך ש: הנשים מתייחסות לתוכן הדוגמא. הגברים מתיחסים לאנלוגיה של הדוגמא. ומכאן הכל פתוח... או נסגר. מה דעתכם/ן?

דירסט,בצבא שרתת בתפקיד פיקודי?

זה לא סוד גדול,שתפסת פיקוד ברמת על,וזה יצא ככה במקרה... בחלומות הכי ורודים,היא לא ציפתה לממלא מקום ברמתך,כל הכבוד. לעת עתה אתה עושה עבודה של מנהל פורום,ולך תדע,לאן זה יכול להוביל אותך. דירסט,אם היית אמור לנהל פורום,מה היה פחות או יותר השם שלו.. יכול להיות שהתשובה לשאלה שלך,היא נסיון בריחה של הגברים,שמתקשים לגעת במקום שכואב.. דירסט,תוכל לתת רק דוגמא לזה ? לא דחוף,אם עולה לך בראש. תודה.

Deerest

New member
ראשית, אסייג (חחחחחח)

לא כל הנשים ולא כל הגברים, כן. ואני גם לא אוהב הכללות. תראה, מאז שהתחלתי לשים לב לתופעה, יצא לי בחודשים האחרונים להתקל בה די הרבה. ממש לאחרונה... הייתי בדבור מתמשך עם אשה אחת, על שני נושאים שלא קשורים ביניהם, נושא א ונושא ד. o.k.? רציתי להסביר משהו בנושא ד והשתמשתי בדוגמא שהתוכן שלה הכיל דברים מנושא א. הערה חשובה: אני מביא את הדברים מנקודת מבטי, כפי שאני מבין, כן? איך זה התפתח? תוכן הדוגמא הפריע לה וההמשך השתבש לנו. אם אני שם את עצמי במקומה אני יכול להבין אותה. אבל הדוגמא באה להסביר מצב מסויים. אתה זוכר את הדוגמא של רוח עם לימוד הנהיגה? שהוא נתן אותה כדוגמא ללימוד תת מודעי? זו דוגמא שבה אתה עושה פעולה של אנלוגיה או... השלכה, ומכך אתה מבין (או מנסה להבין) את ההסבר. כך הראש שלי עובד, אני לא מתייחס כלל לתוכן, תמיד אני מבצע את פעולת ההשלכה. הרבה חברים גברים שלי (אלו שאמרתי שאין לי) גם עובדים כך. וכל זאת למרות שההסבר למלה "דוגמא" במילון מדבר על דגם מוקטן, משהו כמו... כמו שאתה נכנס לחנות "אפריל" ומבקש דוגמא לבושם, נותנים לך אותו דבר אבל קטן יותר. תחשוב על זה?

איך אתה יודע שתוכן הדוגמא הפריע לה?

האם אתה רק סבור שזה הפריע,או שמא שמעת זאת ממנה? היחס שלי לדוגמאות הוא יחס של הערצה,ואני חושב שאתה מכיר אותי בפן הזה.. השאלה היא באמת,האם הנשים אמנם שונות מגברים בסוגיה שהעלית,ושים לב שאני מתחיל רק עכשיו להטיל ספק בתוכן השאלה ששאלת...לא שאני פוסל אותה,אני פשוט מנסה לבחון עכשיו,אם אמנם קיים הבדל כזה בין המינים... מקודם,בתגובה הקודמת שלי אליך,אתה משכת אותי למקום שלא בטוח שרציתי להכנס אליו,לא כי המקום לא נוח לי,אלא כי אני עכשיו לא ממש בטוח שאני מסכים עם ההנחה שלך.. לגבי מה שקרה עם אותה אישה יתכנו מספר אפשרויות,שהכי נפוצה לדעתי,היא תגובה למצב של איום,כי אתה בעצם "סיפקת",לה הוכחות שאולי לא רצתה לשמוע עליהן.... ויכול להיות שהיא "אישה תכל'ס",שרוצה לדבר על התכנים ממש ודוגמאות לא ממש מענינות אותה. השאלה ששאלת היא לא ממש קלה,והייתי שמח לדעת כשיסתיים השירשור,אם בכלל, מה באמת הסיבה לשוני הזה,והאם הוא בכלל קיים. ולגבי שאלתך האחרונה, איזו שאלה,דירסט? ערב נעים לך,ותודה.

Deerest

New member
היא אמרה

בנסיון להבין למה ואיך הגענו לאן שהגענו. אני מקווה שהבנו. אתה מבין? זה יוצר לי בעיה כי עד עכשיו כלל לא יחסתי משמעות לתוכן הדוגמאות שאני מביא, הספיקו לי הדמיון שניתן למצוא, המסר שיש בה, הקרבה הרעיונית... לך עכשיו תחפש גם תוכן דומה ?! לאן נגיע?

דירסט,נשים חושבות עמוק.

ברגע שאתה נותן דוגמא,הדוגמא מאיימת,כי אתה מנפק הוכחה,וזה מזכיר לי שוב את הציטוטים שציטט אותי רוח מדבר,למרות שיש להם הרבה מקום של כבוד אצלי,ואם לא הייתי מתעצל להדביק/להעתיק/כל מה שאני לא ממש אוהב,הייתי משתמש בטכניקה הזו,בידיעה שזה עושה קונוטציות שליליות לעיתים,לשכמותי. נשים חושבות לעומק,ויודעות להגיע למקומות,שלפעמים נראים לי לא ברי השגה, וזה חיובי,רק שכנראה התוכן התיישב כאן על איזה משהו מאד רך וטרי,כאב? זה קורה לי עם אישתי,כשאני נותן לה דוגמאות מחמתה...עד שהפסקתי. אני רוצה להמשיך לחשוב על זה,העלית נושא שיש אפשרות,איך אומרת אביבה? "להלחין עליו שירים"....נתראה מחר. לילה טוב.

דירסט,ערב טוב,אני אמשיך,

האם משהו בתוכן א' כאב לה,כי הוא התקשר אצלה לכאב? האם יכולת למנוע זאת אם היית מכיר אותה טוב יותר? בהנחה ולא היית רוצה,שזה יגיע לאן שזה יגיע... אני מנסה להבין אותך,כמה שיותר,עד שאוכל להוציא משהו מהעט שלי. ערב טוב לך.

Deerest

New member
סבלנות

דבר ראשון זו הייתה רק דוגמא, אבל לשאלותיך איני יודע, אני לא מכיר אותה באופן כזה שהיה מאפשר לי מרחב תמרון כמו שאתה מתאר.

עכשיו בלבלת אותי לגמרי

אני מצד אחד מבין שזו רק דוגמא,ולא היתה שיחה כזו בכלל. ומצד שני,אמרת שכבר שוחחתם,על:"איך הגעתם למצב הזה".. אז היכן אין לך מרחב....

Deerest

New member
אתה לא מבולבל

אמנם זו דוגמא, אבל מהחיים. השיחה על איך הגענו הייתה אחרי שהדברים השתבשו. למרחב התמרון הייתי זקוק לפני. המצב האידיאלי היה אם: הייתי מכיר אותה או לפחות קצת רקע עליה ואז לא הייתי משתמש, בדוגמא שהבאתי לה, בתוכן שעלול לפגוע בה. או אם זה היה גבר יתכן וכלל לא היה משנה לי תוכן הדוגמא?

או קיי,דירסט

עכשיו אני מרגיש תקוע,כי כבר סיכמנו,ואני מסכים עם השינויים בתפיסות וההבדלים שיש בין גברים לנשים,לא לטוב ולא לרע,כי הן לא רואות אותנו ממטר,ומצד שני,אני מבין עכשיו,שלא היה לך מרחב תמרון,כי לא הכרת אותה מספיק... מכאן משתמע,שאתה צריך להכיר טוב יותר את המין הנשי,או את זו שמולך.. לאן עוד נוכל להגיע עם זה? לא מבין למה אתה חותר,אבל אני לא פוסל/מרפה משאלתך,כל כך מהר,כי אתך לך תדע לאן נגיע עוד....

עוזי/מרחב תמרון

היית מסוגל לשער מה עוזי היה אומר על זה,כפי שיכולת לשער מה אביבה,או טל או אישה אורחת או אוקיינוס האהבה,או איילת,היו אומרות? או שהקושי בלשער היה זהה אצל כולם? אם התשובה לשאלתי השניה,היא חיובית,אתה בבעייה עכשיו.... דיברתי איתו.

Deerest

New member
אם

היית שואל אותי אתמול הייתי אומר לך שלא היה לי שמץ של מושג איך כל אחד יגיב. היות והנושא די מצומצם, מרחב התגובות לא יכול להיות רחוק ושונה מהותית אחד ממשנהו. עכשיו, לאחר שקראתי את התגובות, יש לי איזושהי "תמונת אפשרויות" מסויימת בראש. אז שיכתוב, אני צריך עוד גברים כאן.

דירסט

לגבי אתמול,לא היה לך מושג איך כל אחד יגיב,אמרת! אתה נתת דוגמא למשהו,ועדיין לא ידעת איך כל אחד יגיב... משמע,אולי,שאין ממש הבדל באופי התגובה בין גברים לנשים,כי לא היית מוכן להמר על כך... או שה"חשד",הוא לא חד משמעי...

Deerest

New member
דיסו, אני רוצה לפרוש

מה שאתה שואל כאן יכול להתאים למועד מאוחר יותר. זה שלא ידעתי איך כל אחד יגיב לא אומר שאין הבדל באופי התגובה. אם יש או אין הבדל, את זה אפשר לומר רק לאחר שרואים את התגובות. בינתיים לילה טוב.

לאנלוגיה תפקיד חשוב בתקשורת בין

אנשים חשוב מאוד שהאנלוגיה תהיה נכונה,שווה,באותה רמה.... אנלוגיה נכונה מאשרת את ההבנה של הנושא....משדרת אמפטיה ומכאן הכל פתוח להמשיך בתוכן שזה העיקר בעצם. נגיד שמישהו כותב על אובדן חיים של חבר האם היית רוצה שאחר יתן לו דוגמא עם אנלוגיה לאובדן חיים של
או
או
או
או
?

Deerest

New member
את פורטת...

אשה, אני מכיר אנשים שאיבדו בעלי חיים והשתמשו באנלוגיה הפוכה משלך. זה מאד אישי ולכן אני רוצה להשאר ברמה כללית יותר. מה שמאפשר להמשיך באופן פתוח זו ההבנה ולי חשוב להשתמש ב"כלי" הנכון עבור האדם שמולי. ביקרנו זוג חברים היום. הפ התיעצו איתי בקשר להשקעת כספם באיזשהו רעיון. אמרתי להם: הרעיון נהדר, אבל ההשקעה גדולה לעין ערוך ממה שתוכלו לקבל תמורתה. כ 15 דברנו בסגנון "כן נכון" "לא נכון" נתתי להם דוגמא: יש לנו ארץ שטופת שמש ועל גגות הבתים ישנם קולטים המשמשים לחימום מים. הקולטים במצב סטטי אבל השמש נעה ממזרח למערב. רעיון נהדר - בוא ונזיז את הקולטים בהתאם לתנועת השמש כדי לקבל עוד אנרגיה לחימום. ההשקעה - גדולה מאד כדי לפתח מנגנון כזה שיניע את הקולטים. התמורה - נמדדת באחוזים בודדים חסרי משמעות עבור האדם שמנצל את חום המים. בזה נגמר הדיון. הגבר הביט בי ואמר, נכון, אנחנו צריכים קודם למדוד את התועלת, אם יש בכלל. מה האשה אומרת לי? אבל אנחנו לא משקיעים בקולטי שמש, כאן זה... מטרת הדוגמא הייתה לעמעם את הסנוור שנגרם מגודל הרעיון. אצלו זה עבד ואצלה לא. למה???

חחחחחח גדול

לא נעים לי לכתוב אז אני אעדן את זה היא לא הבינה את הניתוח שעשית וזה לא בגלל שהיא אישה

Deerest

New member
תסבירי לי נא

ואת יכולה להוריד את הכפפות, מבטיח לך שזה לא יכאב.

למעלה