תשובות מהשרוול
> 1. שטח אוהלים לג'אגלרים ושטח אוהלים ללא ג'אגלרים - כל עוד הם לא מפריעים ומכניסים כסף לקופת הכנס - שיבואו בהמוניהם! לא חושב שאני או מישהו אחר עומד מאחורי המשפט האחרון. ה"דיל" בסחנה הוא מדהים מבחינת מה שקורה בשאר הארץ בפסח, בלי קשר לג'אגלינג- אפילו רק הקמפינג. לכן הסיבה היחידה שעד עכשיו הכנס לא הפך לקטסטרופה (מישהו היה פה בפארק הירדן או בכינרת בפסח? אפילו במחנה פליטים ברפיח פחות צפוף) זה שהתנגדנו לכל שיווק או פרסום באופן פעיל. אם יבואו פתאום 3,000 לא-ג'אגלרים ("בהמוניהם" כפי שכתבת) לעשות קמפינג, אני בטוח שתרצה למשוך את המשפט הזה חזרה! הכנס עד כה ניסה לשחק על הגבול העדין שבין כנס לפסטיבל. הפיכה לפסטיבל תהיה בסופו של דבר הרסנית לדעתי, כי המקום והארגון והאווירה פשוט יקרסו בצורתם הנוכחית, והכל יהיה חייב להפוך לעסק מסחרי בסגנון בומבמלה או בראשית, וביי ביי לכל מה שאוהבים בכנס. לעשות מתחם ל"לא ג'אגלרים" זה בעצם להכיר בהפיכת הכנס לפסטיבל, למסד את זה, ודה-פקטו לעודד את זה. קצת מחשבה לעתיד תראה שצריך לחשוב על דרכים לעצור את התהליך, לא למסד אותו. > 2. שלט גדול בכניסה לאולם לגבי הציוד, ושלט גדול בכניסה לסחנה לגבי זה שמי שלא ג'אגלר מן הסתם לא יהנה לאורך זמן. לא יהנה? למה לא יהנה? למה כל הלא-ג'אגלרים האלה באים שנה אחרי שנה ומביאים כל פעם גם את החברים (ובשנה הבאה גם את החברים של החברים וחוזר חלילה)? מה שכן, צריך להבהיר את אופי הכנס. להגיד "לא תהנו" זה סובייקטיבי וגם ברב המקרים שגוי. כן צריך ליצור תיאום ציפיות ולהבהיר שהרבה מהזמן אין כאן הופעות ופעילויות לילדים אלא אנשים שמתאמנים ושהציוד הוא פרטי. > 3. נראה לי שרוב הג'אגלרים שבאים הולכים לכל ההופעות. לכן, הרבה יותר הגיוני שיהיו שלושה סוגי צמידים: א. צמיד ליום אחד (כמו שהיה בכנס השנה) ב. צמיד לכל הכנס בלי ההופעות, ויהיה ניתן לקנות בנפרד כרטיסים להופעות. ג. צמיד לכל הכנס + כל ההופעות פייי, איזה בלגאן. בא לך אולי ליסוע לסין ולייצר את כל סוגי הצמידים האלה (כמו ששחר עשה בשנה שעברה)? ומי ישלם עליהם ועל הפחת העצום מזה שכשיש כל כך הרבה סוגים גם צריך לייצר ספירים מכל הסוגים? ומה לא עובד טוב כרגע עם כרטיסים להופעות, כמו שיש בכל מקום בארץ ובעולם? רוצה ללכת להופעה - קנה כרטיס. נראה לי הגיוני וגם עלויות הייצור של הכרטיסים והגיוון האפשרי הם לאין ערוך הגיוניים יותר משל צמידים (הרבה אנשים באו והלכו בתאריכים שאיפשרו להם לראות רק את המופ המיוחד והישראלי, או לחילופין רק את הבינלאומי, או רק את המיוחד, או רק את הישראלי וכו' וכו'). > 4. כל ההופעות (כולל במה פתוחה וכו' וכו') לא יהיו באולם אלא במקום אחר, כך שהאולם יהיה חופשי לאימונים כל הזמן. "מקום אחר"? איפה? באולם בניר דויד שתפוס כל הזמן במופעים, חזרות, הקמות ופירוקים, ושצריך איש טכני בתשלום כדי לתפעל אותו? בחוץ בתנאים מעאפנים? בוינגייט? דבר אחד זה להגדיר בעיה קיימת (פחות מדי זמן אולם פנוי) ודבר אחר זה להציע מין פיתרון בעלמא בלי קשר למציאות. אני חושב שהיתה בעיה השנה, אבל היא נגרמה בגלל כמה הפתעות - הטרמפולינות לא הסתדרו באולם בניר דויד בגלל מבנה התקרה באולם, ולכן היו צריכים לסגור עבורם את האולם, והיתה התקפת קרקסים... זה דבר שצריך לשקול, ואולי (כמו בשנים עברו) להוריד את המחיצה ולערוך את המופע רק בחצי מהאולם. איציק.