שרשור חדשים

YoniCrazy

New member
המלצות לשירים

היי.. הייתי שמח לקבל ממכם לקבל הצעות לשירים של פינק פלויד מכיוון שאני רוצה לגוון קצת את הפלייליסט שלי :-X אני אוהב שירים בסגנון של Wish you were here ו-Eclipse. אז אם מישהו יכול להציע לי על עוד שירים שהם בסגנונות האלה, אני אשמח
תודה רבה, וחג שמח.

ramonsegev

New member
שלום, אני חדש

אני רמון חזרתי עכשיו מטיול שבו התווכחנו על מוזיקה עמוקה הביטלס מול פינק פלויד, דווקא שיחה מעניינת אני צריך עזרה, איפה אתם חושבים שהגאונות של פינק פלויד יש לי פה dark srde of the moon ן את the wall שהלוותי ממנו איפה אתם חושבים להתחיל כדי להבין את הגאונות? וחג שמח רמון

לילה מצויין לבאי הפורום בשעות אלה

ובקור לקוראי ההודעה רק בקימתם.... התחלתי להאזין לפינק פלויד לפני תקופה של כחודש, האזנה עמוקה לא חירטוש עצבני כמו שעושים בד"כ עם אלבומים כמו "החומה" ו"הצד האפל של הירח". השאלה שאני מעלה פה היא ואני בטוח שאיןלה תשובה אחת...עם איזה אלבומים מומלץ להמשיך...כי בהנחה שעברתי על מספר אלבומים "ממוסחרים", הייתי רוצה להתעמק ביותר בפינק פלויד, במי הם? מה הם לעזאזל רצו מאיתנו? ובכן הלאה.... לכן אני מעלה כאן את השאלה, לפי איזה סדר מומלץ לשמוע את האלבומים שלהם.... בתודה מראש.

עדיאל18

New member
משהו שכתבתי בבלוג שלי...

ועכשיו לנושא הרשומה הזו.אני לא יודע מי מכם יודעים אבל לאט לאט ובשקט בשקט פינק פלויד נהיית הלהקה שאני יותר אוהב וגם יותר מעריך(הרבה יותר מהחיפושיות או לד).לא יודע.משהו ברוך,באמת,באומנות,במילים,בכישרון,במסרים. בפעם הראשונה שצפיתי בסרט החומה (לפני כשנתיים לילה לפני הגיוס שלי).לא נהניתי ממנו. הוא היה משעמם,אבסטרקטי, ונגרר ואפילו לא סיימתי לצפות בו. וביום שישי,צפיתי בו שוב.בעיקר אחרי כמה פעמים שהוא היה ביס בבסיס ולא יצא לי לראות אותו מסודר. הסרט, למי שלא יודע,מבוסס על האלבום החומה שיצא ב1979. האלבום בעיקר מדבר על מלחמה,ילדות,ובגרות בצילה וכו`. ובסרט רואים את כוכב הרוק,פינק, אט אט מאבד את דעתו.תוך כדי שרואים פלשבקים שלו מהעבר וקטעים מחייו בהווה. וואלה,ראיתי אותו חטפתי הלם.סרט מדהים. כל שיר כל כך נוגע,פורט בדיוק בעצבי הרגש. הסרט והאלבום (הם למעשה חטיבה אחת) הם אנטי מלחמתיים,אנטי ממסדיים וכל כך אמיתיים. כל חיי הקיום היומימיום הסתמיים לאור זוועות המלחמה. על הילדות בצל אב שאבד במלחמה ולעולם לא יחזור, למרות שהבן עדיין מחפש אותו.על אמא שאיבדה את בעלה,וכל שנותר לה הוא ילד קטן שבו היא משקיעה את כל כולה ואולי יותר מדי.על חיים ללא אהבה ובגידה. פשוט ענק,אני לא מפסיק להאזין לדיסק מאז.כל כך עוצמתי....

NIR Y

New member
יש הרבה שירים טובים

אבל באמת שהרבה יותר כדאי לך לשמוע אלבומים אני הייתי ממליץ על דארק סייד להתחלה או ויש יו וור היר

הגאונות נמצאת בשני האלבומים הללו

אתה רק צריך לנסות להבין את המסרים שווטרס נותן פה באלבומים תקרא טיפה על הביוגרפיה של הלהקה ותנסה להבין על החומה ואם תצטרך עזרה בלמצוא את המסרים של האלבום תשאל פה ואשמח לעזור לך ואחר כך תנסה למצוא גם מסרים בדארק סייד אה כן וברוך הבא לפורום פינק פלויד !

לא אמרת איזה אלבומים כן שמעת...

אבל אני הייתי מתחיל ככה: atom heart mother - אם אתה מתרגל אליו, אין משהו של פינק פלויד שלא תאהב אחריו... whish you were here maddle animals ואחרי זה זה באמת כבר לא ישנה לאן אתה הולך... זו דעתי

יפה כתבת!

ונשמח אם תכתוב עוד על התרשמויותיך מהפלויד, ותשתתף בדיונים בכלל.

עדיאל18

New member
תודה רבה!!

אני מת על החתימה שלך.גאוני.אגב נראה לי שיש ציטוט כזה גם על מייקל בנסון משנות ה90. ותודה על התגובה.בקרו בבלוג. ביי

הציטוט לקוח מדברים שאמר ניק

מייסון לפני כחצי שנה. אני לא חושבת שהוא שמע על מייקל בנסון...

yotamn9

New member
אוקיי

אני בעיקר מתחבר בפינק פלויד עם הלחנים. הם פשוט נשמעים לי כ"כ "נקיים" ו"טהורים". קשה להסביר את-זה... סביר להניח שאתם תבינו למה אני מתכוון.

vegetable man

New member
על איזה

שירים/תקופה אתה מדבר כשאתה אומר נקיים/טהורים? ו...ברוך הבא :)

THE WALL1

New member
ברוך הבא יותם!

אני בטוחה שתהנה פה, יש פה אנשים ממש נחמדים שיכולים ללמד אותך הרבה על הלהקה המדהימה הזאת- פינק פלויד... מהם השירים/אלבומים האהובים עלייך?

yotamn9

New member
קצת קשה להגיד

בכלליות קשה לי להגיד שירים ספציפיים שאני אוהב אצל להקות, מכיוון שאל כל שיר אני מתחבר בצורה שונה. כך גם במקרה של פינק פלויד. לגבי אלבומים- על זה אני לא כ"כ יכול לענות לגבי פינק פלויד מכיוון שפשוט לא שמעתי את רוב האלבומים שלהם. שמעתי רק את אלה שיש לי והם: The Wall, Wish You Were Here, The Final Cut ו- The Division Bell. אני יכול להגיד לך שאהבתי את כולם חוץ מאת The Fianl Cut (זה גם מתקשר לשאלה של vegetable man) מכיוון ששם בניגוד לאלבומים האחרים שציינתי אין את הסאונד הפינק פלויידי, שאני רואה אותו בעיקר דרך הנגינה של גילמור, מה שכמעט ולא בא לידי ביטוי באלבום.

vegetable man

New member
well

האלבומים ששמעת הם אכן יותר ממוסחרים, וגם קלים לעיכול. אני תמיד ממליץ להתחיל מההתחלה, ז"א, האלבום הראשון, THE PIPER AT THE GATES OD DOWN. אבל כיוון שהוא ממש שונה ממה ששמעת, נראה לי שכדאי יהיה לעשות מעבר עדין יותר בין פינק פלויד ה"ממוסחרת" לפינק פלויד האקספרימנטלית. נדמה לי שהאלבום MEDDLE (שהוא מצוין) יהיה מעבר לא גס מדי בין מה שאתה מכיר, לתקופה יותר מוקדמת. אם תאהב אותו, אני ממליץ להתחיל פשוט מההתחלה.

למעלה