שרשור חדשים

שלום חן

New member
אני באמת לא מבין....

מה כ"כ מצויין בתקליט MEDDLE כמובן מלבד המסטרפיס ECHOS ? לדעתי יש להם תקליטים יותר מצויינים נתחיל עם Atom Heart Mother, למשל, שלדעתי לתקופה הלא ממוסחרת יותר טובה מ- MEDDLE או Ummagumma. כאילו, על מה הכצעקתה?

vegetable man

New member
לאאאא

AHM יותר טוב מ-MEDDLE או Ummagumma? אתה עושה צחוק?? ב-MEDDLE יש את echoes שזה חצי אלבום, יצירה מדהימה. יש את one of these day האלים, המטורף והנהדר, a pillow of winds האקוסטי שנע בין לחן מינורי מג'ורי יפיפה, Fearless הוא שיר מצוין, הקטע עם הכלב סה"כ נחמד. האלבום הזה ביסס את הפינק פלויד, שהיו עד אליו בסכנת פירוק. אם היה יוצא עוד אלבום בינוני ומטה כמו AHM, פינק פלויד היו מתפרקים לדעתי.

vegetable man

New member
כתבתי בהודעה עצמה

ואפרט שוב: הכוונה שהאלבום ביסס את מעמדה כלהקת רוק אקספרימנטלית בעלת זכות קיום משל עצמה, אחרי הימים בצל סיד בארט. אין זה אומר שלא היתה להם זכות קיום לפני, אבל הם היו זקוקים לאלבום שלם ומוצלח כמו זה כדי להשיג לעצמם לגיטימציה. הם היו בסכנת פירוק, כפי שידוע לי, עד אותו אלבום.

One Echoe

New member
לא ניסחתי את עצמי טוב,

התכוונתי, למה הם היו בסכנת פירוק?

vegetable man

New member
אולי

ציף, תתנדבי לנדב מידע מעבר למה שאני זוכר (סניליות, קראתי על זה בימי התיכון)? אני בעיקר ניזון מדברים ששמעתי בסרט של פומפיי מגילמור ומייסון. מייסון אמר שפינק פלויד בסכנה של להיות relic מהעבר, והרבה רואים בה עדיין הלהקה של ילדותם באנדרגראונד של לונדון. גילמור אמר שפינק פלויד נתפסת אצל אנשים כלהקה מחתרתית או משהו כזה... וריק דיבר על כך שהוא פוחד שהם ישתעבדו לציוד שלהם. שוב, במגבלות הזיכרון שלי B=|

לא ראיתי את פומפיי

אבל מייסון הזכיר בכמה מקומות שהם עמדו בפני פירוק בתקופת AHM. אבל האמת היא שהם היו בסכנת פירוק מאז 1967... והם גם התפרקו איזה פעמיים-שלוש: כשסיד עזב, כשרייט פוטר וכשווטרס עזב.

One Echoe

New member
חח ../images/Emo13.gif.

אבל רשמית הם אף פעם לא התפרקו, ספק אם איי פעם...

שלום רמון ../images/Emo24.gif

וברוך הבא לפורומנו
לשאלתך, המילה "גאונות" היא מילה גדולה ושנויה במחלוקת. אבל נראה לי שאתה בעצם שואל היכן השיאים האמנותיים של פינק פלויד... ועל זה תצטרך להחליט בעצמך
. שני האלבומים שלקחת בהשאלה הם שני האלבומים הנמכרים ביותר של הלהקה, והמוכרים ביותר. אם שני אלו ימצאו חן בעיניך, אני ממליצה לך לשמוע גם את האחרים. האזנה נעימה!

ramonsegev

New member
תודה לך ../images/Emo13.gif

שאלה יותר מדוייקת במקצת: במה הפינק פלויד היו מיוחדים? תודה

לטעמי, ביצירת אווירה.

יותר מכל דבר אחר הם יצרו עולם משלהם. כל יצירה היא מיקרו קוסמוס שמעבירה תחושות ורגשות באופן שאתה פשוט טובל בתוך היצירה והופך לחלק אורגני ממנה. זה נמצא ברוב היצירות שלהם, רק צריך לתת לזה תשומת לב מלאה.

oribarak

New member
במה הם היו מיוחדים?

הצליל שלהם ייחודי להם, אין להקה שתנסה לחקות אותם ותצליח, יעני פיירוול מוזיקלי שכזה הם לא היו טובים לבד, לטעמי, אבל הם היו פשוט מושלמים ביחד, ההרמוניה המיוחדת שלהם היתה פשוט מושלמת, אחד לאחד, כל כלי בא במקום, ודוגמא גדולה לכך זה השיר מאני הכל כך מורכב מבחינה קצבית ונשמע כל כך פשוט

לפי דעתי לא תיהיה עוד להקה

עם אווירה כמו של פינק פלוייד אי אפשר להסביר איך זה מיוחד זה פשוט מאוד מיסטי אצלם!

הייחוד העיקרי שלהם לדעתי:

הוא הפשטות והאיטיות הכמעט מוגזמת... דובר על כך גם בדיוידי העוסק בהקלטות ה-DSOTM. הכל אצלם היה איטי, לפעמים אפילו מרוב איטיות הם פיספו קצת את הקצב של השיר (ע"ע Saucerful of secrets מתוך ההופעה בפומפיי- אחרי קטע התיפוף המהיר מגיע הקטע הרגוע, בו מייסון נותן קצב עדין רק עם ההי-האט ושם הוא מפספס קצת...). וחוץ מזה, הם ידעו ליצור אווירה מאוד מיוחדת באלבומים שלהם מתחילת שנות ה-70; לדעתי זה אכן נובע מהרמוניה טובה מאוד בין חברי הלהקה.

oribarak

New member
תתפלא אבל פינק פלויד זה שיא הפשטות

פשטות, זה לא גאוניות ויש הבדל ענק הם עשו מוזיקה פשוטה, רוצה לשמוע גרנדיוזיות?לך לאמרסון לייק ופאלמר, לך לyes פינק פלויד השתמשו ב4 הכלים שלהם, בלי כל מיני אפקטים מוזרים בדרך כלל וגם האפקטים שהם התמשמו בהם היו זולים אך קולעים

One Echoe

New member
אפקטים זולים?

אני מוחה
. פינק פלויד ממש לא השתמשו באפקטים זולים, וכך גם המוזיקה שלהם לא הייתה כזאת פשוטה. הם אמנם לא היו וירטואוזים - אבל אין זה אומר שהמוזיקה שלהם פשוטה מבחינה מוזיקלית.

למעלה