שרשור חדש בנושא מפגשי הפורומים

לב אם

New member
אנונימית יקרה

אני מאד שמחה שיכולנו לאפשר לך את יכולת ההתבטאות האנונימית. בגלל מהות הפורום הזה, שעוסק בדברים הכי הכי רגישים היה חשוב לי לאפשר את יכולת ההתבטאות החופשית לכל אדם אשר בחר לא להיחשף. דבריך מאד כנים, רגישים ואמיתיים - אני מקווה שהם חדרו ללבם של כל ההורים שקוראים כאן - אורנית והורים אחרים: אנא שימו לב שכאשר אנחנו בוחרים איך להגיב כדי להגן על ילדינו , עלינו להיות זהירים מאד שלא לפגוע תוך כדי כך בילדיהם של אחרים - גם הם ילדים כמו ילדנו, וגם להם הורים כמונו שאוהבים אותם וחרדים להם. מה גם מי שמחליט החלטה לגיטימית שהבמקרה הזה הוא בוחר להיות אגואיסט - אכפת לו רק מילדו - צריך לשים לב שגם ילדנו נפגע מהיחס לחבריו. ול אנונימית, עוד מילה: לצורך ניהול הפורום פתחתי ניק מיוחד השונה מהניק בו אני מוכרת בתפוז ומשתתפת באופן פעיל בפורומים אחרים. בדיון קודם שאלו אותי בצדק ממודע אני מסתירה את זהותי, ודוקא לך אני בוחרת לענות: מכיוון שאני מספרת כאן על פגיעה שלא נעשתב בי, אני צריכה להשאיר את זכות החשיפה לנפגעת (בתי) ובחירתה היתה לא להיחשף.

לב אם

New member
מפגשי פורום וההורה הנבוך

להורים ולמנהלי הפורומים שבחבורה ברצוני להעלות נושא שמציק לי מאד בימים האחרונים: הגיעה עונת מפגשי הפורומים, והנה גם הפורום של בתי הרכה מתעתד להפגש בימים הקרובים בתל אביב במקום ציבורי והומה. הילדה מאד רוצה להגיע כמובן, אך אין לה חברה מוכרת שנוסעת גם היא מהאיזור, ואני באותו יום לא יכולה ללוותה (ומה ? אני אבוא עם אבא למפגש? את רצינית?). ופה הדילמה: הרי אנחנו שומרים על ילדינו ומחנכים אותם שאסור להפגש עם אנשים זרים שפגשתם באינטרנט. מצד שני - יש לפורום מנהלת בוגרת שמוכרת בתפוז. מצד שלישי - גם אותה אנחנו לא מכירים מצד רביעי הילדה אף פעם לא נסעה לבד לתל אביב - וגם עם חברה זה לא מבטיח הכרות או הגנה מלאה .. -- בקיצור, הבנתם את הדילמה, המשותפת לכל ההורים הדואגים, ופי כמה להורים "עם עבר" שהם בעלי רגישות יתר. מה דעתכם????

צריך להדריך את הילדה לא להתבודד

עם חלק קטן של החבורה שבמפגש. לא באותו ערב ולא בעתיד.

ה מוזה

New member
מהרהורי ליבי

לאוו דווקא כמנהלת פורום אלא כאדם קראתי היום בפורום אותו אני מנהלת הודעה שקשורה לנושא ההודעה שהעלת , קשרי אינטרנט וזהירות מתבקשת כולכם בוודאי זוכרים את רצח הנער אופיר רחום שבמימד הזה הוירטואלי נסחף אחר ליבו ,ככל נער או נערה . במקרה שלו הוירטואלי פגש את המציאות ללא כל זהירות מינימלית והתוצאות הרות אסון ,אופיר שילם בחייו . אז כמו כל דבר בחיים ,אני מאמינה שאיזון הוא מרכיב חשוב ואולי כהורים ,ואולי אף יותר הורים שחוו עוצמתה של טראומה יש צורך למצוא את האיזון בין להעניק לילד כלים ובין להעניק לו פחדים לא עדיף שהיא תיסע בידיעתך תוך הקפדה על זהירות אולי אף מלווה באבא שישב לשתות קפה במקום אחר בשעת המפגש וכך באיזון הזה כולם נשכרים גם הבת גם אתם , לימדתם אותה שיעור שלא להכנע לפחדים אך יחד עם זאת לא לתת להם להקפיא אותה אלא להקשיב להם ,להיות עירנית וזהירה , ולהנות ממפגש עם חברים וירטואלי או לא ,אלו חברים לכל דבר .. את כותבת ,ילדה .. לפעמים גם בגיל 18 ,קוראים להם ילדים וגם בגיל 28
הפחדים שלך והחששות טבעיים אולי באמת לחפש אותו האיזון ?.... [ הרהורים ]

לב אם

New member
לשמחתי אין סיכוי שתיסע לא בידיעתי

היא מאד אחראית. כרגע, הצעתי לה שתנסה למצוא אחת מחברותיה שמתעניינת בנושא ומוכנה לבוא אתה (אפילו שהיא לא מהפורום). כך אם זה אם משיהי שהיא מכירה, נוכל לשים אותה על הרכבת לתל אביב , ואחרי המפגש יאסוף אותן מישהו מהמשפחה שגר בתל אביב ללון אצלו. אחרת, זה רק אם אבא באמת יבוא וישב לשתות קפה כפי שאמרת. -- מה שפשוט מדהים, זה שאני כילדה מגיל 7-8 הייתי נוסעת לבד לתל- אביב לחופש אצל קרובים, וידעתי יפה מאד לחפש בתחנה מרכזית את האוטובוס הנכון, ולרדת ולהגיע עד למשפחה. בגיל שלה, בכלל הייתי נוסעת בכל הארץ כי הדרכתי בתנועה - והיום כשיש פלאפונים וניתן למצוא כל אחד בכל מקום, אנחו לא מעיזים לעשות מה שנראה כל כך פשוט כשאנחנו היינו ילדים.

גן חיות

New member
ההבדל בין אז להיום

היום יש סכנות שפעם לא היו, או פחות היו , או היינו פחות מודעים להם. אני לא חוששת שהנער לא ימצא את דרכו וילך לאיבוד בתל-אביב. אני אפילו לא חוששת ממחבלים(לא עלינו!) כי זה יכול לקרות גם בנוכחותי ולא אוכל למנוע. אני חוששת מסוטים, תוקפים, נרקומנים, סוחרי סמים וכאלה נחמדים נוספים. אני לא חושבת שיש לו את הככלים להתמודד עם אלה. וזה ממש מפחיד. אני, מצד שני גדלתי בניו-יורק. היה ברור שמסוכן לילדים להסתובב שם לבד: פושעים, סוטים, ויותר מאוחר חטיפות. לא אני ולא חברותי פקפקנו לרגע שצריכים ליווי הורים. כאן אנחנו מחנכים אותם להיות "גדולים" ועצמאים יותר מוקדם. אז קשה להם לקגל שיש מצבים שבכל זאת הורה אחראי אותי יגביל אותם.

לב אם

New member
עם בן זה בטח יותר קשה

כי הבנות עוד איכשהו מודעות לכך שהן בסיכון וצריך להזהר. מצד שני, הן באמת בסיכון יותר גבוה ...

oranit g

New member
האם הילדה תסכים לאבא כשומר ראש???

זה בדיוק הענין איפה להיות גמישים ואיפה לא. גם אני הגעתי בפסח לקניון יזרעאלי וראיתי חלק מהילדים מהפורום וניראו על הכיפק וגם לקחנו אותה למפגש בפארק הירקון.....מה רע בפיקניק ???ואח"כ היא ביקשה לנסוע לששי שבת לכפר סבא למסיבה ובלי חשק הסכמנו ומשם דברים יצאו משליטה והמסיבה היתה מסיבת סקס ואלכוהול ויתכן סמים - המשטרה בתמונה - וילדה בת 15 שיכורה כלוט גומעת וודקה ואולי עוד דברים ואיזו לסבית מוצהרת בת 17+ שהיא גם מנהלת הפורום וככזאת גם ובעלת השפעה על כולם מנצלת את תממימותה ומשתגעת ומשגעת אותה.....מפחיד וחייבים לעקוב ולבדוק כל דבר. אולי נארגן תכניות בטלביזיה על הנושא ונתייעץ עם מומחים כדוגמת הפסיכולוג חיים עומר. רבותי, ילדים שהם יותר מדי תלותיים או חברותיים או תמימים יכוליפ ליפול ובגדול! ואנחנו ההורים לא יודעים ולא מבינים במחשבים ובאינטרנט.....הרי הילדים שלנו באחריותנו

לב אם

New member
לגבי המקרה הפרטי שלי

קבעו את מפגש הפורום באמצע היום, בתאריך שיש לי בחינה ובן זוגי גם לא יכול לקחת יום חופש. ניסיתי ליצור קשר עם מנהלת הפורום, שהיא בוגרת יותר, ועכשיו הסתבר לי שהיא בכלל לא תהיה במפגש, אז ההתלבטות רק גדלה.

לב אם

New member
סוף טוב

המפגש נדחה כי לא היו מספיק משתתפים. נקוה שבפעם הבאה יהיה בתאריך שנוכל לקחת אותה.

גן חיות

New member
לנו היתה אותה בעיה

הסכמתי שיסע עם חבר שלא הכיר "על-אמת" קודם, בתנאי שיהיה לי שם מלא ומספר טלפון של הנער השני ושיחת טלפון אחת ביני לבין אחד ההורים. בני מחמדי החליט שזה "פדיחה"ובסוף, שניהם לא נסעו.

צימעס

New member
קרה לנו, בפורום הטרוגני (גילאית)

שהורי אחד הנערים חששו לאפשר לו להגיע למפגש (שנמשך עד שעה מאוחרת, עם אנשים שאינם מכירים, ועוד מבוגרים, ועוד מהאינטרנט, בבית פרטי). שיחת טלפון מקדימה של אחת המשתתפות עם ההורים, וכן ביקור של ההורים במהלך הערב הרגיעו אותם

Neta558

New member
מניסיון של פורום אחר

אצלנו בפורום יש גם גולשים צעירים וגם מבוגרים. היו גולשים צעירים שבמפגש הראשון שלהם הגיעו בליווי אחד ההורים, בין אם כזה שישב איתנו קצת או שרק בא להציץ שהכל בסדר. לדעתי זה לא נתפס כ"פאדיחה" אלא כמשהו מאד מובן בעיני האחרים ואם היו על זה הערות הן היו רק לטובה. אם המפגש הוא רק של צעירים, לפעמים אפשר לנסות למצוא מבוגר אחראי אחד או שניים שיגיעו כדי לראות שהכל בסדר, שהטלפון שלהם ינתן מראש להורים דואגים או כאלה שילדיהם מגיעים מרחוק. המבוגר יכול להיות מישהו שמוכר לחלק מההורים או שמוכר לתפוז וניתן לודא את זהותו דרכם. אם יש גולש אחר שנוסע מאותו האיזור, אפשר גם לערוך מפגש מקדים איתו ולדאוג לנסיעה משותפת.

FunkyGiraffe

New member
כילד בן 13 שנפגש עם חברים מהצ'אט

ומהפורומים אני יכול להגיד שאם לפורום יש נושא ספציפי ויבואו למפגש יותר ממשתתף אחד שניים שלוש אז הילדה שלך בטוחה. אני פגשתי חברים מערוצי צ'אט ופורומים של מוזיקה בת"א כבר פעמיים שלוש. היה נחמד ביותר להכיר את החבר'ה שצחקת איתם באינטרנט והיה מפגש מוצלח אחד של 30 איש והיה כיף נורא... היינו בסרט, היינו במקדונלדס שורה תחתונה היה שווה. אם אתם רוצים המלצה לקביעת מקום מפגש בטוח - דיזינגוף סנטר / עזריאלי / פארקים למיניהם.

oranit g

New member
מפגשי פורומים - כיף או סכנה?????

הורים יקרים עליכם לעקוב אחרי העולם הוירטואלי המפחיד הזה!!!!!!! אני הרגשתי שבתי בת ה 15 עוברת השנה שינוי מפחיד הרבה יותר מגיל ההתבגרות הסטטנדרטי, התחלתי לפשפש ונדהמתי לגלות שמפגשי פורום שנקרא הארי פוטר חברתי 0בסופי שבוע) הם למעשה מסיבות אלכוהול וסקס פרוע בניהול מנהלת הפורום שהיא נערה בת 17 מאזור השרון ככל שחפשתי יותר מידע כך נבהלתי ועשיתי קצת בלגן. מה זה???? משכרים ילדים וילדות קטנים בוודקה וכו' עד טשטוש מוחלט, מפשיטים אותם , ומה הלאה????? כשנודע לבתי שאני יודעת הרבה על המפגשים היא התנפלה עלי שחדרתי לפרטיות שלה, חבריה מהפורום שיכנעו אותה ששאני מטרידה, חטטנית ומסוכנת. החופש הזה הפך ליאוש מלא מתח ועצבים ומה אני בסך הכל רוצה??? שלא יאונה לה רע ולא תיפןל כטרף לסוטים וסוטות . אנא הזהרו ואולי נצליח להכניס איזה פיקוח.

לב אם

New member
דוקא בתפוז יש כלים לעזרה

אורנית יקרה, מנהלי הפורומים הם אמנם אנונימיים לקהל הרחב, אך הם מוכרים להנהלת הפורומים. אם יש לך מידע על מעשים חמורים שנעשים בעידוד של מנהלת פורום, יש לך אפשרות לפנות להנהלת הפורומים בבקשת עזרה, ואני בטוחה שהם יבדקו את הנושא ויסייעו למניעת פגיעה בילדים. אם את צריכה את עזרתי בנדון, אנא פני במסר - אשמח לסייע.

הממ.

את כותבת שאת יודעת הרבה על מפגשים, אבל ממה שקראתי כאן את ממש לא יודעת כלום. המידע שלך פשוט שגוי. אני מבינה את הרצון שלך להגן על הבת שלך, אבל את מגנה עליה מפני דברים שלא קיימים וכתוצאה מכך רק גורמת לה לכעוס עלייך ולסבול. אלכוהול וסקס פרוע?
כל בני הנוער מתנסים מתישהו בשתייה, זה חלק טבעי ובריא מגיל ההתבגרות כל עוד זה בגדר ניסיון. אז כן, התנסינו (ובתך, אגב, לא לקחה בזה חלק גדול כ"כ) פעמים אחדות, ועבר לנו העניין בזה. לפחות ככה זה נראה. ואף אחד לא שתה לרמה של טשטוש מוחלט.
ואף אחד למיטב ידיעתי לא ביצע "סקס פרוע" (
) או בכלל חשב לכיוון, למען השם! אנחנו רק חבורה של ילדים חובבי מד"ב שהיה להם המזל למצוא אחד את השני. אנחנו לא סוטים שמסממים ואונסים קטינים, בטח שלא בכפייה או בהטעייה כפי שהשתמע מההודעה שלך. הדאגה שלך מוצדקת בהתחשב בפירוש השגוי לחלוטין של מידע, ששאבת מחומר כתוב באינטרנט - שלעתים קרובות נכתב בהגזמה רבה ובאירוניה. העצה שלי אלייך היא פשוט לא להסתמך על המידע הזה. פשוט דברי עם הבת שלך. ועם הזמן תוכלי לבטוח במילה שלה. חבל על כל המתח והעצבים, כפי שכתבת. הם לא מוצדקים. אני יכולה להעיד שרב האנשים בפורום שלנו הם בני נוער שבעצמם קרובים לגיל 15, אינטיליגנטיים ולרב בעלי רמה לימודית גבוהה, אפילו מחוננים, שאכפת להם מעצמם ומהעתיד שלהם. וגם אנחנו מאוד אוהבים את הבת שלך ואכפת לנו ממנה. אף אחד פה לא יעיז לחשוב ברצינות על ניצול מיני של כל בנאדם אחר, או דרדור של מישהו מחבריו מבחינה חברתית, לימודית, ללחוץ על מישהו להשתמש באלכוהול, סמים וכו'. זה כ"כ מצחיק שאני בכלל כותבת פה מילה כמו "סמים" בהקשר של הפורום!
אנחנו חבורה ענקית של חנונים, וגאים בזה. אני גם מציעה לך לא לנקוט אמצעים קיצוניים לפני שביררת את אמיתות המידע שבידייך. למה אני מתכוונת ב"אמצעים קיצוניים"? לדוגמה, לפרסם הודעות מפחידות כאלה בכל מיני פורומים ולהבהיל הורים, ולסבך את הפורום ואת הנהלת תפוז בסיפור ארוך שמבוסס על פרטים שקריים. זה כבר מעבר לבעיה שלך וסתם גורם נזק בשטחים אחרים, וזה לא הוגן. אז אני אענה על השאלה בכותרת- כיף. מפגשי פורום זה כיף, כי לפגוש חברים שלך זה כיף בין אם זה מפגש פורום בין עם לאו. הפורום שאת מדברת עליו, כפורום, לא יסכן את הבת שלך. אני מקווה שהמילה שלי מספיקה (אני חברה פעילה בפורום הזה כבר 3 שנים, מגיעה כמעט לכל המפגשים ומכירה אישית חלק נכבד מהחברים). אני רואה בעצמי ובחלק גדול מהחברים אנשים נבונים, בוגרים ואחראיים. מהפורום שלנו יצאו עתודאים, - לא שניתן לזקוף זאת הרבה לזכות הפורום כפי שלא יהיה ניתן להאשים את הפורום במקרה הפוך - אבל אני מבקשת, קצת פרופורציות. לא סתם המילים "אלכוהול וסקס פרוע" בהקשר של פורום הארי פוטר מעוררות גיחוך ואפילו צחוק בלתי נשלט. זה מגוחך. אני לא יודעת מה עוד להגיד כדי להרגיע אותך. אולי כל הילדים בפורום יבקשו מההורים שלהם להעיד כאן שאנחנו לא סוטים מטורפים, אולי זה ירגיע אותך. מעניין איך אמא שלי תגיב

למעלה