שרשור חדש בנושא מפגשי הפורומים

ToryMaster

New member
אורנית יקירתי ../images/Emo13.gif

בצער רב אני מגיבה פה, בעיקר כי לא רציתי לבחור צד. את מכירה אותי, נכון? לפחות קצת, יצא לנו לשוחח כמה פעמים אם אינני טועה, ולא מעט גם בהקשר לפורום הנוכחי. אני לא יודעת מה את חושבת עלי, אבל אני באמת רוצה להאמין שנתתי לך כל סיבה לסמוך עלי ולהבין שהדבר האחרון שארצה, זה שמישהו יפגע, ומקווה שאת חושבת שאני אמינה. אין לי סיבה לשקר לך, נכון? נכחתי בלפחות אחד מהמפגשים של הפורום המדובר, וכל מה שאני יכולה להגיד לך זה שבגנון יש יותר סקס מאשר מה שהיה שם. את מבינה? החרדה והדאגה לבתך גורמים לך לחוש שהכל מועצם, שקורים דברים שבעצם... לא קורים. דברי איתי אורנית, את יודעת שאפשר לסמוך עלי.

S.Riddle

New member
תגובה להודעתך.

קראתי מספר מן ההודעות שלך בפורומים השונים כגון הפורום הזה, וכמובן שלא יכולתי להתעלם מן ההודעות הפרטיות ששלחת לי אשר בתוכן כללת האשמות כלפיי מתוך הנחה שבאיזשהו אופן פגעתי בבתך. זאת ההשערה שלי, כמובן, מכיוון שכאשר שאלתי אותך "מה כוונתך?", בחרת להגיב לי חזרה בבוטות ובהתחמקות. לכן, אני לא באמת יודעת למה התכוונת בדבריך. דבריך פה הם חסרי בסיס בדיוק כמו אותם דברים ששלחת לי במסרים. "התחלתי לפשפש..." אהה. לפשפש. הבנתי. כלומר, לקרוא דברים פרטיים שבתך משוחחת עליהם עם חבריה זה הרי דבר מאוד לגיטימי בעולם של ימינו. מאוד. כמובן, זאת בהנחה שאת יודעת מתי לשים לעצמך גבולות, מה שנדמה לי שלא מצליח כל כך במקרה שלך. למי שלא יודע, גברת oranit g פנתה לבית ספרה של אותה מנהלת הפורום בת ה-17, ובנוסף לכך שזו עשתה לנערה אאוטינג לפני גורמים מנהלתיים בבית-הספר, היא גם סירבה לשוחח על הנושא עם אמה של הנערה וכמו-כן איימה עליה שתפרסם את ה"סיפור" בעיתונים כולל שמות מלאים. מיותר לציין שעקב העובדה שכל הגורמים המעורבים בנושא הם _קטינים_ אין באפשרות הגברת אורנית לפרסם כתבה זו בעיתון. סתם, לידע כללי. ובחזרה להודעה. "נדהמתי לגלות שמפגשי פורום שנקרא הארי פוטר חברתי 0בסופי שבוע) הם למעשה מסיבות אלכוהול וסקס פרוע בניהול מנהלת הפורום שהיא נערה בת 17 מאזור השרון" אוקי, בואי נעשה כאן מעט סדר. קודם כל, ה"מפגשים" האלה שאת מדברת עליהם הם אינם מפגשים בכלל. הגדרה של מפגש היא כנס המפורסם בפורום ואליו מוזמנים כל החברים בו. מסיבות אלו, לעומת זאת, לא מערבות את כל הפורום בכלל. כשיש לך חברים מכל מיני מקומות שונים, כגון בית-ספר, פורום או תנועת-נוער, את בוחרת מי מהם להזמין למסיבה. זה הרעיון הכללי- חברים שנפגשים ביחד. הפורום לא קשור לכך בכלל חוץ מכך שאותם אנשים הכירו דרכו. האם זה פשע להתחבר עם אנשים דרך האינטרנט? אני חברה בפורום הארי פוטר במשך שלוש שנים, ואני נדהמת מההאשמות שאת מעלה כלפיו. חברי הפורום הם אנשים מקסימים וחברים טובים מאוד שלי, ומעולם לא חלקו איתי סמים או משהו בסגנון. "אלכוהול וסקס פרוע"...? אני נדהמת לקרוא את המשפט הזה. את בעצם כותבת פה הודעות שעם כל הרצון הטוב שלך, לא מבוססות על האמת. התנסות עם אלכוהול היא דבר טבעי לכל בן-נוער, ואת מסתכלת על זה כאילו זה דבר כל כך לא צפוי. בתך, אם מעניין אותך לדעת, התנסתה עם כמות מועטת של אלכוהול ובכלל לא השתכרה, לפי מה שאת אומרת. מדוע אינך בודקת את העובדות שלך לפני שאת מאשימה אנשים בדברים האלה? ובנוגע לסמים, אלוהים רק יודע מאיפה הבאת את האשמת-השווא המזלזלת הזאת. האם את באמת כל כך לא בוטחת בבתך וחושבת שהיא תתחבר עם אנשים שהם נרקומנים אלכוהוליסטים? אני וחבריי בסך-הכל בני נוער בעלי מכנה משותף שהוא הספר הארי פוטר, בין הגילאים של 14-18 פחות או יותר. אנחנו לא מסוממים ולא אלכוהוליסטים, וגם אם היית רוצה להוכיח זאת- אינך יכולה להוכיח שקר. ובקשר לאותה נערה בת 17. האם את מבינה את הנזק שגרמת לה, גבירתי? אם לא, תני לי להסביר לך משהו. קודם כל, אאוטינג של אדם לפי החוק- אסור. יש לך מזל שלא פנו (עדיין) למשטרה לגביך. מי בדיוק נתן לך זכות ללכת ולדבר עם גורמים בבית הספר של אותה נערה? אותה נערה היא במקרה חברה מאוד, מאוד טובה שלי. כששמעתי על כל הצרות שגרמת לה, פשוט רתחתי. מי נתן לך זכות לבוא ולשפוט אותה ולעולל לה את כל מה שעוללת? ההתנהגות שלך פשוט לא מוסרית, ואני לא מבינה איך אישה כמוך שהיא גם אמא מתנהגת כך לנערה כל כך תמימה ומקסימה כמוהה. "משכרים ילדים וילדות קטנים בוודקה וכו' עד טשטוש מוחלט, מפשיטים אותם" סליחה? מי בדיוק משכר ילדים קטנים? האם לא כולנו קטינים, בדיוק כמו בתך? ואיך בדיוק "משכרים קטינים"? לוקחים בקבוק אלכוהול ודוחפים להם אותו לפה? אין לי מושג מאיפה את באה עם ההמצאות האלה, אבל בתך הייתה זו שברוב תמימותה, רצתה להתנסות פעם-פעמיים עם אלכוהול. היא איננה ילדה קטנה ובהחלט אחראית על פעולותיה, שאינן נעשות מתוך כוונה להרע לאף אחד, אלא פשוט מתוך הסקרנות הטבעית של בן נוער. אין בכך דבר פסול. לגבי הפשטתה, לדבריך, אין לי דבר להגיד מלבד שדברים שגויים לחלוטין. אף אחד לא הפשיט את בתך או אף אחד אחר, ושום סוג של 'סקס' לא לקח חלק במקום. בדקי את מקורותייך לפני שאת כותבת דברים כאלה. דברים שנכתבים באינטרנט, במקרים רבים נכתבים בהגזמה לשם הלצה וצחוק. למה אינך לוקחת את מילתה של בתך כנכונה? מדוע אינך סומכת על בתך שהיא שומרת על עצמה? את צריכה ללמוד לבטוח בבת שלך. "חבריה מהפורום שיכנעו אותה ששאני מטרידה, חטטנית ומסוכנת." את זה, גבירתי, את עשית בעצמך. אאוטינג לנערה תמימה? הטרדתה באמצעי תקשורת שונים כגון אימייל, אייסיקיו ואפילו פלאפון? איך אנחנו אמורים להתייחס לכך, בדיוק? כי זה מתאים *בדיוק* להגדרה שלה הטרדה. ואפילו לא טרחת לדבר עם אמה של הילדה, כאשר זו התקשרה אליך במטרה לסדר את הדברים. את אומרת שאנחנו שכנענו אותה בכך? אני חושבת שאת זו שעשתה את העבודה בצורה נפלאה. לעומת זאת, את אכן אמה של הילדה. האם את עוצרת מדי פעם לחשוב מדוע בתך סובלת? הילדה שלך מנסה לתקשר איתך ופשוט לא מצליחה בגלל ההתנהגות שלך. חברים באים וחברים הולכים, ככה זה בחיים, את צריכה לקבל את זה בדיוק כמו שהיא מקבלת את זה. אין לך שום זכות לחדור לפרטיותה של בתך, אלא אם כן את בטוחה במאה אחוזים שמשהו שהיא שומרת לעצמה מהווה לה סכנה, ואני מצטערת לומר לך שבמקרה הזה- לא היה ולא נברא. אני מציעה לך, בנימה מאוד ידידותית, שתתחילי לכבד את בתך ואת חבריה. אנחנו בני-נוער, לא פושעים ולא אנשים מסוכנים, לא משכרים ולא מסממים. אני מבינה שכאם את רוצה שיהיה לבתך רק טוב ושאת רוצה להגן עליה, אבל את צריכה למצוא את הדרך שלא תפגע בה- אין ספק שזו לא הדרך בה את הולכת עכשיו.

אם את צודקת (ואני לא יכול לדעת אם

את צודקת או לא), עלייך לבדוק מה סיבת ההתנהגות הזו ולא רק להילחם בסימפטומים. אם לביתך יש התנהגות שלדעתך היא פרועה ומסוכנת, צריך לברר את הסיבות לה ולטפל בהן. אם תסתפקי בניתוקה מאנשים שאינם מוצאים חן בעינייך (בצדק או שלא בצדק) היא תמצא דרכים אחרות למלא את החסכים שלה ויתכן שגם הדרך החדשה לא תמצא חן בעינייך (בצדק או שלא בצדק) אם וכאשר תדגי אותה ולי נראה שבפעם הבאה יהיה לך מאוד קשה לגלות אותה.

Gizmo15

New member
הוצאת דיבה היא עבירה פלילית.../images/Emo28.gif

כך גם חדירה לפרטיות. האם למדת שיעורי אזרחות בתיכון, אורנית היקרה? על פשע כזה פותחים תיק במשטרה. היזהרי ולא חברי פורום הארי פוטר- חברתי לא יהיו העבריינים היחידים. אגב, אני לא תמימה כמו שאר חברי הפורום שהטרדת, אם תתחילי להטריד אותי- אפנה להנהלת תפוז אנשים ולמשטרה ביום שזה יקרה. אני מבטיחה.

לב אם

New member
גיזמו יקרה

אנחנו מנסים ממצב של קראש לעלות ברמה ולהגיע לדיון אמיתי וכנה ביחסי הורים - מתבגרים. הפורום הזה אינו במה לאיומים ולמסרים מתלהמים. אשמח מאד אם תרצי להשתתף בדיון - באופן התיאורטי או להביא את הצד האישי שלך, אך העברת מסרים מסוג זה אינה מקובלת. תודה על שיתוף הפעולה.

לב אם יקרה

יפה תגובתך למה שכתבה גיזמו. אולם האם "נאה דורש נאה מקיים"? אני עדה להשמצות ולרצח אופי שנעשו לבתי ולחבריה ע"י אחת מחברות הפורום שלך, וטרם ראיתי תגובה שלך לעניין. ה"מסיבה" המפוקפקת הזו נערכה בביתי. אני השארתי את הבית ריק למשך סופשבוע מתוך ידיעה כי יתארחו בו מס' חבריה של בתי. גם אני כעסתי על כך שהביאו אלכוהול למסיבה, אולם אני סומכת על בתי במאת האחוזים, ומאמינה בה ובחבריה שלא הרחיקו לכת. אני גידלתי וחינכתי אותה ואני בטוחה כי היא גדלה להיות בן אדם מקסים וטוב בעלת חשיבה עצמאית ומקורית שיודעת להבחין בין טוב לרע. כאב לי מאוד להווכח אתמול בכל מה שנכתב עליה, בשקרים וברמזים החולניים. כמו כן אותה אם ניגשה למנהלת בית הספר בו לומדת בתי והפיצה עליה ועל תלמידים נוספים שקרים איומים וסיפורי בדותות. חבל לי מאוד שכל מי שקם להגן עליהם בפורום זה היו רק בני הנוער, הייתי מצפה ממך כמנהלת ומחברי הפורום המבוגרים להיות מעט יותר אחראים. "לא תעמוד על דם רעך"

לב אם

New member
כמובן שאת צודקת

ואכן אחד הדברים שהצעתי לאורנית היה להתנצל בפני בתך. אין ספק שאחד הדברים הקשים לאמא של ילדה בגיל ההתבגרות, שגם כך מתמודדת עם קשיים לא מעטים בגיל המורכב הזה, הוא למצוא את עצמה מעורבת בתוך סערה נוראית שכזו. אני מאד שמחה שהגעת עם בתך להבנה ולהסכמות שמאפשרים לכם לחיות באמון הדדי, ומאד כואבת בכאבך ובכאבה של בתך על כך שהכפישו את שמה. אחרי שראתי את כל דברי חבריה הטובים של בתך, ואת דבריך אני משוכנעת שתדעו לצאת מחוזקים מהמשבר. רציתי רק להסביר לגבי התגובה: מלכתחילה, ההודעה המקורית היתה כחלק משרשור שבו אנשים הביאו מידע מוסתר ולא מזוהה והשתלבה בו. לא היתה בהודעה כל פניה למישהו מלבד המשתתפים בדיון או איום כלפי משהו, רק הבעת מצוקה. לאחר שהסתבר שהדברים יצאו מתוך האנונימיות, ואף אינם מדויקים, כמובן שאופן הטיפול השתנה. יחד עם זה אני מקווה שאינך מצפה שכמנהלת הפורום אגש לברר בבית הספר ואצל כל ההורים על מה שנעשה , על מנת לפרסם ממצאים - זה אינו תפקידו של הפורום הזה, אלא תפקידכם כהורי המעורבים ותפקידם של גורמי החינוך שלהם נמסר מידע - לברר אותו ולטפל בכלים העומדים לרשותם. אני אשמח להמשיך ולסייע ככל יכולתי למי שיבקש גם במקרה הספציפי הזה, אך כעת אני מנסה להחזיר את הפורום למהלכו הרגיל בו איננו מהוים תחליף לטיפול אישי, אלא במה ומקום התייעצות להורים ולמטפלים. כאמא שפונה ומספרת על מצוקתה עקב הפגיעה שנפגעה בתך מאמא אחרת שחושדת לשוא בבתה - את בודאי חברה שוות זכויות בפורום זה. אם יתאים לך, את מוזמנת להמשיך לבקר כאן, לתרום מנסיונך כאמא, להתייעץ במידת הצורך ולעודד אחרים במידת האפשר.

oranit g

New member
מפגשי פורום - כיף או סכנה

אנא ראי מה שכתבתי ב 20/07 זה מתחיל ככיף בדרך כלל בקניון יזרעאלי או אחר ויכול להגמר באסון

oranit g

New member
מפגשי פורום - מידע נוסף

במקרים רבים יש בפורום גם קומונות סגורות שאליהם אפשר להכנס רק עם סיסמא ושם יכולים להתרחש דברים נוראים יש בעיה עם הפורטלים כי אין פיקוח וישנם פורטלים פרועים לחלוטין הילדים מתכתבים ב אי-סי קיו או מורקס וכו' ואין לנו שליטה צריך לתחקר את הילדים מה שיותר ולקבל מידע עם מי ואיפה הם מסתובבים שלא תיפלו כמוני והילדים יעברו שטיפות מוח כמו בכת השטן ראו הוזהרתם!!!! אל תחשבו שלי זה לא יקרה

סליחה, אני חושב שמערכת המושגים

שלנו שונה ואני לא בטוח שאנחנו מדברים אל אותם דברים. האם תוכלי לתת לי דוגמא להתנהלות 'פרועה לחלוטין' של קומונה או פורטל? ראי, גם לי ליש ליד. הוא אומנם לא בגיל ההתבגרות אבל אני בכל זאת קצת מרגיש דאגה הורית כמוך. אני מאוד מקווה שחלק מהדברים שניסיתי כנער, הוא לא ינסה אבל אין לי בעיה עם התנסות ב: שתיית אלכוהול במידה|בדגש|, קיום יחסי מין לפני הנישואים, הומוסקסואליזם, אורגיות וניסוי טקסי עבודה דתית שאין בהם סמים. אני מקווה שעד שהוא יגיע לגיל ההתבגרות אצליח לנך אותו לזהות אנשים מסוכנים בעצמו ולזהות אידאולוגיות לא הגיוניות והרסינות.

לב אם

New member
שרשור חדש בנושא מפגשי הפורומים

על פי בקשת כמה מהמשתתפים שממשיכים להגיב אני פותחת הודעה חדשה ומשרשרת אליה את הדיון הקודם. כמובן אני מבקשת מכל המגיבים מכל הגילאים לנסות לשמור על הקשבה ולנסות להבין זה את זה.

לב אם

New member
../images/Emo128.gif נמחקו כאן מספר הודעות שהכילו

התייחסות אישית ומפורטת למקרה, מעבר למה שכבר נמסר בפורום. אני מבקשת מכל המעורבים באותו מקרה כאוב להמשיך בדיון ובטיפול בנושא, אך לא מעל גבי הפורום. אין ספק שישנם פה נפגעים רבים, והדרך לשיקום היחסים היא ארוכה וקשה, ותהיה אפשרית רק לאחר התגברות על מכשולים רבים ופתיחת הלב של כל אחד מהמעורבים למצוקות של הצד השני.

למעלה