שרשור חדש - הוויקינגים!

האמת שלא...

עד שכתבתי את זה לא ידעתי כמעט כלום. הנושא די ריתק אותי, בלי שום סיבה.

עכשיו שאתה מעלה את הנושא

אולי אתה חוקר את התרבות הסקנדינבית העתיקה, ותלמד אותנו משהו?

Curufinwe

New member
הייתי רוצה לחקור אותה יותר...

המיתולוגיה שלהם מאוד מעניינת אותי וקראתי פה ושם לגבייה. אבל על התרבות שלהם בכבודה ובעצמה עדיין לא מצאתי את הזמן לחקור. אני לא יודע אם זה בדיוק קשור ישירות לתרבות הסקנדינבית העתיקה, אבל יש גם את הסאגות האיסלנדיות ועוד הרבה סיפורים מאוד יפים שללא ספק קשורים למיתולוגיה הסקנדינבית העתיקה. יותר מאוחר היום אני אשים פה לינקים שקשורים למידע מהסוג הזה. זה עיקר ההתעניינות שלי בויקינגים, לא יודע אם המילה ויקינגים תופסת את כולם, אני מתכוון לאנשי סקנדינביה והסביבה.

Hawk1

New member
שאלה בנושא המיתולוגיה הנורדית

האם אמת שהויקנגים גילו את אמריקה? נמרוד מגבעתיים

גילוי אמריקה - משמעות

השאלה מה אתה מגדיר "גילוי אמריקה" - אם מדובר על האנשים האירופאים הראשונים שהגיעו לצפון אמריקה - אז כן הויקינגים (או העמים הנורדים הם הראשונים שאנו מכירים שהגיעו לצפון אמריקה והשאירו סימנים (כלומר סימני התיישבות) בסיפורים שלהם גם יש רמיזות לכך, למרות שרק לאחר המצאות ממצא ארכיאולוגי הדברים אומתו. האמת היא שההתיישובת שלהם לא עברה לשאר העמים באירופה - כלומר העובדה כי יש יבשת בצפון אמריקה לא הייתה דבר ידוע ולכן לא ברור לי אם התגלית יכולה לפגום ב"גילוי" של אמריקו וספוצי´ או של קולומבוס - לכל אחד מהם יש חלק בגילוי אמריקה כלומר גילוי לאירופה. יש השארות שונות לגבי המוצא של ה"אינדיאנים" ויש שאומרים שהם הגיעו מאסיה דרך מיצרי הברינג. אבל אילו הם ספקולציות - בלי תמיכה של ספרות או ארכיאולוגיה. מאיר

Anthropos

New member
על הפרוגרסיביות הויקינגית

למיטב ידיעתי, זמן קצר לאחר ששבט ויקינגי זה או אחר התישב בקרב אוכלוסיה אחרת, השבט איבד את זהותו היחודית ונבלע בתרבות המארחת - אחד מסימני היכר של עם ברברי פרימיטיווי. אני מתקשה לראות איך הויקינגים העשירו את אירופה - אף על פי שראיתי מספר תכשיטים נורדים פזורים ברחבי היבשת (וספינה ויקינגית בסקוטלנד), האירופאים לא אימצו לעצמם תרבות נורדית וכישורי בניית הספינות של הויקינגים שימשו אך ורק את הויקינגים עצמם מכיוון שלארופאים היו ספינות שונות מאלו של הויקינגים.

תרומה - אי תרומה ונורדיות

אני לא בטוח מה היא תרומה לתרבות. כלומר תרבות היא סך כל המרכיבים האנושיים שבה ולכן חייב היה להיות לויקינגים תרומה לתרבות זו. השבטים הויקינגים אימצו פעמים רבות (אך לא תמיד) את הדת המקומית. אך לראיה כי יש לנו שאריות של תרבות נורדית בתרבויות הגרמניות ואפילו הלטיניות (ראה את שמות ימי השבוע הנקראים על שמם של אלים נורדים). המיתולוגיה הנורדית אף היא שרדה וכן השפיע על תפיסות של קדושים נוצריים בצפון אירופה (כלומר בפוקלור). לא הייתי מוחק אותם מעל פני האדמה, למרות שלאחר קריאת הסאגות שלהם אני יכול להגיד כי התמונה המתגלית בסרט "אריק הויקינג" היא נכונה כלומר אונס וביזה, אונס וביזה (קצת חקלאות ומרעה בחורף) ואז שוב אונס וביזה. מאיר

haleth

New member
ועוד על התרמה הנורדית

"ארדה", העולם פרי יצירתו של ג´.ר.ר. טולקין ("שר הטבעות", "הסילמריליון", "סיפורים שלא נשלמו" ועוד) מבוסס במידה רבה על המיתולוגיה הנורדית, על סיפוריה, הדמויות, השמות והשפה. ניתן לומר כי הספרים, שהפכו לספרי פולחן (ומספקים השראה לניקים מרובים בפורום... גם שלי!) עוזרים בהפצת המורשת הנורדית...

haleth

New member
ועוד על התרמה הנורדית

"ארדה", העולם פרי יצירתו של ג´.ר.ר. טולקין ("שר הטבעות", "הסילמריליון", "סיפורים שלא נשלמו" ועוד) מבוסס במידה רבה על המיתולוגיה הנורדית, על סיפוריה, הדמויות, השמות והשפה. ניתן לומר כי הספרים, שהפכו לספרי פולחן (ומספקים השראה לניקים מרובים בפורום... גם שלי!) עוזרים בהפצת המורשת הנורדית...

Anthropos

New member
זו לא תרומה - זו תועבה!!

ואני מבקש ממך לא להזכיר בפורום זה את שמו של המיין קאמפף העלפי - "שר הטבעות". ישנו פורום מיוחד בו תוכל להביא את אהדתך האינסופית לפרופוגנדה הנאציסטית של טולקין, שמצאה לה בית חם בעולם הפנטזיה.

Curufinwe

New member
סלחי לי, אבל מדברת שטויות.

היצירות של טולקין הם מהממות ומלאות בחוכמת חיים. שאת אומרת פרופוגנדה נאציסטית זו חוצפה בלתי נורמלית. מאיפה את מביאה את הזבל הזה ? יורדת על טולקין בלי סיבה ועם אמרות פשוט מטומטמות. מיין קאמפף העלפי קטלק. אנשים נאצים משתמשים באמרות שלהם. העובדה שהשתמשת פעמיים בדימויים שקשורים לנאציזם מראים על זה שאין לך שום דבר חכם לומר בהקשר. עשי לי טובה, שמרי את הדעות הגרמניות שלך לעצמך ואל תתקפי בלי סיבה.

הסבר לתיאוריית הקונספירציה המפגרת:

הרעיון מאחורי השטות שהאיש הזה הביא הולכת בערך ככה: היות שבני הלילית בספריו של טולקין הם פחות או יותר הגזע העליון (או לפחות הכי שווה, חכם, מיומן ותותחי), והיות שהגזע הכי איכסה ומאוס הוא גזע האורקים, והיות שבני הלילית הם בהירים וזהובי שיער, והיות שהאורקים כהים ושעירים ושחורים באופן כללי... אז זה אומר שבני לילית הם בעצם הארים הזהובים ואילו האורקים הם האפריקאים (יעני כושים)! מה, לא ברור?
שוב: זו טענה מפגרת לחלוטין, אבל היא לא חדשה. כל מי שטיפה מחפש ברשת על טולקין נתקל בה די מהר.

Curufinwe

New member
רוב האלפים הם שחורי שיער

רק עם אחד שהוא הכי קטן מבין עמי האלפים הם זהובי שיער. לא ממליץ להסתמך על הסרט. וזה לא שהאורקים היו גזע רגיל, שהיה אמור להיווצר, כך זה לא בסדר שהוא מאוס ושטויות, האורקים הם עיוות של האלפים, שמשרתים תמיד את הצד האפל ורוצים לעשות רוע. זה כמובן תגובה לדעה בכללי של הקונספירציה, הבנתי שאתה ספציפית חושב שהיא גם מפגרת.

Anthropos

New member
רוב העלפים הם כסופי שיער

אם אינני טועה, והעלפים השחורים, מוצגים באור לא אוהד במיוחד בסילמריליון. נ.ב. לפי דעות מסוימות גם יהודים הם עיוות של בני אדם, שכל מטרתם היא להשחית את העולם למען האל היחיד שלהם, מלקור.

Curufinwe

New member
לא

ידוע רק על שני אלפים כסופי שיער. תינגול וקלבורן. ורק עם אחד מהאלפים הוא זהוב שיער, כל השאר הם שחורי שיער. גם אלו מהנולדור, וגם אלה מטלרי שהם תמיד היו טובים, וגם מהם בא לגולאס וממלכות הסינדאר שבארץ התיכונה. כולם היו שחורי שיער. לגבי זה שהיהודים הם עיוות של בני אדם ובלה בלה בלה... איך זה קשור אל טולקין ? הוא אמר את זה מתישהו ? ...

Anthropos

New member
זו לא תאורית קונספירציה

ותתצטרך להתאמץ כדי להוכיח שהיא מפגרת. ציינת חלק קטן (וגם אותו זכרת לסלף) מהביקורת על טולקין. הטענה העיקרית של מתנגדי טולקין היא ראית עולמו האינפנטילית של מאבק נצחי וחומרי של טוב ורוע מוחלטים שהמנצחים בה (או לפחות הצד הטוב והגיבור) הם יצורים בעלי אדיפות פיזית, שכלית ואיכותית (אך לא שכלית) - עם עליון מעצם הגדרתו.

למעלה